Inlägg

Inlägg som helloween1978 har skrivit i forumet
Av helloween1978

Vid inverterat läge går det att få plats med en 280 radiator i toppen eller är 240 max?
Har en sluten 280 som jag funderar på men eftersom jag inte påbörjat bygget ännu så all info innan jag ens börjar är bra ifall jag måste ändra nåt.

Av helloween1978

Tror ni denna kylare skulle passa i detta chassi?
be quiet! Dark Rock TF
https://www.inet.se/produkt/6308901/be-quiet-dark-rock-tf

Har ett Gigabyte X570 I AORUS PRO WIFI och det har ju cpu socket lite högre upp än på andra kort av vad jag kan se vid jämförelse med andra itx kort.

Och vill helst köra med luft istället för sluten vattenkylning.

Av helloween1978

Ah tackar så mycket.

La in det jag planerar att köra och fick fram följande.
Results:
Load Wattage:338 W
Recommended PSU Wattage:388 W

Så då borde Seasonic FOCUS SGX 650W SFX 80+ Gold som jag funderar på räcka och bli över istället för Corsair SF750.

Stort tack för länken.

Av helloween1978

Vilket PSU och watt till mitx?

Hejsan.

Jag sitter och funderar på vilken watt jag ska välja på psu
När jag gör om min stationära dator till mindre storlek.

Kommer köra med följande saker.
Chassi Cooler Master NR200P.
Amd Ryzen 7 3700X
Gigabyte X570 I AORUS PRO WIFI
16gb ddr4.
2 st ssd.
Sapphire Radeon RX Vega 56 NITRO+
+ Cpu kylare och lite fläktar.

Saknar bara just nätagg för att plocka ihop allt.

Cpu,gpu och ram + ssd tar jag från gamla datorn resten blev inköpt nyligen.

Tänkte först köpa Corsair SF750 men det har väldigt lång lev tid just nu och jag undrar om ett 650W nätagg skulle räcka till mitt bygge?

Av helloween1978

Har själv köpt detta chassi som mitt första mitx.
Tänkte köra med en Ryzen 3700x,16 gb ram, Sapphire vega 56 gpu och 2 st ssd. Saknar bara psu just nu för att kunna påbörja bygget.

Frågan är vad för nätagg?

Ville ha Corsair's SF750 psu men verkar helt omöjligt att få tag i just nu och funderar på om ett 650w typ Seasonic FOCUS SGX 650W SFX 80+ Gold skulle räcka till eller nåt annat på 650w eller bör jag hålla mig till 750w?
Tänker inte överklocka nåt.

Av helloween1978

Jag tog kontakt med Noctua och dom var snälla och skulle skicka ut ett mountingkit till min NH-D14 kylare så när jag får det ska jag göra en test med dom kylare jag har och se vilken som jag blir mest nöjd med. Visst det blir lite jobb att plocka ihop och isär saker men det kan det vara värt i slutändan när jag hittat nåt som jag tycker kyler bra och inte låter så mycket.

Satt och kollade på Dark Rock Pro 4 och dark rock 4 men ahh jag har ju lite olika kylare och orkar jag bara byta pump i min FD slutna vattenkylare så i värsta fall kan jag ju testa med den om jag bara orkade ta mig lust att fixa den haha

I övrigt måste jag säga att jag är supernöjd med uppgraderingen från en I5 6600k till min Ryzen 7 3700X. Klart väl värt spenderade pengar och nu lär jag klara mig i många år om man ser till vilken typ av spel jag kör ibland.

Av helloween1978
Skrivet av mill:

Fick monteringskit för Pure Rock igår, beställde i onsdags, så det var snabbt. Hinner dock inte montera förrän till helgen.

Skickades från m.sweclockers.com

Hojta till när du hunnit testa det och om det blev nån skillnad så kanske jag beställer ett sånt kit med.

Av helloween1978

Stort tack till alla som skrivit och get tips och ideer.
Nu har jag lite att prova mig fram med och se om jag kan få det lite svalare.

Tack än en gång för all hjälp.

Av helloween1978
Skrivet av mill:

Det finns en bracket till kylaren så du kan sätta den på "rätt" håll. Jag har har en Pure Rock själv och har beställt kittet. Kostar 10 euro inkl frakt. Har inte fått det än men kommer förhoppningsvis i veckan. Jag har en 3700x också.

Ah det hade jag inte en aning om att det fanns. Kanske värt att testa det eller försöka få tag i ett am4 fäste till Noctua NH-D14 som jag har ligger även om jag hade föredragit en lite mindre kylare.

Av helloween1978
Skrivet av r_b89:

Vad får du på en runda CB20? Kolla där först, att du når 80 grader+ kan bero på dåligt flöde i chassit och hög värme från t.ex GPU.

Får du OK i CB20 så är det flöde i chassi/gpu temp som är problemet, får du högt där med så hade jag testat montera om med
t.ex https://www.inet.se/produkt/5320121/thermal-grizzly-kryonaut-... först innan du köper ny kylare.

Sen lär du inte nå så mycket lägre på en luftkylare, tror här är ett par på forumet som fått lite lägre med D15/DRP 4 i CB20 än vad jag får med min U12A. (Når samma temp som dom med sidan avplockad och dom kör luftigare chassi än mig)

Körde just en CB20 runda och där kommer cpu upp till 75 grader vilket är helt ok antar jag. Har inte hunnit testa fler spel är Diablo 3 och The Outer Worlds och i det sistnämda går den upp till 80 grader efter ca 30 minuters spelande.
Jag körde med Arctic Silver 5 kylpasta när jag monterade kylaren och tog bort den förapplicerade.

Börjar misstänka att det är värmen från GPU vid spelande som just höjer temp på cpu eftersom dom sitter så nära varann så får nog börja kolla lite.

Stort tack för tipsen.

Av helloween1978
Skrivet av Aeig:

@helloween1978: Vad har du för chassi och luftflöde i lådan? Det har också en enorm påverkan på temperaturerna för dina komponenter.

Mvh

Jag har ett Define R5 med 2 st 140mm fläktar i fronten som suger in luft. 1 st 120mm i botten som blåser upp luften och en tror det är 120mm bak som blåser ut varm luft ur chassit.

Nackdelen med Pure Rock kylaren är ju att fläkten ligger neråt och blåser upp luften rakt uppåt och en cm eller två från fläkten sitter ju graffikkortets backplate som avger värme med.
Hade nog varit bättre med en kylare som fläkten sitter över Ram istället och tar luften från sidan och blåser den rakt bakåt mot fläkten som blåser ut luften.

Av helloween1978

Kör jag nån timmes Diablo 3 så ligger cpu på mellan 60-65 grader vilket är godtagbart.

Drar jag igång The Outer Worlds så drar cpu iväg till 80 grader efter kanske 30 minuters spelande dock lite tyngre spel än Diablo 3 verkar dock som mest gå upp till det även om jag fortsätter spela och vid avslut så sjunker den ner till att pendla mellan 48-55 grader vid idle.

Får nog börja kolla lite på nån annan kylare trotts allt. 80 grader på cpu vid spelande gör att fläktarna flåsar på ganska hörbart eller snarare mer än hörbart snarare ganska störande.

Av helloween1978

Har nu uppgraderat burken min och kör på en Be Quiet Pure rock.

Tycker dock Cpun känns varm vid idle. Pendlar mellan 48-55 grader när man bara sitter och kollar vid idle och vid en liten stunds spelande så sticker den iväg upp över 70 grader och upp till 80 med och inte blir det tyst ens med en Pure rock kylare.
Är det normala temps med denna kylare på en Ryzen 7 3700X?

Körde en likadan kylare på min I5 6600K och den gick aldrig över 55 grader vid flera timmars spelande men kanske är Ryzen väldigt varma cpuer

Av helloween1978

Det funkar fortfarande.
Gjorde just det igår men jag tog bara 12 månaders gold pass och registrerade först mitt gold pass 12 månader och fick då en extra månad och sen köpte jag erbjudandet på 3 månader ultimate för 10kr och fick då alla månader med ultimate istället så har nu 16 månader med ultimate.

Av helloween1978
Skrivet av Aka_The_Barf:

Körde den låter lite under belastning så om man störs av det så går den bort. I övrigt är den ljusår bättre än intels gamla mini kylare man knäppte dit.
Tycker du ska testa, ganska lätt att byta om du vill det senare. Stora nackdelen är nog att cpun kanske inte boostar lika högt pga värmen.

Edit: häng tower kylaren i en lina för stöttning. Har sjölv nh14 utan några problem i en tower låda. Flyttar du den inte ofta är det nog inga problem
Skickades från m.sweclockers.com

Tack för ditt svar får nog bli så att jag testar stockkylaren eftersom jag ändå sitter ca 1,5 meter från burken och den står på golvet och chassit är ju lite dämpat med så ger det en chans tror jag.
Stort tack för att du skrev och jag har gott om andra fläktar som snurrar i datorn så genomflödet är ganska bra på burken så varm luft försvinner ganska fort ur chassit.

Av helloween1978

Mjo jag kollade på stockkylaren med och den ser ju rejäl ut men fläkten är inte den största så risken för högt ljud finns. Jag kanske gör det samma och bara ger den en chans och sen får jag i värsta fall plocka isär datorn igen om jag blir missnöjd med stock och hoppas inga pins ryker pga kylpasta som blir som lim.

Av helloween1978

Ursäkta jag skrev kanske lite otydligt. Men jag tycker den är för stor och klumpig bara. Så det är enbart min personliga smak och att jag inte har AM4 fästen till den som är orsaken att jag tycker att den är för klumpig och sen ger den ett jäkla tryck på moderkortet i en towerlåda.

På gamla moderkortet där den har använts några år så är moderkortet helt snett efter ett par år med den kylaren dock är det ett gammalt moderkort av Am3+. Enbart därför jag skrev att jag tycker den är för stor.

Av helloween1978

Amd Ryzen 3700X stockkylare eller köpa en annan??

Hejsan!!

Sitter här med alla nya delar för en uppgradering av datorn.
Men tvekar lite att ens börja med det. Lite osäker på kylning av CPU.
Datorn som uppgraderas är den i signaturen så övriga delar förutom Cpu,Moderkort och minne kommer att hänga med och att cpu kylaren är utbytt pga haveri därav min frågeställning nedan.

Har en Noctua NH-D14 men där saknar jag AM4 fästen pga att den köptes mycket tidigare och jag hittar inte kvitton så jag kan beställa extrasatsen från noctua och jag tycker den kylaren är för stor dessutom.

Har även en Be Quiet Pure rock som även där köptes innan AM4 fanns och den vet jag ej om det ens går att få tag i en sats för AM4 till.

Har även en Fractal Design Kelvin S24 som pumpen pajat på sen tidigare har dock även en helt ny pump till den men känner inte att jag vill köra på den sortens kylare längre så har inte brytt mig om att byta pumpen i den eftersom den gick sönder precis efter garantitiden. Till denna har jag dock AM4 fäste så kan fixa den och köra på den eventuellt.

Så frågan för mig är om Wraith Prism duger som kylare?? Eller om jag ska beställa en ny Be Quiet Pure rock eller dark rock slim istället och vänta med att bygga den eller köra på antingen Stock eller Sluten vattenkylare.

Jag måste säga att jag verkligen gillat min Pure Rock kylare men hur är igentligen stock i ljudnivå motsvarande den?

Nån som kör med Wraith Prism och kan ge nån aning om hur den är som kylare? jag kommer inte att överklocka cpu alls som det är just nu.

Och ja jag vet att jag kan ju alltid bygga ihop skiten och testa men tänkte innan jag gör det att jag hör mig för lite om det är bättre att vänta några dagar på en bättre kylare eller inte.
Orsaken att jag inte bara bygger ihop och testar är att jag tidigare varit klantig att kylarens kylpasta fastnat så jävligt i cpu att vid demontering så har saker gått sönder för att få isär det så försöker undvika att montera och demontera för mycket. Kanske ren otur tidigare men ändå.

Tack till dom framtida svar på mitt lilla ilandsproblem.

Av helloween1978

Hittills bara ett Asus TUF Gaming X570-PLUS På swec rean och lite Ram minne från Webbhallen.
Nu saknar bara själva CPU men får se till helgen om nåt vettigt erbjudande dyker upp.

Funderar även på en Xbox all digital edition för 1290 kr men vette tusan om Xbox kan vara kul för en 8 årig dotter,eller om det ens finns några kul barnspel så jag måste kolla upp det innan jag slår till på nåt sånt.
Och lite tveksam eftersom den saknar spelare så man får utesluta att fynda spel på reor som ligger på skiva.

Av helloween1978
Skrivet av Icte:

Är det endast för spel så är 3600 det bättre valet då denna har bättre singeltrådsprestanda.

Är mest till spel men kan bli lite fotoedit och videoredigering ibland men inget krävande igentligen..

Håller koll på 3600 isåfall.

Tack för svaret.

Skickades från m.sweclockers.com