Inlägg

Inlägg som sweisdapro har skrivit i forumet
Av sweisdapro
Skrivet av snajk:

Frågan är om de (advokatfirmorna alltså) fortfarande kan hävda att syftet är att väcka åtal? De har ju misslyckats ganska kapitalt om de har tänkt göra det i hundratusentals fall men aldrig kommit till skott liksom. Lagen säger inte att de måste lämna ut uppgifter för andra syften, som hotbrev, utpressning eller bluffakturor.

Kvittar egentligen, de är inte brottsbekämpande myndigheter, så de får inte ta del av data lagrad för LEK ändå.

Av sweisdapro
Skrivet av str8forthakill:

https://lagen.nu/dom/rk/2018:1 kan du läsa lite, var runt denna tiden Bahnhof slutade smutskasta andra när charaden att Bahnhof inte lämnar ut uppgifter var över. Det spelar ingen roll vad Bahnhof kallar sitt "register" eller vilken anledning de sparar datan för. Datan existerar och Bahnhof har en skyldighet att lämna ut datan.

Kortfattat i ett utdrag, notera bland annat, inte bara Polisen de måste lämna uppgifterna till.

Personligen äcklar det svenska rätts-systemet mig med sina beslut. Men Bahnhofs PR lögner om att de skulle vara bättre än andra på integritet? Lite som att en måltavla på en skjutbana skryter om att alla väljer att skjuta en annan tavla.

Fast nu får vi nog separera lite vad vi pratar om, jag har inte sagt något om att Bahnhof inte lämnar ut till brottsbekämpande myndigheter.
Saxat från din egen länk:

Citat:

"I denna del hade Post- och telestyrelsen därför rätt att förelägga operatören att lämna ut uppgifter till brottsbekämpande myndigheter som ska ingripa mot brottet oavsett det misstänkta brottets svårhetsgrad."

Advokatfirmorna som det pratas om i artikeln, och i de tidigare inläggen är dock inte:
1. Brottsbekämpande
2. Myndigheter
Därför kommer det inte komma något sådant föreläggande från PTS.

Visst är det skillnad på data och data.
Saxar en bit om IPRED (från Wikipedia), vilket är lagen som rör upphovsrättsinnehavare, kontra LEK, vilket är lagen som rör polisen och andra brottsbekämpande myndigheter.

Citat:

"Operatörer är skyldiga att lagra uppgifter om t.ex. IP-adresser enligt lagen om elektronisk kommunikation för att uppgifterna ska kunna användas av myndigheter för brottsbekämpande ändamål. Dessa uppgifter kan inte begäras ut med hänvisning till IPRED, utan rättighetsägare är hänvisade till andra uppgifter som kan finnas i operatörers loggar eller databaser som används av operatören själv. Vissa operatörer har valt att minimera behovet av lagring av IP-adresser, genom att radera den informationen så fort de anser sig inte längre behöva den, till exempel Bahnhof."

Alltså kan dessa advokatfirmor aldrig få ta del av den data som lagras för LEK (den som Bahnhof faktiskt sparar), detta är baserat på EU-domslut. Eftersom Bahnhof raderar alla andra loggar inom 24h finns det helt enkelt inte något för dem att få ut.
Skillnaden mot de andra operatörerna är ju att de andra faktiskt behåller loggar utöver LEK som då också kan begäras ut enligt IPRED.

Det närmsta man kommer något som ens påminner dina påståenden är att advokatfirmormorna kan få tingsrätten att förelägga en ISP att inte radera datan rörande ett specifikt fall innan det är avgjort.
Då kommer frågan, tror du det går att göra inom 24h, Bahnhof kan ju inte ställas till svars för att ha raderat data innan något föreläggande.

Av sweisdapro
Skrivet av str8forthakill:

Du har missat Bahnhofs förlorande i rätten, varje gång Bahnhof hävdar att det inte finns data att lämna ut kommer PTS lägga ett föreläggande om datautlämning. Upplevs inte detta får Bahnhof en straffavgift på 5 miljoner kronor, per tillfälle. Bahnhof kan lämna ut uppgifterna som krävs och således måste göra det. Anledningen till att Bahnhof inte har lämnat uppgifter är att Bahnhof inte har nämnts i advokatfirmornas påtryckningar mot Telia och Comhem, för fokusen ligger på deras kundbas, inte Bahnhofs.

Bahnhof kan lämna uppgifter och kommer att göra det vid första domstolsbeslutet. De kommer att överklaga, precis som Telia och Comhem, och förlora då praxis finns. Och Bahnhof har praxis att förlora överklagande av PTS beslut som det är pga dåligt försvar när Polisen krävde uppgifter för brott som inte var grova (utan domstolsbeslut), som till slut tvingades att lämnas ut från deras "icke-utlämnande register".

"De uppgifter vi har lagrat har antingen raderats inom 24 timmar, eller varit strikt avsedda för LEK och endast lämnats ut inom ramarna för den lagen. När vi har fått förfrågningar om att lämna ut kunddata enligt IPRED har vi alltså inte haft något att lämna ut"

Saxat från Bahnhofs egen hemsida, och precis som jag sa är det skillnad på data och data, det Bahnhof lagrar för LEK är inget som de kan tvingas lämna ut till advokatfirmorna då det endast är till för brottsbekämpande myndighet.
Du får jättegärna komma med något underlag till att Bahnhof i domstol kan fällas att behöva dela LEK-loggar till advokatfirmorna.

Skillnaden mellan Telia/ComHem och Bahnhof är ju att Telia och ComHem faktiskt har loggar med kunddata som de sparar för annat än LEK, som då också kan lämnas ut

Av sweisdapro
Skrivet av str8forthakill:

"vid grova brott"
Domstolsbeslut handlar även om uppgiftsutlämning vid copyright-brott och civila mål. Dessa advokatfirmor har fokus mot Telia och Comhem i dagsläget, så fort de inkluderar Bahnhof i sina förfrågningar om uppgifter kommer Bahnhof att tvingas lämna uppgifter, som kammar-rätten bestämde efter Bahnhofs överklagningar.

Bahnhof är däremot den enda ISPn som försöker måla sig själv som "den vita hästen" genom smutskastning av andra ISPer som argumenterbart gör mer i kampen mot rättighetsalliansen. Enda skillnaden mellan Telia och Bahnhof i dagsläget är att Telia är en del av rättighetsalliansens fokusgrupp för sitt nya arbetssätt med hotbrev. Medans Bahnhof står vid sidan av, med exakt samma skyldighet att lämna ut uppgifter, kastande dynga. Så fort Bahnhof kommer med i en av dessa domstolsbeslut om uppgiftsutlämningar för copyright-brott kommer Bahnhof att lämna ut alla uppgifter som begärs, precis som Telia, och Comhem, och alla andra.

Det du missar i din logik, vilket inte är helt fel; klart att Bahnhof lämnar ut de uppgifter de har vid domslut.
Det du glömmer är att det är olika register för olika utlämningar; till polisen lagras datan längre, men lämnas endast ut vid grova brott.
Övrig data lagrar Bahnhof bara i 24 timmar (nämns i artikeln), enligt EU-lag, vilket innebär att vid domslut så finns det helt enkelt ingen data att lämna ut

Av sweisdapro
Skrivet av Buddaz112:

Letar efter nya BT lurar. Använder i alla möjliga temperaturer, pendling och ljudböcker i hemmet. Främst till musik. Bör vara ANC eller någorlunda bra ljudisolering och bra ljud. Gärna inga sennheiser för de tycker jag låter tråkigt. Budget runt 2000kr.

Razer opus?

Av sweisdapro

2600 + frakt

Av sweisdapro

500kr för disken

Av sweisdapro

2400+frakt

Av sweisdapro

2200 + frakt

Av sweisdapro
Skrivet av JackeShan:

Letar efter en ny "daily driver" för omkring 3000-4000 kr. En uppgradering från Fidelio X2. X2 är ju helt okej men vill testa något nytt. Jag leter efter en öppen hörlur med relativt stor ljudbild då dem ska användas till både musik och spelande. Enorm bas bryr mig inte så mycket om då jag redan har ett par Fostex TH-900, så något som kompletterar dessa.

Har kommit fram till antingen Hifiman Sundara eller Beyerdynamic DT1990 Pro, någon som har testat dessa, eller bör jag satsa på något annat?

Kör sundara själv, och är otroligt nöjd med dem, både musik, samtal och spelande

Av sweisdapro
Skrivet av adfactory:

Rent tekniskt räcker det ju att det är bättre i en benchmark/test för att det ska stämma, sen är det fortfarande brutalt dyrt och överprisat med 3080/3090/6900XT/6800XT/6800 fortfarande

Av sweisdapro

500 + frakt för micen

Av sweisdapro
Skrivet av Faccan:

PROBLEM SOLVED!!!!

Tack alla för hjälpen

kan ju vara trevligt att skriva vad det var som var fel, och vad som löste det, så att en i framtiden som har samma problem och snubblar över tråden också blir hjälpt

Av sweisdapro

Har en Celsius S24 som jag inte använder, plockades ut när jag bytte till luftkylning i plex-servern

Av sweisdapro
Skrivet av gkod:

Säg vad du är beredd att ge 🎉

Har länge funderat att skaffa en redig kamera mest för skojs skull, men tänker mig något runt en femtedel i prisklass typ

Av sweisdapro
Skrivet av gkod:

Tror ja skulle kunna släppa allt för 5000.

Lite över vad jag tänkt mig, lycka till

Av sweisdapro

Har du något riktpris på allt?

Av sweisdapro
Skrivet av Ragnarok:

Ja det var helt säkert fel på Dark Hero moderkortet också. Nej För min del blir det ingen mer AMD på ett par år igen.

Nja, tänkte mest på uttalandet "5950X är dynga", vilket rent objektivt är dynga.
Att du råkat få ett trasigt chip eller något annat fel med ditt system gör ju inte att produkten är dålig (något som styrka av alla andra vars chip är rena gudagåvor).
De enda datorer som lagt av för mig är laptops med Intel i, inte tycker jag att Intels chip är dynga för det

Av sweisdapro
Skrivet av Ragnarok:

Jag testade en 5950x, den var ren dynga. Rebootade när windows laddades, i windows, i bios. Sedan var det blå skärmar hela tiden.
Jag hade hoppats på att den skulle vara bra, det var ett tag sedan jag testade AMD.

Efter den här gången kommer det bli ett par år till

Låter som mer fel än cpun bara

Av sweisdapro
Skrivet av Sidde:

Tack men jag tror du missade ett "inte" där. Jag letar alltså någon urban fantasy som utspelar sig tex i London eller bara inte i USA och gärna inte skriven för den nordamerikanska marknaden. Jag finner deras humor allt för ofta för fattig och inte alls så torr som jag vill ha den

Hans andra serie fungerar kanske då, skullduggery pleasant utspelar sig till stor del i Irland