Inlägg

Inlägg som JeanC har skrivit i forumet
Av JeanC

Erlich Bachman ligger högt i top

Av JeanC
Skrivet av Matheeeew:

Trist med dålig respons, inga Bond-fantaster här inne månne? Jag har verkligen njutit av Daniel Craig som Bond och det är blandade känslor nu när han gör sin sista film.

Själv har jag tröttnat på att gå på bio och väntar till man kan se den i hemmets sköna vrå, jag undrar hur länge man får vänta…

Om den hade biopremiär idag så kanske inte så många hunnit gå på den tidigare visningen för att sedan springa hem och kommentera på Sweclockers. Finns säkert en del som ser den som är runt 20/21 snåret och kommer hem lite senare och kikar in; alternativt kanske i morgon.

Av JeanC

Har bytt jobb under pandemin och kan säga att jag har sett båda lägren.

Förra jobbet ringde vi konstant varandra i slack, samarbetade, delade skärm, diskuterade problem och lösningar. Medan nuvarande är folk rätt tysta av sig och vill helst inte prata.
--

Personligen föredrar jag remote för jag kan sova längre, vara hemma efter jobbet snabbare, behöver inte stå och tjata vid kaffeautomaten då folk gillar att dra in folk i konversationer där.

Jag kan fokusera på arbetsuppgifterna i stället för på de sociala bitarna.

Vill jag vara social tar jag det efter jobbet, och med vänner i stället för personer man sällan skulle växla ord med efter arbetet.

Med det sagt gillar jag människor, men är lite på samma sätt som i gymnasiet eller ex-kollega.. alla kom överens och var trevliga. Efteråt så skils man åt och hörs typ aldrig igen. Är väl bara 1-2 man håller kontakt med om ens det.

Sedan får man inte glömma att det är otroligt skönt att sova under lunchtid ibland om man bara vill koppla bort. Eller ordna med tvätt, gå och handla etc. så slipper man det på eftermiddagen sen.

--

Finns väl rätt många som vill jobba på kontoret som vi sett i tråden.

De gillar kallprat, de kanske blir störda av barn när de är hemma under dagarna, och sedan vill vissa inte att hemmet ska associeras med arbetsplatsen.

Jag köper alla de delarna Men jag har också ett par diagnoser i bagaget, så så länge folk inte tvingar mig in till kontoret så får de göra bäst de vill. Kan komma in till kontoret ibland då och då frivilligt om jag ändå är sugen på att luncha i stan liksom.

Av JeanC

770, dock så har den pajat för att driva två skärmar. Men kanske bra för en felsökningsbänk eller om du tänkt reparera också?

Av JeanC
Skrivet av FLAXMANNEN:

Bra blandnig! Hur ofta maler du själv?

Ska jag vara ärlig var det nog ett år eller mer sedan sist. Men brukade köra kanske varannan vecka tidigare Var en lyx i vardagen helt klart och något man såg fram emot att göra.

Av JeanC
Skrivet av aker:

Nu till det viktiga... Vilket kött (eller blandning) är bäst?

När jag maler eget kör jag 60% högrev och 40% ryggbiff. Inge ägg eller liknande. Lite salt såklart

Av JeanC

Man skickar ett mail bara och kollar.

Av JeanC
Skrivet av johanandersson:

NordVPN betalar för influencer på bland annat YouTube, som vi alla vet. Det finns ingen aktör som beter sig vettigt som också betalar för sådan slags marknadsföring. Om ni ser sån reklam borde ni bara hålla er borta från företaget.

Till och med Audible som ägs av ett stort företag följer den regeln. De har gjort det oerhört frustrerande att avsluta prenumeration genom redirects från sidan man länkas till från Google, krav på PC och tiotal med menyer att klicka igenom för att avsluta prenumerationen.

Köp aldrig något från företag som betalar för influencers, eller som betalar för native advertisements heller för den delen. Det är ohederliga företag som enbart är ute efter att skada konsumenter.

Ang Audible, min kompis hade signeat upp sig med random throw-away email men kreditkortet sitt.

Sedan kom han inte åt anv. och lösenord. Kontaktade supporten och de vägrade stänga av hans prenumeration trots bevis på id handlingar och bild på kort etc och bad honom att säga upp kreditkortet i stället.

Då tänkte han "äh, bara 150 SEK ändå.. skitsamma" och jag blev riktigt irriterad, kontaktade dem och sade att det dem gör är olagligt här och att så får de absolut inte göra.

Tillslut avslutade de prenumerationen, men ändå alltså.. helt värdelöst.

Av JeanC
Skrivet av Crazy Ferret:

This! Allt annat kan kompromissas med, men aldrig i helvete skulle jag köpa en rulle rivpapper igen! Bidé hade ju varit guld att ha, men finns tyvärr inte som tillval för min hyreslägenhet!

Har själv funderat på att köpa något liknande: https://hellotushy.com/ Men vet inte om man kan installera den på toaletter i Sverige på samma sätt och om det skulle vara krångligt? Är nog den minst händiga personen jag känner faktiskt.

Av JeanC

Gissade på många

Av JeanC
Skrivet av calvinclown:

Bästa grejen!! Ni borde ge programmet en chans åtminstone..

https://imgur.com/Ei8GE6D.jpeg

Skrev du ut den där lappen enbart för att promotea Norton? Eller hade du den utskriven sedan tidigare?

Av JeanC
Skrivet av izzie:

Kul för dig.

Tror han syftar på att även om du skulle bränna 0 kcal under natten och resterande under dagen så blir det fortfarande densamma sett över hela dygnet och i längden.

I stället för att ha en jämn ämnesomsättning alla timmar på dygnet.

Av JeanC

10/10 korrekta svar
Snittresultatet bland alla deltagare är 7,36/10. Du klarade quizet på 1 minut 40 sekunder.

Av JeanC
Skrivet av Baxtex:

Sen kan du sätta upp en VPN anslutning direkt på din router om den stödjer det och är tillräckligt snabb, då tunnlas all trafik på nätverket. Dock brukar konsumentrouters vara rätt klena så förvänta dig ingen bra hastighet om du ger dig på det.

Beror ju på vilket VPN protokoll också, körde OpenVPN på min r7800 och fick ut runt 80 mbit, medan över Wireguard 600 mbit (kom inte upp i över den hastigheten native med två senaste ISPerna över stadsnätet tyvärr i de två senaste bostäderna).

Skulle tro att den orkade högre än så om jag fick ut det av nätet.

Av JeanC
Skrivet av Shudnawz:

Grejjen med nostalgi är att den baserar sig på hur man kände DÅ. Att försöka återuppleva gamla saker NU kommer aldrig alstra samma känsla. Det är bara så det funkar med minnen.

Let the past die. Kill it if you have to.

Det var inte bättre förr, det är minnena som blir bättre med tiden.

Av JeanC

Jetbrains produkter är väldigt trevliga för utvecklare.

Datagrip t.ex. för ett GUI för databaser. Dock finns ju samma funktionalitet (bara på lite andra positioner i programmen) i deras övriga program, t.ex. PHPStorm. Så vill du ha ett elegant GUI enbart för databaser skulle jag rekommendera Datagrip.

Av JeanC
Skrivet av cyklonen:

Jag avskyr husdjur (dvs konceptet). Djur (hund och katt) luktar illa, är ohygieniska och strör päls runt sig. Katter sprider kattsand överallt dessutom. Hundar skäller och kan bitas, vilket gör dem tröttsamma. Katter bits kanske inte lika gärna, men klöser desto mer. Även hundar har klor som kan rispa. Nä, djur och hem hör inte ihop, enligt mig.

Katter tvättar sig majoriteten av dagen (de timmar de inte sover.. eftersom de sover 16 timmar) om man ser till att de är friska och mår bra. Strör päls, visst men då dammsuger man lite oftare. Vilket kanske leder till ett overall renare hem.. dock är det sistnämnda bara spekulationer.

Katter klöser inte så ofta om man tar hand om dem. Ofta klarar de sig på enbart en klösbräda.

Folk med husdjur lever ju generellt sett längre också och de hjälper folk att må bättre. Många som är datorentusiaster kanske gillar att vara lite mer ensamma av sig, kanske har en diagnos och då är det lättare att ha husdjur som sällskap.

Tycker det har en positiv påverkan på samhället överlag. Generellt är det jobbigare med folk som går runt och avskyr saker.

Av JeanC

Wetternet är stabilt, själv var jag toknöjd med Bahnhof när jag bodde där. Men i övrigt hade jag kanske slått ett slag för Junet som andra-alternativ.

Av JeanC

Sorry om jag hijackar lite. Är det okej att köra en sladd som inte är av samma märke, hur kan jag veta om de följer speccen?

Ville sätta upp boxee boxen hemma. Nätagget finns, dock vet jag inte om det finns en brandrisk :/

Av JeanC
Skrivet av Gi][Gurra:

Kommer vi äntligen få 32-64GB ram-support? Enda anledningen att jag inte köpt M1-laptop. (kör en massa VMar )

Mer troligt med 32/64 i en ny desktop variant då.