Inlägg

Inlägg som MuffeG har skrivit i forumet
Av MuffeG
Skrivet av Gustenrocks:

@MuffeG: Ska erkänna att jag inte är överdrivet kunnig men tempsen låter höga, speciellt CPU som låter extremt högt, till den gräns att kylaren inte ens fungerar. Har datorn presterat som du förväntade dig innan? Annars hade jag nog försökt blåsa ur den och fixa någon schysst laptopkylare.

Det verkar som alla som har ju den datorn/specen upplever samma problem.
Har blåst den ren, använt kylare undertill. Byta pasta vågar jag inte.. (Noob) måste va dells drivers/bios som inte är helt synkade men efter 4 år borde väl dom löst de på Något sätt? Läser du runt finns de folk med samma problem med just sli modellerna. Byta vbios verkar vara ända lösningen å de beror på att driversen är modifierade att funka bättre?

Skickades från m.sweclockers.com

Av MuffeG
Skrivet av Gustenrocks:

@MuffeG: Det är inte tempen på grafikkorten?

har osd på och ser att den throttlar ner clock core från 850 till 666 när den bara närmar sig runt 75c? Max går den till 80c sen sjunker den i clock/temps å sen fram / tillbaka..
Cpun dock går i 4.0 och når runt 90 grader. Men fattar inte hur den blir så varm?

Skickades från m.sweclockers.com

Av MuffeG
Skrivet av XFTality:

Ladda ner Throttlestop och följ nedanstående instruktioner som jag bakade ihop lite snabbt. Detta program overridar datorns egna reglering av klockhastighet, vilket eliminerar throttles. Ett måste-ha program för väldigt många laptops, tyvärr.

https://puu.sh/qwjzN/dabc2d780f.png

Tänk på att Throttlestop endast hindrar din dator från throttles under tiden Throttlestop körs och är påslaget. Du kan även sänka processorns hastighet genom att justera multipliern till en lägre nivå, t.ex. 10.

Multiplier är hur många gånger 100 MHz din processor ska köras i. En multiplier på 10 innebär alltså 1000 MHz, 15 innebär 1500 MHz, och så vidare.

Ok testade som du beskrev och den förbättrade faktiskt en aning. Fick 12200 poäng. Fattas fortfarande cirka 1.800 för att vara i sitt normala värde.

Skickades från m.sweclockers.com

Av MuffeG

Alienware 18" throttlar som fan - Hjälp mig!

Har en Alienware 18" som inte vill ge med sig sin fulla kraft och det stör mig.
Har läst på nätet och dom säger att man måste flasha sitt vbios för de ska funka och jag är inte så erfaren att jag bara riskerar massa saker som jag inte kan å allt pajar.
Någon mer som har erfarenheten och samma dator som löst det på något sätt?

Spec:
Bios: A12 (senaste)
i7 4800hq
780m sli
250gb ssd

Får runt 11.000 på 3Dmark 11 men ska ligga runt 14.000
Firestrike: runt 8000 men ska ligga på 10500

Folk säger på andra forums att cpu throttlar men borde inte Dell ha löst det med något för datorn är från 2013-08 och det är snart 4 år senare.. Kom igen!

Hjälp mig!

Av MuffeG

Ja sant sant de funkar faktiskt fint som det är

Skickades från m.sweclockers.com

Av MuffeG

@Woods: Jag är rädd att det blir för mycket "DISCO" tema med Leds hehe men läste om att det fanns ljudlösa psu utan fläkt men hur säkert är det med värmeledningen osv?

Av MuffeG

Nymoddad Alienware Amplifier - Vad tycker ni?

Här är min nymoddade knäpptysta Alienware Amplifier.

http://s33.postimg.org/k09oua5cf/IMG_1252.jpg

*EVGA 980ti SC
*Fractal Design 550W M
*Noctua 92mm

Vad tycker ni om min setup? Kan jag förbättra något eller ändrat något som gör det ännu fetare... kom med förslag

Av MuffeG

Jag hade väntat i 2 veckor till iaf så allt finns på lager och folk har hunnit göra lite recensioner om diverse kort.

Av MuffeG

@DellCare: Okej det låter bra att det är på G. då är det bara avvakta tills man ser driversen ute innan man kan köpa korten.

Av MuffeG

På blocket kan du lätt hitta med 980GTX eller bättre för den prisklassen idag pga att folk vill bli av med sitt "gamla" rigg som bara är några månader gammal, jag hade inte köpt nytt men gillar du helt nytt osv så kör på

Av MuffeG

Hur är det med drivrutiner för att det ska rulla på? att nätagget ska palla med de nya korten är jag inte orolig över

Av MuffeG

@b3h4ppyn0w: Som sagt är det en tolkningsfråga, och 20 lax är det om du läser noga att jag skrev 2X TitanX så du bör läsa lite noggrannare nästa gång.

Av MuffeG

@Sarkissati: Var mening att svara på Jonathanknet inlägg mitt fel sorry Jo klart, beror ju på hur bra ekonomi man har som avgör om det är prisvärt.

Av MuffeG

Alienware Amplifier - Kompatibel med nya generationens kort?

Hej, har en Alienware 15" med 4k (3840x2160) skärm som är ihop kopplad med en Alienware Amplifier som jag vill sätta ett av de nyare korten som kommer in snart för att kunna köra minst 60fps i 4k.

Min fråga är kommer exempelvis 1070/1080 GTX eller de nya AMD Polaris korten vara kompatibla?, någon som vet något? ny uppdatering från Alienware?
Har letat och googlat men inte hittat något vettigt..
Gissar att det är för färskt än men hoppas att man kan förbereda sig lite...

Av MuffeG

Ja jämför man med vad Titan X kostade så är det jävligt prisvärt.. ca 7 lax för ett kort som presterar likvärt 2x titanX som annars kostar 20 lax så behöver jag nog inte gå i en närmare förklaring. jovisst AMD släpper ju sina kort säkert till ännu bättre pris men jag pratar fram till 27 maj och vad som händer med därefter är en sak.

Av MuffeG

Inge snack.. 1080GTX pga att det är ett singelkort samt nyare tekniken. samt väldigt prisvärt!

Av MuffeG

Den datorn med 770GTX är max värd 2500:-... gammal teknik och inget vidare i prestanda men räcker för CSgo, LoL och enklare spel.

Av MuffeG

Varför köpa nytt? kolla på blocket, där kan du hitta mer prestanda per krona som bara är några månader gamla