Permalänk
Medlem
Skrivet av Chris_Kadaver:

Jag tror Sverige vill mörka in i det sista.

Det finns två saker Sverige "mörkar": kapacitet, med hänvisning till rikets säkerhet, samt individuella fall (patientsäkerhet). Allt annat är konspirationstänkande från din sida.

Skrivet av Chris_Kadaver:

Att samma myndighet som påstått att "munskydd" inte skyddar dig mot viruset, senare går ut och uppmanar svenska folket att vara källkritiska och pratar om att det finns "mycket desinformation där ute". Ja, jag fattar inte hur dumma dom tror att vi är?!

Jag tror det är svårt att överskatta. Att munskydd inte skyddar dig från att bli smittad från virus om du inte har ett särskilt klassat sådant och vet hur du hanterar det är välkänt världen runt och inte begränsat till svenska råd.

Skrivet av Chris_Kadaver:

Det om något visar ju på dumhet.

Ja, det är tydligt.

Skrivet av Chris_Kadaver:

Jag förstår nu deras strategier efter att de hela tiden varit så sena på pucken, men kan definitivt inte försvara rena och skära lögner.

Ge gärna fler konkreta exempel!

Permalänk
Medlem
Skrivet av MrMadMax:

Skulle in och göra en normal fredags handling. Det var en väldigt märklig känsla.
De flesta gjorde det samma men ändå fanns där några som ska hamstra. Såg en som fyllde en kundvagn med knäckebröd och pasta.

Det som var helt slut:
Mjölk
Några sorters flingor

Det som var nästan slut
Mjöl
Pasta
Ris
Toapapper
Bröd
Havregryn
Fryst kyckling

Sen var där flera hyllor det såg ut att vara ganska lite av en del varor.

Jag förstår inte denna hysteri. Handla som vanligt så att det kan fördelas mer jämnt om det skulle bli nödläge.
Eller är ryssen på väg också?

Citerar mig själv.

Lite kul var och handla igår också och det mesta ovan som var slut eller nästan slut fanns i lager igen alternativt så skulle det komma in i denna veckan.
Till och med toapapper hade de fyllt på lite av och mer skulle komma denna veckan.

Jokes on you som bunkra som om det inte skulle finnas någon morgondag!

Visa signatur
Permalänk
Medlem
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Mina helt vanliga förkylningar.
1 dagen. Känner något är lurt med kroppen, misstänker jag kommer bli sjuk. Inget syns på mig och inget vet om att jag håller på att bli sjuk.
2 dagen. Blir ofta lätt förkyld.
3 dagen. Rejält förkyld
4 dagen. Rejält förkyld
5 dagen. Börjar piggna till.
...
14 dagen. Symptomfri
Och skulle man då vänta 2 dagar till..

Min gissning vissa typer av arbetare ofta såna som jobbar kommunalt kan göra precis som myndigheterna vill.
Andra som jobbar åt företag som dessutom krisar nu när affärerna går dåligt, ja det är inte så enkelt. Man ska prestera, om man ej presterar så får man förklara för kund varför man ej har presterat. Att säga till kund att man var lätt förkyld som en ursäkt. Blir detsamma som om ni lämnar in datorn/bilen på service och frågar varför blev det så dyrt, där reparatören säger att det beror på att den var förkyld och ej mådde så bra. Detta kommer man som kund att acceptera rakt av, det är bara att betala.

*edit*
Detta med att staten betalar karensdagen gör det inte ett skit billigare för arbetsgivaren. Ska staten se till så att sjuka kan strunta gå i jobbet så får de antagligen ha strängare krav eller att de betalar arbetsgivaren någon ersättning för varför den ska betala 80% av lönen för någon som ej arbetar.

Min gissning är alltså att vanliga arbetare inom ej kommunal sektor snart kommer hantera denna corona som vilken influensa som helst. Man kommer höra folk hosta snyta sig på både bussar och arbetsplatser. Då det ekonomisk inte finns så mycket alternativ för dem.

Och därigenom eldar man på smittspridningen något så djävulskt. Tror inte era kunder missat den situation som hela världen är i för stunden, att använda misstänkt CoV-19-smitta istället för lätt förkylning i kommunikationen kan vara en idé. I slutändan kommer massvis med företag att gå i konkurs, det kommer vi inte undan. Att minska smittspridningen och därigenom underlätta för sjukvården är PRIO ETT. Ditt jobb är sekundärt.

Att ignorera smittspridningen och istället elda på den kommer snabbare att tvinga regeringen in i ett sånt läge som i italien, total jävla lockdown på ALLT. Gissa hur det går med era kunder, ditt jobb och Sveriges ekonomi då...
Nu, så länge folk sköter sig, kan vissa göra något. Det är så gott det går. Vi är i det här tillsammans, som samhälle.

Dvs. situationen just nu är skit. Alternativen är mångfalt värre. SKÖT DIREKTIVEN STATEN HAR GETT! STANNA HEMMA VID SJUKDOMSSYMPTOM och undvik all kontakt med andra.
Om frisk, undvik all ONÖDIG kontakt med andra, men gå till jobb, handla mat etc.

Permalänk
Medlem
Skrivet av DrDuke:

Hejhej vänner. Jag är barnläkare och kommer som alla andra som jobbar inom vården i kontakt med Coronavirusfrågor. Jag jobbar också en del med vaccinationsmotstånd, och kommer i den rollen i någon mån i kontakt med Anders Tegnells arbete. Jag är övertygad om att han är en klok och redig person som just nu har en mycket otacksam arbetsuppgift.

Det delas en liten text av en infekionsläkare som heter Olle Karlström på facebook nu, jag tänkte klistra den här då den sprider ljus över många av spörsmålen som avhandlas i tråden. Hoppas att jag inte bryger mot någon regel i att göra det.

--

WoT

Detta var inget nytt för mig i alla fall. Vetat detta sedan det hela började, dvs innan media spelade på folks panik och överdriver sin rapportering så förbannat för det säljer...utan sansad information spreds om man bara läste allt och inte fokuserade på ev dödsfall osv var det tydligt att detta är bara vanlig influensa. Det som gör att vi behöver vara lite försiktiga är som sagt så vården kan hantera de som stöter på akuta problem. Men många tror ju att får man det är det respirator och nästan säker död som gäller....vad fan är detta?!

Så detta skulle nog ett antal här i tråden behöva ta till sig...många som beter sig som om det vore ett virus likt det i The Division-spelen eller något. Skärpning! Tramsfasoner, tex läst vissa som tror 50-100k kommer dö i Sverige i år osv. Vad fan är det för verklighetsuppfattning folk har egentligen?

Visa signatur

| AMD Ryzen 7 5800X3D | Noctua NH-U12A | Gigabyte X570 Aorus Pro | Powercolor Radeon RX 6900XT Red Devil | 16GB G.Skill Trident Z@3600 CL15 | Gigabyte Aorus 2TB M.2 NVMe SSD | Fractal Design Ion+ Platinum 860W | Fractal Design Meshify S2 Blackout | Corsair K70 | Logitech G502 | Alienware AW3423DWF |

Permalänk
Medlem
Skrivet av twit:

Å andra sidan saknar graferna som @Liljagare klistrat in både sammanhang och källa, så det blir svårt att avgöra vilken data som faktiskt representeras och hurpass aktuell den är.

Datan är korrekt, Sydkorea uppdaterar den dagligen.

Den senaste:

80 and above 263 70-79 525 60-69 1012 50-59 1568 40-49 1141 30-39 842 20-29 2301 10-19 427 0-9 83

Så puckeln är kvar, Patient 31 lyckades smitta en hel del...

Permalänk
Skrivet av Sir Hitman:

Ännu en studie som tyder på att det smittar utan symptom, dom utan hade även en högre koncentration av virus i sig.
https://edition.cnn.com/2020/03/14/health/coronavirus-asympto...

Detta innebär att strategin " sjuk stannar hemma " tyvärr har liten effekt. Då folk smittar asymuomatiskt.

Visa signatur

i7 920 oc till 3.3ghz , gtx690, asusp6T, 75"tv som datorskärm, philips HUE och Lightpack i kombination med kodi :)

Permalänk
Skrivet av Chris_Kadaver:

Jag tror Sverige vill mörka in i det sista. Man går juå enbart ut med smittade per län, och menar att de inte vill gå ut med vilka kommuner de smittade bor i med tanke på "patientsäkerheten". Även sjukhusledningar tycks ju ha en vilja att mörka. Det är därför vårdpersonal går ut anonymt med information till media. Lite som vi såg i Iran när det redan hade smällt till där borta veckor innan man i Sverige valde att stoppa flygningarna därifrån.

Det jag undrar är hur opinionenssiffrorna i Sverige kommer se ut när det här är över? Jag fattade själv inte riktigt hur illa ställt det var vad gäller hemlighetsmakeriet från myndigheternas sida innan allt det det här. Att samma myndighet som påstått att "munskydd" inte skyddar dig mot viruset, senare går ut och uppmanar svenska folket att vara källkritiska och pratar om att det finns "mycket desinformation där ute". Ja, jag fattar inte hur dumma dom tror att vi är?! Det om något visar ju på dumhet. Jag förstår nu deras strategier efter att de hela tiden varit så sena på pucken, men kan definitivt inte försvara rena och skära lögner. "Självutnämnda experter" är garanterat mer trovärdiga än flockutnämnda experter drivna av en politisk agenda. Skönt att se att folk och företag ändå agerar på eget bevåg. Hoppas också att det är tillräckligt för att sakta ner spridningen.

Hela tiden 2 veckor efter omvärlden i strategier o en jädrans mörkning bakom "'patientsekrettddssen"'. Korrekt. Får hoppas media lyfter upp detta till ytan.

Visa signatur

i7 920 oc till 3.3ghz , gtx690, asusp6T, 75"tv som datorskärm, philips HUE och Lightpack i kombination med kodi :)

Permalänk
Medlem
Skrivet av twit:

Jag utgår från att du egentligen förstår mycket väl att det inte finns något motsattsförhållande mellan att inte ha tillgång till all data man skulle vilja ha, och att ändå kunna fatta beslut utifrån den data man faktiskt har?

Du gör mig upprörd! Joacim Rocklöv berättar att man enkelt kan dra ner på antalet sociala kontakter. Jobba hemifrån, skolundervisning på distans och diverse enkla åtgärder, då kontrar Anders med att det inte finns någon data som påvisar att detta skulle ha effekt. Han är rent av otrevlig i tonen och istället bara maler på och upprepar sina budskap. Nej, jag avslutar diskussionen här för jag orkar inte helt enkelt. Det jag och många fler kan konstatera är att vi inte delar samma uppfattning!!

Tur att det finns företag som agerar förståndigt helt utan uppmaning från idioterna på FHM!

Permalänk
Hedersmedlem
Skrivet av spikfavoriten:

Detta innebär att strategin " sjuk stannar hemma " tyvärr har liten effekt.

Nej det stämmer inte, ju färre smittade personer som träffar andra desto mindre och långsammare spridning.

Visa signatur

|| SWECLOCKERS.COM || oskar@sweclockers.com || OSkar000.se || Fototråden ||
|| Gundeman || Bartonofix || GundemanX2 || Obelinux || Nexofix || Filofix || Ircofix ||
|| Tillse att hjärnan är inkopplad innan fingrarna vidrör tangentbordet ||
|| D300 | D700 | 24/2,8 | 28/2,8 | 35/2 | 50/1,8 | 55/2,8 | 85/1,8 | 105/2,5 | 200/4 | 300/4,5 | 10-20 | 24-70/2,8 | 75-150/3,5 | 80-200/2,8 ||

Permalänk
Medlem

"Strategin: Låt många smittas i lagom takt"
https://www.msn.com/sv-se/nyheter/coronavirus/strategin-låt-m...
Tur att humorn är stark I Ludde72..

Permalänk
Medlem
Skrivet av dblade:

Du gör mig upprörd! Joacim Rocklöv berättar att man enkelt kan dra ner på antalet sociala kontakter. Jobba hemifrån, skolundervisning på distans och diverse enkla åtgärder, då kontrar Anders med att det inte finns någon data som påvisar att detta skulle ha effekt. Han är rent av otrevlig i tonen och istället bara maler på och upprepar sina budskap. Nej, jag avslutar diskussionen här för jag orkar inte helt enkelt. Det jag och många fler kan konstatera är att vi inte delar samma uppfattning!!

Tur att det finns företag som agerar förståndigt helt utan uppmaning från idioterna på FHM!

Tegnell har också sagt att uppvisar man symptom på viruset så bör man stanna hemma, vilket kan vara väldigt svårt att skilja på en förkylning och COVID-19. Jag bara undrar, om det är verkligen så svårt att tänka lite på egen hand och kanske stanna hemma om man är sjuk?

Är du, eller någon i din familj, inte sjuka så finns det ingen anledning för er att stanna hemma. Hade virusets dödlighet varit 10% så hade tonen varit helt annan, det kan jag garantera dig.

Visa signatur

Science flies you to the moon. Religion flies you into buildings.

Permalänk
SpelClockers
Skrivet av deltascu:

Det är samma studie

Var postat den 16e så jag antog att jag var först med den.
Det jag syftade på med ytterligare var från Japan har också läst något mer från Sydkorea och något tidigare i Tyskland men det kan ha varit samma läkare som nu skrivit av sig lite mer. Var dock inget prat om att dom som inte hade symptom hade en större mängd virus.
http://www.cidrap.umn.edu/news-perspective/2020/03/covid-19-c...

Skrivet av spikfavoriten:

Detta innebär att strategin " sjuk stannar hemma " tyvärr har liten effekt. Då folk smittar asymuomatiskt.

Ja det skulle ju vara roligt att se vad experterna säger, för dom måste väl ha läst det där innan oss och kommit fram till att det är skitsnack, för annars borde dom ju inte komma med dom rekommendationerna som dom gör.

Visa signatur
Permalänk
SpelClockers
Skrivet av OSkar000:

Nej det stämmer inte, ju färre smittade personer som träffar andra desto mindre och långsammare spridning.

Tror inte det menades att dom som har symptom ska skita i det och gå ut även dom, utan att om vi väntar tills vi har symptom så är det försent och vi kan redan ha smittat andra.

Visa signatur
Permalänk
Medlem
Skrivet av flashen:

Inte dom? Just nu finns det så många åsikter runt om i världen så jag känner ingen direkt har rätt, vi får helt enkelt se

Jag får bara en bild av osäkerhet och förvirring just nu av den svenska regeringen osv, men det vänder säkert för det måste det

Regeringen och myndigheter följer bara standard operating procedure som rör nödlägen. Folk blir förkylda, några äldre och några i riskgrupperna dör av lunginflammationen som följer i sviterna av COVID-19, vilket är fortfarande mindre dödligt än säsongsinfluensa rent statistiskt sett.

Visa signatur

Science flies you to the moon. Religion flies you into buildings.

Permalänk
Medlem

Agenda med Joacim Rocklöv och(vs) Anders Tegnell igår var rätt så stressande.

Anders Tegnell var en av de experter som uppmanade Svenska folket att vaccinera sig för svininfluensa vilket ledde till att vissa (många) drabbades av narkolepsi. Rätt eller fel folk har fått gå för mindre. Naturligtvis är det inte bra att sparka folk till höger eller vänster men det är heller inte bra med "svågerpolitik" att ta rygg på någon ända in i kaklet. Ett annat exempel på det är Dan Eliasson och Polismyndigheten där sossarna höll hans rygg trots att väldigt många poliser var väldigt missnöjda (En intressant notering är att DE inte behövde gå till AMF och bli förnedrad utan gick raka vägen till MSB, $$$). Mycket här i livet handlar om att inte darra på manschetten eller känna självkritik, hävdar man sin sak med pondus, självförtroende och karisma får man ett följe, är man dessutom bundis med regeringen sitter man rätt så säkert. Det kan ju vara som så att Tegnell har helt rätt och att Rocklöv och professorerna som förespråkar kraftigare åtgärder har helt fel.

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av deltascu:

Jag förstår inte hans ståndpunkt där, han borde nog förklara den bättre. Men jag förstår heller inte relevansen med att du tog upp det? Är det för att misskreditera hans tillförlitlighet?

Det var mer relaterat till det klipp du länkade. Om man tar jämlikheten i beaktande och om FHM utgår från det, så skulle nog smittspridningen bli större om man inte låter folk jobba hemma.

Det var inte tänkt att misskreditera honom, tyvärr så lyckas han göra det själv utan nån hjälp då det är hans ord och inte mina.

Permalänk
SpelClockers
Skrivet av coae:

Agenda med Joacim Rocklöv och(vs) Anders Tegnell igår var rätt så stressande.

Anders Tegnell var en av de experter som uppmanade Svenska folket att vaccinera sig för svininfluensa vilket ledde till att vissa (många) drabbades av narkolepsi. Folk har fått gå för mindre. Naturligtvis är det inte bra att sparka folk till höger eller vänster men det är heller inte bra med "svågerpolitik" att ta rygg på någon ända in i kaklet. Ett annat exempel är Dan Eliasson och Polismyndigheten där sossarna höll hans rygg trots att väldigt många poliser var väldigt missnöjda (En intressant notering är att DE inte behövde gå till AMF och bli förnedrad utan gick raka vägen till MSB, $$$). Mycket här i livet handlar om att inte darra på manschetten eller känna självkritik, hävdar man sin sak med pondus, självförtroende och karisma får man ett följe, är man dessutom bundis med regeringen sitter man rätt så säkert. Det kan ju vara som så att Tegnell har helt rätt och att Rocklöv och professorerna som förespråkar kraftigare åtgärder har helt fel.

Tegnell säger saker som inte riktigt hänger ihop. Vi har fler och fler fall av samhälls smittade personer där det inte går spåra (det trots att vi bara testar dom som ligger inlagda), vi ska börja testa mer öppet som stickprov. Men vi borde ändå inte ens försöka undvika onödiga kontakter genom att ex jobb/utbilda på distans och planera vardagen så att vi kanske kan handla mindre ofta.

Visa signatur
Permalänk
Medlem
Skrivet av Sir Hitman:

Tegnell säger saker som inte riktigt hänger ihop. Vi har fler och fler fall av samhälls smittade personer där det inte går spåra (det trots att vi bara testar dom som ligger inlagda), vi ska börja testa mer öppet som stickprov. Men vi borde ändå inte ens försöka undvika onödiga kontakter genom att ex jobb/utbilda på distans och planera vardagen så att vi kanske kan handla mindre ofta.

Jag förstår inte heller. Hans linje verkar ju vara att det inte är rimligt att köra mer drastiska åtgärder innan man hamnat i kaoset som Italien har. Men då känns det lite för sent.

Känslan är typ att beslutsfattarna är beredda att hamna in en Italien nivå för att rädda ekonomin, och att först då acceptera att köra en totalt shutdown för att få stopp på det, men samtidigt då acceptera förlusterna som det ger.

Förstår inte hur man ur en smittosynpunkt öht kan argumentera mot en total shutdown redan nu.

Framförallt eftersom det borde ge tid att få igång diverse inköp av material så att sjukvård och övrigt hinner rusta sig...

Men som sagt, enda jag kan se är att det skulle ge katastrofala ekonomiska följder vilket gör att man ändå undviker det?

/totalt killgissat alltihopa

Permalänk
Medlem

Någon mer som tycker att allt är som vanligt i Gbg (förutom hamstringshysterin)?

Visa signatur

Stationär: AMD Ryzen 7 7800X3D | ASUS ROG Strix B650E-F Gaming WIFI | G.Skill 32GB DDR5 6000MHz CL30 Trident Z5 Neo RGB | Gigabyte 4090 Gaming OC | BeQuiet! Dark Rock 4 Pro | Samsung 980 Pro 1TB M.2 & Intel 660P 1TB M.2 | Corsair RM850x v2 White Series | Phanteks P500A D-RGB | Acer X34GS | Corsair Strafe RGB MX Silent | Razer Deathadder v.2 | Logitech PRO X 7.1
Laptop: AMD Ryzen 7 6800HS | 16GB 4800MHz DDR5 | RTX 3060 140W | 15,6" 144Hz FHD IPS 16:9

Permalänk
Medlem
Skrivet av BasseBaba:

Jag förstår inte heller. Hans linje verkar ju vara att det inte är rimligt att köra mer drastiska åtgärder innan man hamnat i kaoset som Italien har. Men då känns det lite för sent.

Känslan är typ att beslutsfattarna är beredda att hamna in en Italien nivå för att rädda ekonomin, och att först då acceptera att köra en totalt shutdown för att få stopp på det, men samtidigt då acceptera förlusterna som det ger.

Förstår inte hur man ur en smittosynpunkt öht kan argumentera mot en total shutdown redan nu.

Framförallt eftersom det borde ge tid att få igång diverse inköp av material så att sjukvård och övrigt hinner rusta sig...

Men som sagt, enda jag kan se är att det skulle ge katastrofala ekonomiska följder vilket gör att man ändå undviker det?

/totalt killgissat alltihopa

Om jag också killgissar så tror jag att många av experterna som är emot utegångsförbud som i Italien osv, vet att i praktiken kommer detta innebära att många ändå skiter i det, gissningsvis samma personer som skiter i om de går runt och hostar rakt ut ändå (typ Trumpföljare som tror att Corona är något kommunistiskt påhitt), eller så kommer folk känna att "jag måste ändå gå och arbeta, annars går allt åt helvete, så mormor 78 får nog passa lille snorige Liam ändå").

Så summa sumarum hade blivit att smittspridningen fortsätter OCH Sveriges ekonomi krashar och vi får 50 % arbetslöshet i decennier.

/hulle.

Visa signatur

A600, 2 MB Chipram, 85 MB HD, Extra diskettstation, Joysticks: Tac-2, The Bug och Wico Red Ball.
Zotamedu:"Kompressorkylning är nog det mest miljöfarliga du kan göra med en dator om du inte tänker börja elda brunkol i den."

Permalänk
Medlem
Skrivet av coae:

Agenda med Joacim Rocklöv och(vs) Anders Tegnell igår var rätt så stressande.

Anders Tegnell var en av de experter som uppmanade Svenska folket att vaccinera sig för svininfluensa vilket ledde till att vissa (många) drabbades av narkolepsi. Folk har fått gå för mindre. Naturligtvis är det inte bra att sparka folk till höger eller vänster men det är heller inte bra med "svågerpolitik" att ta rygg på någon ända in i kaklet. Ett annat exempel på det är Dan Eliasson och Polismyndigheten där sossarna höll hans rygg trots att väldigt många poliser var väldigt missnöjda (En intressant notering är att DE inte behövde gå till AMF och bli förnedrad utan gick raka vägen till MSB, $$$). Mycket här i livet handlar om att inte darra på manschetten eller känna självkritik, hävdar man sin sak med pondus, självförtroende och karisma får man ett följe, är man dessutom bundis med regeringen sitter man rätt så säkert. Det kan ju vara som så att Tegnell har helt rätt och att Rocklöv och professorerna som förespråkar kraftigare åtgärder har helt fel.

Att vaccinera människor svininfluensan var inte nödvändigtvis fel beslut - med facit i hand. Innan den ökade risken för narkolepsi var känd var det en självklarhet. Jämförelsen med Dan Eliasson tycker jag därför inte passar alls i det här sammanhanget.

Jag gav väldigt mycket kritik mot Tegnell för ett par veckor sen när jag tyckte att han förminskade potentiella effekter med COVID, men det europeiska sättet att reagera efter faktumet och sen ändå stänga gränser, införa export-stopp och dylikt ter sig sämre än Sveriges strategi än så länge. Det är helt inte gångbart att vi bommar igen i flera månader. Nu har vi redan problem att få in sjukvårdsutrustning som vi beställt från andra EU-länder och det är ju helt sjukt.

Ett problem som jag känt av är väl att myndigheter inte kan/vill införa personalåtgärder självständigt, vilket ha gjort att universitet varit väldigt långsamma att reagera när de egentligen har kunnat skära ner på verksamhet på plats MYCKET snabbare. Dessutom har universiteten mycket personal från andra länder, och många som reser mycket. Men där tycker jag ansvaret ligger mer på regeringen och förvaltares (rektorer, prefekter) sida och de är så jävla räddhågsna för att ta några beslut.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Mocka:

Någon mer som tycker att allt är som vanligt i Gbg (förutom hamstringshysterin)?

samma i Stockholm, fullt på både tåg/tunnelbana och buss.

Visa signatur

Mac Mini M2 Pro
5K

Permalänk
Medlem
Skrivet av Dockland:

samma i Stockholm, fullt på både tåg/tunnelbana och buss.

Jag tycker mig se en minskning på tunnebanan imorse. Mängden resenärer uppskaptar jag till att vara runt 60% av det normala.

Permalänk
Skrivet av Sir Hitman:

Var postat den 16e så jag antog att jag var först med den.
Det jag syftade på med ytterligare var från Japan har också läst något mer från Sydkorea och något tidigare i Tyskland men det kan ha varit samma läkare som nu skrivit av sig lite mer. Var dock inget prat om att dom som inte hade symptom hade en större mängd virus.
http://www.cidrap.umn.edu/news-perspective/2020/03/covid-19-c...

Ja det skulle ju vara roligt att se vad experterna säger, för dom måste väl ha läst det där innan oss och kommit fram till att det är skitsnack, för annars borde dom ju inte komma med dom rekommendationerna som dom gör.

Att det smittar asymptomatiskt har varit känt sen i februari. Tegnell menar att dom studierna är missvisande, att dom ändå varit symptomatiska men inte tänkt på det. Bs av tegnell.

Dom som blev smittade på diamond princess har en vlogg som visar att dom hade lite hosta men inte mer än vad man typiskt får av att vara i ett ac rum. Typ nån lätt hostning som kan misstas med en harkling egentligen. Inte mycket.

Visa signatur

i7 920 oc till 3.3ghz , gtx690, asusp6T, 75"tv som datorskärm, philips HUE och Lightpack i kombination med kodi :)

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av Söderbäck:

Ja ibland kan det som lekman vara svårt att förstå sig på en del av arbetet som kräver att man har bildat sig i ämnet på universitetsnivå.

Själv tycker jag att Tegnell verkar göra att bra jobb och han inger förtroende här. Däremot har han blivit lite sjaskigt behandlad av en del TVstudios.

Såg du på Agenda? Det var en till Epidemiolog där som jag upplevde tala väl, det har ingenting med bildning att göra om man inte går in på djupa detaljer kring ämnet. Tegnell sa bara mot med svävande svar.

Och det är ju därför han får en dålig image, folk känner av att nånting inte stämmer när han uttalar sig, eller så upplevs han inkompetent. Och han verkar inte förstå varför folk ogillar honom, han har heller ingen förståelse för dom ord han väljer att säga och hur det upplevs utåt hos folk.

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av dblade:

Jag tittade också precis på detta klipp. Det var bland det värsta jag varit med om. Jag skulle dessutom påstå att han var otrevlig. Han hänvisar ju till att han inte har någon data och inte vet något men ändå är han helt bergsäker i alla åtgärder! Vilken människa. Hur kan man sätta en sådan person på en så viktig position i vårt samhälle?

Det är en gåta varför han sitter kvar, dom kanske inte har nån annan. Han gör ju inget bra intryck direkt (milt sagt)

Permalänk
Medlem
Skrivet av deltascu:

Det finns två saker Sverige "mörkar": kapacitet, med hänvisning till rikets säkerhet, samt individuella fall (patientsäkerhet). Allt annat är konspirationstänkande från din sida.

Jag tror det är svårt att överskatta. Att munskydd inte skyddar dig från att bli smittad från virus om du inte har ett särskilt klassat sådant och vet hur du hanterar det är välkänt världen runt och inte begränsat till svenska råd.

Ja, det är tydligt.

Ge gärna fler konkreta exempel!

Att inte precisera kommuner med hänvisning till patientsäkerhet är ju befängt. I kommuner med tusentals invånare hänger man ju inte ut enskilda individer genom att nämna att smitta finns i kommunen.

Munskydd:
Man preciserade inte att man menade munskydd utan N95 klassificering eller högre när man kom med sitt påstående. Vad du än köper så gäller det ju att du använder det på rätt sätt? De ljög hur du än vrider eller vänder på det.

Kan inte se vad du svarade på från mitt ursprungsmejl nu när jag citerar ditt svar. Det dyker inte upp här insvarstråden.

Visa signatur

Gilla min Guide till sweclockers tävlingen! :D : #12510535

Min Sweclockers-låt som aldrig deltog i Jultävlingen. Enjoy! https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=g7gof...

Permalänk

Senaste nytt. Tegnell bekräftar. Vi behöver smitta 60% av befolkningen :/

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/6j7vaO/anders-tegnell-hy...

Nu är det offeciellt sverige kör "ge upp" linjen.

Visa signatur

i7 920 oc till 3.3ghz , gtx690, asusp6T, 75"tv som datorskärm, philips HUE och Lightpack i kombination med kodi :)

Permalänk
Medlem
Skrivet av Dockland:

samma i Stockholm, fullt på både tåg/tunnelbana och buss.

Redan i fredags märktes på väg hem från jobbet att det var klart mindre på tuben, åker så pass tidigt till jobbet att det är svårt att bedömma då så får se hur det ser ut på vägen hem. Men på jobbet är det närmare 1/4 av personalen hemma.

Visa signatur

Du som inte behärskar när du skall använda de och dem så finns en mycket enkel lösning. Skriv dom så blir det inte fel.
Första egna datorn -> ZX Spectrum 48k '82.
Linux Mint, Asus B550-F, Ryzen 5600X, LPX 64GB 3600, GT730

Permalänk
Medlem

Hur funkar det för timanställda inom vården?
Min syster och hennes man är timanställda inom vården och med minsta lilla tecken på hosta så får dom inte jobba. Min syster har ont i halsen och hennes man har hosta. Så nu har dom ingen inkomst alls och är väldigt oroliga. De har ett barn ihop.
Hon påstår att de inte får någon sjuklön eller annan typ av ersättning/hjälp nu. Varken socialbidrag eller bostadsbidrag.

Visa signatur

hellre mer fps på skärmen än pengar på banken