Inlägg

Inlägg som Toss3 har skrivit i forumet
Av Toss3

Yes!

Av Toss3
Av Toss3
Skrivet av pixel8:

Om någon läser här. Nu kör Power 20% Rea på allt, tyvärr så höjde dom priset på massa produkter, bl.a en Dell P3223QE som gick från 6990kr till 7690kr och över natten så lyckades dom klämma upp priset till 8538kr, Kundtjänst ljög rakt ut och kom med alla möjliga bortförklaringar när jag visade lite skärmdumpar.

Priset på Amazon är inte så mycket högre än det rabatterade priset för den skärmen (skiljer sig typ 400 SEK och då är Amazon rätt lätta att ha att göra med då det kommer till garanti/returer): https://www.amazon.se/dp/B0B35HZY7F/ref=asc_df_B0B35HZY7F/?ta...

Av Toss3
Av Toss3
Skrivet av beh:

...

Ja en språkmodell blir en abstraktion av det den har tränats på, en projektion av mänsligt vetande. Men det är ju helt enligt vad vi förväntar oss. Det är människor som står för all det som en språkmodell kan inferera från träningsdatat. Dessutom är vi i en unik period nu, för att än så länge är inte majoriteten av träningsdata annan utdata från språkmodeller. Men inom ett par år kommer majoriteten av träningsdata vara genererad av andra språkmodeller. Då är det inte längre en proejktion av mänsligheten som modellerna tränas på utan något annat.

Absolut, min poäng var mer att de inte är simpla stokastiska papegojor som de flesta verkar ha en uppfattning om att de är (gäller dock kanske för de mindre modellerna). Väldigt intressant ämne: https://en.wikipedia.org/wiki/Emergence

Annan intressant länk: https://en.wikipedia.org/wiki/Stochastic_parrot

Av Toss3

Detta verkar ju lovande: https://twitter.com/arankomatsuzaki/status/178259465976138965...

Ifall ni också vill testa 70b modellen av Llama3 rekommenderar jag Groq: https://groq.com/

Av Toss3
Skrivet av beh:

Den här processen involverar inte tänkande i mänsklig mening. Istället handlar det mer om mönsterigenkänning, statistisk analys och generering baserat på sannolikheter härledda från träningsdata. Även om det kan verka som att en LLM tänker igenom ett problem, utnyttjar det i grund och botten ett stort arkiv av inlärda språkmönster och information för att simulera ett genomtänkt svar.

Rekommenderar att du läser följande: https://stackoverflow.blog/2023/07/03/do-large-language-model...

“When we train a large neural network to accurately predict the next word in lots of different texts from the internet, it is learning a world model,” Ilya Suskevy, chief scientist at OpenAI, said in a recent interview. “It may look on the surface that we are just learning statistical correlations in text, but it turns out that to just learn the statistical correlations in text, the neural network learns is some representation of the process that produced the text. This text is actually a projection of the world. The neural network learns more and more aspects of the world, of people, of the human conditions, their hopes, dreams, and motivations, their interactions in the situations that we are in. And the neural network learns a compressed, abstract, usable representation of that. This is what's being learned from accurately predicting the next word.”

Av Toss3

haha

Av Toss3
Skrivet av Eqrots:

Jag deklarerade den 19 mars men har fortfarande inte fått skatteåterbäringen. Det stod att de skulle komma senast den 12/4 men nu är det den 16e. Någon mer som inte har fått skattepengarna än?

De görs i turordning och har man otur hinner skatteverket inte kolla på din deklaration i tid och då flyttas utbetalningsdatumet framåt. Har dock märkt att det ibland går snabbare ifall man ringer upp dem.

Av Toss3

Håller med ovanstående - cashback brukar fungera, men tyvärr inte med Asus.

Av Toss3
Skrivet av Dem8n:

Ni är ju sjuka, stackars fru.

Varför kommentera då du inte har någon insikt i deras ekonomi? Han betalar ju redan hela bolånet + räntan - tycker du inte han ska ha rätten att få ränteavdraget då han ändå betalat? Hur vet du ens om frugan behöver pengarna? Onödig kommentar.

Av Toss3
Skrivet av Baxtex:

Total ränta är 160 000 kr/2 är 80 000kr.

80 000kr*0.3= är 24 000kr. Men det är ju inte vad vi fick tillbaka.

Ränteavdrag != skatteåterbäring.

Skatteåterbäring = summa på skattekonto - vad du skulle ha betalat i skatt + avdrag (här ingår ränteavdrag)

Så har du betalat 160k i ränta, alltså under 100k per man, är ränteavdraget 24k per man. Alltså ska hon flytta över 24k till dig (oberoende hur mycket ni fått tillbaka).

Orsaken till varför du inte får hela summan eller mer tillbaka är då troligtvis för att du haft övrig inkomst (t.ex. ISK eller annat) som gjort att du haft för lite pengar på ditt skattekonto innan skatten ska dras av, så utan ränteavdraget hade du isf behövt betala 7000 SEK extra.

Av Toss3
Skrivet av Baxtex:

Jag fattar inte riktigt. Jag och frugan står 50/50 på bolånet.
Jag har betalat 80 021 i ränta och fått underskott av kapital på 19 702kr. Jag fick tillbaka 14 000kr.

Frun har betalat 80 139kr i ränta men fick 24 041 i ränteavdrag
Hon får tillbaka 20 700kr.

Eftersom jag betalar hela bolånet själv ska hon nu skicka över ränteavdraget till mig men vi fattar inte riktigt hur mycket det är. 🤔

Först måste du räkna ut hur mycket ni betalat i ränta på bolånet under året (totala summan i slutgiltiga beskattningen spelar ej så stor roll då där ingår annat och samma gäller beloppet ni får tillbaka iom det bara är hur mycket ni betalat in på skattekontot under året minus vad ni egentligen skulle ha betalat i skatt) och sedan tar ni den summan ggr 0.3 (30% ränteavdrag per person upp till 100k) och delar med 2.

Av Toss3

Gissade mig fram till 5/10

Av Toss3

Vill gärna ha 5090 med 64GB VRAM (eller iaf 48GB) tack!

Av Toss3

Varför måste det vara en custom rom? Du kan ju installera om hela enheten också genom att använda telefonens officiella rom.

Av Toss3

Här är rabattkoden om någon annan är intresserad, men känns inte som en lika bra deal längre:

GAF-E34X-X4KG-664X

Av Toss3
Skrivet av Lodisen:

Dessvärre, frågade chatten tidigare idag och de sade att det berodde på en bugg.

Frågade precis kundtjänsten och de sa direkt att de kunde sänka priset med 20%, men att de tyvärr inte kunde ge samma rabatt som igår så det är väl nåt iaf. 😅

Av Toss3
Skrivet av Lodisen:

I chatten när jag frågade om de hade några modeller som hade mer än 16 GB ram, förutom Ultran.
Då vad jag sett så skall det finnas 32GB på andra modeller, och Ultran skall även finnas med 64GB.
Vi verkar bara ha 16GB på alla modeller förutom Ultran, och 32GB på Ultra.

Då frågade kundtjänstmedarbetaren om jag inte skulle vara sugen på en Ultra om han kunde sänka priset kraftigt? Så trollade han fram koden. Det var dock samma kod som jag fått via email då jag anmält mig till Samsung launch event tidigare.

Jag hade tänkt att köpa en idag, då jag var girig och ville flytta över stålar till ett kreditkort där jag fick bonus på köpet för nästan 31k.

Okej! Då kanske man kan kolla med dem igen om man kan få en ny rabattkod! Men de har säkert fått aja baja från chefen så troligtvis lönlöst.

Av Toss3
Skrivet av Lodisen:

Jag nappade inte på erbjudandet på en gång, då jag trodde att det var en kampanj de körde.
Var faktiskt Samsung själva som sade att koden rabatterade +10k.
Hade tänkt lägga en beställning idag. Men det kommer säkert ut någon bra deal på Benify i framtiden kan jag tänka mig.

@Infinity den kommer ju gallras ur dagen fyndportalen av sig själv. Det är ju alltid roligt att se tillbaka på om 10 år eller så. Onödigt att ta bort inlägget kan jag tycka

Var sa dom det?