Inlägg

Inlägg som HenrikM har skrivit i forumet
Av HenrikM

Tycker inte att den är värd priset, jag borde kunna ta en gratis.

(piratkopieringsargument)

Av HenrikM
Skrivet av CaptainCrazy:

Tycker det gnälls mycket från de "stora företagen" om att det försvinner pengar som de tycker att de är förtjänta av. Är det inte så, att det är en "buyer's market" egentligen? Vi väljer väl för fan vad vi betalar för, är det inte värt de pengarna de kräver så får de inte sålt det, ganska simpelt.

Om man inte tycker att varan är värd pengarna och man inte köper den så betyder det inte att du ska ha den gratis. Fjortisargument.

Av HenrikM
Skrivet av Knashatt:

Musikhjälpen är väl i en vecka? 18 miljoner delat i 7 dagar = 2.5 miljoner per dag.
Live-Aid vet jag inte så mycket om i alla fall.

Men okey, 500 000 kr var väldigt fel av mig. Är bara så fascinerad att man för ett spel kan få fram 7 miljoner kr på en dag. Bara så där.

Skillnaden är att i sverige bor det ca 9 miljoner människor. De flesta länder i världen har städer som är större i befolkningsmängd. Här är det en världsomfattande insamling, dessutom inriktade till de som var unga datanördar på 90 talet, dvs de som idag sitter på ganska mycket pengar.

Sen bidrar jag till bistånd i världen varje dag genom att jag betalar skatt, sverige ger bort ca 100 miljoner i bidrag... varje dag. 36 miljarder per år, eller ca 4000 tusen kronor per svensk. Bara genom sida. Sida står för hälften av svenska statens bidrag. Så jag ger bort 8000 kr! Eller? Det är bara de som betalar skatt som finansierar statskassan. Ca hälften av Sveriges invånare betalar inkomstskatt. Jag betalar då ca 16 000 kr i bistånd varje år. Eller ca 13% av min skatt (4% av min årsinkomst).

44 kr per dag, 308 kr i veckan, 1300 kr i månaden. Vet du vad, jag ger hellre bort mina pengar till en speltillverkare än till ett korrupt bistånds där det inte finns någon koll vart pengarna går.

Och utan bidragen så skulle Sverige nästan stå utan statsskuld om ca 10 år. Man skulle kunna dubblera pengarna som skolan får i årskurs 1-9 i hela sverige. etc etc.

Av HenrikM

Det blir att byta ut min Pioneer kuro 5090 då oled kommer för en rimlig peng, (under 30 000 kr). Då får kuron kanske flytta in som badrums tv

Av HenrikM

Det borde gå bra att han tar med sig ett kort ifrån staterna, vad man får vara försiktig med är att han får posta kvittot via brev till dig. Garantiärenden är en annan sak man kan få problem med. Dyrt att skicka kort till han i usa, som i sin tur skickar kortet på service.

Vad som annars är smart är att låta vänner eller släckt i detta lågprisland skicka vidare gods du beställt till dem. Du kan komma förbi både tull ovh moms om det är en "present" eller julklapp. Extra lätt om den som skickar har samma efternamn som dig.

Av HenrikM

Utan HDMI med både bild och ljud så ser jag lite användning för de här modellerna

Av HenrikM

Tror inte att nvidea kan göra ett lika stort prestandahopp till 700 serien. Amd har ju både krymt tekniken och gått över till en helt ny architektur. Blir kul att se vad kortet presterar då drivrutiner blivit optimerade för den nya architekturen

Av HenrikM
Skrivet av Morkul:

Fan jag lovade mig själv att inte kommentera mer offtopic men detta kunde jag bara inte motstå

Nä allt ljusenergi blir inte till värme. En del av energin kan typexempel tas upp av solceller som tar tillvara på energin. Andra saker som kan ta upp och omvandla solenergi är typexempel växter som via fotosyntes som omvandlar solenergin till kolväten. Finns även andra kemiska reaktioner som kan uppstå och omvandla ljusenergi.

Men är inte detta lite väl offtopic?

Och växterna förmultnar och värme blir en biprodukt (tänk kompost).

Allt blir till värme i slutändan

Luftpartiklarna som sätts i rörelse skapar friktion mot andra partiklar eller molekyler --> värme

Skickades från m.sweclockers.com

Av HenrikM

I ryssland så kommer kortet att prestera 140% bättre än 580

Ps.kilroy har rätt, allt blir till värme tillslut. Trust me, im an energiingenjör

Skickades från m.sweclockers.com

Av HenrikM

förhoppningsvis så blir väll drivrutinerna lite bättre nu när amd går över till den nya tekniken, enklare att programera etc.

kanske dags att byta ut sin q9400 + 4870 snart

Av HenrikM

Med htpc så tänker jag mig något som är fläktlöst, eller är du ute efter en dator som även ska fungera som mediaspelare vid sidan av spelandet?

Av HenrikM

Köp ett Pico PSU ifrån t.ex. mini-itx.se

Bra kvalitet, och fungerar fin fint med min amd fusion. Kör själv med 80w, men var uppmärksam så att du inte köper modellen utan 4 pin moderkorts kontakten om du behöver den

Själva spänningsmoduleraren, dvs den delen som sitter inne i datorn är dubbelt så stor som 24 pin kontakten. Och nedtryckt så bygger den så att 24 pin kontakten blir dubbelt så hög som utan kontakt i sig.

Av HenrikM

Köpte mig ett Asus E45M1-I Pro före helgen, väntar hem det på måndag, jag kan komma med kommentarer om hastighet och liknande då den ska vara samma som delux fast på mATX format

Av HenrikM

Vart är de små energieffektiva nätaggen? Jag behöver inte 900w, skulle klara mig bra med 300w. Skulle vara trevligt med ett högeffektivt 300w utan fläkt

Av HenrikM
Av HenrikM

4 mil utanför umeå, ändå får man ljusföroreningar...

http://farm2.static.flickr.com/1218/5151943281_6f7c7cc662_z.jpg

Iso 3200, 30 sekunder, ökat exponeringen 1 steg i LR (bl.a.)

http://farm2.static.flickr.com/1254/5151856407_9b38170f8a_b.jpg

Iso 80, 1041 sekunder en exponering

Av HenrikM

Pentax K-5 testades just som den bästa APS-C kameran genom tiderna. delad 4 plats med kameror som Nikon D3s.

DxOMark - Compare sensors

Av HenrikM

Detta kanske kan hjälpa dig i ditt val, några kommentarer ifrån en 5dmk2 användare

pentaxforums.com/forums/pentax-dslr-discussion/120794-k-5-images-impressions.html

Av HenrikM
Skrivet av dumbo:

Det är ju gjort med D300, som gissningsvis har ungefär samma vädertätning som D7000.
YouTube - Testing water resistance on D300

Och funka direkt efter man spolat lite vatten sådär skulle ju vilken kameran som helst göra. Men funkar den ett år senare, eller två. Det är ju en annan femma. K-5 gör säkert det, men....

Dock så har Pentax helt klart en fördel i att ha fler vädertätade objektiv i lägre prisklasser.

Min k20d har överlevt snart 2.5år med konstant misshandel i regn snö och lera. Så tids aspektet är det inget problem med

Och att nikon och canon har fler objektiv, sant, nu vet jag inget om din ekonomi, men normalkonsumenten har råd med fler objektiv ifrån pentax. För att inte tala om alla dubletter som finns pga IS och inte IS.

Har träffat många som tittar på min pentax och sen skryter om objektiv utbud, trots att de bara har kitt objektiv på sin canikon.

Men jag gissar att det får folk att känna sig trygg om de har samma som den stora massan...

Av HenrikM
Skrivet av getskägg:

Om man hellre tar bilder med sin kamera än duschar med den då?

Jag är hellre ute och fotar utan att vara rädd för regn än att gömma kameran under en plastpåse. Men det beror nog på att jag är utomhus ibland