Inlägg

Inlägg som Roenlond har skrivit i forumet
Av Roenlond

Jag var med i tävlingen 2018 men kom aldrig med i omröstningen, så jag hoppas att det är OK att jag är med i år igen Bidraget omgjort till rätt storlek och anpassad för årets tävling.

Liten skala:

https://i.imgur.com/HuaLxXS.png

Full storlek:
https://drive.google.com/file/d/1wt5gkeSEIdwOWHX2067FEEzMdhps...

Av Roenlond
Skrivet av Tjockberg:

Drog iväg en beställning på Telia. Fått bekräftelse på mejlen där det plötsligt blev 8493:- Någon fler som fått detta?

Står det vad den extra kostnaden innefattar? Det låter ju inte riktigt rätt enligt deras hemsida

Av Roenlond

Det där är mi 10 och inte mi 10t, men i övrigt vore det ju nice med scootern

Av Roenlond

Kul tävling! Gillar såna här djupdykningstävlingar!

Av Roenlond
Skrivet av aabbcc:

Ah, då makes det sense, tack

En fråga till alla er som kör virtual desktop, vilken setup är att föredra för att det ska flyta på så bra som möjligt när man spelar tex half life alyx?

1. Dator kopplad till router (edgerouter x sfp) med nätverkskabel sen questen kopplad till APn (Unifi ac ap lite) på 5ghz bandet där den är ensam enhet. Jag kommer stå ca 2 meter från apn med fri sikt mellan questen och apn.

2. Dator kopplad till router (edgerouter x sfp) med nätverkskabel sen questen kopplat direkt mot datorns wifi via wifi hotspot på 5ghz bandet, nätverkskortet som sitter i är ett intel wifi6 200ax

3. Datorn kopplad till min gamla router (RT-N56U) för att använda den som en AP mot enbart questen

Jag kör med en unifi AC AP lite med ca 2m avstånd också. Inga problem alls, har även kört mot samma AP med 10-15m avstånd (både fri sikt och genom gipsväggar), fungerar klockrent. Då kör jag kabel från datorn till switch -> unifi USG, inget trådlöst alls till datorn. Jag har andra enheter anslutna till samma nätverk utan att det stör alls, några mobiler osv ligger på samma 5ghz nät. Allt som faktiskt belastar nätet är dock trådbundet så Questen får ett ganska ensamt nät i slutändan ändå.

Detta är mot Half life Alyx med "Insane" bitrate. Testat "High" också utan att märka någon direkt skillnad i latens, bara sämre bildkvalité.

Av Roenlond
Skrivet av aabbcc:

Jo jag fick en orderbekräftelse, tyckte bara det var skumt att reservationen på beloppet släptes och inga pengar faktiskt drogs från kontot :S

Pengarna dras först när ordern packas/skickas från oculus, för mig dröjde det ca en vecka eftersom den beräknades ett tag efter från just när jag beställde

Av Roenlond
Skrivet av Zeroastic:

Spelar det någon som helst roll om köper virtual desktop via steam eller oculus store? Det är ju en liten prisskillnad mellan butikerna.. 13€ vs 20$.

Du vill köpa via oculus-store för quest. Inte steam, det är en helt annan applikation.

Av Roenlond
Skrivet av Mieriola:

Nu har jag äntligen fått testat min Quest, och jag är likt @MaGosT väldigt imponerad.
Trots att jag slogs med med både laddkabel och något för liten yta så gick det över förväntan, efter en stund så är man helt vilse i hur man står osv.
Spelstunderna blir helt klart svettigare framöver!

Beroende på hur du kan stå tyckte jag att det var bekvämt att stå med hälarna mot något, jag står mot soffans divan t.ex. Då kan jag alltid flytta bak foten lite och känna efter så att jag står kvar i samma riktning och plats, jag har också ganska liten yta att stå på men har inga problem alls med rörligheten om jag står framför divanen. Dessutom har man en soffa att sätta sig på om det blir tungt

Av Roenlond
Skrivet av robzmania:

Hej jag kör via Virtual Desktop på min quest och spelar Alyx. Bilden flyter på utmärkt men jag märker att ljudet hackar vid högre ljud,när de ska bli högre bas vid lixom feta scener. Jag har hörlurar (provat flera olika som fungerar för spel vanligtvis) kopplade till questen via tråd. Har någon varit med om detta och har en lösning?
Tack

Jag har inte samma problem som dig med samma setup - kan du testa att sänka bitraten inne i VD? Är den ställd på "insane" kanske det kan orsaka problemen om du inte har fullt så bra wifi. Annars så skulle jag nog kolla på sätt att förbättra ditt wifi hemma. T.ex. isolera 5ghz-nätverket endast för questen, flytta routern närmre eller flytta dig närmre, osv.

Av Roenlond
Skrivet av Geckod:

Ser ut som man kommer få vänta rätt länge innan Oculus Quest 64GB kommer in igen (2020-06-30 enligt elgiganten). Ang lurar, funkar det att köra några trådlösa från datorn (typ steelseries arctis 7) eller måste man ha dem inkopplade i headsetet med 3,5mm om man vill att ljudet ska funka från rätt sida när man vänder sig osv. När man kör med Virtual desktop från datorn då.

Håll utkik på oculus hemsida. Billigare och kommer in i lager då och då. Ang. VD så ska det fungera, du kan välja vilken enhet du vill använda direkt i windows. Jag fick det att fungera med USB-hörlurar direkt i datorn så det bör vara likadant med trådlösa.

Numera kör jag mic och audio passthrough till mina trådade hörlurar direkt i headsetet via VD, allt fungerar utmärkt (spelljud, discord, osv). Det går även att koppla BT-lurar direkt till headsetet men funktionen är just nu experimentell.

Av Roenlond
Skrivet av robzmania:

Hej kör quest via VP, funkar utmärkt med 5ghz. Ja får dock sjukt ont i huvudet av strapen. Jag har sett att folk köpt HTC Vive Audio Deluxe Strap men den är slut överallt. Finns de någon annan strap någon rekommenderar?

Har du tillgång till en 3d printer någonstans rekommenderar jag denna: https://www.thingiverse.com/thing:3664951 - den hjälper enormt för mig. Annars en motvikt på baksidan kan också hjälpa, se länken i föregående inlägg

Av Roenlond
Skrivet av Geckod:

Menar bara så det inte krockar på något sätt, man får hålla på att kopplar ur skärmar.
Men låter bra att den fokuserar bara på headsetet.

Nä hade inte tänkt att jobba i headsetet

Jag har tre skärmar till datorn jag kör VD på, inga problem alls. Bara att köra på och sen kan man använda Y-knappen på vänstra handkontrollen för att växla mellan de olika skärmarna.

Av Roenlond
Skrivet av adfactory:

Hilfe! Hittade en bra guide för att sätta upp VD och sideloada stuff för att få igång Link via Wifi, kan omöjligt hitta samma, finns andra såklart, men... är det någon som har en länk till en bra och fungerande guide? (fortsätter googla samtidigt som jag fiskar här)

Jag körde denna utan problem: https://www.reddit.com/r/OculusQuest/comments/efy6ai/howto_vi... - hojta vid ev frågor!

Av Roenlond
Skrivet av Sando:

Virtual Desktop kräver en kompatibel kabel för installation.

Njae, jag använde min mobils USB A -> USB C kabel utan minsta problem. Tror även den som följer med headsetet ska fungera för sidequest (inte för link dock). Endast sideload kräver inget särskilt, bara ADB drivarna. Sen körs VD helt trådlöst.

Ang VD till OP: Rekommenderar det starkt framför sladd. Jag har visserligen inte testat med den officiella sladden eftersom jag har bra wifi. Jag har inga problem alls med varken kvalité eller frysningar, så jag ser inget behov av att betala dyrt för den officiella sladden, eller en kortare som bara är begränsande. Har man dåligt WIFI så kanske det är ett alternativ men tycker man bör testa VD först hur som helst. Trådlöst är otroligt befriande

Av Roenlond

Plex, emby eller jellyfin (osäker om alla finns just på shield) kan du använda. Du kör plex media server/emby server/jellyfin server på den enhet som är kopplad till hårddisken (din dator), och sen kör du respektive klient på din shield.

Av Roenlond

Jag fick min Quest i torsdags. Kört en hel del under påsk och jag älskar den! Några tankar:
-Virtual desktop är magisk. Hemma så fungerar HL:Alyx, No Man's Sky med flera på Insane bitrate utan några problem alls. Även över internet hos svärmors dåliga 2.4ghz WIFI (en vanlig Telia-router typ) så fungerar det, om än något laggigt och med sämre bitrate. Men detta strömmas alltså över internet från min dator hemma till ett hus 4 mil bort, inkl. dåligt WIFI. Jag ser inget behov alls av att köpa en Link-kabel heller.
-Sidequest är grymt!
-Upplever headsetet precis som många andra rätt framtungt. Jag monterade fast ett anker powercore 20100 med kardborreband på baksidan och det blev väldigt mycket bättre, jag ska dock se om jag kan 3d-printa en bättre hållare för den.
-Vanliga "2d-spel" kännsa helt plötsligt inte lika kul...

Av Roenlond

PrivateVPN kör jag - fungerar fint på android tv och har en native klient, tyvärr har jag inte testat det mot SVTPlay o tv4play men det fungerar bara fint till US Netflix t.ex. Kan vara värt att kolla upp, de kör någon julspecial med 3 år för ca 700kr just nu också

Av Roenlond

Får du ditt bredband via ett öppet stadsnät? I såna fall skiljer det sig väldigt lite mellan de olika leverantörerna. Det som skiljer sig är support, ev. paketrabatter, ev. hårdvara (router/tv-box om aktuellt). I vissa stadsnät står t.ex. telenor för DHCP-tilldelning, så antalet ip-adresser som kan tilldelas till din inkommande lina kan skilja sig.

Jag skulle med det sagt gå för det företag som erbjuder bäst kampanjpris eller paketpris och minst startavgift/bindningstid/uppsägningstid framför ev. tekniska olikheter

Av Roenlond

I vilket syfte ska du brygga routern? Byt hellre ut den helt mot din Omni-lösning (förutsatt att det är en router och inte bara switch/accesspunkt).

Eller behöver du ha åtkomst till telenors IPTV via routern? I såna fall kan du brygga routern genom dess gränssnitt.

Du loggar in på den genom en webbläsare på dator som är kopplad till den (trådat eller trådlöst) och anger dess IP-adress i sökfältet. Mest troligt är det 192.168.10.1 som du ska använda. Standardlösenord för att logga in finns på undersidan av routern, där står även användarnamn (mest troligt admin) och IP-adressen.

Själva bryggningen görs via "Internet"-bubblan i technicolorns gränssnitt, om jag inte minns helt fel. Där kan du aktivera "Bridge mode".

Annars kan du ringa telenors tekniska support, de har åtkomst till routern och kan göra det åt dig på ett par minuter

Av Roenlond

Se pm

Skickades från m.sweclockers.com