Inlägg

Inlägg som ramdm5 har skrivit i forumet
Av ramdm5

Bara jag som blir sjukt triggad av att han använder SharePoint och OneDrive för att dela sin malware med kollegor?

Sen tycker jag inte det är tvunget att det är oetiskt att filer man lägger upp scannas efter bästa förmåga. Man bör tänka sig för innan man använder molnet också...

Av ramdm5
Skrivet av evil penguin:

Det är ju vad båda de länkade sajterna testar i huvudsak. Titta på deras övriga testresultat?

Och det är ju inget självklart samband åt varken det ena eller andra hållet. Men testet av prestandapåverkan är ju intressant som motpol till de direkt funktionella testerna.

Nu sitter jag med telefonen, men inte ser jag några redovisade resultat av prestandpåverkan förutom på en ordinal skala likt dåligt-bättre-bäst.

Det är väl ingen som köper ett grafikkort enbart på stämpeln utan man vill också veta hur mycket bättre ett kort är i ett speln eller program man tycker är relevant.

Samma sak här - vad är filkopieringstestet, och hur mycket långsammare är defender? Är det en för mig relevant skillnad?

Av ramdm5
Skrivet av Snudge_B:

Kom till att Glenn Danzig hamnade på plats 199 slagen av Billie Eilish, och då la jag ner. Menar inte att han är bäst på nåt sätt utan han kan säkert förtjäna plats 199, men då ska inte hon in på listan alls IMO.

Helt absurd lista. Det är klart att det är lurigt att göra en sån här lista och att det i slutändan är mest subjektivt - men jösses. Det blir väldigt tydligt att de är ute och cyklar när man jämför artister som hör till samma genre.

Av ramdm5
Skrivet av VassVass:

Så glad för att äntligen kunna uppdatera mitt GTX 1060.

Ser att inlägget endast har 10 likes och att kortet fortfarande finns i lager.

Shit vad alla sweclockers blivit rika och kräsna. 😳

Edit: menar då enligt min budget. Vill inte sticka ut som en fattiglapp här i högborgen av snobbar.

Blir samma uppgradering för mig, efter 6 år med 1060. Borde hålla 2-3 år till.

Av ramdm5
Skrivet av GuessWho:

Något säger mig att mångas löner inte ökat med 100% under 2021.
Om priserna fortsätter att öka betydligt mer än genomsnittsbefolkningens löner så blir grafikkort mer och mer en premium produkt för en mindre skara användare.

Tråkig utveckling...
Förr har gaming varit något som mer eller mindre varit tillgängligt för (nästan) alla som har intresse.
Men nu börjar det bli en materialsport för de som har pengar.

Hade industrin bara haft lite konkurrens hade det åtminstone funnits bra budgetalternativ för 1080p. Ungefär samma prestanda som 2016 kostar väl också runt 100% mer nu (rätta mig gärna, är faktiskt inte så insatt).

Av ramdm5
Skrivet av Nicklidstrom:

Tack för tipset, blev en sådan!

Letar lite och hittar egentligen inget bättre - hade tänkt 24 tum men fann inte riktigt motsvarande till lika bra pris.

Av ramdm5

Letar ny skärm

Har idag en billig TN-panel som börjat suga livet ur mig när jag sitter vid datorn.

Sitter med ett GTX 1060 6GB och det ser inte ut som att jag tänker uppgradera inom ett år.

Letar efter något med följande specs:

IPS-panel
1440p
Minst 75 Hz, gärna mer
24 tum

Tänker mig något under 3000 kr.

Av ramdm5
Skrivet av Nollan:

Okej, då missförstod jag dig på de 600m.
Det är ju egentligen det enda du kan gå på. Oftast går det att resonera med kontoret.

Det är inte PostNord som "delar" någonting med Citymail. Det är flera år sedan när politiken (tror Mona Sahlin) privatiserade och tog bort dåvarande Postens "monopol". Detta innebar att andra distributionsfirmor kunde ta sig in på marknaden.
Det finns en mängd olika företag som kör post, oftast fler i storstäderna. PostNord är det företag idag som innehar samhällsuppdraget från staten. Detta innebär att hela Sverige ska nås av PostNord, varje dag (vardagar).
Det innebär också att företag som Citymail inte behöver nå hela Sverige, och inte behöver dela varje dag.
Där jag bor delar Citymail var tredje dag och det är alltså avsändaren som bestämmer med vilken distributör som deras post ska skickas med.
Detta innebär också att andra distributionsbolag (som ex. Citymail) kan ta russinen ur kakan och bara välja att värka där det är lönsamt för dem. Att åka uppe i norr, där de kanske inte har så mycket att dela ut jämfört med var det kostar att dela ut, kanske de helt väljer bort.

Med det sagt kan det vara svårt att som mottagare veta vart man ska skälla. Är det Postnord som inte delat ut mitt brev, är det Citymail, är det Prolog? Vem ska jag klaga till..?

Det var under regeringen Bildt privatiseringen av posten inleddes/genomfördes (vet inte hur hastigt och lustigt det gick till).

Av ramdm5
Skrivet av traetaona:

Jag bytte från Telia ADSL till Telenor ADSL nyligen och det fungerade helt OK förutom att Telia tabbade sig och stängde av det en månad tidigare än överenskommet.

Min nya uppkoppling fungerade inte på en gång. Jag var tvungen att ha en tekniker över som fick kolla att den var kopplad rätt på telestationen. Han mätte först på telestationen och sen hemma hos mig, precis som när jag skaffade Telia från början. Verkade som att de hade fått fel port i sitt register.

Det är det jag försöker göra eftersom Telia höjde priset rejält. Först blev det fel address trots rätt address i orderbekräftelsen. Idag fick jag sms om att de ska skicka ut en tekniker om 11 dagar. En månad utan en fast anslutning är drygt 😅

Av ramdm5

Operatörsbyte (ADSL)

Hur fungerar det i själva telestationen? Måste de skicka ut en tekniker rent fysiskt för att byta nät?

Av ramdm5
Skrivet av Shudnawz:

Bandbredd hjälper tyvärr inte med latens. Och det är mitt största problem idag. Har en 500/500 fiberlina, men jag tycker ändå inte Stadia, Xbox-strömning eller Geforce NOW ger en tillräckligt latensfri upplevelse för att jag ska finna det avslappnande.

Alltså jag är helt med på att tjänsterna funkar "okej" för den som inte har tillgång till varken lokal PC eller konsol, men för en som allt som oftast sitter på en lokal spel-PC så är det bara inget alternativ.

För långsamma spel och turbaserade spel är det kanon. RDR2 kändes bättre över Adsl än på Xbox One S.

Av ramdm5
Skrivet av Dinoman:

Jag spelar inte Valorant men jag spelar Hell Let Loose och där är koordination och kommunikation A och O för framgång. Voice är en naturlig del av spelet.

Det som gör mig orolig inför detta är alltid att dela kan man ibland hasplar ur sig saker i affekt. Då tänker jag inte på rasism eller andra direkt nedvärderande ord men det kan ju komma saker som idiot eller stupid med mera. Rösten används mycket mer frikostigt och involverar reptilhjärnan mer än text som ändå kräver att du först tittar på det du skriver och naturligt tänker till och använder frontalloben en extra gång.

Sen är det aspekten med hur länge du skall hållas skyldig. Hur mycket spelas in och hur länge till exempel. Guidelines ändras och plötsligt görs du skyldig för något som du sagt för två år sedan och som var tillåtet då. Samma logik som appliceras för övervakning i samhället. Saker du gjort för fem år sedan som finns på film plötsligt kriminaliseras.

Sen så är ju detta under förutsättning att vi också kan lite på att Riot Games inte börjar använda denna information också till helt andra syften.

Jag hade nog slutat spela Hell Let Loose om detta infördes, inte så mycket för att jag inte tror att jag kan lägga band på mig själv eller att jag inte kan undvika rasistiska uttalanden utan mer att det snart inte finns några frizoner kvar att få va lite spontan och kanske lite klumpig.

Moderera live istället och satsa på det säger jag.

Det borde väl inte vara så kontroversiellt att utvecklare vill få bort t.ex. rasism och annat hat från spel. Att moderera vad som sägs i ett spel är inte ett långt steg från att moderera chatten.

Vad det gäller spontanitet kan det vara bra att träna reptilhjärnan ibland och istället för att skrika "bög, fitta, kuk" använd något annat uttryck för frustration.

Om röstmoderering är för tråkigt så kan man spela med sina vänner i stället. Som någon föreslog till Snöfrost, fast tvärtom då. Det borde väl vara naturligt att man beter sig någorlunda offentligt och så kan man vara lite (eller mycket) grov i en privat kanal.

Av ramdm5
Skrivet av anon242437:

Jag tyckte lanseringen var ganska kuk, oj jag menar kul*.

Du har inte fel.

Av ramdm5
Skrivet av Cyne:

Ja, det är en bra poäng. Kanske ha en separat instans för gamla karaktärer, bara för nostalgin. Men jag vill nog också ha en total nystart utan gammalt fusk. Blir lite kul att börja helt från scratch också!

Det var många bottar i D2. Brukade köra 8 bottar 24/7, så det blev ju en del. 8 st var dock ingenting i sammanhanget.

Inte sugen på remaster

Av ramdm5
Skrivet av Asterion:

Nu när BF & CM är snart över så är jag lite nyfiken:

Hittade ni verkligen någonting som var värt att köpa?

Komiskt nog så var den bästa dealen de där Adidas-hörlurar som inte ens var ämnade för just BF..... Så ja, det säger redan en hel del om årets BF - för min del iaf.

Men jag är glad ifall ni andra hittade andra fina grejer!

Kollade inte ens efter elektronik i år. Köpte en Garden robotgräsklippare på Elgiganten och sparade ett par tusen så det var bra.

Av ramdm5

Bör staten rädda SAS?

I mitt nyhetsflöde är det (som vanligt kanske) mycket rubriker om SAS. Jag vill föra lite diskussion kring SAS och vad ni tycker om situationen

Flygindustrin som helhet påverkas såklart av världsläget idag och SAS är ett flygbolag i mängden. Samtidigt kommer SAS VD till tals i media, och passar på att kritisera regeringen för att staten inte finansierar deras lönekostnader (korttidsarbete). Då resandet minskar och länder stänger sina gränser har SAS nu permitterat 90 % av sina anställda (ca 10 000 personer). Parallellt med detta diskuteras också stödpaket till SAS, möjligen i form av lån utan ränta eller dylikt.

Ägarstrukturen i SAS är att danska och svenska staten äger ungefär 15 % var och resten är mer eller mindre privata intressen. Lönsamheten för bolaget var redan innan coronaviruset tveksam, först med pilotstrejken förra året men även när det är verksamhet som vanligt verkar det inte gå jättebra:

2020-02-26
Flygbolaget SAS resultat redovisar en förlust före skatt på 1.087 miljoner kronor under perioden november till januari, första kvartalet i bolagets brutna räkenskapsår. Det kan jämföras med förlusten på 576 miljoner kronor motsvarande period i fjol.

Nu till min sketna åsikt:

Jag tycker det är problematiskt med den här formen av statligt ägande. Notera att jag ser mig själv som positiv till statlig ägande av företag som tillgodoser viktigt samhällsfunktioner. Samtidigt anser jag att om staten äger bolag ska de äga och kontrollera bolag fullt ut. Om regeringen tycker att t.ex. ett fungerande flygbolag är strategiskt viktigt, ja, då kan man välja att plöja in lite pengar i verksamheten och det kanske inte är en katastrof om ett företag går lite back för att man har uppdrag som inte måste vara direkt lönsamma på grund av positiva effekter för samhället i stort.

Men i fallet SAS där det ändå ska drivas hands-off, och regeringen knappt kommenterar en pilot-strejk (som är de anställda med bra villkor) som kostar miljontals kronor per timme, och man samtidigt bara är minoritetsägare vad är då poängen?

Om man nu tycker att flygbolag är privata bolag har inte bolagen själva ett ansvar att se till att de håller sig flygande. SAS säger att de har bra likviditet - men det tycks bara stämma så länge de får statligt stöd eller fördelaktiga lån. I media är det dessutom alltid bara snack om SAS men det finns andra bolag som också har inrikesflyg.

Varför inte låta SAS klara sig bäst de kan? Är SAS särskilt viktigt för Sverige eller kan bolaget ersättas av vilket flygbolag som helst? Är flyget en hållbar industri (ekonomiskt då)?

Av ramdm5
Skrivet av coae:

Agenda med Joacim Rocklöv och(vs) Anders Tegnell igår var rätt så stressande.

Anders Tegnell var en av de experter som uppmanade Svenska folket att vaccinera sig för svininfluensa vilket ledde till att vissa (många) drabbades av narkolepsi. Folk har fått gå för mindre. Naturligtvis är det inte bra att sparka folk till höger eller vänster men det är heller inte bra med "svågerpolitik" att ta rygg på någon ända in i kaklet. Ett annat exempel på det är Dan Eliasson och Polismyndigheten där sossarna höll hans rygg trots att väldigt många poliser var väldigt missnöjda (En intressant notering är att DE inte behövde gå till AMF och bli förnedrad utan gick raka vägen till MSB, $$$). Mycket här i livet handlar om att inte darra på manschetten eller känna självkritik, hävdar man sin sak med pondus, självförtroende och karisma får man ett följe, är man dessutom bundis med regeringen sitter man rätt så säkert. Det kan ju vara som så att Tegnell har helt rätt och att Rocklöv och professorerna som förespråkar kraftigare åtgärder har helt fel.

Att vaccinera människor svininfluensan var inte nödvändigtvis fel beslut - med facit i hand. Innan den ökade risken för narkolepsi var känd var det en självklarhet. Jämförelsen med Dan Eliasson tycker jag därför inte passar alls i det här sammanhanget.

Jag gav väldigt mycket kritik mot Tegnell för ett par veckor sen när jag tyckte att han förminskade potentiella effekter med COVID, men det europeiska sättet att reagera efter faktumet och sen ändå stänga gränser, införa export-stopp och dylikt ter sig sämre än Sveriges strategi än så länge. Det är helt inte gångbart att vi bommar igen i flera månader. Nu har vi redan problem att få in sjukvårdsutrustning som vi beställt från andra EU-länder och det är ju helt sjukt.

Ett problem som jag känt av är väl att myndigheter inte kan/vill införa personalåtgärder självständigt, vilket ha gjort att universitet varit väldigt långsamma att reagera när de egentligen har kunnat skära ner på verksamhet på plats MYCKET snabbare. Dessutom har universiteten mycket personal från andra länder, och många som reser mycket. Men där tycker jag ansvaret ligger mer på regeringen och förvaltares (rektorer, prefekter) sida och de är så jävla räddhågsna för att ta några beslut.

Av ramdm5

Konstigt att man snålar med provtagningar i ett tidigt skede. Nu var det en läkare i Norge som varit i italien och redan i tisdags känt lätta symtom och frågat om hen borde testat sig och fått ett nej. Nu får man istället gå igenom 200 pers och testa en hel del av dem...

Exakt samma inställning i svensk sjukvård just nu.

Av ramdm5

Spelat kanske halva DOS2 och jag är inte jätteimponerad. Spelet känns som en leklåda av ett rollspel. Jag springer runt med mina karaktärer i lite tecknad, nästan barnslig stil och gör saker som känns som tagna ur ett arkadspel. Stämningen uteblir.

Början av spelet var väldigt linjär, men när spelet får en karta så blir det bara sämre då den är indirekt linjär. På sina ställen är det istället level-blocks där det blir sjukt plågsamt om man har låg level. Items skiljer ju en halv magnitud mellan ett par levels, och har du låg level får du penalties när du använder något med högre level req. Lägg till att kartan är superliten och tätbefolkad så känns det inte som att man utforskar - man springer direkt in i nästa 'episka' strid/quest med sjukare loot.

Synd då själva berättelsen är välskriven och intressant. Därför är jag inte alls hypad inför BG3. Å andra sidan så ändrar de kanske allt jag inte gillar och det blir sjukt bra.

Av ramdm5
Skrivet av Perrablerra:

Får SyntaxError: Invalid syntax

Är det något jag missar? Ska man specificera var filen ligger tex?

Anropa inte ditt python-script från en python-instans utan direkt från kommandotolken