Inlägg

Inlägg som anon291781 har skrivit i forumet
Av anon291781

Lägger ett bud på 50kr+frakt för SSD

Av anon291781
Skrivet av Bosse78:

Så den datorn kanske är most bang for the buck! Windows ingår ju dessutom i Acer-datorn!

Det är det nog!

Av anon291781

@XripperX: Det har jag ingen aning om men några GPU tillverkare (EVGA bl.a) har sin egen garanti utöver butiken. Tror inte man behöver kvitto bara serienummer.

Av anon291781

@XripperX: Beror på hur gammalt det är och om kvitto finns

Av anon291781

@XripperX: Ska man köpa demo så är det smartare att köpa begagnat. Ett begagnat 1080 går nog för kanske 4500

Av anon291781

@Bosse78: Den där datorn har enorm prestanda för pengarna, blir nog inte bättre än så. Billigaste 1070 du kan plocka upp går för 4700 så det blir inte mycket kvar för resten. Men om du vill ha en lite starkare processor, SSD och känner för att bygga lite själv så slängde jag ihop den här https://www.inet.se/produkt/b1020301/bygge, lite dyrare men kraften den får från 6 extra threads och en SSD borde uppväga det.

Av anon291781
Skrivet av Cimlite:

Majoritet? Nja... Det är fortfarande det mest spelade spelet på Steam med god marginal. Till och med på en dålig dag snittar PUBG 650k spelare, medans Dota 2 (som ligger på andra plats) knappt kommer upp i 450k.

Visst har det tappat spelare, men här handlar det ju mer om att det var fullständigt galna siffror vid lansering. Inget spel kan hålla kvar så många spelare, det kommer alltid finns folk som blir intresserade av hypen men lämnar snabbt efter. Det är oundvikligt.

Om du kollar här https://steamcharts.com/app/578080 så ser du att det kom en våg i antalet spelare halvvägs igenom första året som sedan dess sjukit med över 60%. Så majoriteten har slutat spela, och inte bara kort efter release.

Skickades från m.sweclockers.com

Av anon291781

Tog en redig stund innan det blev ens ett ord om att fixa spelet. Det är nog lite för sent dock, spelet har tappat en majoritet av sina spelare för länge sen. Go tanke PUBG Corp men som låter säger, it's to late to apoogize.

Skickades från m.sweclockers.com

Av anon291781

Nu ryktas det om lödda CPUer från intel men jag är personligen skeptisk till detta. Känns inte som en grej intel skulle göra på en 3e refresh på en lithografi. Men vi kanske har tur och det blir lödning på nya generationen, i sånna fall hoppas jag på mer än de två bästa. Har en 8600k själv som innan delid klarade 5.1Ghz på alla cores vid 86 grader genomsnitt, men efter delid ligger den vid 5.3Ghz hela tiden och den högsta temperaturen jag sett nu under värmeböljan är 73 grader. Om man kan få så stor ökning på något så simpelt (simpelt inte enkelt) som att byta TIM så måste intel vara väldigt lata. Om dom inte kan lägga ner lite mer energi på en såpass stor prestanda boost så vet jag inte riktigt vad jag ska tycka.

Av anon291781

Hade väntat med bygget till senare nu i augusti. Finns info från Nvidia själva att det kommer något under Gamescom (antagligen 11xx/20xx serien) så nya grafikkort lär bli enormt mycket smartare att köpa än ett från 2016 för 1500kr mer än vad det borde kosta.

Av anon291781

Hur fasen svarade jag fel på Prescott, har ju en gammal 775 Pentium 4 3Ghz

Av anon291781

Jag är en av flera här som kör med tyst dator (vattenkylning i mitt fall) så den låter inte speciellt mycket, bara allt nedra coil whine.

Av anon291781

Har ett HD 6970 om det är av intresse, bor dock i Göteborg men det borde gå att skicka över.

Av anon291781
Skrivet av Pie-or-paj:

Tittar lite på en dator för vardagsrummet. Det var länge sen jag byggde sist så tänkte fråga om lite input från de som har koll på nuvarande generationer.
Jag har såklart försökt Googla en del, och kommit fram till en start men det är svårt att veta om jag missat nått eller inte.

Nuvarande konfiguration ser ut såhär: https://www.webhallen.com/cart/274590,226571,285231,225625

För grafikkort tänkte jag till en början använda mitt gamla 6870 men jag vill ha möjlighet att uppgradera det längre fram. Förhoppningsvis har priserna fallit lite då... och för PSU tänkte jag använda mitt gamla Fractal Design Newton R2 800W.
Jag har mätt och kommit fram till att de borde få plats i chassit precis med 27cm på grafikkortet och 16.5cm på en modulär PSU. 16cm är rekommenderat för chassit men jag borde kunna använda kontakterna närmast frontpanelen där grafikkortet borde ha slutat.
Lagring tror jag blir att återanvända det med.

Den största funderingen jag har är väl CPU valet. Ryzen verkar väldigt populärt just nu men benchmarks verkar visa att 8100 är en starkare processor än 2200G, håller ni med där? Jag har även funderat på om mitt CPU val är lite snålt om jag senare uppgraderar grafikkortet och om jag egentligen borde välja mellan 8400 och 2600. Skulle 8100 märkbart flaska, säg ett 1060?

Tänkte ge datorn två arbetsområden dels som spelmaskin till TVn och dels som server/NAS så jag kan pensionera min nuvarande ZBox med USB hårddiskar... Det gör såklart att ljuddnivå och strömåtgång i idle är ganska intressanta faktorer. Är det något speciellt jag måste tänka på där?

Chassivalet blev lite av "vad jag kunde hitta som får plats med komponenterna, minst 2st 3.5" diskar och samtidigt är tillräckligt litet för TV bänken". Jag skulle inte gråta om jag hittade ett lite mer stilrent eller mindre. Om ni har några tips på chassin som jag kanske har missat så tar jag tacksamt emot de också. En annan variant är ju också platta chassin som är tillräckligt snygga för att stå uppe på bänken istället, här vet jag bara om Cryorig Taku som jag dock är lite för snål för...

Om du ska köra på ett 1060 är jag osäker på om en 8100 kommer räcka hela vägen, vill du ha en riktigt bra processor för pengarna som utan problem kan hänga med i svängarna hade jag helt klart tagit en 2600 istället. Vad det gäller NAS så borde den inte dra speciellt mycket vid idle, det är i princip bara diskarna som jobbar med lite hjälp av processorn. Om du inte har hyfsat gamla diskar borde inte ljudet vara något direkt problem heller.

Vad gäller de andra komponenterna hade jag personligen ändrat lite. 2x4 RAM istället för 1x8 kommer bli rätt mycket snabbare tack vare dual channel och det kostar det samma. Chassit vet jag inte om man kan få plats med 2st 3.5" diskar i ett mindre men när det kommer till utseende så skulle jag rekommendera Phanteks Evolv mITX (länkat nedanför) som inte är mycket större med samma längd och bredd men är 20cm högre. Om du frågar mig tycker jag att det är ett riktigt tjusigt chassi och jag har haft två Phanteks lådor och båda har varit helt strålande att bygga i och i sin konstruktion. Borde finnas på en hel del ställen. Men tycker du att det är för stort så är Core 500 ett riktigt bra val, kunde själv inte hitta någonting jag föll för precis. Slängde in en jämförelse lista så du kan bocka av allting som möjligen kunde behövas från både Evolv och Core 500 om det är av någon glädje!

https://www.inet.se/produkt/6902434/phanteks-evolv-mitx-tempe...
https://www.inet.se/jamfor?compare=6902434&compare=6910106

Av anon291781
Skrivet av Dustin Home:

Hej BettyBoo42,
Tråkigt att höra om din serviceupplevelse. Jag kan dock försäkra att jag inte ignorerar någon medvetet i denna tråd eller PMen jag får, jag kan inte se att jag har ignorerat dig?
Jag försöker svara på hur våra rutiner ser ut och hur vi hanterar ärenden beroende på vad ni frågar om. Jag kan dock inte kommentera enskilda ärenden då det inte är tillåtet enligt Sweclockers policy.
Har jag missat något ber jag om ursäkt.

MVH/STefan

Jo tack det är ju bra då verkar det som, bortsett från att kundservice varit helt värdelösa när det gäller just det här fallet. Inte ett ord om att det ens varit gränsfall till kortet var trasigt trots starka bevis som tyder på att det är trasigt, bl.a. skrapad hotplate, rör som nästan ser punkterat ut och ingen värmeledning över huvud taget. Så du får ursäkta min ton och att jag skriver här för det fanns inte en enda del på hela hemsidan som gav ett svar alls under de hela 4+ veckor som jag fick vänta.

Av anon291781

@shuhia: Dustin har ganska värdelös service, fick själv vänta i en månad på mitt kort och när det väl kom tillbaka hade de inte fixat en enda grej. Basen på GPU plattan och andra delar av kylaren var skrapade och det såg nästan ut att vara hål på en heatpipe. Helt värdelöst, hade den kylaren satt på kortet och röret spruckit så är det hejdå till hela datorn. Sen att man dessutom blivit ignorerad av Dustin i dess egen forumtråd är ju pricken över i att jag aldrig kommer handla där ifrån och sprida min story så att fler får veta hur fullkomligt meningslös Dustins kundservice är.

Av anon291781
Skrivet av Xyborg:

@BettyBoo42: Har du nyligen uppdaterat drivrutinerna? Det kan ju vara det här felet:
https://www.sweclockers.com/forum/trad/1519900-svart-skarm-fo...

Det finns en ny uppdatering som kom idag för att åtgärda det.

Hittade problemet efter lite grävande, skärmarna blev tydligen satta i "disconnect this display" av Windows med den nya buggfixen eller vad det nu var som kommit ut till 1803. Microsoft verkar ju verkligen ha superbra koll på vad sjutton dom gör med sin egen mjukvara

Av anon291781
Skrivet av Xyborg:

Vad har du för temperaturer på kortet nu? Två alternativ jag kommer att tänka på är:
1. Din kylare är inte korrekt monterad och nu blir kortet ditt för varmt.
2. Du har råkat skada kortet med statisk elektricitet. När du hanterade kortet - hade du antistatiskt armband? Om inte är risken att du skadat kortet.

Temperaturen ligger stadigt runt 55 på min core och som varmast 65 på VRM och power delivery. Ja jag hade antistatiskt armband och kylar bytet skedde på ett plasttäckt bord så det borde inte ha blivit någon typ av kortslutning. Datorn är igång nu och klarar av att spela på den skärmen som lever.

Av anon291781

Skärmproblem efter kylarbyte

Som rubriken säger så har jag haft en hel del krångel efter att ha bytt kylaren på min grafikkort (Gigabyte 1080 Windforce) till en Kraken G12 hybridkylare. Men det känns ändå skumt eftersom det fungerade helt felfritt i nästan 24 timmar efter installationen. Hela historien går väl i princip så här: Kylaren byttes på kortet och fungerade en hel dag utan några problem, sedan försöker jag köra Time Spy för att se hur stor skillnad det blev jämfört med tidigare men det vägrade starta och gav mig "failed run" varje gång.

Nästa dag (idag som jag skriver detta) så bestämmer sig två av mina skärmar för att dö helt fullständigt, de ger nu ingen bild alls, står som inaktiva och dyker upp och försvinner fram och tillbaka tills jag stänger av dem helt (se bild nedan, den beskriver ingenting men det är enda stället som skärmarna ens syns på). Jag har prövat med en rad olika grejer bl.a.
- Starta om BIOS med factory settings
- Kopplat ur mitt CMOS batteri
- Startat om BIOS med CMOS header på moderkortet
- Uppdaterat drivers till grafikkortet
- DDU på Nvidia drivers och laddat ner flera olika versioner (384.94, 390.77 och den senaste)
- Startat om datorn i safe mode utan att pilla på drivers
- Sist men inte minst så har jag prövat problemskärmarna på det interna UHD 630 chippet men de får fortfarande ingen bild.

I windows display settings ser det ut lite såhär någonting, vet inte riktigt hur jag ska ta mig till längre, ingenting jag har testat har funkat.
https://cdn.discordapp.com/attachments/214069083702951936/454...

EDIT: Om jag pillar i Nvidia Surround så kan jag få en av de två skärmarna som inte fungerar att ge bild men bara så länge Surround är på.
EDIT 2: Båda skärmarna som drivs på HDMI fungerar via både HDMI och DP till HDMI adapter men bara en åt gången. Tredje skärmen fungerar också via HDMI men inte via DP men stängs av om man kopplar in en annan skärm.

Av anon291781

Snabb fråga till er som köpt produkter från Dustin som har krånglat: Hur länge har ni fått vänta på reparation?

Det här är varför jag frågar och vad som har hänt i mitt fall. I julas så skaffade jag ett Gigabyte 1080 Windforce från Dustin via min farsa vilket blev en redig uppgradering från mitt tidigare kort. Det funkade riktigt bra men jag märkte rätt så snabbt att det var en del grejer som verkade skumt. B.la. så behövde min sprillans nya skärm startar om efter stund varje gång man startar datorn och temperaturerna blev riktigt höga (thermal throttling vid automatisk fläktkurva). Jag klarade av det men när problemen blev fler och fler, lite coilwhine, hackig framerate och en hel del artifacts på skärmen så blev det bara att skicka in det.

Så kortet packades ner, skickades och så kom det meddelande om att det kommit fram den 25:e april. Jag hade ringt kundservice innan vi skickade kortet som sa att det skulle ta 2-3 veckor så jag fick helt enkelt glömma av det. Fast forward till 3 veckor senare utan ett ord från service eller postnord på varken sms eller mail så vi ringde tillbaka. Då fick vi veta att service inte hittat ett enda problem med kortet trots rätt gott med info om problemen som skickats med kortet, och att kortet skulle skickas tillbaka. Det har nu gått en vecka sen detta samtal och vi har inte hört ett ord från postnord, vilket är konstigt för det tog endast 3 dagar för kortet att komma fram men mer än en vecka att skickas tillbaka.

Imorgon kommer det alltså ha gått 4 veckor med riktigt lusig service där det dessutom inte har hänt ett piss eftersom noll problem visade sig under service. Om ni frågar mig så tycker jag att det är helt löjligt, aldrig har någon typ av reparation tagit så här lång tid innan. Är det någon annan som drabbats av riktigt seg service där det dessutom inte hänt ett smack med produkten? Känns helt puckat att snart ha väntat i en hel månad på någon så enkelt som ett krånglande grafikkort.