Inlägg

Inlägg som sljdhl har skrivit i forumet
Av sljdhl
Skrivet av KAD:

Numera så slumpar diverse enheter fram en MAC-adress för att det ska vara mera komplicerat att spåra dem när de hoppar mellan publika WiFi-nät. Att det gått ut någon uppdatering som infört det beteendet skulle kunna vara en delförklaring till det du ser, definitivt skulle det kunna vara en delförklaring till att enheterna plötsligt fått en okänd tillverkare. Tillverkare har förr kunnat härledas ur MAC-adressen, men vad jag förstår gäller det inte riktigt längre, på grund av ovanstående.

Det låter som att du har tilldelat IP-adresser statiskt beroende på MAC-adress. Det verkar inte riktigt troligt, men det skulle i kombination med någon annan inställning kanske kunna leda till att de helt enkelt inte blir tilldelade en IP-adress längre? Det skulle i så fall kunna förklara att de tycker sig vara anslutna till WiFi:t men ändå inte kan kommunicera.

Fabriksåterställning för att få bort alla dina egna inställningar?

En fabriksåterställning fungerade faktiskt. Då får jag hitta på något annat på semestern än att titta på en ny router

Av sljdhl
Skrivet av edson:

Inte svar på din fråga men vill / vågar man verkligen använda en router med så pass gammal firmware?
Det har onekligen hänt en del på dessa år mycket nya sårbarheter som dykt upp och patchas av andra tillverkare.

självklart inte bästa. Men att uppgradera bara pga gammal firmware har inte varit ekonomiskt försvarbart för mig tyvärr :/

Av sljdhl
Skrivet av Hassel fd Jompenleet:

Hade problem med att mina google enheter tappade nätverk med min Asus AC87 router för några veckor sedan och den var typ 10 år gammal så jag testade koppla in den oanvända wifi 6 routern jag fick av bredbandsleverantör och det löste alla mina problem så mitt råd till dig är att testa med an annan router eftersom dessa enheter trots allt är 24/7 enheter som går rätt varma är det inte konstigt att de ger upp efter några år.
Du har ingen annan router hemma eller kan kolla bland vänner om någon har en till övers som du kan nyttja i felsökningssyfte? Uteslutningsmetoden är helt klart enklast

har ju tyvärr inte det.. kastade gamla för några år sedan då den nuvarande fungerat utan problem i många år
Men låter ju troligen som det är felet

Upptäckte nyss att tidigare wifi-enheter som jag testar att ansluta med kabel fungerar inte heller..

Av sljdhl

Börjar min router att dö?

För några dagar sedan så märkte jag att min google home tappat anslutning till wifi hemma, tvn därefter. Telefonerna var anslutna och någon enhet ytterligare, men tre shellypuckar var det inte. De trådade fungerar*.
Jag har en gammal D-Link DIR-885, inget speciellt men har alltid fungerat. "Senaste" FW osv, från 2017.

Loggarna från routern säger inget, men enheterna som är anslutna blir färre och färre varje dag

Namnen och Vendor har börjat försvinna så jag vet inte vilka de trådlösa enheterna är riktigt. Namnen och så fanns där alltid innan. De tre som är trådlöst anslutna är nog de enda som inte haft statiskt IP, vilket låter som något fuffens.

Kollar man på både telefon och tv så står de i inställningar som att de är anslutna till nätverket, men ingen symbol uppe i hörnet på telefonen och går man in på själva inställningarna så står nätverket bara och "snurrar".

Router och fiberbox är omstartade flera gånger. Udda nog så fungerar också gäst-nätverket att ansluta till.

*Den trådade enheten som inte fungerar är min server som kör Ubuntu som jag bytte moderkort i EFTER att första enheten börjat droppa. Nästa stycke är kanske överflödig och orelevant information, men det kanske ger en större bild på mitt problem.

Moderkortet jag bytte är gammal och det verkar ha strulat med drivrutiner till det tillsammans med ubuntu för flera, men det har fungerat i ca 10 min innan jag starta om server+router. På min nya fast gamla server så bytte jag nätverksenhet i Netplan. Då fungerade anslutning till routern i ca 10 min, tills jag insåg att den hade fått fel IP då jag vill använda samma som tidigare moderkort i servern använde. Det nyare moderkortet var känt av routern från år tillbaka. Nu två dagar senare har jag fortfarande inte fått anslutningen till routern att fungera från servern. Kanske har jag pajjat något med nätverket och ubuntu, inget av dessa är jag speciellt bra på.

Kanske är det något routing-problem?
Kanske är routern bara döende?
Kanske är det ett tecken på att jag borde köpa en Dream machine pro?

Av sljdhl
Skrivet av Shudnawz:

Jag fick bokstavligen precis bekräftelse på att Noctua skickat min, så jag avvaktar åtminstone veckan ut för att se hur det går för dem. Gratis är gott, även om det tar nån vecka.

Jag fick mina ifrån Noctua idag. De kom snabbare än jag trodde
Så nu har jag ett extra noctua nm-i17xx-mp78 och noctua nm-i17xx-mp83...

Av sljdhl
Skrivet av Shudnawz:

Ah, fan också då. Vill ju i absolut görligaste mån undvika Amazon dock...

jag orkar inte vänta längre så jag drog en beställning från proshop nyss. 59kr frakt på det är lite surt bara

Av sljdhl
Skrivet av Shudnawz:

Beställde till min NH-D15 i torsdags, får se hur lång tid det tar att få hem grejjorna så jag kan montera mina black week-"fynd".

Jag beställde 5e november och har inte fått mina ännu. Jag gjorde en beställning från Amazon och fick det två dagar senare. Jag hade dock råkat ta fel(78)... Senaste jag hört ifrån kitet från Noctua är att det lämnade en postterminal i tyskland i fredags.

Av sljdhl

Jag verkar vara en utav få som har fått burn in. Jag har en LG OLED E7 där nyhetsmorgonsolen med banderoll har blivit inbränd. Skärmsläckare och anti burn-in har använts men har tyvärr lyckats få det ändå. Det syns som tur är bara i röda partier. Min modell börjar ju bli gammal så det har förhoppningsvis blivit bättre, hur som är jag nöjd med den och även nästa kommer nog bli en OLED

Av sljdhl
Skrivet av 1ntel_R15E:

Tack för info! Om jag minns rätt var det någon som fick hem vengeance minnen.

Kanske är taktiskt att lägga order på både corsair och kingston.. försöker få en bild av vad som kan tänkas levereras

Vart tänkte du lägga order? Enda stället jag hittar som går lägga en order på är Proshop och då enbart kingston

Av sljdhl

Får ni förtur till de? Eller har man chans att knipa ett pack tror ni?

Av sljdhl

Nu verkar de slut även på amazon

Jag skulle bara beställt där från början

Av sljdhl

Är det någon som har länk till vart man skickar förfrågan om nytt monteringskit? Jag hittar bara en contact form som säger att man ska kolla på https://noctua.at/en/support angående kiten, men där hittar jag inget?

Av sljdhl

Har inte komplett eller netonnet fått några minnen denna gång?

Av sljdhl
Skrivet av joakim99:

Jag tänkte fortsätta med min Noctua NH-D15.

Får du beställa nytt monteringskit för den? Eller passar nya 1700 med någon befintlig?

Av sljdhl

Vad för kylare har ni tänkt köra till? Inser att jag sitter på ett gammalt Corsair Hydro H110 från 2014 som säkert inte går använda.

Det blir nog uppgradera från en 6600k iallafall men bara de ram+cpu+mb kostar ju 4k mer än hela datorn jag köpte då..

Av sljdhl

Kul att höra hur alla har kopplat det hemma, nu längtar man ännu mer efter att göra något likande själv!

Skickades från m.sweclockers.com

Av sljdhl

@Bellerefon: det var rejält med kameror! Sitter garage/förråd ihop med hus eller hur har du dragit kablarna dit?

Av sljdhl

Vad använder ni ethernet till?

Ligger i sängen och försöker planera lite nätverksdragning i huset, har alltid velat ha en fet patchpanel/keystone-panel men hittar inte riktigt motivering till det. Jag klagar ofta på att saker som har möjlighet att kopplas upp trådat, inte är det idag. Då tänker jag främst på stationära datorn och tvn just nu för uttag inte finns i närheten. Men när jag försöker rita upp en framtida kabeldragnikg så hittar jag inte så många enheter i hemmet som jag skulle kunna koppla med ethernet. Dator, mediaserver, TV, någon rpi, en philips hub jag vill ersätta, någon högtalare kanske. Vad ska jag ha två uttag i varje rum för så få enheter? Visst det kanske blir kameror, fler högtalare, accesspunkt I framtiden.
Så jag undrar nu, vad kör ni på ethernet idag hemma? Vad för sak glömmer jag att jag vill köra trådat till?

Av sljdhl

jag har en LG E7 som borde bli 2 år nu snart. TV-kanaler har stått på större delar av dagar ibland och har inte sett något spår av inbränning. I appar/menyer som allt står still på så går skärmsläckaren igång efter någon minut bara. Kan inte svara på om de nyare har blivit sämre

Av sljdhl

Någon som vet om bahnhof haft erbjudande tidigare år?

Skickades från m.sweclockers.com