Inlägg

Inlägg som Gammal och bitter har skrivit i forumet
Av Gammal och bitter
Skrivet av jnsson:

PayPal fungerar alldeles utmärkt för mig på eBay (allafall sist jag använde eBay)

Men var det när du köpte eller när du sålde???

Mer info här för den som vill:
https://www.bbc.com/news/technology-57318294

Av Gammal och bitter

Det verkar som att svenska banker inte vill hjälpa till, fastän det inte är någon transaktion som på något sätt är mer betungande för banken än någon annan. Jag har inte ringt SEB ännu för att se vad jag kan göra men litar på originallinus som blivit erbjuden att betala 1500kr/år för att SEB ska fortsätta göra sitt jobb.

Jag fick svar från eBay som till en början verkade vilja hjälpa till, man skulle kunna välja att betala säljaravgifter med kort istället.
Men trots att jag lagt in tre giltiga kort i mitt eBay konto så ligger ett gammalt kort med passerad giltighetstid kvar när jag försöker fylla i uppgifterna som säljare (ja du läste rätt, det gamla kortet suns inmte om jag bara går in på min profil. Det kommer bara upp när jag ska fixa settings somsäljare.)
Och försöker jag ändra på det så kommer jag bara till startsidan för att lägga in det där IBAN numret. Så jag kommer inte åt att ta bort det gamla kortet som är ersatt med ett nytt giltigt (det är ett av de tre korten jag redan har i min profil och jag har provat att lägga in kortet på nytt, det förändrar inget)
Det första svaret från eBay var halvbra, men när jag ber on hjälp med att ta bort det gamla kortet så svarar de bara att jag måste skaffa annan bank, och det läser inte ens min text där jag förklarar att jag vill betala med kort (och jag hänvisar till deras kollega som skrev det första svaret, se nedan).

"In case, if the above fails and you still are not able to add a bank account, then please add a Credit/Debit Card first (In case if you do not have any) and select is as a "Preferred Method for Selling Cost" using the below shared steps.

1. Go to "Payments" in My eBay.
2. Click on "+" under "Payment options"..3. Add a Bank Account to receive Payout / Add a Credit/Debit Card to pay eBay Selling Costs
4. Click on "Manage"
5. Selection Option - Use for Selling Costs"

SEB och eBay tävlar med varandra om att vara den mest nochalanta....

Av Gammal och bitter

Stort tack!

Min router->nätverkskabel->AP->Radiovågor->AP
Är det en sån brygga eller fattar jag fel?

Av Gammal och bitter

Ingen repeater verkar ändamålsenlig.

Jag behöver dela min uppkoppling med en granne som bor två våningar ovanför. Min Netgear A7000 Nighthawk når ganska bra redan, men lite då och då är signalen för svag bland allt alla andra utrustningar i fastigheten.

Så vad kan jag göra?
En kabel till en repeater av något slag skulle få bli mellan balkongerna med dörrarna på glänt.
En repeater mittemellan skule bli hon en granne som inte ska vara inblandad.
Finns det verkligen ingen repeater med en riktantenn som skulle ordna stabil anslutning till allt i den övre lägenheten???

Vad finns egentligen att överväga?
Jag har provat att byta kanal efter en undersökning med Wifianalyzator på mobilen.
Jag har provat att använda 2.4 och 5 Ghz från min router.

Av Gammal och bitter

Hur komma igång med mjukvarukompressor i realtid för ljudet?

Jag som är musiker och analog-junkie är egentligen redan van vid att skruva ljud, men blir plötsligt noob när sonen skaffat USB-mikrofon. Vi har hittat en himla osexig funktion i Win10 där vi kan ställa en lagom gain, så ljudet varken blir för svagt eller når klippning, FINE! Och micken låter faktiskt riktigt bra!

Men nu vill jag hjälpa sonen att få en kompressor till den. Och han som spelar Counter Strike o.dyl. håller inte på och lägger upp gårdagens game någonstans för att alla ska titta och kommentera, vi vill tweaka ljudet i micken i realtid. Snackar han t.ex. med folk på Discord så ska det ljudet gå att köra genom en kompressor, EQ, gate eller i princip vilken effekt som helst (men det är primärt lite kompressor som gäller).

Har jag fattat följande rätt???
Man behöver förutom en mjukvarumotsvarighet till en "riktig" kompressor dessutom en mjukvara som ger oss möjligheten att routa ljudet hit o dit i windowsmiljön???
Läste just att någon använt sig av denna---> https://www.vb-audio.com/Cable/index.htm

Allt måste inte vara gratis, jag köper gärna en mjukvaruvariant av de gamla ikoniska hårdvarukompressorerna som UA1176 o.s.v.
Men det jag behöver hjälp med är att förstå vad slags problem jag kan stöta på, vad jag behöver kunna om virtuell routing av ljudet o.s.v.
I skrivande stund sugen på att testa denna---> https://www.thomann.de/se/waves_api_2500.htm

Av Gammal och bitter

Tanken om att en urladdning av statisk elektricitet skulle ha skadat hårdvara går kanske inte att utesluta. Jag är ganska säker på att det som är mest känsligt i så fall är minnena.

Men annars så gillade jag idén att testa koppla ur den där fläkten en stund för att se om den fick kortis av att bli för varm och att nätdelen nu känner av det och därför bestämmer sig för att strejka. Vill gärna tro att det är felet.
Hjälper inte det så är det ju himla enkelt att testa med annan nätdel (förslagsvis med samma fläkt urkopplad, i alla fall till att börja med).

Av Gammal och bitter

De tillverkas med lite olika metoder. De allra första som världen fick se var väl gjorda av metallfolie med papper emellan.

Det jag vill få sagt är att vissa kondensatorer kan bara laddas upp i ena riktningen och de är då märkta med + respektive - exempel på det är elektrolytkondensatorer som är fyllda med en elektrolytvätska. Men det finns även tantalelektrolyter som är bipolära (funkar alltså med växelspänning) och de brukar inte behöva bli lika stora som de förstnämnda.

I övrigt var väl allt nödvändigt redan besvarat.