Inlägg

Inlägg som Bl4ckIce har skrivit i forumet
Av Bl4ckIce

För drygt två månader sedan läcktes uppgifter om ett GTX 1080Ti och Titan X. Jag tror kortet kommer när som helst.
Maj GTX1080, Juni GTX1070, Juli GTX1060, Augusti TitanX, September ?, Oktober ?, November ?, December ?

Vilken fullspäckad "teknik" sommar. Jag uppskattar detta oerhört mycket, det var länge sedan man upplevde sådant varje månad. År 2016 kommer man minnas lääääänge.

http://techfrag.com/2016/05/28/zotac-gtx-1080-ti-teased-fires...
https://www.chiphell.com/thread-1588175-1-1.html

Av Bl4ckIce

De håller på med ett SFI "datakörkorts projektarbete" de valt under deras kurstid.
Betyg "just nu" - IG

PS: Vad ska man tro?

Av Bl4ckIce
Skrivet av GamingSide:

vilken av dem?
Det är ju typ 7-8 stycken som är under 3...
Vilken är bra och vilken är sämre?

EDIT: vilken skulle du rekomendera?

Jag skulle rekommendera ett kort från EVGA, deras support och garanti är oslagbar. Om du vill ha ett kort snarast så kan du satsa på ett av de billigare varianterna så som PalIt, deras kort är också bra, men jag vet inte hurdan deras support och garanti är. Allt har med vad man själv anser är viktigt. Vissa kan vara känsliga för olika typer av fläktljud andra av för höga temperaturer. Söker du ett högt fabriks överklockat kort med mycket blingbling så kanske du ska köra på ett Asus STRIX. Som sagt, så är iallafall min rekommendation ett kort från EVGA mycket p.g.a. deras support/garanti som jag värderar allra högst, man får byta kylare o.s.v. utan att garantin bryts samt om kortet dör efter 4-5 år så får man ett nytt (likvärdigt eller bättre kort).

Av Bl4ckIce
Av Bl4ckIce

Bästa recensionen - Tre flugor i en smäll

Av Bl4ckIce
Skrivet av legend78:

Dags att AMD kommer in i leken och rör om i grytan rejält såhär får det inte fortsätta...i mina ögon en undermålig och onödig produkt som definitivt inte är värd sina pengar.

Radeon Pro Duo för $1500 är bättre då eller?
Dessa kort är mer riktade för entusiaster och spelutvecklare, (jag antar det iallafall).

Av Bl4ckIce
Av Bl4ckIce

@Yoshman: Speltester finns ute nu -> http://videocardz.com/62766/first-gaming-benchmarks-of-nvidia...
Med lite överklock så når man över 60FPS i 4K (avarage). Varför maxar de inte witcher 3 med HW?

edit:
Nvidia Titan X Pascal GPU Benchmarks Appear | The New Fastest Single Card
https://www.youtube.com/watch?v=Onxl8PfolRA

Av Bl4ckIce

För att få en så ärlig bild av staplar som länkas hit och dit så bör ju självklart tester göras med samma rigg men med olika CPU'er. Vad TS kan göra är att googla runt med ungefärlig rigg som den han sitter på och utgå från att de testerna visar en så ärlig bild som möjligt. Tester som vi ser här är en bra fingervisning. Jag skulle absolut inte köra med en i7 om jag vet att i5 kan klockas så bra som den gör för ett lägre pris. För spel är det alltid bättre med stark GPU. Köp en i5 med 1080 sedan kör du allt på ULTRA utan att tänka på dittan och dattan ett bra tag framöver. Får du dessutom en bra CPU så kan den t.o.m. klockas upp till 4.6-5GHz enkelt. Sedan kommer många göra sig av med deras i7 6700k då ZEN och Intel släpper nytt. Passa på då att uppgradera till i7, om du anser att du behöver maxa ditt kort 5-20 FPS mer.

Av Bl4ckIce
Skrivet av Chris_Kadaver:

"30% snabbare"...100% dyrare.

Skrivet av Buio:

Hur räknar du? Det är cirka 60-70℅ dyrare.

Helt plötsligt känns ett GTX 1080 skitbilligt.

Av Bl4ckIce

@RisKungen: Leta runt lite här bland trådarna.
Kan ju påminna dig om en liten grej, det är ju SweCLOCKERS.com!

Av Bl4ckIce

@anon200632: Han kan alltid byta CPU om han anser att han behöver det. Detta är mitt andra inlägg på denna tråd och läser du hela texten noga så förstår även du vad jag tipsar om. Om pengar finns så självklart annars är det helt onödigt.

GTX 1080 mer framtidssäkert.

Av Bl4ckIce

@RisKungen: Klocka upp din CPU till minst 4.5GHz (stock är 3.5GHz).

Av Bl4ckIce

@dator1234: Lyssna INTE på alla dessa i7 är bättre i spel. i7 6700K ligger på 4.0GHz i stock medans i5 6600K ligger på 3.5GHz i stock. Klockar du den så uppnår du lätt 4.5GHz. Kör på GTX 1080 med en i5 prolle. Alla dar i veckan fram till den dagen de allra flesta spel drar nytta (ordentlig nytta) av ALLA trådar. Sedan släpps AMD's ZEN och Intel kommer med nyare CPU'er också. Då kanske fler spel körs med fler kärnor. Men idagsläget finns ingen anledning att gå på i7 om man nästan bara spelar spel på datorn. Klocka prollen och sedan invänta ny teknik och nyare spel och se om de verkligen behöver bättre CPU. Välj alltid bästa GPU'n före CPU'n om du är ute efter en speldator. Om budgeten tillåter så gå på i7 annars är det mest kastade pengar. I spel gör en GPU mer än vad en CPU gör så är det och kommer förbli så ett bra tag till.

Av Bl4ckIce

@Nhum: GTX 1060 eller GTX 1070. Gå på ett GTX 1070 om din budget tillåter det.
edit: Finns från 4.469,00 kr på Proshop -> https://www.proshop.se/?s=gtx+1070&o=1028

Av Bl4ckIce

@AdamWick: Kan bero lite på vilket spel du spelar. Men en i3 presterar bra i de flesta spel. Med din budget så hade jag gått på en i3 + 1060 med stor SSD. Du kommer bli nöjd i de flesta spel med en sådan setup.

Länkar några youtube klipp så kan du jämföra själv.
https://www.youtube.com/watch?v=xz8aqG4s_BA
https://www.youtube.com/watch?v=wM_nAwKaVy0

i3 6100 + GTX1060
https://www.youtube.com/results?search_query=i3+6100+and+gtx+...

Av Bl4ckIce

Nej tack! För dyrt. Ska byta hobby nu. Pokemon GO Here Wii GO.

Av Bl4ckIce
Av Bl4ckIce
Skrivet av dator1234:

Budgeten fixar inte gtx 1080 och i7an. Vad ska jag välja? Vill ha en speldator som räcker så länge som möjligt. Kör idag 1080p men 144 Hz och ska nog köpa en VR hjälm senare. Vad blir bäst?
Skulle en i5a begränsa ett 1080?

Kör på GTX 1080 och i5. CPU (i7) kan du köpa nytt eller begagnat senare, om du märker eller tror du behöver en sådan.

Av Bl4ckIce

Oj, vad folk klagar istället för att se fördelar med nya utsläpp. En sak som kan vara bra är att bärbara "spel"datorer kanske går ner i pris och de kan börja slåss bland konsoler. Hoppas verkligen på bra bärbart och mer som utvecklas i den fronten. Kanske kommer dessa kunna klockas också en liten bit, eller så tar det en generation till så har vi mycket bra bärbara speldatorer för humanare priser. Någonstans bör de börja, och hoppas de gör det nu. Jag ser mycket positivt till denna utveckling. Gsync, IPS med 1080 bärbart... Mumms ju.