Inlägg

Inlägg som coae har skrivit i forumet
Av coae
Skrivet av plunn:

Jag vet inte vad han är ute efter i krönikan?

Utmaningen just nu är ju mycket enkel, tvätta händerna och hålla sig hemma om man känner sig minsta förkyld samt inte besöka gamla, vidare att INTE besöka en sjukvårdsinrättning utan ring 1177 förutom om det är akut.

Klarar vi inte det här så blir det då att man tar fram fler verktyg i vektygslåda, ingen publik på SHL-slutspelet samt fotboll osv. Stoppa tunnelbanan, pendeltåg osv.

Själv kommer jag att vara mycket uppmärksam på bussen till/från jobbet samt på jobbet, det brukar vimla av folk som jobbar fast de är förkylda inkl att de har feber, de här ska banne mig hem och det måste alla fatta. Speciellt de som kan sätta sig på möten snoriga kommer jag att be att dra dit pepparn växer!

För några dagar sedan postade någon här på Sweclockers en bild på Bagdad Bob i just den här tråden, då var visan att vi Svenskar skulle vara lugna "myndigheter har läget under kontroll." Vill man skapa lugn ska man nog inte bete sig som Bagdad Bob vilket våra kära ledare ofta gör (Inte bara när det gäller Corona), att bete sig som Bagdad Bob inger inte förtroende. Inget förtroende = inte bra. Det var detta Jörgen Huitfeldt ville kommentera.

Av coae

@Gheyrippir: helt galet vi länkade till samma samtidigt...

Av coae
Skrivet av plunn:

Extrainsatt program från SVT som alla borde se, är värt varenda öre vi betalar i Public Serviceavgift.

https://i.imgur.com/BrpsC9v.png?1

https://www.svtplay.se/video/25921452/special-coronaviruset

Värt att se - absolut, värt 8,5 miljarder kr - nej.
Det verkar som att de slutat smittspåra i region Stockholm (aktuellt at 03:30) de lägger allt krut på att ta hand om riskgrupper istället. Att de måste prioritera bort smittspårning redan nu innebär väl att det redan sprids fritt.

Jörgen Huitfeldt hade en bra krönika om situationen
https://kvartal.se/artiklar/anti-panikstrategin-som-riskerar-...

Av coae
Av coae

Först idag verkar HD:n lagt av. Idag gick det inte att gå vidare från AM till bios och från bios till Windows utan idag låste sig datorn och tangentbord i AM. Gick inte att trycka på F1 i AM vilket är lite märkligt datorn borde inte låsa sig för att en storage-hd gått sönder(?). Provade att byta kontakt till hd:n men datorn startar bara om disken är ur.

Eftersom SSD:n där Windows ligger är full av länkar till program och spel är det ett bra tillfälle att formatera. Frågan är bara hur man hittar serienumret (kartong finns, vet bara inte var). Ringde till Microsoft, han jag pratade med där lät mer som en säljare än teknikkunnig (upprepade flera gånger att serienumret borde stå på en klisterlapp på baksidan av datorn trots att jag repeterade att jag byggt datorn med delar och köpt Windows för sig) Jag frågade (som @perost skrev) om det gick att se serienummer i bios, han hävdade att det inte var något Microsoft hjälper till med. Frågade även om det gick att se serienumret i Windows vilket han hävdade att det inte gick.

Är detta serienumret?

https://i.imgur.com/Ga1ARjV.jpg

Bios

https://i.imgur.com/RX2RTju.jpg

Av coae
Av coae
Skrivet av KAD:

Wuhan + Stockholm = Wuholm?

Stockholms län har väl ca 75 % av de identifierade fallen och 25%ish av befolkningen?

Dags för vägspärrar så att de smittade horderna inte smiter ut till landsändar med bättre möjlighet att hindra spridningen?

Haha https://www.youtube.com/watch?v=m_j-furGofs

Av coae

Rest in Peace [Samlingstråd]

Denna tråden är för dem som gått ur tiden men har lämnat kvar sina skapelser som ett arv för oss att minnas.

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/2/23/Max_vo...

Max von Sydow 1929-2020

Av coae
Av coae
Av coae
Av coae
Av coae
Skrivet av kirayatail:

Ett diktat-ur?

I'll see myself out...

Trumvirvel

Av coae

Stora delar av norra Italien är satt i karantän.

Av coae

Äger ingen men vore lite kul att ha...

https://i.imgur.com/NCT8vC2.jpg

Av coae

Populärkultur.

Det känns som att de senaste decenniernas populärkultur blivit mer och mer fördummat, att det gått från en tid då start på projekt oftast innebar att kreativa människor med bra (eller dåliga) originella idéer fick en säck med pengar av "industrin" för att skapa och förverkliga sina idéer - till att numera bestå av en industri full av kostymnissar, plast och remakes, där både start och ändamål är att maximera profit. Mycket av det som görs idag är förvisso snyggt men skrapar man lite på ytan så är det just endast yta, en yta som jag gissar är tänkt att tilltala Paradise hotel folk/ Idol-tonåringar, att behöva anstränga sin lilla hjärna verkar vara tabu. Jag gissar att en filmnörd och filmskapare som Quentin Tarantino skulle få svårt att pitcha sina idéer och göra karriär i dagens filmindustri. Igår såg jag filmen Super Fly från 1972, förvisso ingen jättebra film, den har dock en viss historisk kontext (Blaxploitation, de svarta i USA...), den har ett riktigt bra soundtrack av Curtis Mayfield och är en tidskapsel full av snygga kläder och frisyrer , en kultfilm med själ. Youtube:ar man på Super Fly får man upp trailer för en remake gjord 2018, jag blir uppriktigt oroad för dagens kids som måste växa upp med sån smörja. Då de riktiga Star Wars filmerna hämtade sin inspiration från äventyrsfilmer, Kurosawa, religion och western verkar dagens kostymnissar tro att kvantitet är kvalitet, att om man bara trycker in helt malplacerade galopperande rymdhästar eller annan skit blir filmerna bra, (mitt Star Wars-hjärta blöder). Naturligtvis finns det undantag till ovanstående trend...

Av coae
Av coae
Skrivet av Söderbäck:

Jo visst ser den siffran hög ut.
Den baseras emellertid inte på hur många som fått sjukdomen - utan hur många som har diagnosticerats på sjukhus för denna sjukdom. Det reella antalet smittade med lindriga/typ inga besvär som inte testat sig är antagligen en hel del högre.
Skulle man få med dem i statistiken också så skulle dödstalet sjunka. Men det är inte så lätt att få med de som inte testat sig i det statistiska underlaget.

Jag har skrivit om det några vändor i tråden innan - men kan ta den igen som referens.
Jag kollade folkhälsomyndighetens samlade underlag för hur influensan slog i Sverige förra året.
13324 verifierat smittade
505 döda
Här är rapporten

Det ger en dödlighet på 3,8% av influensan förra året.
Men kan det verkligen vara så att influensan dödar ca 3,8% av de som smittas i Sverige?
Gissningsvis inte skulle jag säga. Rimligen är det lägre.
Problemet är även här att man bara utgår ifrån verifierat smittade och jämför med antal döda. De som blivit smittade utan att ha blivit diagnosticerade kommer inte med i statistiken.

*Jag vill förtydliga att folkhälsomyndigheten inte påstår att dödligheten för influensa är 3,8% i Sverige. Däremot finns i deras rapport av influensaläget förra året siffror för antal verifierade smittade och antal döda. Och det är ju den typen av siffror en del försöker använda sig av när de vill räkna fram dödligheten för covid19.

Så när man ser så höga procent här som 3,4% för covid19 så kan det bero på att underlaget som använt för att räkna ut dödligheten inte riktigt är fullgott material för ändamålet.

Med det sagt - rimligen gör större andel som tror sig ha covid19 till en provmottagning för att testa om de har smittan jämfört med vanlig säsongsinfluensa där gemene man inte går till doktorn utan bara stannar hemma några dagar. Det förbättrar det statistiska underlaget för covid19.

Men med hur mycket - ja det är väl en billion dollar question. I nuläget vill jag påstå att det är svårt att egentligen få fram bra siffror/underlag över faktisk dödlighet för sjukdomen. Det kommer vi ha längre fram. Men utgår man bara ifrån antal verifierade smittade och jämför mot antal döda så kan man alltså få fram siffror som visar för höga procentantal.

Edit:
Ja med ett utdraget sjukdomsförlopp där dödsfall sker långt efter insjuknandet kan det även vara så att döädligheten är ännu högre än vad man ser i början. Så det är inte uteslutet att sifforna även skulle kunna vara värre än vad de initialt verkar.
Poängen kvarstår emellertid. Det är väldigt svårt att få fram bra siffror på faktisk dödlighet så här tidigit. Det kräver bättre underlag än verifierat antal smittade kontra antal döda.

Jag hajar! tackar

Av coae
Skrivet av griid:

Är det inte en överdriven hysteri kring detta?!
Tänkte bara dela med mig av det jag tycker och känner.
har använt denna som källa:
https://gisanddata.maps.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.ht...

dödlighet enligt de rapporterade, bekräftade fallen: 3,4%
tillfrisknande av de rapporterade, bekräftade fallen: 52,7%

Kanske missar något nu men 3,4% låter ju ganska högt(?).
Ca 3 av 100 smittade löper stor risk att dö.

Av coae
Skrivet av anon190792:

Coronadokumentären var otäck när det skreks inne på sjukhuset. Måste va riktigt jobbigt för personalen som behöver jobba övertid i sådan stressad miljö.
Pallade inte se resten, hjälper inte min oro direkt. Får hoppas det inte blir samma situation här med spökstäder, tomma hyllor, total kaos på sjukhusen osv.
Blir det så kommer det sätta press på samhället och medborgarna.

Jo det var en otäck dokumentär. Kaos på sjukhusen är det redan nu med fall av patienter i livets slutskede som fått dö i korridorer bakom provisoriskt skynke p.g.a. vårdplatsbrist.

Skrivet av Dredd:

Såg precis regeringens pressträff om Corona viruset, fick faktiskt förnyat förtroende, det låter som man är beredda att göra "det som krävs" ifall det skulle behövas, dvs sätta in karantän zoner etc om det skulle komma till det. Det tillsammans med det tidigare beslutet om att stänga flygtrafiken till Iran är ju en bra början.

Man kan ju alltid hoppas att det inte är floskler som med mycket annat i politiken.
Hade inte regeringen och Stefan läget helt under kontroll typ igår?

Skrivet av bardbard:

”Vi har varit naiva”,
”Vi såg det inte komma”.
Så erkännanden har ju faktiskt skett från de ansvariga(dock ej om corona mig veterligen)

Vet inte om man ska skratta eller gråta.