Inlägg

Inlägg som huricane4 har skrivit i forumet
Av huricane4
Skrivet av Mirialia:

Hej, jag valde att gå med https://en.aukciony.com/
De skickade med vanliga ryska posten har ja för mig. PostNord tog över hanteringen i Sverige. Paketet tog en vända i Turkiet av någon anledning. 🤔

Det finns en till men de var snabbare med ett prisförslag, som dock ändå inte stämde för det tillkom nya utgifter hela tiden. Trodde att det skulle hamna på ca 300-400kr men kom ut till ca 1500 för hela hanteringen. De var också tvungna att beställa hem till sitt kontor. Dock kanske är priset något man får förvänta sig i dessa tider när det är krig i landet.

Paketet var dock bra packat och bra kommunikation när jag hade frågor.

Det finns som sagt andra, prova sök efter sökord som "postal forwarder / package forwarder".

Tackar, ska kolla på detta

Av huricane4
Skrivet av Mirialia:

Hej,

Köpt en vara från Ryssland (en leksaksbil) via ett ombud då affärerna inte skickade till Sverige och varan gick inte att köpa någon annanstans. Nu har den kommit till Sverige. Via Postnord appen betalade jag igår importmoms och deklarationsavgift.

Går jag dock inte på Postnord appen idag så får jag upp information "Stannat i tullen" enligt bilden.

Klickar jag på "Öppna tulldeklarationen" så hamnar jag på en sida där jag kan skriva in referens/kolliID och postnummer. Knappar jag in det så hamnar jag på sidan där dom tackar för betalningen uppspecat med datum, betalsätt, orderID, importmoms och deklarationsavgift. Sedan finns inget mer.

Min fråga är nu, behöver jag göra något mer? Är själva betalningen tulldeklarationen eller är det någon form av formulär man fyller i med varudetaljer/pris/etc?

<Uppladdad bildlänk>

Hej
Vilket fraktförerag va det som skickade från Ryssland nu?
Jag har lite custom tillverkade trimdelar liggandes i St Petersburg jag inte vet hur jag ska få hem, beställde å betalade för typ tre år sedan men tyckte inte det va så bråttom med å få hem det för utökade ordern efterhand och hade inte kommit så långt med projekten ändå... men nu behöver jag sakerna....

Av huricane4

Skickade in kvitto m.m som visar vad jag betalt men fick aldrig svar istället fick jag nu en ny faktura med 60:- påminellseavgift...

Av huricane4
Skrivet av RVX:

Låter helt klart som att frakten är helt åt helskotta fel.
Tror det bästa är att göra som @killawife säger.

Adaptern är redan omsvarvad till oigenkännlighet...
Och även om man gjort retur hur skulle fedex/tullen få reda på det? 🤔 Aldrig skickat retur utomlands

Av huricane4
Skrivet av Sh4d0wfi3nd:

Nej aldrig hört talas om liknande. Du får väl stå på dig och ställa frågan hur ett paket på X storlek kan kosta 2500kr att frakta. Och be att få prata dig uppåt i kedjan om du blir nekad. Om nu priserna som står på paketet stämmer och storleken och rimligt fraktpris är <200kr iaf så bör det inte vara några problem att påpeka detta. Tänk på att paketets storlek är ganska viktigt och att det är internationella regler som gäller. Om det är skickat som prio-paket osv också kan påverka. Sen kan du kontakta säljaren och be om bevis att priset 384kr inkluderar frakten osv.

Fick detta svar av kundtjänsten:
"Tack för ditt mail.

Det stämmer. Tull och moms betalas på gods värde samt transportvärde. Avsändaren skrev att godset var 50 USD, de skrev inte vad fraktkostnaden var. Om fraktkostnad saknas då måste importavdelning beräkna det själv.

Vänligen se bifogade filer.

Fakturan som du har fått är korrekt och måste betalas.

Önskar dig en fin dag!

Med vänliga hälsingar/Best regards"

Skickade sen till importavdelningen och fick detta svar?

"Hej Adam,

Deklarationen är baserad på avsändaren tullunderlag, då inga fraktvillkor har skrivits av avsändaren så är det mottagaren som står för fraktkostnaden.

Om du är missnöja med detta, så bör du per omgående kontakta din avsändare.

Tack på förhand & fortsatt trevlig dag!"

Av huricane4

Är deras skeva uppskatning av fraktpriset jag frågar om

Av huricane4
Skrivet av Oegat:

Jag hade inte koll på att frakten ingick i tullbeloppet. Har väl inte kollat så noga på de tullfakturor jag fått.

Men, kostade frakten alltså 2500? Eller var det FedEx som uppskattade till det i brist på information? Om FedEx förmedlar godset så borde de ju veta hur mycket de tog betalt för frakten...

Om det bara handlar om redovisning så borde du kunna be säljaren uppdatera denna med korrekta siffror i efterhand (men jag har ingen aning om det funkar så).

Frakten va inbakad i total priset på 384:-
Jag skulle uppskatta fraktens kostnad til 50-80:-
Jag kan reglerna för tull/moms det är fedex skeva uppskattning jag har problem med!

Så undrar om nån annan varit med om liknande

Av huricane4

Fedex tull

Behövde en kamera adapter med lite unika mått så fanns inte i EU utan blev från Hongkong, kostade 384:- inkl frakt
Och är typ 50mm i diameter och ungefär lika lång, nu är problemet att Fedex vill ha betalt för intullningen efter att jag hämtat ut paketet.
Han som har skickat paket angav totalvärde 50usd men man får tydligen inte göra så utan frakten måste specificeras separat.
Så när det inte är gjort så uppskattar dom va dom tror frakten skulle kosta, inga problem så här långt förutom att dom uppskattar frakten på nämnda brev till 2500:- 😡😡😡😡👹👹
Vilket gör att jag får betala närmare 800:- i tull/moms.
Klagade till kundtjänst men hon skrev att det bara va å betala!

Nån som varit med om nått liknande?

Av huricane4

SE4 med timpris där genomsnittet blev 228.65+moms öre (vanligt rörligt va på 298.13+moms)

Halv stor 1800-tals Villa med Luftvärmepump och ett elelement i Badrumet (avstängt vid höga timpriser), stödeldade dock mkt och har en väldigt liten och ny varmvattenberedare dock en del utebelysning som alltid va på.
Blev totalt med abonnemang 1664:- för 361kwh det är jag nöjd med.

Har dock ett 100m2 garage på annan tomt med rörligt elpris, värmepump och konstant 17grader, där blev räkningen på 3616:- för 701 kwh
delar dock garaget med en annan så betalar bara hälften av det.

Så då blir det ju totalt ca 3500:- ändå väldigt bra.

Av huricane4

största delen av dom där kilowajserna blir väll värme?
nån av dom större bitcoin-farmarna som använder spillvärmen till nått vettigt? borde ju gå att använda för att värma närligande byggnader.

Av huricane4
Skrivet av Yrch:

Tack för svar men den känns onödigt klumpig å massa funktioner som aldrig kommer användas och onödigt kraftfull,
har tidigare drivit högtalarna med en 70-tals Rotel förstärkare på typ 4x12 watt

Gärna runt 3000:-

Av huricane4

Lg B7 Oled med Sonab OA5/2 Högtalare förstärkarval?

Hej

Jag vill använda mina uppdaterade vintage högtalare till tvn, behöver ju då en förstärkare, är inte sugen på att köpa en 15.1 super duper hemmabio receiver.

Vill bara ha en enkel 2 kanalsförstärkare som klarar driva högtalarna och som styrs av TVn, alltså den ska starta/stänga av när tvn slås på/av och volymen ska styras via magic remoten.

Finns det nån produkt som passar min önskemål?

Av huricane4

First flight

En värdelös video från första testet, kollar man nog så ser man att den lyfter, dödmansgreppet är feldesignat så fick hålla handen på det hela tiden så gick inte stå upp...batterielådan va lös med så fick ligga över den för den skulle stanna kvar... inte optimala förhållande men va kul å veta att allt lirar å att vingarna ger lyft i låg fart, nytt seriösare test till helgen.

Av huricane4

Ett originalobjektiv ingår med KPn

Skickades från m.sweclockers.com

Av huricane4

Pentax KP Silver Limited edition, sigma 18-35 Art, kanske även min x100f

Pentax kp under 1000 bilder, nyskick 5000:-

Sigma 18-35 Art F1.8 ( världens ljus starkaste zoom objektiv?) bra skick, har alltid haft filter på (som ingår) även USB-docka 3000:-

Fujifilm X100F väl använd rese kamera men allt fungerar och i bra skick, bud!

Läs hela annonsen här

Av huricane4
Skrivet av snajk:

Jo, och också att man slipper sälja bilen när man inte ska ha den längre. Jag tycker det är ganska jobbigt att sälja privat då det är svårt att avväga hur ärlig man ska vara och liknande, men då får man mer pengar förstås. Säljer man till en handlare så är det en annan sak förstås, men det är inte många som ger ens ok betalt för en bil om man inte också köper en bil av samma handlare, och även då är det ju ganska mycket mindre än vad bilen "är värd" om man tittar på blocketannonser och liknande.
Det handlar inte om deformationszoner för de i bilen utan att EU har mycket högre krav på skydd för oskyddade trafikanter, cyklister och gående. En rostfri huv är inte i närheten av så mjuk som en av vanlig stålplåt exempelvis.

Om den rostfria plåten är tunnare så kan den vara det, finns ju typ ingen info om uppbyggnaden än, och att man ska kunna slå med ett basebollträ överallt, på hela bilen utan att det syns är nonsens, går troligen inte på prototypen och absolut inte på produktionsmodellen.

Skickades från m.sweclockers.com

Av huricane4
Skrivet av Runqen:

Sant. Visserligen hade jag nog vart intresserad av tremotorsmodellen, den tyngsta. Men vi får väll se. Det är nog så som en ovan skrev att vad som visats var en prototyp. Känns ju som om att Tesla bör ha designat bilen med EU i åtanke också. Menmen, jag fortsätter hoppas (och spara ihop pengar...)

Jag håller förhoppningarna uppe

Finns ju även vissa Hummer H1 som blivit reggade som tung personbil med totalvikt på över 3500kg och får framföras på b-kort om man haft körkort innan ett visst datum, osäkert om det går å göra på nya bilar eller om det bara va nått konstigt undantag innan.
(Finns ju kvar än när det kommer till husbilar)

Och är ju totalvikten som bestämmer så importören kan ju ta bort lite av lastvikten om man vill komma under 3500kg.

Skickades från m.sweclockers.com

Av huricane4
Skrivet av Runqen:

Tack.

Det känns som om att det kan dröja med Cybertruck här nu. Deformationsproblemen är nog relativt lättlösta. Men att vikten var så hög visste jag inte. Jag har ju bara b-kort.

Fan också. Men jag har förmodligen tid till att både grubbla om detta och ta c-kort innan cybertruck finns hos oss.

Tror inte dom släppt några vikt uppgifter, men när dom testad dragkampen mot Forden lär dom ju tyngt ner teslan för å få bättre fäste, 2wd modellen borde hamna på b-kort

Skickades från m.sweclockers.com

Av huricane4

Bilen som är visad är väll inte ett produktionsexemplar? Borde väll snarare klassas som en prototyp?

Och att man inte kan ha deformations zoner bara för att den är gjord i rostfritt är med ett märkligt argument, är ju främst balkarna under skalet som bestämmer hur bilen agera i en krock?

Av huricane4
Skrivet av Aser:

Har nu blivit med hus där vi har 1,8 km skogsväg (plogas ej) av någorlunda framkomlig standard (kör i snitt kanske 15km/h med vår Opel Vectra C när man lärt sig var man måste krypa eller trixa lite och visst vi skrapar i en del ändå) och skulle behöva en lite mer framkomlig andrabil.

Eftersom fastigheten för mig var rätt dyr har jag mycket begränsad budget och har sökt en del på andrahandsmarknaden.

Budgeten är väl omkring 50k (absolut under 100k max). Vi behöver nog rätt hög markfrigång och fyrhjulsdrift. Tar man sig fram med någon decimeter snö är det jättevärdefullt då vi inte har någon ploglösning än. Sedan har vi ju småbarn så hyffsad säkerhet (dvs inga 90-talsbilar eller äldre) och komfort är ett plus.

Tycker att Forester verkar ge rätt mycket för pengarna och hittar rätt många ute privat eller hos firma som gått omkring 20k mil och är från omkring 2005-2008 för de pengarna.

Är det rätt bil för oss eller är jag fel ute?
Kan jag räkna med att den sannolikt håller till omkring 30k mil och därmed ytterligare ca 5 år även om den såklart kommer behöva en del service då och då (ser gärna att detta inte skenar utan sannolikt ligger på <1000 kr/månaden i snitt)?

Något jag bör tänka på kring val av drivlina, typ av växellåda, antisladd eller inte, ålder kontra miltal eller annat utifrån de förutsättningarna? Är tex 230hk mycket bättre för att pressa sig fram i en del snö?

Kan tillägga att jag inte mekar själv. Tacksam ifall någon mer insatt tar sig tid och kan ge något råd.

Skickades från m.sweclockers.com

Akta dig för Dieslarna iaf första årsmodellerna, är både tillverkningsfel och designfel på dom. Nån av dom sex cylindriga bensin motorerna har problem med dåliga toppackningar, vet ej motorkod men är den som sitter i Baja Pickuperna.

Annars bra bilar som är byggda kraftigt (generellt)

Kör en xv 2017 och det är den optimala bilen för MIG.

Och Subaru har ofta bra 4wd system men finns väldigt många helt olika kraftöverföringsystem beroende på årsmodell motor-låda m.m så gäller å kolla på just den bilen man är intresserad av.

På min XV fanns det tex 3 olika system på en årsmodell...