Inlägg

Inlägg som delete_home_end har skrivit i forumet
Av delete_home_end

Core i7 2600K är en bra CPU än idag. Själv är min dator så tyst att jag stänger av den ibland när den faktiskt är på. Har BeQuite CPU-kylare och bara SSD i den. Tyvärr har Asus slutat uppdatera sina program till mitt Z77 moderkort så jag fick hacka programvaran för att kunna använda fläktstyrning över Windows 7 vilket jag tycket är snålt av Asus att låta bli. Tror Gigabyte har längre support på sin programvara till sina moderkort. Men mitt råd är att inte köpa nytt om du nu inte tänkt köpa ett 1080 och spela GTA 5/Far Cry 4 . Mitt 3700k flaskar något i GTA 5 med GTX 1080.

Av delete_home_end

Hittade detta inslag om ledlight som kostar 200 kr och funkar som ett billigare alternativ! Inte lika bra och smidigt men billigt

Av delete_home_end

Yepp, kostar över 20 000 kr på WH: http://www.webhallen.com/se-sv/datorer_och_tillbehor/247927-a... men rätt lustig liten fin sak.

PS - Ändrade länk från prisjakt till "Webbhallen direkt" eftersom jag mår illa av prisjakts Lendo - reklam.

Av delete_home_end

Annars vekrar denna Acer rätt kul men vad den kostar är en annan femma

Av delete_home_end

Bra pris för ett bra kort! 1070 ligger ju på hela 5000 kr så tycker du sparat en rätt bra slant på att vara klok.

Av delete_home_end

Sålde datorn. som den var från börgan, på Danska QXL och budgivningen slutade på 6 500 svkr. Det lustiga var att köparen var Norrman.

Av delete_home_end

@tellus82: ust Cause 3 och Wolfenstein the new order tyckte jag fungerade utmärkt på högsta inställningar när jag hade ett ensamt åGTX 970. Har nu ett GTX 1080 men det var för att kunna köra med fullt ös i GTA V men ibland sinkar min CPU spelet men ändp en skillnad.

Av delete_home_end
Skrivet av Nr42:

Password managers så som lastpass och keepass sparar lösenord i krypterade databaser, alltså inte i klartext, är långt mycket säkrare än vad folks system, papperslappar och annat som folk rekommenderar.

Har själv använt Laspass sedan urminnestider och betalar så jag kan använda systemet även på Android. Men vågar inte ha några kontokort sparade där. Men, men, 2015 köpte LogMeIn upp Lastpass (http://www.zdnet.com/article/lastpass-bought-by-logmein-for-1...) så vet inte om det är lika säkert som förr när nästan alla säkerhets saiter starkt rekomenderade LastPass. Kommer ihåg att innan kunde lösenordet aldrig återställas om man glömt bort det men det går numera.

Av delete_home_end
Skrivet av loydenboy:

Tjena jag gjorde nyss det du frågar efter. Köpte ett extra 970 och körde sli och det blev en jäkla skjuts i grafiken! Men vissa spel funka inte så bra. Så sålde båda kortet och har nu ett 1070 och är kanon nöjd

Rent ekonomisk är det ju fördel att stoppa i ett till 970. Går att få ett "top of the line" för 1700 kr begagnat eller Webhallens medelbra 970 för 1990 kr om man har nära till deras affärer (kostar mer på nätet). Kört med SLI innan och tyckte det var få spel som inte stödje SLI men det var på GTX 580-tiden.

Av delete_home_end

Det är bra att ha olika lösenord på olika platser och olika kreditkort men en omöjlighet att komma ihåg. Till webbläsare finns passwordmanagers men inte alltid att de fungerar till allt. Synd att det inte går att lösa att man loggade in med fingeravtryckläsare överallt. Då menar jag överallt.

Av delete_home_end

Där har vi problemet med företag som Valve. Tror egentligen inte det är ett problem men säg att detta händer ofta och folk flyr plattformen, de lägger ner och man till slut inte kommer åt sina köpta spel. Fast nu är det kämpestora och kan nog göra som de vill utan att konka så risken är minimal.

Av delete_home_end

@Gyhlen: Ingen fara

Av delete_home_end
Av delete_home_end

@Gyhlen: Nu vill man inte lura folk men 5 500 Danska kronor på DBA (Danska Blocket) med nytt chassi och 4500 kr med gamla tråkigare chassit som jag egentligen vill behålla? Eller är 5 500 Dkr att ta för mycket (om man nu får det sålt)?

http://cdn.evatech.com.au/6390-thickbox/corsair-350d-micromini-a...

OBS, kom ihåg att detta bara är spekulationer och ingen försäljningsannons. Säljer nog bara grafikkortet... kanske.

Skrivet av Gyhlen:

...du kommer garanterat få mer på Blocket än här då folk faktiskt är medvetna om vad saker och ting kostar...

// Marcus

Har du nog rätt i men beror på att Blocket folk vill ha installerat och färdigt, bara tuta och köra, medan ni här klarar och gillar pilla med grejorna

Av delete_home_end

Om jag tolkar rösterna rätt så kan jag begära 4500 kr ungefär. Om man nu köper ett snyggare chassi som tex detta:

https://www.komplett.se/img/p/800/67308547-665d-479c-aa8a-0074e0...

Får man mer på blocket då tror ni?
Kommer inte skriva Grym speldator Jag lovar det.

Jo, jag har användning för det gamla chassit som jag tycker passar mig då det är lätt att bygga i. Har ett AMD-system liggande och kan då fortsätta köra Linux Server istället för min trötta NAS.

Av delete_home_end

Någon idé att sälja en 4690k med GTX 970?

Funderar på att sälja min Linux Server men då stoppa in min GTX 970 Strix från speldatorn + ett Asus ljudkort med DTS connect och DD-Live. Men vet inte om det är lönsamt att böka med att köra igång min gamla NAS igen.

Chassit Corsair Obsidian 350D är nog inte tillräckligt flådigt för en utannonsering på Blockat Inga fönster eller vingar/utsmyckningar. Bara funktionellt och trevligt att bygga i.

Intel Core i5 4690K på det billiga moderkort GA-B85M-DS3H (rev. 2.0)
Grafikkortet GTX 970 ASUS STRIX DIRECTCU II köpt när det lanserades
8 GB RAM
Chassi Corsair Obsidian 350D
Nätagregat CoolerMaster Silent Pro M II 520W
Lagring 120 GB SSD + eventuellt 2X 2TB Mekanisk hårddisk
OS: Windows 8.1 Licens

{{ Gå till inlägget för att se omröstningen }}

Av delete_home_end

Mitt Palit GameRock GTX 1080 i test med GTA V Online. Liten men betydande skillnad mot mitt 970. Från 45 till nästan 60 FPS med ganska högre inställningar.

Som ni ser, om ni orkar titta, visar mätaren att spelet tar 4,5 GB Vram. Ganska bra load men temperaturen på 71 grader vid 97% belastning utan att fläktarna kör öronbedövande.

http://content.screencast.com/users/erfhar/folders/Jing/media/23...

Av delete_home_end

Provade de sätten jag klarade av av ovanstående tips utan framgång men så hittade en simpel lösning på Github

Ja, då har man nu äntligen nytta av sin Intel Compustick som var för högljudd för att tjäna som HTPC.

Av delete_home_end

Lägga in uppstartprogram

Hur fasiken får man ett program, som i mitt fall Netcam Studio, att autostarta efter att tex Windows tvingat på en en uppdatering och startar om? Har följt denna guide men det hjälpte inte: http://www.howtogeek.com/208224/how-to-add-programs-files-and...

En av sakerna Windows 10 har gjort livet svårare med...

Av delete_home_end

Har fiber och GTX 1080 men detta spel intresserar mig inte. Undra hur specen blir till Maffia III?