Inlägg

Inlägg som Hasson39 har skrivit i forumet
Av Hasson39

Bästa lösningen för nytt professionellt mailkonto?

Hallå!

1. Tanken är att jag vill radera mina gamla mailkonton och skapa ett helt nytt "professionellt" konto, och därmed radera alla gamla konton jag har. alternativen jag funderat på är :

Förnamn@efternamn(.info) (.org) (.net)
Mail@Förnamnefternam.com

Hur hade ni valt? Kör jag Förnamn@efternamn så kan jag dessvärre inte välja .com eller .se, därav mail@förnamnefternamn

2. Sedan har jag en annan fundering. Om jag köper domänen och sedan pekar den mot gmail/outlook, vad blir resultatet när jag skickar mail från outlook kontot? Kommer det synas förnamn@efternamn eller är det mailnamnet som jag skapade som syns när man skickar mail som avsändare?

3. Ett sista alternativ finns ju, och det är att man köper en helhetslösning där man tex köper domänen hos tex google och samtidigt sätter upp workspace och därmed får mailkonto direkt med domänen , men känner att det blir onödigt mycket pengar för "bara" mail konto

Skriv gärna ner era tankar kring det hela snälla.

Av Hasson39

Vill inte på något sätt sparka på den som redan ligger nere, men något jag måste säga, efter ca 500 affärer på tradera, 40 tal på blocket, och mycket annat, så har jag aldrig stött på en seriös säljare som gått med på hälften innan, och hälften efter. Snarare tvärtom, det har alltid varit en indikation för mig att sortera ut alla oseriösa, och de som har så bråttom, att de är beredda att lura på sig hälften än inget alls. Alla lurendrejer på Facebook, enligt min erfarenhet har alltid haft "hälften innan" som betalningsmetod.

Men mitt tips till dig. Om det verkligen är ett äkta konto, med riktiga vänner och familj, så är det första du skall göra är att skriva till dessa personer och berätta vad som hänt, det kommer garanterat leda till resultat, och sett att en del andra här gjort densamma. Är personen ung, så leta då upp föräldrarna och kontakta dessa, speciellt om du har hans riktiga uppgifter.

Av Hasson39

Vilka fläktar bör ja installera i Nzxt h7 flow?

Hallå!

Har ett nzxt h7 flow, och det sitter ju två 120mm fläktar i chassit som jag kommer ta bort vid bygget och funderar på att installera 7st 140mm fläktar, eller skulle det bli overkill?

Det är inet som skall bygga min dator, så ja kommer inte göra mycket alls.

Får ju plats 3x 120mm/140mm fram
2x 120mm/140mm top
1x 120mm/140mm bak

Har suttit och kollat på olika alternativ men inte kommit fram till något alls, och egentligen så kanske det inte är så viktigt, utan bara ta något? be quiet! Silent Wings 4 och pro modellen har jag kollat på, vad säger ni om dessa? Måste ja köpa separat fan hub?

Lian Li UNI FAN AL140 RGB PWM Svart V2 finns ju också, men är inte värst förtjust i RGB, men kanske blir stilrenare ändå med mindre kablar osv?

Av Hasson39
Skrivet av Kibbo:

Efter en snabb koll på TPU så verkar det som att ASRocks Taichi, Sapphires Nitro+ och ASUS TUF har bra kylare. En grej att tänka på är att alla dessa kort har en stock/quiet VBIOS och en performance/OC VBIOS, och den sistnämnda är för de flesta användare onödig såvida du inte tänker tävla i benchmark eller byta ut kylningen mot ett vattenblock. Med originalkylningen får du i bästa fall en handfull extra fps i spel till ett rejält höjt effektuttag och värmeutveckling.

https://tpucdn.com/review/asrock-radeon-rx-7900-xtx-taichi-white/images/noise-normalized-temperature.png

Edit: PowerColor brukar ju också göra hyffsade kylare har jag för mig.

Är det verkligen värt att lägga 15,000 för ett taichi kort?

TUF kortet finns på rea hos webbhallen för 13790kr

Av Hasson39
Skrivet av Hyglott:

Hur snabb var du på att köpa den? Var borta innan jag ens hann komma in på kampanjsidan...

Jag var rätt så snabb, jag gick in med inställningen att jag lägger ordern direkt och gör en ny order om jag hittar annat, så jag tittade inte ens på annat när jag väl såg priset på processorn hahah:)

Så 3-6 minuter efter att de lades ut skulle jag nog säga

Av Hasson39

Lyckades knipa en 7800x3D igår, och finns redan redo för avhämtning hos mitt ombud. Sjukt snabbt gick det .

Av Hasson39

Hallå där!

Har precis införskaffat alla delar inför mitt nya bygge, allt förutom grafikkortet. Det skall bli ett 7900 XTX. Finns det något man bör tänka på, vilket kort bör man köpa om man föredrar låga temperaturer?

Av Hasson39
Skrivet av Komplett:

Som sagt, vi vill vara generösa och ge SweCare möjlighet att fylla på sin NAS med likadana diskar, ge en klocka till sig själv och sin partner eller kanske en airfryer till mamma som fyller år.

UPPDATERING AV MAXANTAL
Då vi tyvärr ser tydliga tecken på att våra erbjudanden missbrukas av andra återförsäljare som köper på sig större antal av flera produkter. Samt att maxantalet på max fyra av varje produkt väcker en del frågor och missnöje. Så beslutar vi att tighta till det ytterligare och går ner till max en per produkt.
Från och med nu, resten av dagen, och vid eventuella framtida Bonanzor så gäller maxantalet: en per produkt, kund och hushåll -om inget annat anges.
Du kan med andra ord köpa en av varje produkt på Bonanzan men max en/ett styck.

//Erik

Skulle uppskattas ifall ni kunde ordna 1000w agg, 7900 xtx kort, chassin

Av Hasson39

Ett midtower med flow i namnet eller 1000w agg med atx 3.0

Av Hasson39

Slog till på 7800 processorn . Kan ni ordna något bra 1000 platinium agg?

Av Hasson39
Skrivet av PajN:

Jag sitter och väntar på MSI MAG B650 Tomahawk som landar på Inet på onsdag. Aorus Master är säkert ett bra kort, är väl Gigabytes top of the line? Verkar ha PCIe 5 för m2 och 4 platser. Mer power till CPU?

Vad har du för krav? Antal USB-portar och typ, krav på visst ljudkort, ethernet, antal m2?

Ta en liten titt här för jämförelse:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1NQHkDEcgDPm34Mns3C93K...

Har helt ärligt ingen större koll på mycket av dessa beteckningar och dess betydelser, men fattar så långt jag med som du sagt att kortet är top of the line, och skall kunna leverera mer kraft till cpu, haha längre än så kommer jag inte

Det roliga är att x670e Master vs B650 Master ligger i samma pris just nu, men B650e skall tydligen ha ett bättre ljudkort än x670 varianten? MSI X670 Carbon ligger också i samma pris som dessa två kort.

Men kort svar, kommer inte syssla med klockning eller sådant alls då jag inte har koll på dessa saker, utan försöker bara göra ett "bra" första köp, för att i framtiden endast byta ut ett par fåtal delar.

Av Hasson39

Vilket moderkort hade ni valt för nytt bygge? (X670e,B650e)

Hallå där!

Haha helt ärligt, för en nybörjare, ens största misstag är nog att göra efterforskning, ju mer jag läser ju mer klagandet är det. Först har vi det största problemet där alla rekommenderar att hålla sig borta helt från Asus pga garanti och fiaskot, fine. Sedan läser jag att många också avråder en från att köpa Gigabyte.

Jag har har köpt alla delar nu, förutom Moderkort, och skulle vilja ha lite hjälp med vad jag skall köpa. Resterande burk är 7800X3D, 6000mhz ddr5 och 3090 (kommer byta ut kortet mot ett 7900 xtx). Vilket moderkort hade ni köpt? jag har lagt ögonen på gigabyte b650e aorus master, då jag kan få det för 4000kr men tvekar lite då jag sett en del avråda en från dessa? Vill helst ha ett moderkort som håller i längden, och som jag förstått det så är det bättre att köpa ett "bättre" b650 kort, än ett budget x670 kort?

Av Hasson39

Värt att köpa ett 3090 nu eller sikta på annat kort?

Hallå!

Har nämligen fått ett helt nytt 3090 till bra pris, och ska byggas ihop med ett 7800X3D + DDR5 6000mhz. Jag har kikat en del på Tradera, och jag skulle kunna få ca 9-10,000kr för ett 3090. Hur skulle det kortet prestera i längden, är det värt att behålla i det nya bygget eller skall jag sälja det och köpa ett 7900 XTX? Skall bara spel med nya burken, spel som Tarkov, Cod osv.

Av Hasson39
Skrivet av D34D_L33T:

Vad ska du spela för typ av spel? Jämför i testen. det är inte så stor skillnad mellan AMD och Intel om du inte kör CS, då gäller Intel eller en annan AMD ist. för 7800x3D av någon anledning.
https://www.sweclockers.com/test/36360-test-intel-core-i9-139...
Kolla på testerna för den upplösningen/spel du ska köra och jämför där.
Sen hade jag även kollat på strömförbrukningen där 7800X3D ligger väldigt bra till.

Escape from Tarkov, och MW2, det är väl det ja lirar mest just nu skulle jag tro, och som jag förstått det så gör sig AMD bäst på?

Av Hasson39

Håller med om att vi passerat ämnet lite här, men uppskattar alla svar. Min oro ligger mer på om det fortfarande är problem med nya 7 7800X3D och Moderkort, och i så fall, vilket märke bör man satsa på för att vara säker. Jag är inte särskilt kunnig, så jag kommer inte kunna sitta och pilla i bios som många andra kan för att lösa problemen.

Av Hasson39
Skrivet av Scarabeo:

Vilken upplösning spelar du i? Lirar du i 4K t.ex. är skillnaden väldigt liten mellan t.ex. 7600 och 7800X3D och motiverar nog inte prisskillnaden.

Min skärm är Acer X32FP mini-LED 4K, men jag vill kunna lira de flesta spelen i minst 1440p, och det är i den upplösningen jag planerar att spela.

Av Hasson39

Vad skall ja satsa på? (Amd vs Intel)

Planerar att skaffa ett spelbygge för ca 30k, behöver inte exakt hjälp med delarna, utan vad vare sig jag bör satsa på ett intelbygge elelr amdbygge? Tanken var ju att köra på Ryzen 7 7800X3D + 3090 då jag lyckades få tag på ett 3090. Men har läst att amd har problem just nu med moderkort osv ? Är detta löst nu eller finns de problemen kvar, eller skall man bara hålla sig borta från Asus?

Fattar att jag låter lite som en nybörjare som ställer dessa frågor, men jag är inte insatt i situationen.

Av Hasson39

Vad är problemet med min nya Acer Predator X32 FP?

Hej!

Fick hem skärmen idag. Skärmen skall används för Spelandet (Series X) samt MacBook Pro, och jag valde just denna skärmen eftersom det passar båda alternativen väldigt bra.

Till problemet:
När jag öppnar upp Call of duty mw2, så ser spelet otroligt grått ut, "washed out", och inte lite heller. Som jag förstått det så skall man stänga av HDR funktionen, och i series X, så har jag kopplat bort funktionen helt, men det gör ingen skillnad av en anledning. Detta gäller alla spel som har HDR funktion. Stänger jag av HDR i OCD genom skärmen, så blir det ännu sämre grafik.

Vad är problemet egentligen? Är detta unikt just för konsoller eller kommer det vara samma problem på PC också ?

Av Hasson39

Med all respekt, men jag tycker att en vecka ändå är helt ok för de att reklamera detta hos postnord, speciellt om man har stort antal returer/reklamationer för sådant stort företag som Webhallen? Sedan vet jag inte om det är av slump, men alla gånger jag skrivit till webhallen så har det alltid varit en Mr M som svarat, och skulle det vara så att det är en person som sitter och sköter om dessa ärenden, så tycker jag verkligen att en vecka ändå är skälig tid.

Av Hasson39
Skrivet av oggart:

Använd dig av klarna engångskort? Fungerar kanon.

Betalar man inte hela beloppet på klarnas engångskort också ?