Inlägg

Inlägg som HenrikM har skrivit i forumet
Av HenrikM
Skrivet av Herr Kantarell:

Pentax K-5 börjar ju brusa redan vid 1600 i ISO!

Ungefär som d700 då

Undrar om någon skulle våga göra detta med en d7000

YouTube - [PENTAX K-5] under the shower

YouTube - Pentax K5

Av HenrikM
Skrivet av Raptor:

Vad jag läst så är D7000 helt i aluminium/magnesium(ser även så ut på bilder). Sen har ju K-5 bara 11 fokus-punkter. Sen att D7000 är större är snarare bara positivt, vill ha en stor och rejäl kloss
D7000 lockar iaf mig betydligt mer än K-5.

Pentax K-5s 11 fokus punkter har större täckning än nikon d7000s 39 och alla nikons korslagda är sammlade i en klump i mitten, medans pentaxens korslagda är utspridda på en stor yta.

Nikon D7000s hus har endast top och baksida av magnesium, reseten är plast
Ref: http://www.priyantha.nl/GoT/camera_vergelijking/7D_D7000_D300...

Iso 51k http://www.bertin.ca/tmp/K-5/ISO/K5__0078.jpg

Av HenrikM

Du kan även ta en titt på Pentax K-5, samma sensor som i D7000 men du får mer bilder per sekund, ett hus helt i magnesium istället för d7000 plast/magnesium. Bättre vädertätningar och möjlighet att köpa billigare vädertätade objektiv (kitobjektivet är vädertätat). Huset är mindre och har inbyggd bildstabilisering.
Isot går ett steg högre än D7000, hela vägen från 80 till 51200. Och bildkvaliten ser fantastisk ut både på höga iso och på låga iso. Dynamiska omfånget sägs vara i närheten av 14 (enligt DxOs sätt att mäta).

Vad du inte får om du köper Pentax k-5 är Autofocus i filmläget (även om de flesta som provat det säger att man lätt blir sjösjuk när man ser resultatet), Du får inte en nikon (ett stort minus enligt många då märket tydligen spelar roll).

Pentax har varit kritiserade länge om att deras autofokus inte har levt upp till konkurenterna, men med den nya safox IV så har de tagit sig tillbaka på banan igen.

Förhoppningsvis så får jag min i veckan och kommer att posta lite bilder här.

Av HenrikM
Av HenrikM

Blir intressant som billig Bildbehandlings skärm

Av HenrikM

Extern skärm till toshiba

Min bror har lyckats förstöra skärmen till sin toshiba bärbar dator. Han har en extern skärm som han kan koppla in, men den förblir svart när man kopplar in den. Finns det något snabb kommando för att aktivera vga/dvi utgången?

Av HenrikM

YES YES YES YES

Har längtat efter det här sen duke nukem 3d

Av HenrikM
Skrivet av adolf512:

det är intressant att titta på priset per gigabyte och jämföra med PC och dvd. problemet är enligt mig dock lästiderna jämfört med en HDD, samtidigt kan säkert blu-ray gå hem hos en icke datakunnig som inte kan tanka (lagligt givetvis, inget annat)

Du kan ju upplysa mig vart du kan tanka ner Film i Blu-ray kvalitet lagligt

Av HenrikM
Skrivet av Allexz:

Visst, NU kanske det är lite sent att göra något åt saken.

Men kolla när spelet släpptes, och kolla när senaste rejäla grafikuppdateringen hände.

Va? Aldrig? De flesta MMO som levt lika länge som WoW har redan haft allt mellan 1-3 större grafiska uppdateringar.

(skuggor räknas INTE!)

Edit:

Det absolut MINSTA de kunde gjort över åren är iallafall att bygga om/ skapa en ny grafikmotor, som kör spelet exakt som det ser ut nu, fast med den dubbla eller tredubbla FPSn som folk får idag, för att de skulle kräva så mycket som det gör idag är bara löjligt, är bara hopplöst dåligt optimerat.

Deras största problem var såklart att de var tvungna att öka skyboxen dramatiskt för att kunna tillåta flying mounts, och sedan har de inte kodat om motorn för att faktiskt klara av det på ett bra sätt.

Det var inte allt för länge sedan som de uppdaterade karaktärerna med mer polygoner samt gjorde utrustningen mer detaljerad. Samt att de gjorde remakes på druidernas Cat och Bearform. (gammla var eg. bara placeholders).

De hade även en uppdate på skugg och ljus sidan (riktiga skuggor)

Bättre eld animeringar kom de med också där för ca 2 år sedan.

Små saker, men det uppdateras lite hela tiden

Av HenrikM

Tycker det är lite kul att det klagas på ett spels grafik då de har 11 miljoner betalande användare. BETALANDE. Ca 800 Miljoner kr i månaden i intäkter om man räknar med lite olika prisbilder i världen. Plus inköp av de 3 exp pack som kommit. Ca 5 miljarder kr där då också.

Grafiken är inte det som säljer spel, om man inte tycker om att pixelrunka

(nej, jag spelar inte WoW)

Av HenrikM

Har en Leonova som jobbdator och kan bara säga bra saker om den. Sen den röda styrpinnen, Helt underbar och det finns ingen bärbar som kan slå den.

Väntar med spänning på min nya som ska komma om några veckor

Av HenrikM

Förstår inte varför man ska bli åksjuk av en 4000p film och inte från en 35mm film, en 35mm film har en upplösning på upp till och över 8000p

Av HenrikM

Paranormal activity var riktigt jävla kass

Av HenrikM

Satt i mitten i mitten första gången jag såg avatar det var jävligt nice, andra gången så blev det längst fram lite till höger, det var inte alls najs

Av HenrikM
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Söderbäck
Ja men det spelar ingen roll att low-end korten har DX11, ellerhur? Faktum kvarstår att deras inkomst från kort som är tänkta att spela på är väldigt liten och på de andra korten spelar det ingen roll huruvida de har DX11 eller inte. Man klarar sig lika bra på ett kort med DX9 om man skall använda datorn för annat än spel.

Och visst är det så att om man inte har nya produkter till alla marknadssegment så faller försäljningen. Det har jag aldrig haft invändningar emot utan det är argumentet att nvidia borde kasta in handduken som var snedvridet när vi pratar om en produktkategori som utgör en liten minoritet av deras budget.

De som inte spelar behöver inget grafikkort och klarar sig med de intergrerade grafikkretsarna. DVS. Intel. vs amd

Av HenrikM

Jag skulle vilja se någon använda en falukorv, gärna 1kilos för att navigera sin iphone

Eller varför inte en parisergrill

Av HenrikM
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ruze
Du har så rätt!

Själv sitter vi med 4-5 stationära och 3st bärbara i hemmet, så det blir som sagt en hel del!

Det som är roligt i samanhanget är att du har råd att köpa 8 datorer men inte något operativsystem. Hur många av dina kära datorer behöver du uppdatera till windows 7?

Av HenrikM

Gå och köp windows 7, det är det första opertivsystemet som microsoft tillverkat efter dos som är värt namnet

Av HenrikM

Frågan är hur mycket energi de som använder hackade versioner kan tänkas lägga på att fortsätta med win 7.

De borde ta tag i det hela med hårdhandskarna och kryptera hela bootdisken och stänga av datorn. Endast en korrekt kopia av win 7 låser upp disken.

Av HenrikM

Sjukt intresserad av fläktlösa nätaggregat, såsom silverstones 300-400w modeller