Inlägg

Inlägg som BOB77 har skrivit i forumet
Av BOB77

Det går redan att spåra, i alla fall Bitcoin mfl. Så detta är bullshit.

Av BOB77

@dabman: Har inte den uppdateringen, så inte det felet.

Av BOB77

Håller med, väldigt konstigt.

Kanske är jag som är ringrostig? om Windows är installerad som UEFI så kanske man inte kan se SATA eller SSD i biosen?

Men har fått blåskärm där det kom upp att startdisken inte hittades några ggr.

Nu kan jag inte heller ansluta hörlurar, de finns inte att välja som utenhet för ljud. Tidigare så plingade det till och det stod att hörlurar anslutna, har testat att ansluta flera olika lurar och inga fungerar.

Vågar nog inte lita på denna dator, ska försöka att byta ut den om det går? Vill ju slippa få den lagad då det säkert tar flera veckor?

Av BOB77

Ny Acer Nitro 5 ssd hittas inte i Bios UEFI, Windows kraschar och svårt att starta.

Köpte en Nitro 5 Acer laptop och har haft den i en vecka, nu har jag svårt att starta datorn, står hittar ingen bootdisk?

När jag tittar i windows så finns ssd där och har gjort felsökning utan problem. Har inte installerat annat än Office 2013.

Går inte att välja Legacy mode i Bios, hittar inte SATA i Bios, väldigt konstigt.

Tror boot-loadern försvunnit eller blivit knas? Vad kan man göra? räcker det att installera om Windows? Har uppdaterat bios utan resultat, ändrat de flesta inställningar i bios jag googlat kan lösa problemet. Inget hjälper.

Funderar på att lämna tillbaka den och få en ny, kanske ssd:n? eller moderkortet? Tänker att jag inte ska behöva hålla på och felsöka i flera dagar på en helt ny dator.

Har ni något tips på vad som kan vara orsaken? hårdvara eller mjukvara? eller hur man löser det.

Tack på förhand!

Av BOB77

Inte bara Apple som tar ockerpriser, Samsung är inte långt ifrån Apples priser, Google och Huawei börjar bli alldeles för dyra för sitt eget bästa.
Har haft de flesta stora märkena på marknaden, köper det som är mest prisvärt och alltid på rea.

Nu är alla för dyra enligt min mening, jag menar 10000kr för en mobil som man kanske har två år, näää inte värt. Köpte två LG G7 Thinq för 7000kr på rea, det var en riktigt bra deal.

Av BOB77

Möjligt att ta bort eller ändra blå startskärmen Philips skärm?

Så jävla jobbig blå skärm och väldigt ljus, får ont i ögonen. Vet att ganska många är irriterade på Philips blå startskärm, har bara hittat hur man kan ta bort startskärmen på deras tv apparater. Kan verka som ett konstigt problem men jag får verkligen ont i ögonen, som att titta in i solen en stund. Någon som vet hur man gör?

Av BOB77
Skrivet av keyser:

Lagringen av fingeravtryck som både Google och Apple använder är ganska enkel men säker, inget som skickas iväg ut i cyberrymden utan allt hanteras lokalt och krypterat på din enhet. Läs mer om tekniken bakom det hela här: https://en.wikipedia.org/wiki/Trusted_execution_environment

Jag antar att om någon stjäl ditt finger eller öga/ögon (eller hela ansikte för Face ID), så kan de ta sig in i din lur och göra lite bankärenden. Men då känns själva förlusten av kroppsdelar som ett större problem i längden.

Så du litar 100% på att dina uppgifter (fingeravtryck eller BankID mm) inte kommer på avigvägar bara för att Samsung, Apple, Huawei mfl säger så?

Det gör inte jag, bara min åsikt.

Av BOB77
Skrivet av Andreaz1:

Spännande resultat på omröstningen och jämnare än jag trodde. Det är inte jobbigt att skriva in en kod men det är bra mycket långsammare.

Varför skulle din kod vara säkrare än ditt fingeravtryck? Varför är alla så rädda för att Apple/Google sparar dina fingeravtryck men inte din pinkod/ditt lösenord? Fingeravtryck går dessutom inte att stjäla genom att titta över axeln på dig när du låser upp mobilen.

Skickades från m.sweclockers.com

Koden är inte säkrare, men hellre att någon får tag i min kod än mitt fingeravtryck, koder kan ändras, inte fingeravtryck.

Av BOB77

@Esseboy:

Förvänta dig inte för mycket!
Är väl egentligen energieffektiviteten som är den stora vinsten med 7nm, vi får se!

Av BOB77

Använder inte mitt fingeravtryck! Fattar inte riktigt varför människor kan tycka det är jobbigt att trycka in fyra siffror, funkar hur bra som helst.

På med foliehatten nu! Det är rätt många som har BankID, Swish, Bank-appar, Facebook, WhatsApp, olika betalappar, snart kanske körkort också, sedan fingeravtryck och ögonscanning.
Det är som en öppen bok om någon får tag i informationen.
Fattar inte hur man kan lita på att allt är i säkert förvar. Informationen kommer att läcka en vacker dag. Det är roligt att använda ny teknik men man bör tänka efter lite.

Nu kommer jag väl få höra att jag är paranoid eller foliehatt?
De vanligaste argumenten för att känna sig fri eller bara är naiv är "jag har inget att dölja, vad ska de med min information till", "De är inte intresserade av lilla mig" "Händer inte mig".

Ha det Gött!

Av BOB77

Skicka och ta emot MMS med mobildata avstängt?

Jag har på mina tidigare telefoner (Samsung Galaxy S5 HTC 10, LG G6) kunnat ta emot och skicka MMS med mobildata avstängt, telefonen satte på mobildata automatiskt när det kom ett mms eller jag skulle skicka, väldigt smidigt och bra funktion.

Är det så att med Android 8.0 så är den funktionen borta? eller är det Qualcomm, Google messages, min nya LG G7 ThinQ som inte har funktionen längre?

Anledningen att jag vill ha mobildata avstängt är att spara batteri och datamängd.
Är tvungen att ha mobildata på hela tiden nu och jag märker att det går massa data utan att jag använder det, t ex exchange, dokument och kalkylark som jag inte använder vad jag vet?

Hoppas någon vänlig Sweclocker kan hjälpa till!

Av BOB77

Tack för alla svar! Får se hur detta går nu då?

Av BOB77

@droopy_dawg:

Japp! Kronan ordentligt åtskruvad, väldigt noggrann av mig. Måste vara någon packning som spökar? Funderar på om det ev kan vara denna värme som på något sätt ger kondens i klockan? men då måste det väl finnas fukt i klockan från början?

Av BOB77

Handlat klocka på CDON vad säger lagen?

Någon som vet vad lagen säger när man handlar på nätet? Har köpt en dykarklocka Seiko SKX007k2 av CDON som läcker in vatten, ska tåla 200 meters djup så det är något fel på den.

Har gjort en reklamation till CDON och de hävdar att de bara är återförsäljare och att jag har handlat klockan av en återförsäljare i utlandet. Enligt mig så har jag handlat av CDON, har ju betalat på deras sida, och vart den sedan kommer ifrån spelar ingen roll då jag köpt av CDON.
De säger att de ska kontakta återförsäljaren om vad som ska göras. Jag vill häva köpet då jag inte litar på att klockan är monterad rätt från fabriken dvs Seiko. Har även andra problem med klockan, gångreserven håller bara max 8 timmar, ska hålla upp till 48 timmar.

Kan CDON avsäga sig allt ansvar? Jag tror inte det.

Någon som vet vad som gäller?

Tacksam för snabbt svar!

Av BOB77

De flesta tittar på porr! Det är ren fakta, så varför är folk så rädda?

Av BOB77

Anar ugglor i mossen! På med foliehatten! Varför ska staten äga så mycket media? Svaret får ni själva tänka ut.

Av BOB77

@Gender Bender:

Håller med! tror knappast de kan vänta så länge som tre år till då spel, processorer och grafikkort utvecklas så fort som de gör. De måste tänka om och släppa nytt med högst fem års mellanrum om konsoler ska överleva, eller modulär konstruktion så man kan byta ut komponenter själv.

Av BOB77

@talonmas:

Trodde det redan var genomfört?

Av BOB77

Regeringen vill registrera oliktänkande! Min bedömning med en glimt i ögat! ; D

Av BOB77

Tack för svaren! tror jag väljer att köpa en Philips BDM3270QP2 med 2560 x 1440.