Inlägg

Inlägg som Noob_To_Computers har skrivit i forumet
Av Noob_To_Computers
Skrivet av the squonk:

Är beredd att hålla med, minska detaljnivån så det inte behövs mer än 3GB rambuffer. Det är det billigaste i väntan på vad som troligen är en stor uppgradering mot nuvarande modeller

Så det är alltså mer värt att vänta på RTX 3000-serien än att köpa ett 2060 super nu? Kommer den motsvarande uppgraderingen av 2060 (3060 or whatever) kosta ungefär runt 5000kr eller vad skulle ni gissa på?

Vad brukar **60 modellerna kosta runt launch?

Av Noob_To_Computers
Skrivet av fantomsmurfen:

Ett GTX 1060 är inte så dåligt i 1080p. Om du sänker inställningarna så kommer du nog att få ut tillräckligt med fps så länge CPU inte flaskar. Kan dock tänka mig att det är svårt att alltid nå 144 fps i BF5 även med en 3600X.

Som sagt är det 3gb modellen och den går på 99% konstant när jag spelar

Av Noob_To_Computers
Skrivet av the squonk:

Köp begagnat så länge, ett begagnat GTX1070 tex lär räcka ett bra tag framöver

RTX3*** kommer troligen att bli rejält försenat eftersom som det ser ut nu är vi på väg in i 12-18 månaders lockdown om det inte kommer ett mirakel vaccin innan dess

Men kanske värt att vänta o se ifall dom säger nåt på GTC digital eller vad dom nu kallar det?
Som du säger så lär det ju bli väldigt försenat med nya korten så kanske värt köpa ett nu ändå?
Och hur "future proof" är egentligen 2060 Super? Kommer det va relevant länge till eller är det för svagt redan nu?

Av Noob_To_Computers
Skrivet av Decster:

Vilket grafikkort kör du nu? Vilken upplösning/Hz? Vilka spel vill du ha mer prestanda i, eller kan du överleva att spela i lägre inställningar ett tag framöver?

Har ett GTX 1060 3gb. kör 1080p 144hz men fine 60hz på beroende på spel, typ 3rd person spel. vill ha mer prestanda overall men främst så att jag kan nå 144hz nyare comp spel som tex cod, bf5 osv.

Av Noob_To_Computers

Värt att vänta på Nvidia "Ampere"?

Måste verkligen byta grafikkort då det blir bottleneckat rätt rejält av min ryzen 5 3600x. Funderade på ett RTX 2060 Super och tänkte ba kolla ifall det verkligen är värt det just nu?

Tänkte ett 2060 Super då det går för ett väldigt bra pris imo och ett 2070 gör inte mycket större skillnad vad jag sett.
Men sen är det ju det här med alla rykten om Ampere och hur det ska ge mycket bättre prestanda osv. Det ryktades ju om att Nvidia skulle visa upp de nya korten på GTC 2020 men det verkar ju inte bli något av det nu.
Tror ni det är värt att vänta på "Geforce 3060" eller vad det nu ska heta och tror ni priset landar runt 5000kr som 2060 Super?

Ingen vet ju heller hur långt det är kvar tills dom släpper ampere. Speciellt inte med corona och allt.

Men vad skulle ni gjort? Tänk på att jag är 17 så kan inte ba köpa grafikkort hit och dit heller.

Av Noob_To_Computers
Skrivet av JonasT:

Ja, det blir vissa skillnader i storyns struktur när man väljer "2nd run" och det är även det enda sättet att få tillgång till det riktiga slutet. Väljer du "New game" med Claire så börjar du i praktiken på hennes "1st run" och kommer därmed inte få se det kompletta slutet utan riggar istället upp för en "2nd run" med Leon.

Men läste att det blir skillnad om man startar med Leon först mot om man börjar med Claire. Stämmer detta?

liksom ändras slutet eller storyn beroende på vem jag kör min första run med?

Av Noob_To_Computers

Resident Evil 2 Remake 2nd run

Hej

Okej så jag körde nyss igenom Resident Evil 2 Remake och låste upp ”2nd run”. Läste att man skulle spela igenom spelet igen med detta läge att få det riktiga slutet.

Min första ”run” körde jag som Leon så på min andra kan jag ju bara köra som Claire.

Men ändras Claires story beroende på ifall jag kör 2nd run eller om jag bara startar en ny run me henne genom ”New Game” som en ny ”1st run” helt enkelt?

Av Noob_To_Computers
Skrivet av mrqaffe:

Det brukar finnas bootinställningar på flera ställen, först vilken typ av bootenhet och sedan vilken av enheterna i den kategorin för man har ju ofta flera av samm typ.
Det kan ju också vara så att du har fel läge på sataporten den bör sannolikt vara i ahci läge men du kan ju kanske ha gjort nått underligt från början typ haft porten i raid och definierat arrayen som jbod. Portar går ju också att stänga av så se till att de portar du försöker ansluta ssd och hdd till verkligen är i ahci läge och inget annat.

Är inte vid datorn nu men ska kika på det, tack för hjälpen

Skickades från m.sweclockers.com

Av Noob_To_Computers
Skrivet av mrqaffe:

Så du kan alltså bara se en enhet i taget även i bios ?

Ja fast grejen är att när jag bara har SSDn i så ser jag inte den i boot order (kanske för det är den enda inkopplad?) men när jag har HDDn i så känner den av den

Skickades från m.sweclockers.com

Av Noob_To_Computers

Nån som är van med ASUS ROG bios som kan hjälp till... kan lika väl ha missat nånting i bios

Skickades från m.sweclockers.com

Av Noob_To_Computers
Skrivet av mrqaffe:

Hddn syns alltså inte ens i bios,? Då har du nog inte kopplat in den, kollat kablarna och att porten är aktiv och i ahci läge ?

Jo HDDn är den enda som BIOS känner igen när den är inkopplad men då försvinner SSDn men när jag kopplar ur HDDn känner den av SSDn igen.

Har glömt kolla ifall den känner av SSDn i utforskaren under den här datorn men känns konstigt att jag inte kan se båda i BIOS. Kan alltså inte byta boot order så den bootar från SSDn.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Noob_To_Computers

Datorn känner bara av en av diskarna

Hej, fick igår hem min Samsung EVO 860 1TB som jag skulle ersätta som primär disk med min Seagate Barracuda 1TB.

Så jag installerar SSDn, kopplar ur HDDn, installerar Windows på SSDn, stänger av datorn, kopplar i HDDn igen (som backup disk ifall SSDn skulle ta slut eller för minsta viktiga program), startar datorn, in i BIOS för att ändra boot order men datorn känner bara av HDDn nu.
Så jag kopplar ur HDDn igen och då bootar den från SSDn men så fort jag kopplar i HDDn bootar den från den och känner inte av SSDn i BIOS.

Så just nu har jag kopplat ur HDDn helt för att kunna använda SSDn men känns dumt att ha 1TB liggandes i lådan som jag inte kan använda.

Av Noob_To_Computers
Skrivet av lambdan:

Googla på "silicon lottery".

TLDR är att chippen de producerar sorteras och har vissa mål de garanterat ska uppnå.

Ponera att ett chipp var just på gränsen att klara kraven för 2080, men gjorde inte det, och blev då ett 2070 istället, och då råkar du få detta 2070 och kan överklocka det ganska gott.
Ett annat chipp klarade precis kraven för ett 2070 och då kan du inte överklocka det så mycket utöver de 100MHzen de har som marginal.

Tack för infon. Visste inte detta faktiskt. Så det är därför vissa kort går överklocka jättebra medan vissa knappt alls innan de kraschar.

Men då vill man ju få tag på dom där chippen som är över vad det ska vara. Finns det nåt sätt att veta detta när man köper eller äre random? Lite som case opening haha

Skickades från m.sweclockers.com

Av Noob_To_Computers

Varför är inte korten Max klockade i fabrik?

Hej, har precis börjat med överklockning då jag precis skaffat ett upplåst moderkort.

Men funderade på varför inte dom som gör korten gör som så bra som möjligt från början. Vet att det finns ”factory overclocked” men varför görs inte alla på detta sätt?
Varför inte dra med dom där extra 150+ core clocks och dedär extra minnena i produktionen om det nu är stable för oss. Så vad stoppar dom från att producera korten med de extra frekvenserna?

Av Noob_To_Computers
Skrivet av Eric Hjalmarsson:

Ööhh, nä, missade det...
Viktigt att sova ordentligt...
Nä, du väljer vilken disk du bootar från sen bara.
Jag har två Windows på samma disk, då väljer man bara vilken Windows man vill starta när datorn startar.

Men jag måste alltså används ”Windows media creation tool” eller det heter för att installera det på den nya SSDn? Men hur vet den att jag inte fejkar då? Kommer jag behöva skriva in nyckeln igen eller måste jag köpa Windows igen?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Noob_To_Computers
Skrivet av skog1s:

Är ju aldrig fel att ha mycket lagring i burken.

Tänk bara på att koppla ur din Seagate Barracuda 1TB HDD när du installerar OS på din nya SSD. Det räcker att du drar ut sata sladden.
Sen när du är klar med installationen, kan du koppla in din Seagate igen. Öppna den här datorn o välj din Seagate HDD högerklicka o välj formatera. Så slipper du ha gammalt skit på den. Glöm inte att spara det du vill ha först bara.
Sen kan du ha din Seagate HDD som en ren lagringsdisk.

Du vet om att frågorna du svarar på är typ 2 år gamla...

Tack så mycket. Måste jag använda ett USB för att få Windows på den nya SSDn eller överförs det från HDDn automatiskt?
Blir väll konstigt att ha två Windows på en dator ifall jag installerar om det?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Noob_To_Computers

Lånar

Jag har två ram stickor (8x2) 3200MHz men moderkortet jag har stödjer bara 2800Mhz av nån anledning trots att det är ett relativt bra moderkort.

Men min fråga är skulle det vara säkert att överklocka minnena till 3200MHz eller skulle det skada moderkortet på nåt sätt?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Noob_To_Computers

Lånar tråden lite.

Har beställt en Samsung EVO 860 1TB SSD. Har just nu en Seagate Barracuda 1TB HDD.

Min fråga är ifall det är värt att ha kvar både HDDn och SSD och ha HDDn mer som en backup ifall SSDn tar slut eller ska jag ta ur HDDn och köra bara på en SSD?
Har aldrig riktigt lyckats fylla upp 1TB heller så ska nog klara mig med bara SSDn

Men som sagt, ska jag behålla båda eller äre bättre att bara ha en SSD?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Noob_To_Computers
Skrivet av Andreaz1:

Det hamnar troligtvis inom felmarginalen i så fall, det är fortfarande samma GPU inuti även om 3GB-varianten är svagt försämrad av Nvidia.

Ahaja men ni tror ändå att 450W och det nätagget jag skickade bör räcka till för överklockning?

Av Noob_To_Computers
Skrivet av Vzano:

Räcker och blir över. 1060 drar inte mycket och inte speciellt mycket när man överklockar heller.
Swecs test med överklockad 5930K.
https://cdn.sweclockers.com/artikel/diagram/12356?key=cf3406212d2194d6fc4c0427bf46c9b2

Tack så mycket!

Tänker att ett 1060 3gb bör väll dra lite mindre än ett 6gb?