Inlägg

Inlägg som delete_home_end har skrivit i forumet
Av delete_home_end

@-=Mr_B=-: Fungerade!

Av delete_home_end
Skrivet av Sworen:

Ansluter jag en enhet till APn så har den ingen internetåtkomst, men om man låter den stå 5-10 min så helt plötsligt funkar det.
..... Så när en enhet väl fått en ip så kan man byta wifi hej vilt och allt funkar på direkten. Men kommer när en ny enhet och ansluter så måste man vänta .

Jamenvisst, testade att ha min mobil på ett tag i verkstadem där den inte når huvudroutern. För mig tog det 15 minuter, sedan hade jag Internet genom WiFi. Kan tillägga att jag har RT-ACU56+RT-ACU66 (webcameran också kopplad till den och där fungerar det) och RT12C. Alla dessa Asus som reapeaterrar från samma källa. Har haft det så två veckor för att se om jag kan komma ut på Internet med en av dem, men ditt trick att vänta fungerar ju. Har dock inte tid att vänta 15 minuter var gång :).

Ska, när plånboken samtycker, köpa en TP-Link Accespunkt och se om det fungerar bättre. De dyrare modellerna av TP-LInk tycker jag fungerar mycket bättre än märkets rykte.

God jul nu ska det om 4 timmar ut och resas i stora vida världen.

Av delete_home_end
Skrivet av BigMomma:

En helt ärligt ställd fråga: Har du tagit droger? Varit vaken för många dagar i sträck?
Inget går ju ihop och ärligt talat är det svårt att tro på det här. Du har alltså drabbats av ett virus som:

Modifierar UEFI/BIOS på datorn
Startar ett fejk-windows istället för ditt vanliga Windows med ett fejkskrivbord ovanpå det vanliga
Skapar fejkversioner av antivirusprogram
Spelar in dig på datorn
Raderar recovery-verktyg
Infekterar din telefon
spelar in dig på telefon
Startar en fejkad reset när du försöker återställa telefonen
Infekterar din router
Sprider sig till alla enheter du har inklusive avstängda enheter

Om du vill ha en dator helt ren får du sätta dig på en icke infekterad dator och göra ett USB minne med en OK BIOS och flasha om. Sen installera om windows med en skiva eller ett USB minne. Också det skapat på en icke infekterad dator.

Är någon med hackerkunskap sur på TS så kan detta hända. Polissak i så fall och en polisanmälan om nu brottet skulle vara så grovt är inget jag tror de kommer strunta i även om hen är privatperson.

Av delete_home_end

För mig krånglar AP (nätverkssladd mellan routrarna) det med. Kul att R-läget funkar sömnlöst för dig

Av delete_home_end

Snart mellandagsrea på Elgiganten: http://annons.elgiganten.se/rea/

Såg inget uppseendeväckande mer än Samsung 7000x 4K-UHD serien där 55 tum kommer ligga på samma pris som 50 tum gör nu på bla NON.

Av delete_home_end

Har själv beställ en för att slippa Dubbel Nat. Lite under 1 400 kr tog min ISP + 500 kr för telefonmodulen. Har GB lina så hoppas den funkar bra med min egen router.

Av delete_home_end

Jag får ip från huvudroutern men inget Internet i, som det heter på asusspråk, Repeterarläge. Hjälper ibland om jag sätter statisk ip-adress i Windows eller Android. Eller endast att DNS ska vara 8.8.8.8 hjälper också ibland men ibland inte.

https://i.imgur.com/tVGKirk.jpg

Av delete_home_end

@lassekongo83: Har provat med både false och true mm innan och läst runt på andra forum och kommit till slutsatsen att man tyvärr får köra med Goole Chrome på YouTUbe. Vill egentligen inte ha Chrome installerad så detta är en nödlösning.

Av delete_home_end

@CeciliaB: EEPROM på moderkoten numera då. Fasiken, kan ju man av misstag flasha in fel även på ett moderkort. Fast mitt uppdateras inte längre men när man köper nytt så. Vad tror ni om Bitlocker för att skydda ett ännu inte startat Windows mot virus som lagt sig i BIOS?

Av delete_home_end

När TS har löst det, kan han använda Bitlocker i Windows för att skydda sig om det skulle hända igen?
Sedan är min fråga om Windows och webbläsana är uppdaterade till senaste patchar?

Jag har ingen stor kunskap med UEFI men har råkat ut för att usb inte bootar om man inte stänger av secure boot och byter från UEFI till Leagisy (ursäkta stavningen) men kanske svårt om UEFI är ändrat. Ubuntu 14/15/16 funkar med UEFI. Själv använder jag ammatör-programmet EasyUEFI om jag tex har haft Linux på en disk och vill ta bort det valet i UEFI.

Har du provat med att hålla inne shift och sarta om. Välja avanserad start och sedan UEFI-alternativet. Kanske du kommer till orginalet. Bios kan vara smittat läste jag i ett inlägg innan. Är inte BIOS hårdkodat längre som förr (Read-only memory) och det vi kallade BIOS bara är ett lager över riktiga BIOS? Har moderkort numera electrically erasable programmable read-only memory, som med routrar?

Intressant tråd och man undrar hur det ska gå för dig. Tror också på gissningen att det är Routern som har smittats.

Av delete_home_end

Firefox och 4K på YouTube

Använder alltid Firefox men när jag ska se 4K gaming-klipp på YouTube laggar Firefox medan i Google Chrome flyter det på. Hur ska jag göra för att även få fart på 4K i Firefox? Konstigt är också att 4K ej spel sändningar flyter på bra också i Firefox.

Har 16 GB Ram, I7 3770k och GTX 1080.

Av delete_home_end

@Dreijer: Japp, du har rätt och någon vattenkylning har du heller inte plats med. Datorn är mer en lätt workstation som ska ta liten plats på skrivbordet. Uppdrag omöjligt med andra ord.

EDIT pga fel länk
Finns en billig spel-dator till höger om du inte har adblock påslaget

http://aka-cdn-ns.adtech.de/apps/88/Ad16434264St3Sz131Sq11086668...

Länk: http://www.arsadata.se/sv-se/product/speldator-pascal-i-intel...
Du kan ju fråga någon här om det är något att ha. Vet inte själv om NVIDIA GeForce GTX 1050 klarar driva GTA V så det ser bättre ut än på PS4.

Av delete_home_end

@Rixxz: tror du inte han skulle kunna byta ut cpu-kylaren till en liten vattenkylare? Radiatorn kan han ju sätta där den får plats. Då kanske han kunde köra dual-slot GPU.

Skrivet av Dreijer:

Och det är omöjligt eftersom att det där har fläktar, vilket hade slagit i chassit, då fläktarna monteras mot chassit.

Är du helt säker?

Av delete_home_end

Tog bort mitt inlägg därför att ditt kort nog är bättre en ett 460
Föresten, tror jag GTA V online är trevligare att spela på din PS 4 om du är bekväm med att spela med kontroll. Du slipper Hackers/fuskare.

Av delete_home_end
Skrivet av Cyberz:

Kanske dags att uppgradera nu men undra man man ska vänta och se vad AMD's nya kommer att ge för siffror.

Min tanke också

Av delete_home_end

Har haft samma problem något år nu med samma Asus utrustning i AP-mode. Ibland fungerar det, ibland inte. Du är inte ensam. Trådat fungerar det bra.

Av delete_home_end
Skrivet av crew seven:

Dock så är ju frågan om tjänsten är laglig eller inte vilket borde va okey att fråga då jag gärna följer lagen och hoppas att andra gör det också.

Om jag tolkar lagen rätt så om du har en hårddisk till din TV och trycker på pause så är det kanske olagligt. Den tjänsten jag har kan man sätta inspelning från EPG men det gör jag inte för inte vill man medvetet bryta mot lagen.

Av delete_home_end

16,7 TB varav 1 TB SSD och resten nätverksmonterade i Windows från två stycken filservrar där jag också installerar spel.

Skrivet av Rismik:

54TB på en Unraid Server.

Dit har man långt kvar

Av delete_home_end
Skrivet av Zargoz:

Jag har iptv playlist som jag fick av farsan. Det är runt 250 kanaler och han betalar 70 euro per år. Man laddar in den på smart iptv t. ex. sen laddar man appen (smart iptv) på smart tvn och vips så tittar man på alla möjliga kanaler, viasat, cmore osv.. funkar 99% av tiden, massa porrkanaler som sänder dygnet runt med

Fungerar dock bara till Samsung TV och LG. I smartIPTV anmäler man sin TV:s nätverkskorts macadress och jag köpte mitt på Ebay för 350 kr 4 månader. Tycker det är fär dyrt att han både Viasport (12 månader tvångsbindning) och C-More sport för att se ett enda lag och som kryssar mellan bolagen. Annars hade jag hellre tagit dem men funkar bra med engelska eller norska kommetatorer. Och observera att det inte är sunkig webstreaming utan rikitg IPTV.

Av delete_home_end

Funderat några dagar nu men alltså detta var lurigt.