Inlägg

Inlägg som Komplett har skrivit i forumet
Av Komplett
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Deroan
Mitt moderkort som jag fick hem i dagarna var tyvärr fellödd på ett ställe, så jag ska skicka in den nu via RMA. Det enda negativa jag kan säga är att ni inte skickar en fraktsedel, utan att man får betala frakten själv. Men vad jag har hört så går nog resten bra.

Men nu när jag ska skicka tillbaks den undrar jag om moderkortet måste förvaras i en ESD-påse på resan? Min pappa slängde liksom den när vi byggde ihop datorn... Dessutom lyckades han ha bort två S-ATA-kablar. Sååå går det att skicka in den ändå? Det känns liksom för jävligt att behöva punga ut med 1 000 kr igen för att farsan har haft bort några tillbehör.

Som Olirc skriver så skickar vi ut fraktlapp utan några som helst problem - det är bara att höra av sig! Nackdelen med den hanteringen är att det lägger på en eller flera extradagar eftersom fraktlapp skall gå postgången till dig. Men som sagt - för dem som önskat skickar vi ut fraktlappar!

Angående ESD-påse så är det krav. Vi skickar dock ut påse till kunder som ber om det. Jag föreslår därför att du ringer in till oss och ber om fraktlapp och ESD-påse på en och samma gång.

Kablaget brukar vi vara rätt snälla med.

Mvh
Sebastian
Komplett.se

Av Komplett
Citat:

Ursprungligen inskrivet av cpuplexi
hehe jag tycker att ni ska tänka lite mer på oss uppe i norr vi får vänta gräsligt länge på våra paket varför inte öppna en ite komplett i Luleå? jag tror det skulle funka finfint varför har ni inte ocz minnen? alla andra har ju ocz jag tycker att ni SKA behålla Recensionerna på eran sida de får dom mästa köparna att känna sig trygga på sitt köp men dock så kanske ni skulle uppdatera dom ibland och radera informations lösa recensioner mvh// robin

Hej Robin!

http://www.komplett.se/k/kl.aspx?mfr=OCZ

Vi har en hel del OCZ men tyvärr säljer de alltför dåligt. Det är därför möjligt att vi plockar bort iaf minnesdelen om det inte blir rusch till OCZ-minen inom den närmaste framtiden.

Mvh
Sebastian
Komplett.se

Av Komplett
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Agonotheta
får väl försöka planera in nästa krash när det inte är semester då. tänkte inte på det när datorn inte startade en morgon.

jag köpte nätdelen av en datoraffär som beställt den från komplett, jag vet inte vad den har för returnr eller så. kan därför inte själv ringa komplett

Hej!

Jag anser kanske att du bör ta upp detta med den datorbutik som köpt nätdelen via oss. Det är trots allt den butiken som skall ordna detta åt dig inom rimlig tid.

Vi har inte överdrivet långa väntetider på returärenden trots sommar. Det tar just nu ca 3-5 dagar innan ersättning skickas ut från det att vi fått in produkten.

Det som kan ha hänt här (om problemet ligger på vår sida) är att produkten som gått sönder är slut och inte finns i lager. Då går det dock bra att byta till annan likvärdig produkt istället... det kan du gärna informera din lokala datorhandlare om.

EDIT: Fick lite info internt om att vi eventuellt har hittat ärendet du refererar till. Jag vill inte nämna datorbutikens namn här, men om du vill kan jag skriva det i PM.

OM detta är returen i fråga så har vi följande interinfo:

Inregistrerad: 2007-07-11, 14:12
Slutbehandlad: 2007-07-12, 10:44

Vi hade alltså inte fått denna vara förrän denna vecka. Hör gärna av dig via PM om du vill dubbelkolla att det är din order.

Mvh
Sebastian
Komplett.se

Av Komplett

Tack för de vänliga orden Olirc - det är alltid kul när kunderna upplever att vi gör ett bra jobb - speciellt runt returbiten som man som kund helst vill slippa.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ti 4400
Jag har blivit nöjd alla gånger jag handlat hos er hittils.
Hämtbutiken i stockholm var riktigt bra så man slapp frakten.
En sak har jag att klaga på och de är att de flesta av era "pc i delar" eller "uppgraderingspaket" har Msi moderkort eller annat budgetskrot.
Jag vet att dom är billigast och kanske mest för pengarna men jag skulle betala lite mer för att kanske få ett Abit eller Gigabytemoderkort.

Tack för input! Vi har faktiskt testat att sälja lite mer "exklusivare" paketerbjudanden för något år sedan eller så. Tyvärr var efterfrågan väldigt låg så vi plockade bort dem. Detta utesluter dock inte att vi kan testa på det igen. Hmm - får fundera vidare på om det är värt att åtrintroducera detta under hösten. Time will tell

Mvh
Sebastian
Komplett.se

Av Komplett
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ampariii
Riktigt bra ansiktslyftning tycker jag. Bra gjort!

Jag tycker de "glänsande" menerna är flashiga och inte drar det någon datorprestanda hos mig i alla fall. Även den ljusgråa toningen på kanterna är bra, mkt bättre än vitt.

Enda nackdelen, som även många konkurenter har är att det inte är anpassat för widescreen skärmar! 2/5 av min skärm (22" 1680x1050) blir dödutrymme, det känns inte riktigt som 2007 om jag ska vara ärlig.

Fixa det så har ni en bra kund i något år framöver iaf, tills nästa ansiktslyftning

Det är meningen att sidan skall vara dynamisk och att du själv skall kunna välja om den fyller hela skärmen eller om du vill ha den i nuvarande form. Tyvärr var inte denna funktion klar vid lansering och meningen var att den skulle lanseras i nästa vecka. Dessvärre så är det semestertider även för IT för tillfället så det hanns inte med med den kapacitet vi har. Just denna funktion ligger dock högt på priolistan så den lär komma relativt snart om vi inte stöter på några ”dödliga” buggar.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av olirc
Varför kan man inte se hur det går med en RMA när man loggat in på sitt konto? Skulle ju göra så man slapp maila er för detta så please fixa detta.

Arbetas med detta också. Det skall alltså inom en relativ snar framtid finnas olika ”scanpunkter” som gör att man enklare skall kunna följa sin RMA utan att behöva ringa in. Vågar inte säga när denna är klar, men hoppas hösten.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Glenn9
En sak om reklamen för http://www.komplett.se/k/ki.asp?sku=329156. I reklamen står det "price" på engenska. Men inte villken valuta det är (hade då kanske var mer logisk om det ståg, "kr", "sek" eller "pris")

+saknar den stora sökrutan i mitten, riktig messig sökruta ni har nu.

Ja du tänker på OCZ-reklamen förstår jag. Ja vi har haft lite problem med OCZ och uppdateringar av dessa – skall se till så att det sker ngt inom kort. Tack. Angående sökrutan – den tror jag nog blir kvar på sin nuvarande plats. Håller med om att det var lite jobbigt att vänja sig efter alla dessa år på mittplacering. Sådär 1-2 veckor senare tänker jag inte så mycket på det. Ge det en chans

PS - vi tar till oss alla inlägg i denna tråden - inte bara dem jag svarar på. Dock räcker inte alltid tiden till att svara på allt. DS

Mvh
Sebastian
Komplett.se

Av Komplett

Hejsan!

Först och främst är det trist att höra att du har problem med datorn

PC-komponenter KAN vara ett riktigt gissel när man väl får problem och speciellt om man inte kan så mycket om datorhårdvara. Vi är faktiskt hårda på att om man beställer en paketlösning så skall man ha teknisk kompetens nog att felsöka på egen hand och skicka in den del som är trasig för ersättning alternativt finna felet som orsakar dina problem.

Om man inte besitter den tekniska kompetensen rekommenderar jag att man beställer en färdigmonterad PC med 3 års garantitid och full service och support från oss. Då är det bara att skicka in hela burken så fort hårdvaran krånglar. Då kostar det också aningen mer medan paketlösningarna är menade för dem med längre erfarenhet av hårdvara.

Efter att ha följt tråden har vi trots vår policy beslutat oss för att vara sommarsnälla den här gången och ta in alla delar för felsökning. Detta är dock ett undantag och endast pga ett regnigt juli-sverige (iaf i mellersta och södra delarna).

Vi rapporterar tillbaka i tråden senare med vad det var som var fel - jag skickar dig ett PM SnussiE.

Mvh
Sebastian
Komplett.se

Av Komplett
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Bogey
Hej.

Jovisst om det finns relevans på det sättet du nämner, vilket det dock inte alltid gör.

Ett exempel, kollade just på en Zalman Reserator 2 där reklamen består (nu) av ett moderbord, kylpasta, rengöring, en hårdisk och en processor..
Visst...det är saker som ingår i en dator eller är bra att ha till en sådan, men vad har de för specifik relevans till Zalmans
vattenkylning ?

Tycker dock att sidan ger ett fräshare intryck numera och eran "antireklam" hindrade mig inte att beställa en mobiltfn igår, dock menar jag verkligen att sånt inte borde finnas på eran sida.

Hej igen,

Jag kan säga att den databas-mining som ligger till grund för denna funktion är ny (ja det är automatiserad givetvis). Min förhoppning är att logiken i det långa loppet kommer bli allt bättre. Med andra ord så borde den inom ett par månader ha ett bättre underlag för att rekommendera så relevanta produkter som möjligt, då den har en längre beställningshistorik att basera sina val på. Låt oss avvakta och se hur den sköter sig framöver.

Mvh
Sebastian
Komplett.se

Av Komplett
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Bogey
Det vore en fördel.

Sen tycker jag att ni borde skippa den där skitreklamen
"Kunder som köpte denna köpte också".....ser så billigt ut att försöka pracka på kunder saker som dom inte är det minsta intresserade av.
Tar dessutom upp skärmyta som man hellre skulle vilja se info av varan man tittar på...personligen blir jag bara irriterad och är mindre benägen att köpa ngt överhuvudtaget pga den "antireklamen"
Som att titta på en film och det kommer gapig reklam av blöjjor eller nåt.

Hej!

Ja, vi kan säkerligen vänta oss blandade reaktioner på den. Personligen har jag alltid gillat denna funktion på andra sidor eftersom det är kul att se vad för typ av moderkort andra använt till en viss processor, vilket väggfäste andra har köpt till plasman osv. Det hjälper mig lite på vägen om jag inte vet så mycket om produkten jag köper.

Men som sagt - alla kan inte tycka om den. Eftersom vi aldrig använder oss av popups så behöver vi hitta andra bättre vägar att hitta merförsäljning. Vi ser denna funktion både som en service för kund och ett sätt för oss att visa andra delar i sortimentet som kompletterar varan bra.

För övrigt är jag väldigt glad övet att kunna läsa mestadels positiva reaktioner från Sweclockers användare. Er input är extremt viktig för oss.

Mvh
Sebastian
Komplett.se

Av Komplett
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Janeway
Texten är så liten jag kan inte läsa den.

Kommer vara möjligt att justera textstorlek i samma veva som funktionerna jag beskrev ovan.

Av Komplett

Vill även passa på att säga det att hemsidan än så länge saknar knappar uppe till vänster som växlar mellan dynamiskt och statiskt läge pixelmässigt. Detta vet jag att flera kommer irritera sig på så tänkte passa på att informera om att det kommer.

Detta styrs sedan av en cookie efter din preferens - så ni som tyckte om "bredden" vår hemsida erjöd i det äldre läget kan sova lugnt.

Vi hoppas att de flesta gillar vår nya design. Just för tillfället är det mest en uppiffning med samma struktur, men vissa funktioner har introducerats som man kanske inte märker vid första anblicken. Det kommer även arbetas en del med ny funktionalitet under sommar/hösten.

Trots en del "lull lull" designmässigt skall sidan ladda snabbare än någonsin pga en del rensning i kod.

Det är alltid lite skakigt när det kommer något helt nytt - förändring ses ofta som ngt negativt. Vissa delar av det som implementerats i den nya siten har kommit från er Sweclockers-användare från vår tråd i återförsäljarforumet (tack!) och det kommer mer därifrån också - det kan jag lova.

Hoppas att den nya sidan faller er i smaken.

Av Komplett
Citat:

Ursprungligen inskrivet av TANDEMCYKELN
Upplösningen har ingenting med webbläsarfönstret att göra. Jag kör 1600*1200 och 1440*900 på mina burkar. Jag kör aldrig webbläsarfönstret maximerat. Kompletts nya sida är alldeles för bred för min webbläsare och man får skrolla i sidled. Det blir givetvis bojkott av företaget.

Det kommer att gå alldeles utmärkt att navigera vår sida utan scroll när funktionen för dynamisk anpassning till upplösning går live senare i veckan.

Av Komplett

Hej - den funktion ni talar om hade vi lite problem med vid lansering. Vi plockade ned den, men den skall snart komma upp igen. Då behöver ni inte se fler vita kanter. Sidan skall vara precis lika skalbar som den gamla om man så önskar. Beklagar eventuella raseriutbrott detta kan orsaka.

Angående de animerade flikarna - skall kolla med IT ang. detta.

Mvh
sebastian
Komplett.se

Av Komplett

"Komplettsnubben" är såklart här. Vi följer detta med intresse.

Jag tänker dock inte skylla på feriearbetare, de vi har hos oss gör generellt ett bra jobb.

Eloge till Dustin som fick fram paketet så snabbt, vi får ta förlusten till oss och försöka göra nåt bra utav det istället.

Av Komplett

paran0id:

Det är tråkigt att du fortfarande sedan du lade dina ordrar 2002 känner så för oss.

Jag har lite snabbt tittat igenom ditt case och du får gärna PMa mig om det är något beslut som togs vid det tillfället som du fortfarande undrar över.

Av Komplett

Jag hade inte planerat att gå in och svara i den här tråden egentligen, då jag inte velat uttala mig innan vi testat datorn fullt ut

Dock kan jag meddela att vi nu testar datorn för fullt och vi har kört en hel del olika test på den. Vi har också haft en dialog med trådskaparen via telefon angående hur och när dessa fel skall uppstå.

Vi kommer återkomma till trådskaparen Callister med besked när testningen är klar.

Av Komplett

Blirren:

Det är inte i Stockholm som produkten testas och inspekteras, det är i Göteborg.

Jag är inte helt med på vart du funnit att vi har en policy som säger att vi inte återbetalar förrän efter 30 dagar. Vi försöker göra en kreditering så fort det bara går, ofta inom 10 dagar från det att vi mottagit varan (i Göteborg).

Läs mer här, längst ner på sidan:

http://www.komplett.se/k/k.asp?action=custserv&topic=cooling

Där står att läsa:
"Vårt mål är att återbetalning skall ske inom 10 dagar från det att beslut om återbetalning fattats. Om kontonummer eller annan information saknas förbehåller vi oss rätten att vänta med behandling av er retur tills alla uppgifter finns att tillgå."

Av Komplett

Blirren:

Det är tråkigt att du skall uppleva att du är så besviken över våra rutiner för Ångrade köp. Men jag skall försöka förklara varför det är som det är.

Hämtbutiken är inte att betrakta som en butik i vanlig mening. Det är ett billigare alternativ till att hämta ut ett paket på t.ex. ICA eller tobaksbutiken på din hemadress. Alla returer och ångrade köp som kommer in till hämtbutikerna går till testcentret i Göteborg där man inspekterar och testar. I Göteborg gör man också återbetalningarna efter att produkten inspekterats.

Till sist vill jag säga att när du gör ett ångrat köp är det du själv som står för insändadet till oss i Göteborg. Väljer du att lämna in det i hämtbutiken kan det ta någon dag extra. Detta beror på att de inte skickar från hämtbutikerna varje dag utan 1-2 gånger i veckan bara. Så vill du att det skall gå snabbast möjligt så skickar du det själv, och betalar då följdaktligen för frakten själv.

Av Komplett

Langos:

Om din vara A går sönder inom garanti så ersätter vi dem med en annan vara A. Eller, om vara A har utgått, en vara X som är likvärdig eller bättre än vara A.

Väljer du istället att byta från vara A till vara B nu när vara A gått sönder baserar vi den eventuella mellanskillnaden på dagspriset på vara A och vara B.

Naturligtvis förutsätter detta:

1: Att dagspriset på vara A inte är större än det du betalade när du köpte den. Är det det så baseras mellanskillnaden på det du betalade för vara A.

2: Att det är utanför tiden för ångrat köp, dvs mer än 14 dagar från det att du hämtade ut produkten. Är det inom tiden för ångrat köp baseras mellanskillnaden på det du betalade för produkten.

Nån som inte hängde med där?

Av Komplett

Lowrider89:

Ja, det låter lite skumt. Men det är sannolikt så som Bogey skriver att den som hanterat ditt ärende inte uppmärksammat att det nya priset var ett "Veckans erbjudande". Det är ju inte helt korrekt hanterat och jag hoppas att det gick att lösa när du skickade in de defekta minnena. Kanske får vi se över våra rutiner för det här så att vi kan undvika sådana onödiga missförstånd i framtiden.

Angående grafikkortet som din bror köpt låter det också som det kan ha blivit nåt fel. Men jag behöver i så fall ett kundnummer eller ordernummer att se på så jag kan titta på det hela. Du är välkommen att PMa mig med information så skall jag se på det.

Av Komplett

sl2wm-rocks:

I dagsläget har produkten Vista-stöd, men det verkar det ju bara finnas drivrutiner för 32bitars Vista:

http://shorl.com/fuhostustebyve

Om, hur eller när MSI kommer med drivrutiner för 64 bitar kan jag tyvärr inte svara på. Inte MSI heller verkar det som.

Kriterierna för att du skall kunna ångra köpet regleras i Distansavtalslagen. Så är det inom 14 dagar från det att du hämtat ut varan, och du har inte börjat använda produkten samt att du kan returnera den i väsentligt oförändrat skick är det grönt för oss. Du finner funktion för att göra en ansökan direkt via webben på ditt konto.