Inlägg

Inlägg som employed har skrivit i forumet
Av employed

Väldigt intressant med den lilla fläktburen under chassit (och troligtvis över) . Kanske äntligen möjligt att montera grafikkort vertikalt utan 10-20C värmeökning.

Av employed
Skrivet av Flopper:

du får vänta tills nästa generation kommer ut dvs Navi.
dvs om ca 1 år så har vi 250$ eller liknande priser för Vega prestanda.
Om nu inte amd tar ett blad från nvidias prissättning.

får mitt Vega kort senare idag

Då gjorde man inte fel som köpte ett nyligen på rea. Känns som att dessa priser (rea) kommer hålla sig i minst 1 år framöver

Roligt. Får man fråga vilket du införskaffat?

Av employed

Härnäst. RAM-minne med LED-display som ger temp, volt, nuvarande minnesanvändning mm. Kom ihåg var ni lästa det först. xD

Av employed

Man undrar ju hur långt tid det kommer ta för 10-serien respektive Vega att gå under sitt originalpris. Vissa tillverkare har ju gått ner rätt bra som Gigabyte medans ASUS och EVGA försöker hänga kvar i miningpriserna.

Av employed

Jag som precis tänkte starta en tråd. Köpte nyss en H115i är rätt nöjd med dem men vill uppgradera i framtiden. Detta är mitt första databygge på 10år. När man var yngre köpte jag de man kunde komma över för en relativt billig peng. Så det är roligt att se vad de bästa marknaden kan ge en levererar.

Iaf...
https://www.inet.se/jamfor?compare=6308854&compare=6308852&co...

Vilken av dessa passar bäst för en radiator och vilken för chassi? Ljudnivån oroar mej också rätt hårt. Kör med FD Venturi HF-14 140mm Svart https://www.inet.se/produkt/6308896/fractal-design-venturi-hf... och när den börjar snurra upp på 1000rpm så låter den rätt bra trots att enligt schemat bara ska låta 26.5 dB medans Noctua fläktarna har från 31.5 till 41.3 dB.

Tack på förhand för alla grymma svar

Av employed

Istället för att starta en ny tråd så skriver jag i denna.

Köpte nyligen en S2 som jag är väldigt nöjd med. Funderar på att köpa en Riserkabel till chassit för att ha mitt Vega 64 i. Någon som vet hur mycket detta påverkar tempen och luftflödet samt hur man kan göra det bättre.

Av employed

Kan någon som är insatt förklara för mej snabbt vem/vad/hur som bestämmer att en fildelningssajt är olaglig.

Av employed

Får man ens ut något mer av att spela på en One X eller Pro till skillnad från de vanliga versionerna?

Av employed

De kostar att ligga på topp. Vill man ha ett 2080ti och en 9900k får man punga ut helt enkelt. Intel och Nvidia vet att alla som vill ligga i topp kommer betala dessa priser. Själv undrar jag när smärtgränsen går för många. Hetsen är dock total.

Av employed

Måste säga att detta varit ett väldigt smärtfritt släpp. Förladdning av spelfiler, spelet är riktigt snyggt, flyter på bra, inga server-avbrott. =D

Av employed

Kylpasta på en 2700x Stock fläkt (Wraiht Prism)

Hej
Köpte nyligen en 2700x och tänkte använda stock fläkten ett tag tills jag köper eget. Dock så var kylpastan som man fick med den riktigt hård och så jag torkade av den för att sätta på egen kylpasta. Dock till min stora förvåning så är inte bottenplattan helt slät utan räfflad.

https://static.techspot.com/articles-info/1635/image/Image_01S.j...

Hur applicerar man kylpasta på denna på bästa sätt? =/

Av employed

Sapphire RX Vega 64 8GB Limited Edition finns på netonnet för 4990:-

https://www.netonnet.se/art/datorkomponenter/grafikkort/amd/s...

Av employed

Har ägd och använt över sex olika gaming laptops på 6 år i olika dimensioner

Några av dem:
Äger just nu en Asus ROG Strix GL502vs 15,6'' med GTX1070. (Som VM) Riktigt prisvärd när den kom innan miner-boomen. Kan trycka alla spel som finns just nu i 1080p med 60 stabila fps. Lite mer höjd än 1060 versionen. Dock så låter den rätt bra när den får jobba.

G751JY 17'' med 980m och lillbrorsan med 970m är kanske den tystaste gaming-LPn jag har haft. Dock så får man betala för det med vikt och höjd.

Mina slutsatser är bland annat:
- 17'' är i regel tystare än 15,6'' i samma tjocklek.
- Höjden spelar stor roll, mer höjd = större luftutag vilket får ner fläktljudet rejält.
- Ju smalare och tystare dator destå högre prislapp.

Jag veckopendlar och gjort det i snart 7 år. Att ha en extra väska för sin 17'' tjocka dator är lite bökigare. Om du reser mycket då kanske en smalare är värt mer i det långa loppet. Om inte kanske en "stationär gaminglaptop" är värt det för att få ner ljudnivåerna, värme utvecklingen och priset.

Av employed

Får man fråga vilken upplösning du använder när du spelar?

Spelar du i 1080p så kan du hitta många begagnade 980 eller 980ti till riktigt bra pris.

Av employed

Update 6

Tog loss Stock coolerfläkten igår. Jävlar vad hård kylpastan var. Gjorde rent och bytte kylpasta. Samma temps på Corsair Link 4. Laddade ner HWiNFO och kolla iCUE där resultaten är någon annorlunda.

https://sv.imgbb.com/

https://sv.imgbb.com/

Hm... ser bättre ut här. Vad ska man lita på? =/ Vad är dessutom rimlig temp och höjdkurva? Känns som att CPU-tempen svänger upp och ner övertid.

Av employed

-

Av employed

Update 3
"Lösningen" löste inte direkt problemet. "Problemen" fortsätter. EDC hoppar från typ 30 till 90-100%. CPU package ligger på 80-95 Grader vid 1-5% CPU Load

https://ibb.co/dg1Ggz

https://ibb.co/kDFWEK

När jag kollar ner på vid cpu fläkten ser den ut att snurra ostabilt ibland och hastigheten ändras. Dessutom så drar utfläkten på baksidan igång rejält. Tänkte först att de var kopplingsfel men dubbelkollade och allt borde vara som de ska.

Update 4
Uppdatering. Kopplade ur Fractals Fan connector för att få bättre hum på fan RPM. Bakre chassifan går på runt 1300 medans de främre går i runt 650. CPU Package Tempen ligger på runt 80-90 just.

Update 5
Lyckats få runt CPU Package på runt 75-80 just nu. Kan det vara thermalpasten som är dålig? Kanske får byta senare.

CPU temp är på runt 30. EDCn (CPU) rullar runt 30% of 140 A men kan snabbt hoppa upp till 70 och ibland ligga på 95-100. Något man bör var orolig för?

Någon som vet hur man ser fläkt rpm på varje enskild fläkt om man kopplat in dem i en fan connector?

Kampen fortsätter.

Av employed

Problem löst. Ändrade energiinställningarna. =D

Av employed

Ryzen 2700x EDC (CPU) på 99-100% 140A Limit 168A

Hej
Hoppas någon kan hjälpa mej med detta. Nyss byggt klart min burk med Crosshair Hero VII och Ryzen 2700x. Medans jag håller på att installera drivrutiner märker jag i AMD Ryzen Master att EDC (CPU) på 99-100% 140A Limit 168A i röda bokstäver.

Bild

Är det något jag behöver oroa mej över? Hur åtgärdar jag det?

Tack på förhand

Av employed

Köpte nyss en 2700x och tänkta köra med kylaren man får med som är riktigt snygg. Dock så undrar jag vad de två extra kablarna man får med är till för och var man kopplar in dem.