Inlägg

Inlägg som D10S har skrivit i forumet
Av D10S

@trebrecks: 4k gör sig väldigt bra i 27" enligt mig. Helt fantastiskt skarp bild, är 32" bättre? Kanske det men tror du blir väldigt nöjd med 4k 27". Hade nyligen en Acer Predator X27 som hade gått ner i pris till 15000 och det var verkligen sjukt nice med den upplösningen, sedan var det magiskt med HDR1000 och 384 dimming zones. Fick dock lämna tillbaka den pga horribel DSE och banding(skärmen hade vertikala streck och såg smutsig ut över hela skärmen). Tycker det är svårt med 1440p 27" nu.

Har ingen erfarenhet av LGn du nämner dock. Skulle gärna vilja ha en 4k-datorskärm igen men avvaktar lite tills det börjar komma mer skärmar som har ordentlig HDR och förhoppningsvis FALD eftersom det gör så mycket för bilden. Men om du inte bryr dig så mycket om HDR så är nog LGn mycket bra.

Av D10S
Skrivet av Rico01:

@D10S: Ja, det är samma modellnummer.

Såg det men blev ändå lite tveksam om elgiganten gjort något fel med namnet eller så. Men tack. Har lite beslutsångest nu, om man ska köra på Asus som känns som ett säkrare kort(no pun intended) eller ha kvar beställningen på MSI gaming trio x.

Av D10S
Av D10S
Skrivet av Svertel:

@Grimhall: Fick samma svar när jag snackade med kundtjänst hos Elgiganten ang samma kort. Men enligt vissa här på forumet stämmer det inte. Får väl se om man blir positivt överraskad på onsdag

Vi får se, mitt skulle komma på fredag enligt han jag snackade med på Elgiganten så känns ändå som att de bör ha koll. Men trots att jag vill ha kortet är det ingen superbrådska, för 1440p duger mitt RTX 2080 mer än väl fortfarande och för 4K måste jag ändå vänta på att LG ska fixa HDMI 2.1.

Av D10S

Testade att beställa ett MSI RTX 3080 gaming x trio på Elgiganten och de säger att jag kommer få det den andra oktober.

Av D10S
Skrivet av SpeedRebirth:

Ser ingen anledning att byta kylare så länge du inte håller på o pillar med moderkortet varje vecka. Tempskillnaden kommer va minimal, speciellt med tanke på den kostnaden.

Bra val av GPU

Du kan köra vidare med dina cpu och alla andra komponenter i flera år till. I spel är det bara några ynka procentenheter bättre prestanda med tex en 3900x eller 10900k. Vänta till nästa plattformslansering innan du uppgraderar. Då kommer det finnas DDR5, PCIe 5 och liknande funktioner som inte finns tillgängliga idag.

Däremot så är väl en HDD lite gammal och slö teknik idag, men ja förstår att folk väljer det när lite större storlekar behövs. 2TB ssd är ju inte gratis, men för mig personligen så hatar jag vibrationerna och ljudet som en HDD skapar så det går bort för mig, men det får man själv bestämma vad man vill prioritera

Okej!

Låter jättebra, och så kan man uppgradera om några år istället när det kommer nya funktioner som inte finns nu. Främst med PCIe 5.

Använder faktiskt inte min hdd alls och har även gott om plats på min SSD. Har inte så mycket på datorn och spelar jag inte något spel brukar jag avinstallera.

Av D10S

Har bestämt mig för Phanteks P500A nu. Det RTX 3080 jag beställde var ett Asus Tuf gaming OC. Funderar på att byta ut min Dark rock pro 4 mot ett Corsair Hydro H150i PRO RGB 360mm för att få mer plats och tänker att det kanske blir bättre flöde också eftersom grafikkortet är så stort och dark rock pro 4 också är stort. Låter det vettigt eller oroar jag mig i onödan och bör fortsätta med dark rock pro 4?

Av D10S

Tackar, ska bestämma mig mellan 3 chassis nu efter att ha sett den videon. Beställde ett Asus RTX 3080 också så får man se när det kommer!

Men det finns inget annat som ni härinne rekommenderar att uppgradera? Som sagt verkar mitt 8700K duga fortfarande och tanken är ju att spela i 4K och då är det grafikkortet som kommer göra det mesta av jobbet som jag har förstått det.

Av D10S

Uppgradering tips

Hej, tänkt beställa RTX 3080.

Har just nu en dator med dessa grejerna

Intel i7 8700k
Asus Z370A
G skill trident Z 3200mhz cl14
Dark rock pro 4
Corsair RM750X 750W v2
Samsung 860 EVO 500GB
Seagate BarraCuda 2TB 7200rpm 64MB
Fractal Design Meshify C Dark TG

-

Ska lira i 4K på en C9. Är det något annat som jag bör uppgradera utöver detta? Har kollat videos och läst på lite och 8700K verkar duga fortfarande, var inte så stor skillnad i FPS jämfört med andra CPUs så den behåller jag iaf några år till. Men annars? Behöver ett nytt chassi också eftersom jag råkade tappa datorn vid flytt. Delarna klarade sig men chassit gick sönder på vissa ställen. Finns det något ni rekommenderar som har gott om plats till grafikkortet men även fläkten som är rätt stor? Kan tänka mig allt mellan 1500-3000kr för chassit.

Av D10S
Skrivet av MinpinStudios:

Har för mig han pratade om lägre inställningar denna videon

https://youtu.be/dwT-eU3T9D0

Tackar, ska kolla igenom videon nu.

Av D10S

Finns det någon bra video eller något liknande som visar hur 3080 presterar i 4k med lite sämre inställningar? Tänker på tex Warzone i 4k där man gärna vill ha över 100 fps fortfarande. Mycket av man sett hittills har varit med allt på max.

Av D10S

Bärbar dator till främst TV

Hej. Sugen på en bärbar dator som jag tänkt använda till youtube, twitch men även för att koppla smidigt till tvn för netflix VPN osv. Undrar om man får en bärbar dator som är hyfsat snabb, klarar upplösningen 4k när den är inkopplad till tvn och håller i kanske 3 år utan att bli långsam för runt 15k? Eller behöver jag gå upp i pris?

Min mor köpte en dator för något år sen på mediamarkt för runt 12k men den blev långsam väldigt snabbt så vill undvika det.

Kom gärna med lite tips så kan man ju se om de sänks lite till BF också

Av D10S
Skrivet av mackanx2000:

9 916 IN Time Spy (V1.0)

Graphics score
10 762
Graphics test 1
69.15 FPS
Graphics test 2
62.49 FPS

CPU score
6 863
CPU test
23.06 FPS

GPU
NVIDIA GeForce RTX 2080
CPU
Intel Core i7-9700K
16gb i ram

Är detta ok? Noll koll.

Mitt RTX 2080 fick 10694 så borde ju vara OK.

Skickades från m.sweclockers.com

Av D10S
Skrivet av Triton242:

Så 251kr per användare i snitt. Låter galet mycket.undrad hur mycket de som faktiskt köper skinn dravel m.m faktiskt betalar med tanke på alla som inte köper sådant.

De flesta som streamar lägger ju pengar på nästan alla cosmetics i spelet så de har spenderat minst 10 000 kr.

Sedan är det väldigt många som helt enkelt gillar spelet och köper några skins, yxor, emotes osv i månaden och har de då spelat ett tag blir det lätt över 3000 kr. Lägg även till barn som säkert får någon hundralapp i månaden för att köpa grejer så är det inga konstiga siffror.

Kan tänka mig att de tjänande enormt mycket när det var Halloween och även nu under julen när de kommit tillbaka med favoriter som fanns vid den tiden förra året.

Skickades från m.sweclockers.com

Av D10S

Är samma för mig, mellan 98-127 fps i DX11 och DX12 men DX12 flyter på dåligt.

Skickades från m.sweclockers.com

Av D10S

@Laxpudding: Så kan det vara. Känner mig dock så pass nöjd nu att jag inte bryr mig särskilt mycket. Det är en väldigt bra skärm och glow/blb i hörnen har minskats och DSE är inget jag ser i spel.

Av D10S
Skrivet av Rallemulle87:

LG:n utan att ens fundera. Ingen nämnvärd skillnad mellan 7- och 8-serien så kör en 7-serie för 20000kr. Du Kmr inte ångra dig!

Ägt både 7 och 8-serien. Och efter den erfarenheter hade jag väntat till BF. En 65C8 går för 29K just nu och jag tror lätt den sjunker med minst 6K till black friday. Förra året blev det dessutom lite konkurrens och elgiganten sänkte priset med en extra tusenlapp medans de andra följde på eller erbjöd prismatchning.

Skickades från m.sweclockers.com

Av D10S

Acer XB271HU uniformitet

Hej, köpte nyligen denna datorskärmen. Är nöjd med bilden men märker av DSE när jag sitter ur vinkel och är inne på hemsidor med vita bakgrunder samt lite glow/blb i främst botten i det högra hörnet i Shadow of the tomb raider när det är väldigt mörkt i spelet . Jag vet att det är väldigt svårt att hitta någon utan glow/blb men är det normalt att se DSE ur vinkel? För sitter jag rakt framför skärmen som nu ser jag nästan ingen DSE. Så är det någon mening att försöka hitta ett bättre exemplar eller är detta helt enkelt normalt? Annars är jag nöjd och är det hyfsat normalt med såna här exemplar kommer jag nog inte ha några problem med att acceptera det.

Det är bara det att när man spelar något eller när jag ser skärmen lite ur vinkel och märker av DSE så blir det lätt att tänka "Undrar om det hade sett ut såhär om jag köpte Asus PG279Q istället eller ett annat exemplar av denna skärmen".

Av D10S

Hjälp med bärbar dator budget 20-30k

Hej, har lite svårt att hitta rätt. Den ska mest användas till att streama men det gör jag ofta och vill att den ska hålla länge, gå snabbt och ha en bra bild. Är det värt att gå för en Dell XPS 15 9570 eller räcker det med 9575? Någon skillnad på bildkvalitén?

Av D10S
Skrivet av improwise:

Hoppas du noterat att LGs 2017 modeller går att köra i 120 HZ också, om än då bara i FHD men det är väl lika mkt anslutningarna som sätter stopp där förmodar jag. Däremot är väl "responstiden" forfarande sämre än för värsting spelskärmarna, även om den väl är så pass bra ändå att man måste vara en rejält duktig spelare för att det ska göra skillnad. Det är iaf den uppfattning jag fått (som dock inte är någon rejält duktig spelare )

Sen jag ställde upp en 2017 OLED på skrivbordet har min gamingskärm (Acer Predator XB271HU) aldrig använts. Spelar dock nästa bara offline och tycker att den grafiska upplevelsen gör mycket och då går blaskig LCD helt bort. Skulle jag försörja mig som CS spelare skulle jag nog prioritera annorlunda (och vara rätt fattig )

Självklart. Älskar min OLED för spel och har inga problem med lagg men saknar att sitta i en skön stol och sitta närma en datorskärm. Känner mig heller inte bekväm med att sitta så nära en TV i den storleken. Just nu lutar det åt att vänta och se vad de nya datorskärmarna kan leverera.

Många från minhembio som svarar här, man kunde ju lika gärna tagit frågan där då istället.

Skickades från m.sweclockers.com