Inlägg

Inlägg som sweisdapro har skrivit i forumet
Av sweisdapro
Skrivet av Muddyvaines:

Fick hem min kabel till lurarna idag då originalet suger säck, dessutom bra mycket vackrare!
https://i.imgur.com/5U5EsWd.jpg
https://i.imgur.com/OQ4aCpT.jpg
https://i.imgur.com/sYUIDEH.jpg

Är rätt nöjd med den man fick med, men har du en länk?

Av sweisdapro
Skrivet av Freemax:

Precis vad du anser är rimligt, håller på att plocka ihop mer grejer inför nästa runda just i detta nu🙂

Väntar spänt

Av sweisdapro
Skrivet av TotalF:

Tar väldigt gärna förslag på en/flera dac/amps - research kan jag googla själv om jag bara får en fingervisning. Behöver kanske inte dra iväg prismässigt mer än ~200 dollars eller därikring (per enhet)

Jag kör en ifi zendac (amp/dac kombo) som jag är väldigt nöjd med

Av sweisdapro
Skrivet av Ryssfemma:

Njaa de en svår process.
Problemet är att när folk betalar kravbreven från Njord så ger du domstolen skäl att godkänna begärandet.

Fast har du fått brev från Njord så har de redan lämnat ut den data de har

Av sweisdapro
Skrivet av Ryssfemma:

Fake marketing.

De måste ske domstolsbeslut för att begära ut data oavsett. Och de skriver själva att de lagrar i 10 månader. Deras PR funkar mot fanboys.

Har du ens läst vad det är du själv sitter och citerar?
Bahnhof inför datalagring, men endast i ”kassaskåpet” som inte är avsedd för upphovsrättsmaffian
Där skriver de ju exakt samma sak som jag skrev; Bahnhof lagrar data för LEK i 10 månader, men ingen annan data (för IPRED).

Hur svårt ska det vara att fatta att advokatfirmormorna INTE under några omständigheter får tillgång till LEK-datan? Ja, advokatbyråerna måste ha ett domslut för att få tillgång till den övriga datan som de andra operatörerna lagrar (än en gång, inte Bahnhof), men det är uppenbarligen ingen svår process med tanke på hur ofta det skett

Av sweisdapro

Tycker absolut att du ska hämta ut vagnen; har företaget inte uppmärksammat att priset var felaktigt när ordern bekräftats, och dessutom skickats hela vägen till dig så är det en smäll de får ta.
Tänk vilka trista mail inet annars kan skicka ut till alla som har köpt 3080 för under 12k från dem; "nej det var uppenbart fel prissatt, ni borde ha insett det, var vänlig betala in 2k till"

Har jag genomfört en transaktion om en produkt, så ska den antingen makuleras innan den är bekräftad, eller innan den skickas, allt annat får företaget ta smällen för.

Av sweisdapro

1060 6gb är inte intressant?

Av sweisdapro
Skrivet av Ryssfemma:

De gör de visst, de har själva gått ut med de och de lagras i 10 månader. Du lever kvar i hypetåget från 2009 då Bahnhof växte.

Det var Tele2 som tog de till domstol och såg till att filmbolag inte kunde begära uppgifter från leverantörerna, de måste finnas bevis och domstolsbeslut för att de ens ska få begära de.

Du blandar ihop grejer här; Bahnhof lagrar bara data till lek under längre tid (eftersom de är tvingade enligt lag), denna data kan bara begäras ut av brottsbekämpande myndigheter.

All övrig data raderar Bahnhof efter 24 timmar, det är denna data advokatbyråer kan begära ut enligt IPRED

Av sweisdapro
Skrivet av Ryssfemma:

Nja, han har rätt.
Tele2 och Comhem lyfte faktiskt stridsyxan i EU nivå, Bahnhof kör bara sin PR bland fanboys.

Men de (ComHem och tele2) lagrar fortfarande data som måste lämnas ut enligt IPRED
Vilket inte Bahnhof gör

Av sweisdapro
Skrivet av Chrilleeeeeeeee:

3080 Eagle såldes på Inet för 7800kr och idag har de höjt den till 10 000 kr! Är inte detta beteende EXAKT det som du tycker är så omoraliskt med scalpers?

Nej, det var för att (vissa) 3080 såldes till ett intropris under en viss tid, den prishöjningen har hela tiden varit uttalad

Av sweisdapro
Skrivet av MyRus:

Den var klart godkänd, är mer för Islay wirre men denna skulle ju vara rökig enligt bolaget Absolut värd sina pengar.

Samma här, helt klart en godkänd smak, har en smokehead och en Wee Beastie på väg till lokala bolaget också

Av sweisdapro
Skrivet av Kommenterande 2:

Är det tillåtet att öronmärka lagrade data så att de endast kan lämnas ut till polisen eller kan advokater begära ut dessa data med hänvisning till IPRED?

Yes, det är det, den data som ska lagras för LEK är lagstadgad vad och hur länge den ska lagras och denna data får inte lämnas ut till annat än brottsbekämpande myndigheter.
Upphovsrättsinnehavare och deras advokatfirmor är hänvisade till "alla annan data som operatören lagrar", tar en bit från wikipedia om IPRED-lagen som jag hänvisat till i en tidigare tråd om nästan samma sak

Citat:

"Operatörer är skyldiga att lagra uppgifter om t.ex. IP-adresser enligt lagen om elektronisk kommunikation för att uppgifterna ska kunna användas av myndigheter för brottsbekämpande ändamål. Dessa uppgifter kan inte begäras ut med hänvisning till IPRED, utan rättighetsägare är hänvisade till andra uppgifter som kan finnas i operatörers loggar eller databaser som används av operatören själv. Vissa operatörer har valt att minimera behovet av lagring av IP-adresser, genom att radera den informationen så fort de anser sig inte längre behöva den, till exempel Bahnhof."

Skrivet av Kommenterande 2:

På 24 timmar är det inte säkert att advokaterna hinner ta det till domstolen. Tänk dig att någon fildelar idag (lördagkväll). Advokatbyrån måste nu ta det till domstol, men domstolen har stängt och öppnar inte förrän på måndag morgon och då har det redan gått 24 timmar och då är det alltså för sent. Även om det kommer in till domstolen inom 24 timmar kanske inte Bahnhofs advokater hinner se det med en gång utan här kanske det går bort några timmar. Sedan dröjer det innan advokaterna hinner kontakta tekniker som kan stoppa den automatiska raderingen och här går det bort några timmar till. Då kanske det redan gått 24 timmar.

Nej, det var lite det som var min poäng, för att ha chans att komma åt bahnhofs data så måste föreläggandet komma innan bahnhof raderar den.
Bahnhof kan ju inte hållas ansvariga för att de raderar data som det inte finns något föreläggande om.
Det faktum att ingen av dessa advokatfirmor har dragit bahnhof till rätten angående detta tycker jag talar sitt tydliga språk

Av sweisdapro

Köpte samma idag, vad tyckte du om den?
Blev den och en spontan Oban Destillers Edition i väntan på en annan beställning xD

Av sweisdapro
Skrivet av Solaris:

Låt mig då måla upp följande scenario i vår allt mer digitala dystopi; vad hindrar dem från att köra sina egna bottar (vilket förmodligen redan sker) som ständigt trålar efter IP-adresser samtidigt som de bombaderar rätten med förfrågningar som förr eller senare kommer också skötas av bottar.

Absolut en möjlighet, jag tror inte det är advokatfirmorna som är bromsklossarna i den här frågan, snarare är det tingsrätten som gör att Bahnhof inte är någon bra måltavla.
De faktum att advokatfirmormorna inte har gett sig på Bahnhof angående detta talar för att så är fallet.

Anledningen till att jag tar upp detta är att många tycker om att säga att Bahnhof inte gör någonting annorlunda mot andra ISP angående datalagring för integritet, men faktum är att alla (?) andra lagrar en massa data som i princip fritt kan krävas ut av privata aktörer med hjälp av IPRED, men inte Bahnhof

Av sweisdapro
Skrivet av oflytbara:

Har varit insnöad på att skaffa en 3d skrivare länge nu men nu tänker jag nog slå slag i sak! Den jag har spanat in är Ender 3 pro, är det en vettig nybörjarskrivare? Eller finns de någon annan som är väldigt trevlig för en nybörjare?

Jag är i alla fall nöjd med min
Har bara haft ett par "problem" med min efter ca 2 års printande; bytt feedern till en i metall, och fick nyligen löda om en kabel till bädden som gått av

Av sweisdapro
Skrivet av Solaris:

Det tycker jag inte, eftersom det enda advokatfirman behöver göra är att knalla över till tingsrätten, lämna över ett antal IP-adresser och att åberopa 26 § i lagen (1996:242) vilket förbjuder internetoperatören från att radera information (https://lagen.nu/1996:242#P26). Det vill säga, att inte lagra information längre än under ett dygn är brottsligt. Något jag tror Bahnhof gärna undviker.

Absolut, men de kan bara göra det för data som rör ärendet de åberopar, och då måste det göras inom 24 timmar från att de har hittat sina IP-adresser (alltså, inom 24 timmar ska någon fildela en fil de bevakar, de ska få ut IP-adresser, lämna dessa till tingsrätten och ett beslut fattas i ärendet)
De kan inte få ett generellt beslut som kräver Bahnhof att lagra data som de kan använda (detta har prövats i EU och är anledningen till att Bahnhof bara lagrar 24 timmar)

Av sweisdapro
Skrivet av Solaris:

Jag hatar inte Bahnhof, jag tycker bara att de står bara på väldigt ruckliga principer i integritetsfrågan, vilket får dem att framstå som direkt skenheliga för de predikar mer än gärna motsatsen. Men låt oss etablera följande:

*) De stoltserar med att de värnar om integriteten, framförallt om sina användares integritet. Faktum är att det är patologiskt omöjligt för dem att hålla käft om detta.

*) De använder integritetsfrågan ofta som ett slagträ, mot sina konkurrenter, mot rättsväsandet och andra statliga myndigheter.

Anledningen till varför jag säger att Bahnhofs prat om integritet är bara tomt prat, är för de kommer lämna ut allt de har om dig på begäran om du har begått ett allvarligt brott (dvs brott som har en straffpåföljd på minst sex månader i fängelse) för de åtar sig att följa Svensk lag, vilket är ett grundläggande krav för alla företag som vill bedriva näringsverksamhet i Sverige. De säger också att endast i fallen där de har rättsligt prövats så kommer de lämna ut användaruppgifter.

Om användarens integritet är något som de lovar dyrt och heligt att alltid försvara, varför är de då mer än villiga att rucka på den principen om användaren begår ett allvarligt brott eller det föreligger ett hot om vite? Det går tvärt emot vad Bahnhof själva påstår. En annan sak som osar ruttet är detta (nya) påfund från Bahnhof om hur mycket de står för yttrandefriheten. Javisst, tills någon blir anmäld för hets mot folkgrupp, dödshot eller vad det nu kan vara för då kommer de laglydigt ge farbror Polisen det de vill ha. Men det där med integritet och yttrandefrihet, det värnar Bahnhof väldigt mycket om om man nu ska tro Bahnhof.

Skaffar man sig Bahnhof för att man inbillar sig att sina uppgifter är trygga hos Bahnhof, så har jag för övrigt ett torn i Paris att sälja.

Anledningen till att de lämnar ut till polisen är ju för att det har dragits till domstol och Bahnhof har förlorat, denna lagring och utlämning är något som ALLA ISP måste göra enligt svensk lag (vilket också leder till att datan lämnas ut vid tex hets mot folkgrupp och dödshot, om polisen skulle be om den). Det är denna data som lagstadgat ska sparas i 6 månader (om jag minns rätt på tiden).

Den datalagring och integritetsfråga som Bahnhof just nu är mest vokabulära om är istället den som faller under IPRED, vilket i princip är "all annan data som lagras än den som lagras åt polisen", detta är alltså den data som på domstolsbegäran kan fås ut av advokatbyråer för att sedan skicka kravbrev till privatpersoner.
Denna data finns det inga som helst lagar om vad eller hur länge man måste spara. Till skillnad från de flesta andra aktörer (alla?) så väljer Bahnhof alltså att inte lagra någon sådan data i mer än 24h.
Eftersom Telia och de andra uppenbarligen sparar tillräckligt för att det ska kunna skickas ut kravbrev så får man ändå ge Bahnhof att de faktiskt har en fördel integritetsmässigt här.

Av sweisdapro
Skrivet av Kommenterande 2:

Om du menar utlämning av namn och adress på folk som enligt en advokatbyrå ägnat sig åt piratkopiering säger lagen att uppgifterna endast får lämnas ut om en domstol säger att de ska lämnas ut. Därför går det alltid till domstol.

Om du menar uppgifter som ska lämnas ut enligt IPRED så lagrar Bahnhof inga sådana uppgifter, det är därför de aldrig tagits till domstol i något sådant fall.

Av sweisdapro
Skrivet av ErikDah:

Hej.

Tröttnat lite på min 5900X boostbeteende vilket får fläktarna att stundtals rusa, speciellt när man har igång Discord och streamar en film via Videostream till Chromecasten så kan fläkten gå upp i 1500rpm i några sekunder för att sedan tystna i 10 min och sen en boost igen, därför tänkte jag testa på Argus Monitor så man kan sätta en delay timer på fläktarna men tänkte fråga om ni har något bra tips på en bra profil eller andra program som kanske är bättre?

Tack på förhand för tips/råd

Du bör kunna sätta spinuptime i bios också om jag inte har fel för mig

Av sweisdapro
Skrivet av BM-Mods:

Kul för dom om det stämmer, men varför körde dom inte med M.2-sloten på moderkortet, utan via en PCIe adapter?

Guess