Inlägg

Inlägg som dodie har skrivit i forumet
Av dodie

Fan va fränt!
Also, Excels grafiska muskler

Av dodie

Låter toppen!

edit: Tycker det märkts litegrann på mina knappa intäkter att det ökat på siståne, utan att watch timen ökat faktiskt. Kan ju dock bero på andra saker än att de kniper åt annonsblockerare.

Av dodie

När man trodde linkedinki inte kunde bli mer bajsnödigt. Ska folk sitta och vara stolta över att dom är bra på pussel också?

Av dodie

Det är lite kul att själva datorn med fläktar osv ska helst låta så lite som möjligt, men tangentbordet får låta hur mycket som helst.

Av dodie
Skrivet av Dem8n:

Det går bra nu för Zuckerberg.

Men helt ärligt, är det någon här som köper saker som är på reklam?
Kan inte bara vara jag som blir anti och tänker att måste man göra massa reklam om en produkt så är den förmodligen skit.
Dock är väl inte allt som dyker upp som reklam skit men väldigt mycket av det, särskilt på Facebook.

/Guilty.
Jag köpte en automatiskt rullande kattboll, som jag såg i en reklam på instagram :(. Det var inte ens samma boll som i videon, och den var helt värdelös. Första och sista gången (hoppas jag ).

Av dodie

Jag förstår inte riktigt. Om man inte betalar, och kör på "som vanligt" med riktad reklam osv, räcker det som ett OK för EU? Altså att det är tillräckligt att dom erbjuder en alternativ lösning, för att EU inte ska bli ledsna?

Av dodie
Skrivet av DasIch:

Kör ni på potatisar? Funkar hur bra som helst här. Dessutom är den nya appen färghanterad så man kan få korrekt visning av bilderna.

Ne, har en ganska ny och fet laptop på jobbet. i9-12950HX med DDR5. Det är väl inget vidare grafikkort i den dock.
Men det är nånting helt klart fel med photos appen. Öppnar jag en jpg på 200kb tar det 2-3 sekunder i den nya. Byter jag filending till .tif, så öppnas den i gamla "windows photo viewer", då öppnas den direkt.

Av dodie
Skrivet av jnsson:

Aktivitetsfältets "Group and hide labels" borde komma när 22H2 lanseras, vilket borde vara närsomhelst. För övrigt inget jag använder.

Att kunna se sekunderna i aktivitetsfältet går att slå på via högerklick på aktivitetsfältet, aktivitetsinställningar (eller något sånt, heter Taskbar settings för mig) och sedan heter det för mig Taskbar behaviours. Här finns "Show seconds in system tray clock (uses more power)". Förstår dock inte varför den finns där och inte under datum och tid.
Som vad då? Jag känner inte alls att MS försöker styra något när jag använder mina datorer.

Tack, nu har jag sekunder igen!

Prova att inte group and hide någon dag. Det kommer kännas som du har gått med 3storlekar för små kalsånger till ett par i rätt storlek!

Av dodie

Har win11 på jobbdatorn, och 10 hemma.
Än så länge har jag bara upplevt nackdelar med 11an.

* Aktivitetsfältet "Group and hide labels" NEVER finns inte från start (kommit en uppdatering nu precis, men vi har inte fått den ännu)
Fattar inte hur man kan jobba utan detta, sänker produktiviteten något enormt.
* Den inbyggda nya "Photos" appen är fruktansvärt långsam. Och man måste göra registry hack för att kunna använda den gamla... wtf?
* sekunderna på klockan är borta Kanske går att lägga tillbaks, men orka.

Av dodie

Reddit för humor är helt ok. Finns ganska många roliga subreddits om man är ute efter sånt.

Reddit för information och att lära sig saker om olika ämnen blir lätt väldigt fel. Typ 1% av användarna, ofta dom som skapat subredditen, vet något om ämnet, de andra 99% är där för att lära sig. Efter ett tag när dessa 99% har lärt sig lite, vill de kanske ge tillbaks lite till communityt och börjar "hjälpa" nya användare. Efter ett tag blir det nån slags konstig sekt, där användarna sitter och upprepar samma saker till alla nya som ställer frågor, utan att ha någon djupare kunskap, och råden kan bli helt fel. Har sett detta fenomen i flera olika subreddits.

Av dodie

Skaplig clickbait :'D. Mer korrekt titel: "Större antal Gen-z än boomers blir lurade på nätet"

Av dodie
Skrivet av Snubb1:

Har ni testat kiselgur då det är det effektivaste mot de flesta insekter då det gör så insekterna torkar ihjäl och de kan aldrig bygga någon immunitet mot det då det inte är ett gift.
Förutom eko-odlingar så används det professionellt mot många skadeinsekter men även mot hönskvalster i hönshus mm.
Det är effektivare än något gift jag någonsin testat.

Har läst/hört om detta, och har tänkt pröva mot myror åtminståne. Men hur blir det om man applicerar på typ en grön bladväxt? Blir den helt dammig och jävlig då, eller är det "osynligt"?

Av dodie
Skrivet av tintinj:

Jag har väldigt länge haft problem med trips som attackerar mina gröna växter framför allt och speciellt mina nattblommande bladkaktusar (inte säker på vad för sort) och jag är nära att bara tömma lägenheten på alla växter för att försöka bli av med dem. Jag har provat såpavatten och dusch men det hjälper bara för stunden och så kommer de tillbaka. Jag har provat (eftersom alla effektiva medel blivit förbjudna) SB Plant Invigorator and bug killer som jag läste mig till skulle vara någorlunda bra för att bli av med just trips och göra växterna mer motståndskraftiga mot dem. Det var det inte så klart. Det är skitsurt och jag är utan idéer, att duscha alla mina växter dagligen är en omöjlighet.

Ville bara skriva av mig
Ha en bra vecka!

Trips är ett jäkla skit. I feel you. Om du vill vara lite halvful och vågad, så kan jag tipsa om att det är inte alla länder och webshoppar ännu som förbjudit de "förbjudna" medlen :D. Jag lyckades hitta en irländsk trädgårdsbutik som inte hade något problem med att skicka förbjudna medel till Sverige, så jag passade på och köpte 3 flaskor "Provanto Bug killer". Som funkar rätt bra mot dessa skitdjur. Jag har fortfarande trips som dyker upp lite då och då, men då tar jag fram sprayen (sprayar utomhus). Det blir aldrig lika illa som det var i början, när dom var överallt.

Av dodie

Jag har Röde Wireless GO (1an) och är nöjd med den. Finns mer funktioner på 2an och ME, men lite dyrare. Som andra skriver är det nog bra att välja den micen man vill ha först och främst, för att inte begränsa sig. Sen bara köra en konverter för att få till med lightning.

Av dodie

Nu kom äntligen skärmen folk har väntat på i alla skärmnyhetstrådar senaste 2 åren. Slutet gott, allting gott.

inb4: Denna, fast med 8k upplösning plz! (och gärna 36", jag har uppgraderat från 32")

Av dodie
Citat:

Den lilla datorn kommer med ett batteri men inget skal och tanken är att användarna själva ska fixa det. Till exempel med en 3d-skrivare. Men på ett exempelfoto visar utvecklarna att det även går bra att hålla fast batteriet med ett gummiband.

dafuq? Fanns det inte tid att bygga klart den innan deadline, eller?

Av dodie
Skrivet av Söderbäck:

Varför är det så viktigt att ms får in fler användare till edge?
Jag tänker bara att de inte tjänar pengarna på webläsaren ändå. Sure - man besöker hela internet via MS fönster till nätet om man använder edge. Det är bra reklam.
Men de här tvången är ju tvärt om - inte särskilt bra reklam alls...
Jag betalar för office365. En faktisk inkomstkälla för MS. Det är helt orelaterat till val av webbläsare.

Not sure varför MS är beredda att bränna broar för att få in folk i edge riktigt...

Dom tänker kanske:
Mer folk till Edge = Mer folk till Bing = mer pengar från ads?

Av dodie

Jag kanske är lite efter, men insåg precis en grej att namnen på arkitetkturena går i alfabetisk ordning.
Och då blir modellnamnen kanske:
A770 (alchemist)
B770 (battlemage)
C770 (celstial)
D770 (druid)

Av dodie
Skrivet av McDaddy:

<Uppladdad bildlänk>

Gått lite på djungel tema..

Snyggt!
Vad är det för klättrande stor växt till höger? Den var nice! Ser ut som nån udda variant av en monstera :).

Av dodie
Skrivet av Kaleid:

Bättre köpa billigare extra mobil med hörlursutgång och extra SD-kort.

Ja, eller en powerbank för 300kr om man är sugen på batteritiden :).