Inlägg

Inlägg som JeanC har skrivit i forumet
Av JeanC
Skrivet av mpat:

Pin kiv.

Hjärtligt trött på att se den kommentaren varenda gång Lightning kommer upp, så det vore kul om Apple trollade de människorna lite.

Jaha, för min del var det en geniun fråga om det skulle vara något som hindrade från att använda äldre prylar.

Av JeanC
Skrivet av mpat:

Eftersom jag gärna vill se ett byte till USB-C, säger jag att jag hoppas att de implementerar USB-C med bara USB 2.0-hastighet. Laddsladden till en del Macbook Pro fungerar så, och även vissa adaptrar som konverterar till DisplayPort, så det är tillåtet enligt standarden.

Varför vill du behålla äldre hastigheten? Tror inte att mobilen kommer bli billigare för det även om komponenterna säkerligen är det.

Av JeanC
Skrivet av Hakinger:

Jag provade ha VPN i min ASUS AX88 och fick bara ut runt 10% av min 500Mbit-lina i hastighet. Antar att med en sedvanlig hastighet på 100Mbit så blir inte skillnaden så stor? Har dock inte provat att flasha om AX88 till OpenWRT, som jag förstår kan hantera Wireguard.
Men visst är det dyrt. Den kostar i och för sig inte så himla mycket mer än en ASUS AX88. Men det är som sagt hårdvaran man betalar för.

Provade köra VPN i routern med min Gbit lina som bara maxade 600 Mbit/s tyvärr. Med OpenVPN orkade den ca 60 Mbit/s, medan med Wireguard kom jag upp i 580 Mbit/s ungefär.

Så Wireguard är absolut värt det

Av JeanC

Någon verkar ha tråkigt på sommarlovet

Av JeanC
Skrivet av Rawls:

Ditt inlägg i den tråden är bra utifrån perspektivet att göra sig attraktiv för en arbetsgivare, skillnaden mellan trådarna är dock att TS i den andra tråden inte har möjlighet att gå en utbildning. Jag är villig att gå en utbildning med förhoppningen om att det förbättrar mina chanser, vad jag däremot är nyfiken att få höra i denna tråden är hur stora chanserna är att få en position som junior utvecklare som 40 åring.

Jag förstår, men vill bara poängtera att jag personligen inte har några fördomar mot folk som byter karriärval eller "börjar sent i livet". Tycker nästan tvärtom, att det är många ungdomar som väljer en utbildning efter vad som betalar bra, sedan stannar de kvar för att föräldrarna vill det / de orkar inte påbörja en ny utbildning.

Det kan då i stället lysa igenom att de inte uppskattar att utöva hantverket.

Av JeanC
Av JeanC
Av JeanC

Om jag vore du hade jag skapat en LinkedIn profil, skriva hur många år du jobbat på webbyrå.

Känner några som jobbat på webbyrå tidigare och sedan hamnat som utvecklare; inget konstigt med det.

Gör dig bekväm med javascript, vad du har på papper har mindre betydelse. Det är väldigt vanligt numera att man får anställning trots att man är självlärd.

Hade personligen rekommenderat att sitta med javascript och nöta det hela vägen (dvs. frontend och på backend nodejs).

Gör ett eget CMS system vet jag, som du kan visa upp med inloggning, användar behörigheter etc. (t.ex. publicera artikel, publicera utkast, godkänna artikel, redigera osv.)

Har du det i bakfickan hade jag definitivt rekommenderat dig om det var frågan om en junior position du sökte.
Sedan kommer det arbetslivserfarenhet, men det ser många rekryterare redan på linked in profilen.

För gammal? Absolut inte, så länge du orkar lära dig nytt. Webbutveckling utvecklas ju ständigt och det gäller ju att man "följer med", men räcker med att du kollar nya spec och vad de lägger till för ny funktionalitet lite då och då.

Det handlar mycket om vilja, är du seriös med att sitta och lära dig så kan du få jobb inom ett år, även om du så ens lägger en timme om dagen och kanske 3-4 på helger. Men sedan får du tänka på att när motivationen tryter (vilket den gör inom alla yrkesgrupper) så gäller det att härda i ändå.

Vill du bli bra på att rita? (en hobby jag själv vill börja med lite mer professionellt för att komplettera privata projekt) så rekommenderas man sitta iaf 15 min de dagarna man "inte orkar alls".

Lycka till och uppdatera gärna tråden om du får jobb senare!

Av JeanC

Jag blir så fruktansvärt trött på säljare som lurar på äldre dementa familjemedlemmar abbonemang och prylar de inte behöver.

Nyligen så har vi problem med att en säljare lagt till en för en surfplatta som inte skulle beställas, trots att KO pratat med företaget i fråga och det ska vara "löst".

Får vi inte det löst är det 4800 SEK på två år för ingenting (familjemedlemmen har inte ens surfplattan, utan vi lämnade tillbaka den till butik och hävde köpet då det var distansavtal)

Av JeanC

U och R:et på Future såg ut som ett manligt organ, varför gjorde de så? :/

Av JeanC
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Om man är en företagsledare så ska man passa sig för att säga ej politiska saker. I Ryssland burar de in en, i sverige kommer gammalmedia skapa ett drev. T.ex. Leif Östling fick ju avgå för frågan: "Vad fan får man för pengarna?"

Nå Jureskog har problem nu. jag tänker främst inte på hans artikel utan att jag tycker hans hamburgerkedja inte levererar goda hamburgare och ser man ekonomisk så går det ej bra. Hur han trodde att denna artikel skulle vända på saken är en bra fråga? Varför inte istället försöka skriva en artikel om att hans hamburgerkedja är bättre för att... (lägre löner till anställda kanske?)

Fick maila fram och tillbaka flera gånger för att få ett presentkort på ynka 100 SEK efter att jag inte fått de grejerna jag har beställt och hade klagat.

Hade dåliga vibbar från honom redan tidigare och det uttalandet gjorde det inte direkt bättre.

Av JeanC

Programmera och åka på lite utflykter med sambon inom Sverige

Av JeanC

Köpte inte Qualcomm Nuvia också? Så de har kompetensen hos sig redan

Av JeanC

Sony xm3 här men de ligger mest i fodralet då mikrofonen är så dålig.

Av JeanC

Bodde själv på landet tidigare efter storstadsliv hela livet. Var en himla trevlig upplevelse; numera bor man åter i en storstad men funderar på att bygga hus lite närmre landet igen.

Personligen åker vi inte in till stan "för att hitta på något" mer än en gång per helg. Så pendlar hellre 20 min en gång i veckan i stället för 5 min om jag kan betala 1-2 miljoner mindre.

Av JeanC

Produkt: Svive Styx Chroma Streaming Gaming Musmatta
Länk: https://www.webhallen.com/se/product/322638-Svive-Styx-Chroma...
Kategori: Musmatta
Pris: 99 SEK

Många kör nog sin musmatta lite för länge och in i det sista. Passa på att fynda den här musmattan, så kanske den också kan hjälpa till med din nästa karriär som produkt-recensent?

Av JeanC
Skrivet av PeanutPowerz:

Clickbait är liksom syftet med reklam

Clickbait är väl att locka med något som inte riktigt stämmer.

Av JeanC

Som @T0MT0M skrev så har Netflix utbud blivit sämre med tiden. De har slutat betala licenser för många grejer / de har flyttat ut till andra tjänster.

Trots detta har priset ständigt ökat. Jag och sambon har vart inne på att överge Netflix då vi nyligen skaffade Disney Plus för att kunna se Dr Strange. Men de har även mycket spännande content vi ännu inte har hunnit beta av.

Men Disney Plus och HBO Max för priset av Netflix i princip; då kör jag hellre de två.

Av JeanC
Skrivet av mattiswanstadius:

Jag var i samma situation som dig och snålade och köpte en noblechair från inet, jag bytte efter mindre än ett år så det blev en dyrköpt läxa.

Det finns bara en med mesh som är skön att sitta längre stunder i, och den heter herman miller aeron.

Det är absolut inte den skönaste stolen jag suttit i, men den har en komfort som duger väldigt bra till arbete för jag orkar sitta längre i den utan att bli trött. Jag gissar att den inte stryper blodflöde och sådant likamycket som tex en noblechair.

Dom brukar gå att hitta begagnade till vettigt pris och det är inte svårt att få tag på reservdelar om något skulle behöva fixas.

Fast en HM kostar bra mycket mer än OP's budget

Av JeanC
Skrivet av natal:

Tack för svar, siktar in mig på en icke framtidssäker dator för runt 1500:- istället.

Mvh

Eftersom budgeten ändrats så mycket från runt 6k till 1500 är det svårt att hitta någonting alls, de här är de två billigaste stationära på blocket jag hittade.

https://www.blocket.se/annons/orebro/dell_dimension_3000/1004...
https://www.blocket.se/annons/orebro/dell_precision_t1700/100...

annars om du kan gå upp till typ 2000 SEK

https://www.blocket.se/annons/orebro/bra_dator_med_en_i5a_och...

Ibland kan man hitta saker på tippen, t.ex. chassin som man kan rengöra, eller skärm osv.

Second hand likaså.