Inlägg

Inlägg som Jokobib_Bob har skrivit i forumet
Av Jokobib_Bob

Rolig läsning. För okunniga gäller det ju som sagt att alltid köpa från varumärken och butiker man känner väl, annars händer sånt här.

Av Jokobib_Bob
Skrivet av Erik_T:

Du kan behöva en ny monteringsram till din kylare, men sådant kan Noctua oftast tillhandahålla gratis. I övrigt så skall det inte vara några problem att återanvända en gammal CPU-kylare. NH-U14S är fortfarande en bra kylare.

Tack så mycket! Beställde monteringsramen nu.

Av Jokobib_Bob

Speldator: Bra Nätaggregat och Återanvänd CPU-Kylare?

Hej! Är dags att skaffa ny dator för spel. (Budget drygt 20 000kr, exklusive chassi).
Har funderat över dessa komponenter (Har ett Phanteks Enthoo Primo som detta ska byggas i):

GPU: ASUS GeForce RTX 4070 12GB DUAL OC
SSD: Kingston NV2 M.2 NVMe Gen 4 2TB
RAM: Corsair 32GB (2x16GB) DDR5 5600MHz CL36 Vengeance
CPU: Intel Core i7 13700K 3.4 GHz 54MB
Moderkort: ASUS Prime Z790-A WIFI

Har en nio år gammal Noctua NH-U14S (använts i 6 år) som ser ut att vara i bra skick, är det lämpligt att återanvända gamla CPU-Kylare? Vad skulle ett bra 750W Nätaggregat kunna var till detta? Ser att Inet har en del reor på Corsair, men folk klagar mycket på att de låter mycket.

Av Jokobib_Bob

Älskar hur Jonas säger Sweclockers.

Av Jokobib_Bob

Det var när Cassinis tjugoåriga uppdrag tog slut 2017 som mitt rymdintresse återuppväcktes efter att ha sett Rymdfärjan på tv under barndomen. Bland de häftigaste uppdragen i historien. Så många fantastiska bilder och upptäckter! Väldigt fint slut på dess resa också.

Av Jokobib_Bob

Är detta bra eller inte bra!

Av Jokobib_Bob
Skrivet av LeonHart:

Intressant för jag upplever honom som ganska ointelligent förare som bara förstår full fart framåt. Leclerc har ju lurat brallorna av honom flera gånger redan den här säsongen.

Han är ju uppenbarligen vass men jag tycker att han känns rätt endimensionell.

Tills jag blir motbevisad tycker jag att den som är först alltid kommer se ut som betydligt smartare i en omstart, dels för att det är en stor fördel men också för att i detta fall, att Verstappens lite konstiga moves i omstarterna inte funkat alls (vilket är där jag håller med dig). Tycker dock inte att han blivit totallurad.

På radion låter han ju som ett jävla maniac men tycker inte det visas särskilt mycket i körningen alla gånger. Kul med olika åsikter i vilket fall.

Av Jokobib_Bob

Enda sättet att bli av med datan är med? Yxa och hammare!

Av Jokobib_Bob

Tror inte man hade gjort såhär om man inte hade någon förhoppning om att FIAs interna undersökning skulle hjälpa, FIA och F1 har ju anledning att förbättras då detta loppet skadade deras image delvis. Sen tror jag också att Hamilton var delaktig i beslutet att inte vinna VM i rätten. Grattis Max! Nu kan jag slappna av när han kör nästa säsong.

Av Jokobib_Bob

https://i.pinimg.com/originals/37/48/d0/3748d0ed733ce94b90d6d0ca...

Dr. Gaius Baltar från Battlestar Galactica

Av Jokobib_Bob

Titanic - första gången jag såg den

Den var definitivt bättre än jag trodde att den skulle vara efter att ha sett Avatar och hört folk prata om den. Välspelad och välgjord men på tok för lång. 8/10

Av Jokobib_Bob

Elon Musk säger att de fick all data de behövde vilket ju verkligen är positivt. Gillar också SpaceX, i stremen står det bara "Awsome Test. Congrats SpaceX Team!" och "SN9 Up Next" efter en explosion. Hoppas inte vi behöver vänta för länge på ytterliggare en Starship-flygning!

Av Jokobib_Bob

Den Flyger!

Av Jokobib_Bob
Skrivet av Shimonu:

Det är nog hälsosamt att vara skeptisk. Rätt vanligt att det avbryts av en anledning eller annan. Men det känns som de börjar få lite koll på sakerna. Hoppas det går vägen ikväll. Det vore toppen for utvecklingen.

Ja vi får verkligen hoppas. SpaceX är ju verkligen det mesta intressanta rymdföretaget att följa just nu (enligt mig) och det hade varit riktigt kul om de lyckas nu.

Av Jokobib_Bob

Jag såg att det var några svenskar i chatten på Tim Dodds stream, trevligt! Är fortfarande skeptisk att den flyger idag men vem vet, att båtar och annat stör är väldigt trist men vet inte vad som kan göras åt det, det är ju inte första gången direkt.

Av Jokobib_Bob
Av Jokobib_Bob
Skrivet av cyklonen:

I dag ska de försöka. Jag räknar kallt med att det blir försenat med nåt dygn eller två, som vanligt. Det är sällan de får till det på första planerade datumet.

Så är det ju, men det har ju flyttats fram tidigare men med större framförhållning. Nu är det nära.

Av Jokobib_Bob

Idag ska de för första gången flyga "Starship" över 150m, de ska nämligen upp till 12,5km över havet. Inte ens Elon Musk tror jag är bergsäker på att den kommer landa. SpaceX sändning startar 15:00 i Sverige.

https://youtu.be/nf83yzzme2I

Av Jokobib_Bob

SpaceX (NASA) skjuter upp astronauter till ISS!

Då var det dags igen för SpaceX att skjuta upp astronauter til ISS.
Denna gång är det 4 astronauter, dessutom första gången någonsin fyra personer skjuts upp i en kapsel.

Länk: https://www.youtube.com/watch?v=bnChQbxLkkI&ab_channel=SpaceX

Tid för uppskjutning: 16 november 01:27 (inatt dvs)

Av Jokobib_Bob
Skrivet av emilakered:

Bästa stycket i ME1 är den version av "The Wards" som INTE ligger i OST, utan är mer avskalad. Får sådan sjuk gåshud varje gång, jag kommer till Citadel första gången, åker i hissen och det här stycket rullar. Då känns spelet oändligt stort.

https://www.youtube.com/watch?v=sLLbzwWam6g

Jämför med OST-versionen. De extra slingorna mest förstör, tycker jag.
https://www.youtube.com/watch?v=t0OhKO2bu1s

Håller med om att icke-OST-versionen är bättre, däremot håller jag "The Presidium" ännu högre, det något mystiskt i den som jag sällan hör i spel.