Inlägg

Inlägg som Aloysius har skrivit i forumet
Av Aloysius

Borde du inte satsa på en roligare CPU-kylare än den boxade när du ändå bränner 20 000 på datorn?

Av Aloysius
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ajp_anton
Finns det något som kan spela det ena men inte det andra?

Ja, om man har en gammal DVD-spelare så är det möjligt, Divx är ju äldre än Xvid.

Av Aloysius

On Microsoft Windows, open the Control Panel, select Regional and Language Options, then go to the Regional Options tab and press Customize…. In the newly opened window select the Time tab and choose in the Time format: field the option HH:mm:ss. (For the full ISO 8601 experience, also go to the Date tab and choose in the Short date format: field the yyyy-MM-dd option.)

Från wikipedia....

Av Aloysius

Vad har du för kabel idag då? Vill du ha RGB istället för komposit så köper du en Xbox360-RGB-kabel. Vill du ha komponent så behöver du ha komponentingång på TV:n vilket du antagligen inte har om det är en vanlig CRT.

En sån här (eller motsvarande av annan tillverkare) ska du ha om du vill ha RGB-signal till TV:n.
http://www.webhallen.com/prod.php?id=47032

Av Aloysius

Vissa har haft problem med att Neo-F:s nordbrygga blivit tokhet och gjort att datorn stängt av sig. Har du bra luftflöde i lådan? Har du möjlighet att kyla överdrivet bra en stund med t ex öppet chassi och en bordsfläkt så borde du ju märka om det kan vara det.

Av Aloysius
Citat:

Ursprungligen inskrivet av -=Mr_B=-
Rent praktiskt kallas allihopa "TFT" i handlen, vilket ställer det lite på huvudet. Jag anrtar att det är för att handlarna inte har koll på mer än att det är en "platt skärm, typ"
B!

Nej, jag tror inte att det är vanligt att plasma kallas för TFT i handeln. Har du nåt exempel?

Av Aloysius
Citat:

Ursprungligen inskrivet av xooz
Hittar inte nån stans nått annat än det som står på agget, 12V1 14A 12V2 15A, Hur vet jag hur mycket det blir? Eller är det fortfarande bara att ta 400/12 =~33 och inte "bry" sig om att det är 2 olika linor.

Har ett SS-401HT Active PFC F3 ( Seasonic 400W ).

Ville veta om mitt graffekort får tillräckligt med ström. Trodde det fick 14 eller 15A pga. att det var det lina 1 och 2 låg på.

Prövade du att googla?
http://www.seasonicusa.com/PDF/Spec401HTAPFC.pdf

Citat:

3. Maximum continuous combined load on +12V1DC and +12V2DC outputs should not exceed 348 W.

348 / 12 = 29 A

Av Aloysius

Hdmi går ju att göra om till dvi med en enkel adapter. Så det funkar ju med en datorskärm på det viset.

Av Aloysius

Man kan ju få ett Q-tec som funkar, det är bara det att det känns så onödigt och dumsnålt att chansa. Vill man ha ett billigt kvalitetsnätagg kan man ju t ex få ett 350 W FSP för 375:-. Den där extra hundralappen man kan spara in känns rätt onödig i det stora hela.

Av Aloysius
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Gandolf
Under säkerhet borde denna in.

K9

http://keir.net/k9.html

Överlägset email antispam program när man väl har lärt upp det.
Naturligtvis helt gratis. Använder det själv och är supernöjd.

Håller med om att det fungerar riktigt bra. Använder det inte längre eftersom jag tycker att gmail har ett lika bra spamskydd (för mig i alla fall), men när jag använde det missade det sällan något spammail alls.

Av Aloysius

Varför vill du ha PM om tips om vita fläktar?!? Är det en omskrivning för knark som jag missat, eller? Jag trodde det här var ett diskussionsforum där poängen är att man ser det andra skriver...

Av Aloysius

Re: Eizo

Citat:

Ursprungligen inskrivet av rydis
Gå in på Eizos hemsida www.Eizo.se dom säljer ut 2005 års modeller till reducerat pris.Har själv beställt en L568 för 1750kr..Köpte en 17 istället för en 19 ,därför att dom har samma upplösning och det borde vara sämre på en större skärm,större pixelstorlek

Tack för tipset. Det fick bli en FlexScan L778 för 2875:-.

Även om utvecklingen på skärmar går toksnabbt nuförtiden så känns ändå bättre på något sätt att köpa en klasskärm från förra året, än en budgetskärm från i år, för samma summa. L778 verkar inte finnas kvar i sortimentet i Sverige, men jag såg i Googles cache för några dagar sen att den kostat 5000 så sent som i våras på Komplett, och över 700 € på en del ställen i utlandet, så det känns som en rätt bra affär.

Av Aloysius
Av Aloysius

En intressant aspekt är också att rent kvällstidningsmässigt är det tacksamt att prata om "spelmissbruk" i Sverige eftersom man kan blanda ihop "Gambling addiction" och "Game addiction", som är två totalt skilda saker där det ena varit känt i tusentals år och det andra är skapat av moralpaniska föräldraorganisationer.
http://en.wikipedia.org/wiki/Game_addiction
http://en.wikipedia.org/wiki/Problem_gambling

Av Aloysius

Roligt med påhittade missbruk. Snart finns det inget kvar som man inte kan "vara beroende av".

Killen har alltså antagligen inte skött skolan, skolkat osv och varit i konflikt med sina föräldrar angående det. Klart att han stänger in sig på sitt rum och spelar spel hellre än att lyssna på välmenande tjat.

Är det någon som tror att han hade blivit kallad "kompismissbrukare" om han istället för att sköta skolan hade hängt nere på stan med kompisar? Eller "bokmissbrukare" om han stängt in sig på sitt rum och läst böcker istället för att spela spel?

Av Aloysius
Citat:

Ursprungligen inskrivet av airhead
Skrivartillverkarna skulle egentligen behöva betala någon sorts miljöpremie för varje skrotad skrivare, då kanske vi skulle få en mer balanserad bild istället för det slit och släng vi har idag...

Men det har vi ju redan, nästan. Procenterna måste ta hand om sina egna kasserade produkter och om de inte gör det råkar de ut för en "Miljösanktionsavgift".
http://www.naturvardsverket.se/index.php3?main=/dokument/tekn...

Fast när det gäller skrivarna så är det ju just det att folk inte slänger sina nästan nya skrivare, som företagen tjänar pengar på. Hade de flesta köpt en ny skrivare varje gång patronerna tagit slut så hade ju affärsidén med billiga skrivare och dyra patroner inte funkat.

Av Aloysius
Citat:

Ursprungligen inskrivet av majken_60
denna??

http://www.dustinhome.se/dacsaportal/custom/1007/pages/produc...

Jepp, det är en sån, det är en Typ A (M) - Typ B (M) till andra skrivare i Canons Pixma MP-serie i alla fall.

Av Aloysius

Det är verkligen årstidsbundet, det där med bluffaffärer. Man skulle kunna ställa klockan efter dem, de kommer varje år någon gång mellan vinterkräksjukan och julafton.

Av Aloysius
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MrMacho
Men knorr och elände, jag som litade blint på en forumtråd där dom påstod att det skulle va kompatibelt :'(

Finns ju en nyare(?) version av ditt moderkort som verkar stödja C2D, de kanske blandade ihop dem?
http://www.komplett.se/k/ki.asp?sku=324693

Men seså - iväg till misstagstråden nu!
http://www.sweclockers.com/forum/showthread.php?s=&threadid=1...

Av Aloysius
Citat:

Kompatibla processorer Pentium 4, Pentium 4 Extreme Edition, Celeron D, Pentium D

Ingen Core2Duo där...