Inlägg

Inlägg som Gheyrippir har skrivit i forumet
Av Gheyrippir

Om man nu jobbar med IT och ens kunskap är säkerhetskänslig, då borde man inte ens skriva att det man sysslar med är så känsligt att man inte vill skriva något.

Då är det bättre att låta bli att skriva överhuvudtaget.

Av Gheyrippir
Skrivet av Gheyrippir:

Ålder: 33
Yrke: Data Scientist (gör lite allt möjligt med data)
Tid i yrket: 4 år, men har annan arbetslivserfarenhet också.
Ingångslön: 34500
Lön nu: 59500 + årlig bonus på 10-30k
Förmåner: Arbete hemifrån 2-3 dagar i veckan, 35.5 dagar ledighet/semester, kring fyra halvdagar per år, massor med rabatter hos olika företag (typ 10-15% billigare gymkort etc).

Generellt sett rätt slappt och flexibelt. Hoppas kunna gå mot någon slags chefsposition i framtiden. Har mer eller mindre slagit i taket för lön, förmåner, ledighet etc på nuvarande nivå. Krävs mer ansvar för att kunna få högre lön.

2% höjning i år. 20k i bonus. Tittar på lite andra tjänster just nu och hoppas kunna lyfta till 70+.

Av Gheyrippir

Utseendet spelar ingen roll så länge de är bra och komfortabla. Med det sagt så kommer jag inte lägga 5k på dem. Väntar till Black Friday

Av Gheyrippir

Jag har för mig att WHO gick ut med en liknande rekommendation för ett antal år sedan. Utifrån min erfarenhet av egna barn så tycker jag de blir mest harmoniska när de ser så lite som möjligt på TV/skärm.

Men de tycker det är roligt. Så vi kör en "lördagsgodis". Dvs att man får kolla på TV en gång i veckan. Lämpligt nog är det på lillördag.

Av Gheyrippir
Skrivet av jagharenhest:

Computer Vision. Oj, det var högt. Jobbade du inom finans då eller på något fräsigt techbolag?

Jag har aldrig varit på några "häftiga" bolag. Den lönen fick jag på ett telekombolag. Så om du inte nödvändigtvis vill syssla med CV så kan du garanterat höja dig riktigt rejält.

Av Gheyrippir
Skrivet av jagharenhest:

Tvek på 10k höjning, men jo, det börjar bli dags för ett nytt jobb. Det jag sysslar med är dock rätt nischat, CV/ML, så det finns inte så många jobb att välja mellan. De största arbetsgivarna är större svenska industriföretag e.g Scania, vilket knappt hade inneburit något lönelyft. Attraktivare tjänster kräver ofta att du doktorerat och har publicerats vid de hetare konferenserna, då kommer man inte jättelångt med en master och knappt två års erfarenhet.

Vad står CV för? Hur som helst. Jag hade 58 vid 2.5 års arbetslivserfarenhet, dock med annan arbetslivserfarenhet också. Inte helt relevant, men inte heller irrelevant.

Edit: Som data scientist med en master

Av Gheyrippir
Skrivet av jagharenhest:

Samma företag

Yrke: Machine Learning engineer/Algoritm utvecklare
Lön: 36200
Erfarenhet: ca 2år
Placering: Stockholm

Du borde verkligen titta efter andra jobb. Du borde kunna höja din lön med åtminstone 10 000.

Av Gheyrippir

Någon som har koll på löner inom analytics/data science/BI för chefspositioner?

Skicka gärna PM. Skulle vilja få en uppfattning om vad som är rimligt.

Av Gheyrippir

Det är "enkelt" att gå ner i vikt. Den stora utmaningen är att behålla en lägre vikt år efter år.

Av Gheyrippir

Ring Telia och prata om ditt problem. Hoppas det löser sig!

Av Gheyrippir

Ålder: 33
Yrke: Data Scientist (gör lite allt möjligt med data)
Tid i yrket: 4 år, men har annan arbetslivserfarenhet också.
Ingångslön: 34500
Lön nu: 59500 + årlig bonus på 10-30k
Förmåner: Arbete hemifrån 2-3 dagar i veckan, 35.5 dagar ledighet/semester, kring fyra halvdagar per år, massor med rabatter hos olika företag (typ 10-15% billigare gymkort etc).

Generellt sett rätt slappt och flexibelt. Hoppas kunna gå mot någon slags chefsposition i framtiden. Har mer eller mindre slagit i taket för lön, förmåner, ledighet etc på nuvarande nivå. Krävs mer ansvar för att kunna få högre lön.

Av Gheyrippir

Telia har väl bäst nätverk i hela Europa. Så det är väl inte helt orimligt att de satsade på att fortsätta hålla den positionen även med 5G.

Av Gheyrippir

Två månader till Black Friday. Kanske är lång väntan, men min uppfattning är att just Tv-apparater brukar vara rätt prissänkta då.

Av Gheyrippir

Någon som har tips på bra och aktiva svenska rollspelsservrar?

Av Gheyrippir
Skrivet av ToddTheOdd:

@Gheyrippir: Den där artikeln kan du nog slänga i papperskorgen. Möjligen undersökningen också. 12 personer? Kunde de inte tagit 6 personer istället? 2 eller 3 personer? Vet de inte om det är 2 eller 3 av de 12 som fått problem? Sedan så är väl även frågan om de där 12 personerna har haft lindriga besvär eller om det är sådana som legat inne för stora besvär och fått intensivvård och med möjlig lunginflammation eller andra allvarliga komplikationer? Hur sjuka var de innan? Tillhörde de riskgrupper? Ålder på personerna osv osv osv. Så nä, den där artikeln kan du allt ta och slänga i papperskorgen.

Det är en tidning som har skrivit utifrån en presskonferens. Jag vet inte varför de står 2-3 personer. Självklart är 12 personer för lite för att svara på alla frågor som du radar upp. Jag är väl medveten om vilka begränsningar det medför. Därav att jag skrev att punktskattningen i sig antagligen har stort konfidensintervall.

Jag var intresserad av om det fanns studier som någon kände till. Det var verkligen allt. Att börja prata om kollodialt silver, att jag kan slänga artikeln i papperskorgen etc känns helt irrelevant för den frågan.

Så om du känner till några studier får du gärna skriva, annars så tycker jag inte du tillför så mycket till frågan.

Av Gheyrippir
Skrivet av ToddTheOdd:

@Gheyrippir: Du lär få vänta på vettig information om det eftersom måste göra sådana här saker efter utbrott skett så du har lite fakta att bygga på. Lägg inte ner en massa ork och tid på sådant du inte kan påverka. Tillhör du riksgruppen och får det så blir det så oavsett om det är 1% eller 3% som får allvarliga skador. Du kommer alltså inte kunna påverka om just du får någon eventuell allvarlig följd av det eller inte. Det blir som det blir. Och nej, Kolloidalt silver hjälper inte.

Haha, det var en tolkning på frågan. Jag tycker det är roligt och intressant att läsa om. Vissa tycker det är kul att lära sig och läsa på :). Nu hittar jag som sagt inte orginalstudien, men jag vet att de skrev en där de gjort uppföljning på patienter. Så det görs även under pågående utbrott. Jag är ingen expert på det - du får gärna utveckla mer om när man börjar göra uppföljningar.

Skrivet av hellmix:

Än så länge vet man bara att de kan skada lungorna tack vare covid-19 sätter sig betydlig djupare i lungorna än vanlig influensor/förkylning.

Men det jag hittar hittills så 2/3 förlora 20-30% utav sin lungkapacitet som har återhämtat sig från covid-19. https://www.businessinsider.com/coronavirus-recovery-damage-l...

Men vi får nog vänta minst 2 veckor på mer detaljerad lista på vad mer som tar skada efter insjukning och tillfriskning.

De länkar till samma som jag gjorde. Det var en liten population som de kollade på, så hög varians i den punktskattningen. Varför just minst 2 veckor?

Av Gheyrippir
Skrivet av Dockland:

Du kan ju få permanenta lungskador av vanlig lunginflammation också.

Jag vet. Men jag är intresserad av covid-19 och dess skador.

Av Gheyrippir

Någon som har bättre koll på skador för personer som överlevt covid-19? Jag hittar tyvärr inte orginalstudien utan enbart nyhetsartiklar.

I South China Morning Post skriver de om ett antal patienter som verkar ha permanenta lungskador. Skulle vara intressant att följa upp och se vilka skador som man riskerar att få. Det kan bli lite ensidigt med enbart överleva/dö.

Av Gheyrippir
Skrivet av bardbard:

Jo jag har läst om dessa(SAS-personal, ~100st som uttryckt intresse om att skola om sig?) samt att något företag börjat tillverkat sprit till desinfektionsmedel.
Men detta är fortfarande frivilligt och småskaligt/mariginellt jämfört med krig. I krigstillstånd skulle alla med två händer I arbetsför ålder kunna tvingas in I branschen då staten kan kräva detta. Staten får även beslagta egendom vid krigstillstånd.
Hela styret av Sverige kan komma ändras I krig, samt en massa andra "extrema" åtgärder.

Vi kan nog uppfatta det som sker Idag extremt såklart men jämfört med krigstillstånd är det ingenting.

Sen ska man givetvis inte förminska dagens situation bara för att det kan vara värre.

Tror lite av det här beror på vad man menar med krig. Tänker man på Storbritannien 1943 eller något annat? Ur det perspektivet kanske krig är rätt dåligt, för det kan betyda väldigt olika saker.

Poängen är att jag gissar att vi kommer behöva acceptera ett ändrat läge. Att det inte "går" av olika anledningar tror jag vi kommer behöva omvärdera. Jag stör mig lite på det argumentet helt enkelt. För det har använts förr och vid kris/krig så brukar det inte hålla.

Av Gheyrippir
Skrivet av KalBumling:

Nu är det ju dock inte bara det som kommer hända, det du missar är den massiva ekonomiska krisen som kommer till följd av dessa åtgärder. När västvärldens BNP har sjunkit 5-10% och huspriserna börjar rasa pga begynnande massarbetslöshet så får vi se hur roligt folk tycker det är med dessa strikta åtgärder.

Samma typ av argument brukar föras innan krig. "Det är för dyrt med krig - kommer aldrig fungera ekonomiskt". Jag jämför det med ett krig. Den analogin kanske är helt fel, men det är det närmaste jag kan jämföra det med. Om den analogin är rätt, så kommer vi vara tvungna att acceptera att vi måste försvara oss.