Inlägg

Inlägg som ironsavior har skrivit i forumet
Av ironsavior
Skrivet av Taliyah:

Läs det jag nämnde ovan, allas har synligt försvunnit, men HP ser dem om man ringer dem och allt är som det ska, pengarna kan bara vara reserverade 7 dagar, därför är de inte längre reserverade MEN se till att ha tillräckligt med pengar på kortet då de kommer dras idag-måndag ifall det levereras då, som det ska

Ringde dom nu, dom skulle återkomma med svar på mail, så det verkade inte alls säkert att ordern var ok.

Av ironsavior

Har ni kvar era ordrar hos HP?
Jag beställde den 25:e och min order är borta och dom reserverade pengarna är tillbaka.

Av ironsavior
Skrivet av Halldin:

Vad jag läst mig till har Quest inte ASW utan bara ATW - blir gärna rättad om det inte stämmer. Det är inte så att ASW inaktiveras för att den bara visar det för din CV1?

Quest över Link skall funka med ASW, och det är gör det ju så länge jag har CV1:an inkopplad (bara själva headsetet, inga sensorer).

Av ironsavior

Har ett underligt problem med min Quest 2 och Link. När jag kopplar ur min gamla Rift CV1, så slutar ASW att fungera i Questen, har kollat i OTT och ASW står på auto som vanligt. Tänkte ge bort CV1:an så det hade varit bra att kunna koppla ur den. Någon som har haft liknande problem?

Av ironsavior
Skrivet av Herrlarsson84:

Någon som fått sitt Asgards Wrath? Jag var i kontakt med Oculus supporten förra veckan och dom ville bara ha mitt Oculus username sen har jag inte hört nåt alls mer. Skickade ytterliggare ett mej för att kolla så dom inte glömt av mej men inget svar alls efter det

Jag gick in i deras support och svarade istället för att svara på mailet.
Då tog det mindre än en dag så hade jag spelet.

Av ironsavior
Skrivet av Halldin:

Jag läste hans fråga som Asynchronous Space Warp, tekniken för att projicera extra bildrutor när FPS:en dyker.

Det är korrekt

Av ironsavior

Fråga till er som kör VD, jag har fattat det som att ASW inte funkar med VD, är det så?

Av ironsavior
Skrivet av Pontus80:

Verkar som att de höjt priset på quest 2 nu? 🤔

https://www.elgiganten.se/product/gaming/vr-gaming/215377/ocu...

Av ironsavior

Rift S som säljs nu är kopplat till PC med kabel men använder kameror i headsetet för tracking.
Quest 1/2 går att köra stand-alone men även kopplas till PC via USB-kabel (ingår ej), dessa använder också kameror i headsetet för tracking.

Det verkar dock som att Oculus skall sluta producera Rift S inom en snar framtid.

Sen finns en uppsjö billigare och dyrare headset från Samsung, HP osv.
De flesta av dessa kräver en PC och använder kameror i headsetet för tracking.

Sen finns även Vive och Index (och Pimax?) som använder externa s.k Lighthouses för tracking (måste ställas upp i rummet där headsetet skall användas).

Att tänka på är att de headset som kopplas till PC kräver en hyfsat kraftfull dator för att upplevelsen skall bli bra.

Av ironsavior
Skrivet av Schiznit:

Känner mer och mer behov av väska och jag har ju även kikat på batteripack så det blir nog att köra retur eller sälja av elite strapen jag köpte nyss och invänta elite strap batteri + väska kitet som känns mer vettigt nu när jag även vill ha en väska. Allt är ju slut så det ser ut att bli mitten av December. Hoppas inte Oculus skjuter på det mer än så. Talade med Inet som sålt runt 2000 elite strap och hittills inget RMA ärende på någon. Att de går sönder verkar vara en låg andel. Antagligen en dålig batch.

Inte för att jag har använt väskan direkt, men det blir lite bättre komfort i headsetet med motvikten av batteriet på Elite Battery Strap, så det kan jag rekommendera (ingen nackdel med längre batteritid heller även om jag aldrig spelat slut interna batteriet).

Av ironsavior

Linken är fortfarande 72Hz och Quest 1 upplösning eller?

Av ironsavior
Skrivet av venomze:

Vad är eran upplevelse av Quest 2 än så länge?,
Går från mitt HTC till detta,
Beställde mitt i i morse och får det i morgon!

Jag tror att det kommer bli bättre och bättre, just nu kör jag ändå hellre mitt Rift CV1 till dom PC spel jag spelar (i princip bara sittande simulatorspel). Riften är ganska mycket lättare och skönare att ha på sig (vanesak?) med en större sweetspot i linserna. Men det funkar bra med Q2 och link också, får hoppas dom snart kommer med förbättringen av linken så den kan köra full upplösning och 90Hz. Men det som imponerar mest är hur lätt det är att bara dra på sig headsetet och med handtracking hoppa in i en browser och surfa lite. Inte leta efter några kontroller eller dra igång PC... hoppas på ännu bättre handtracking och mer utbredd support för det.

Av ironsavior
Skrivet av stewed:

Den ska skickas med Bring och jag har inte fått något meddelande vare sig från dem eller Elgiganten. ”Mina paket”-appen hittar inte heller något automatiskt.

Jag fick mina leveransbesked ganska sent på kvällen dagen innan dom levererades. Men det var ändå dagen innan.
Du får nog kolla med Elgiganten igen.

Av ironsavior
Skrivet av stewed:

Min är fortfarande ”reserverad” på Elgiganten och det har fortfarande inte kommit något mail om att den skickats. Betyder det att dom inte skickade den igår då trots att dom lovade det?

Det behöver det inte göra, på min order stod det inte skickad förrän jag hade hämtat den.
Beroende på leveransalternativ borde du fått något meddelande från transportören eller?

Av ironsavior
Skrivet av Densvenske:

Skumt att elgiganten skickar innan. Köpte min på komplett och verkar som de skickar den 13 å inte en dag tidigare

Vi får väl se om dom skickar den då, jag är inte övertygad.

Av ironsavior
Skrivet av MikeeSouth:

Vet du om det är "standard" att Elgiganten skickar Questen i förväg även om strappen är restad/försenad? Det hade såklart varit nice med två kollin och att questen kommer så tidigt som möjligt

Det dom sa till mig när jag frågade vilka ordrar som var försenade var att det var link-kabeln som var 1 dag försenad i min första order från 22 sept (i den ordern ingick alltså Quest 2 och link-kabel) men att Questen skulle skickas innan ändå. Hade ju kunnat vänta en dag så dom kunde skickas samtidigt, men man har ju varit med om att Elgiganten har pushat leveransdatum flera gånger så jag sa inget om det.
Frågade även specifikt om Questen skulle skickas den 13:e eller komma fram den 13:e, svaret var att den skulle vara framme den 13:e för så brukar dom tydligen göra med produkter som lanseras. Vi får väl se hur det blir med det

Av ironsavior

Jag har ett gäng ordrar från elgiganten och fick 3 SMS om försening, tyvärr stämde inte ordernumren i SMS:en överens med dom på mina sidor så jag ringde och kollade vad som var försenat. Verkar som själva Questen skulle komma i tid (och även skickas ut i förväg så man får den på tisdag) men link-kabel och headstrap var försenade några dagar. Beställde Questen och link-kabeln den 22:e sept.

Av ironsavior
Skrivet av Särimner:

Vad har du för tips och råd till en som ALDRIG satt på sig VR och väntar på Oculus Quest 2 nästa vecka? Jag har inte glasögon eller "åksjuka/sjösjuka" IRL. Vad bör jag tänka på för att göra mitt "transtition" till VR världen så bra och bekvämt som möjligt?

Mitt tips är att köra kortare stunder i början och avsluta DIREKT om du känner att du börjar må illa.
Har iofs aldrig mått illa av min Rift CV1, men blev väldigt illamående av DK1:an.

Av ironsavior

Jag hade ett liknande missljud från mitt grafikkort, det var en inställning i som gjorde att det aldrig klockade ner och låg på gränsen till vad den passiva kylningen klarade, så den startade och stoppade fläktarna hela tiden.
Nvidia control panel ->Manage 3D Settings -> Power management mode (stod på prefer maximum power, ändrade till Optimal power och slapp ljudet)

Av ironsavior

Skickade en fråga till mi store supporten ang. hur det går med min leverans (beställde 31 aug). ca en timme senare kom leveransbekräftelsen. Antingen var det en tillfällighet eller så behövde dom påminnas.