Hur komma igång med mjukvarukompressor i realtid för ljudet?

Permalänk

Hur komma igång med mjukvarukompressor i realtid för ljudet?

Jag som är musiker och analog-junkie är egentligen redan van vid att skruva ljud, men blir plötsligt noob när sonen skaffat USB-mikrofon. Vi har hittat en himla osexig funktion i Win10 där vi kan ställa en lagom gain, så ljudet varken blir för svagt eller når klippning, FINE! Och micken låter faktiskt riktigt bra!

Men nu vill jag hjälpa sonen att få en kompressor till den. Och han som spelar Counter Strike o.dyl. håller inte på och lägger upp gårdagens game någonstans för att alla ska titta och kommentera, vi vill tweaka ljudet i micken i realtid. Snackar han t.ex. med folk på Discord så ska det ljudet gå att köra genom en kompressor, EQ, gate eller i princip vilken effekt som helst (men det är primärt lite kompressor som gäller).

Har jag fattat följande rätt???
Man behöver förutom en mjukvarumotsvarighet till en "riktig" kompressor dessutom en mjukvara som ger oss möjligheten att routa ljudet hit o dit i windowsmiljön???
Läste just att någon använt sig av denna---> https://www.vb-audio.com/Cable/index.htm

Allt måste inte vara gratis, jag köper gärna en mjukvaruvariant av de gamla ikoniska hårdvarukompressorerna som UA1176 o.s.v.
Men det jag behöver hjälp med är att förstå vad slags problem jag kan stöta på, vad jag behöver kunna om virtuell routing av ljudet o.s.v.
I skrivande stund sugen på att testa denna---> https://www.thomann.de/se/waves_api_2500.htm

Permalänk
Medlem

@Gammal och bitter: virtual audio cable kanske kan vara något? Vill minas att man ska kunna ta in ljudet sen lägga på lite olika effekter. Använde själv VAC för att kunna mixa ihop två ingångar för att skjuta ut dom till ett VoIP program.

Googlade lite snabbt och känns som att de du vill göra liknar lite vad man diskuterar i en tråd på reddit

Permalänk
Medlem

VoiceMeeter Banana har kompressor funktion. samt mycket annat smått och gott för mixtrande av ljud i realtid. Lägg till micken som en input i programmet, sen pekar du den mot en av dina virtual inputs, tex. Voicemeeter AUX. Sen i windows väljer du Voicemeeter AUX som standardenhet för kommunikation i dina ljudinspelningsinställningar.

Permalänk
Hedersmedlem

Du vill antagligen veta om det här: https://sourceforge.net/projects/equalizerapo/

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

Det kan aldrig bli fel med mekanisk destruktion