Inlägg

Inlägg som Naki har skrivit i forumet
Av Naki
Skrivet av Full Strike:

För det priset kan man alltid prova, men Computersalg annullerade precis min order med hänvisning till fel pris.

Av Naki

Intresserad av Xeon-versionen, men vad skulle det gå på att skicka den till Uppsala?

Av Naki

Barnen har lekt lite väl hårdhänt med vår switch så baksidan på den vänstra joy-con kontrollen glipar ett par millimeter längst upp. Den verkar fungera som den ska, men det ser inte snyggt ut.
Har försökt klämma ihop den igen, men verkar inte gå utan jag behöver nog skruva upp baksidan. Någon som gjort det och vet vilken skruvmejsel samt om det är något man bör tänka på? Den är över tre år nu så eventuell garanti är nog inte att tänka på.

Av Naki
Skrivet av fossegrim:

Skrev precis med Elgigantens (urusla) support. Den första avslutade chatten för att han inte ville diskutera ärenden gällande den telefonen.

Här kommer det intressanta dock: Den andra medarbetaren, Sara, skriver att "Personer som köpt varan och hämtat ut den för 790:- kommer att faktureras det resterande beloppet". "Vill man så kan man självklart återlämna telefonen, men eftersom det varit ett fel i priset kommer man behöva betala resterande om man vill behålla den." "Detta gäller alla ordrar som lagts till det priset". Vet inte om det är skitsnack men kan ju vara en heads up. Är det ens lagligt...?

Var det inte någon diskussion för ett (par) år sedan då någon köpt en billig hårddisk men sedan hade säljaren kommit på att det var fel och försökt fakturera resten? Vill minnas att det inte gick så bra för den säljaren.

Av Naki
Skrivet av "dj":

Det finns också väldigt många varor som det är sista exemplaret på i blinkade text. Lagersaldo 1. Allt för att man ska känna pressen att slå till? Jag skulle spara ett par tusenlappar på ett tänkt köp men avvaktar nog ett tag.

Mentalt kan det nog vara pressande att slå till på sista exemplaret. Men läser man deras recension på Prisjakt så känns det spontant som man borde akta sig för dessa. Verkar som den som skrev recensionen fick en begagnad vara.

Av Naki

Får mig att tänka på HP-buggen som fick vissa diskar att krascha efter ett visst antal timmar. Men inget jag stött på själv och gäller det olika fabrikat så....

https://support.hpe.com/hpesc/public/docDisplay?docId=emr_na-...

Av Naki

Är PS VR fortfarande värt nästan 2000 om man har en PS5 eller är det bättre att vänta på VR2 som förhoppningsvis släpps senare i höst?

Av Naki
Skrivet av Nautilus011:

Med så många annonser så borde han väl lärt sig att göra en säljande annons. Men näääää.

Säljes: Internetkabel
Beskrivning: Bra
Pris: 50kr

Han kanske jobbat hos Sellpy?

Av Naki
Skrivet av Donnerstal:

Man betalar via en VPN från Argentina.

Bara vid beställning eller behöver du ha VPN när du använder det också? Kan man beställa med ett "svenskt" Google-konto? Frågar åt en vän....

Av Naki

Härlig nostalgi från tiden på universitetet. Undrar om jag har kvar min Sun Blade 100 desktop i källaren, annars får jag ladda ner och prova.

Av Naki
Skrivet av Stidt-O:

Nu verkar detta inte ens fungera längre... Eller sitter någon på en lösning så att man kan få "dagens deals" i classic utförande?

Var det tyvärr inte ganska länge sedan de tog bort det och man fick "nya" dagens deals, även om man gick in via classic? Men är också intresserad om någon fått till den gamla sidan även om jag lyckats få till den hjälpligt med uBlock.

Undrar för övrigt om de någonsin kommer uppdatera https://classic.prisjakt.nu/nyheter/ Nyheter från tre år tillbaka...

Av Naki

Vad är det för version av i5? Är BIOS låst?

Av Naki
Skrivet av The_beast*:

Herregud,är det bara jag som tycker att det är alldeles för lågt belopp?

Tur att det inte låg några filmkopior på den där disken för då hade nog antalet miljoner blivit bra många fler. Men känsliga uppgifter om några tusen personer ska man nog vara glad att de inte kom undan med en klapp på axeln. Domen känns som ett skämt.

Av Naki

Inga 2FA mail från Epic

Har fått ett skumt problem med mitt Epic-konto och undrar om någon varit med om något liknande?

Jag har ett konto hos Epic där jag samlat på mig ett par gratisspel. Inga köpta spel utan enbart sådana de delat ut gratis.Har 2FA aktiverat och tidigare har det inte varit några problem. Jag loggar in med mail och lösenord och kommer fram till en sida med sex rutor som ber mig skriva in en kod som skickats via mail. Jag skriver in den koden och kommer in. Men senaste veckan har inte det där mailet kommit.

Provar jag skriva in ett felaktigt lösenord får jag ett meddelande om att det är fel.
Jag har tittat i Inbox, Spam, Trash och andra foldrar men inget där.
Jag kan skicka och ta emot andra mail till den aktuella adressen.
Kollar jag loggarna hos min mailleverantör så kan jag se de andra mailen, men inga 2FA-mail från Epic

Funderade lite på om kontot blivit hackat och någon bytt mail. Så jag provade kontakta Epics support som dock bekräftade att det var den mailen till kontot och deras svar kom fram till mig. De skrev dock att de manuellt provat skicka en verifiering,, men den har inte kommit fram.

Jag ska höra med mailleverantören om de kan ha filtrerats bort innan det kommer till de loggar jag kan se på webben. Men varför skulle visa mail komma fram medans andra inte ens verkar skickas?

Av Naki
Skrivet av NukeDuke:

Frågan är varför kassörskan ska klicka/bekräfta via kundens app.

Antar det är den obekväma situation de ville undvika. Verkar även finnas en falsk app. s¨å det kan ha sett ut som en verklig betalning. Aldrig provat själv, men svårt att tänka mig en butik som vill ha kvar kunden och blockera kassan tills de kan bekräfta betalningen på butikens konto.
https://www.svt.se/nyheter/lokalt/ost/tre-fragor-om-nytt-swis...

Av Naki

Kan det inte också vara på grund av att Netnod finns i Stockholm?

https://en.wikipedia.org/wiki/Netnod
https://www.netnod.se/ix/connected-networks

Av Naki
Skrivet av Edvin-89:

Tack för alla svaren, som sagt så skriker det scam och jag kommer inte göra någon affär som inte är säker. Var mer nyfiken på om det går att ta redan på vem som skickat pengar (banköverföring) men hjälp av banken för att kunna verifiera köparen (kontakta denna, samt upplysa banken).

Banker brukar väl sällan vilja lämna ut information om sina kunder. Speciellt för att få tillräckligt mycket för att veta att det är samma person så inte bedragaren lurat någon annan i Italien att det denne vill ha finns hos dig i Sverige. Så du får pengar från en ärlig italienare som när du skickat din vara till bedragaren så får inte han sin och polisanmäler dig.

Av Naki

Funderade på om det var min browser som bråkade.... Verkar som man även kan klicka på länken som vanligt och sedan byta classic mot www i URL. Men risken är väl att man hamnar på den nya sidan nästa gång då.

Av Naki

Ni som valt, fick ni bekräftelse via mail också eller bara "tack för att du valt"-bilden som @alundstroem visade? Gick in för ett par dagar sedan och fick den och går jag in nu står det att jag valt men inget bekräftelsemail ännu.

Av Naki
Skrivet av Kiiiba:

Tittar mana på Merininfo står det att företaget är avregistrerat?

https://www.merinfo.se/foretag/Malm%C3%B6-Cloud-750703-XXXX/5...

Tittar man sedan på deras hemsida:
https://www.malmöcloud.se/omoss.html

Så ser man att det är "samma" namn med "de luca" vilket känns lite lustig.

Giovanni verkar även vara fotomodell...

https://depositphotos.com/54236267/stock-photo-handsome-itali...