Inlägg

Inlägg som j0mp3lit0 har skrivit i forumet
Av j0mp3lit0
Skrivet av Stefflo:

"Vår BNP rasar senaste åren."

Haha, vart har du fått dom siffrorna ifrån? Vet du vad tillväxt betyder?!

Av j0mp3lit0
Skrivet av Tigerhamster:

Det jag fått höra så ska det väl snarare röra sig om likviditetsproblem sedan tidigare och räntekostnader på kvarvarande skulder än egentlig kundomsättning.

Skickades från m.sweclockers.com

Räntekostnader? Är det inte typ gratis att låna numera?

Av j0mp3lit0
Skrivet av Aldric T:

Precis, nu är första miljonen nära.

Skickades från m.sweclockers.com

Skryt!

Av j0mp3lit0

Jag provade att byta till ett annat nätagg, och nu har datorn varit stabil några dagar, så troligtvis var det där felet låg. Tack för alla svar och all hjälp!

Av j0mp3lit0

@Fizon:

Provade att installera senaste bios, men felet kvarstår, provar nu med ett annat nätagg. Nästa steg blir att dra ut grafikkortet.

Av j0mp3lit0

@Rydisen:

Temperaturen tror jag inte är något problem, har en kraken x61, och temperaturen har inte gått över 60 grader.

Har ett gammalt nätagg, ska prova med det!

Av j0mp3lit0

Datorn lägger av!

Hej alla!

Min dator kraschar jämnt och ständigt, utan BSOD.
Direkt efter försöker den starta om men brukar kunna krascha igen när den bootar.
Kraschandet har med tiden blivit mer frekvent då den förut kraschade någon gång per dag, medans den nu kan den krascha flera gånger i timmen.
Jag har provat följande

1. Installera om drivrutiner
2. Installerat om Windows.
3. Bytt minneskanaler samt kört med en minneststicka i taget.
4. Uppdaterat firmwire till SSD.

Specs:
Intel Core i7 6700K
Corsair 16GB (2x8GB) DDR4 2133MHz CL13 Vengeance
ASUS GeForce GTX 970 STRIX DC2
Corsair RM750x
Samsung 850-Series EVO
MSI Krait Gaming Z170A

Tack på förhand för all hjälp!

Joel

Av j0mp3lit0
Skrivet av anon159643:

Som fler var jag förvånad att tillverkningen fortfarande fanns kvar. När jag nu googlade såg jag att den säljs ny för runt 1500kr och det är prisvärt för konsumenter men inte Microsoft.

Jag tänker framförallt på barnfamiljer med dålig ekonomi där de köper begagnade spel och MS in princip inte tjänar något. En Xbox one skulle då bli mycket dyrare.

Nå bra att de lägger ner den, då de kan spendera pengarna på annat som att förbättra windows 10.

Hur vet du vad som är prisvärt för microsoft? Jag är helt övertygad om att microsoft lägger ner xbox 360 en bra bit innan den börjar visa röda siffror. Sen finns det dessutom flera andra aspekter förutom de rent monetära som skulle kunna motivera att ha kvar produktionen. T.ex. Ökade marknadsandelar och flera märkeslojala kunder.

Av j0mp3lit0
Skrivet av Ozzed:

De skulle ju t. ex kunna ge dem andra jobb inom företaget som passar den nya marknaden om det nu är så viktigt. Jag fattar inte vad de gnäller om. De går med miljarder i vinst varje år så den marknaden de riktar sig mot just nu kan inte vara helt värdelös precis.

Facit är ett bra på exempel på företag som inte klarat av att byta marknad i tid, företag måste hänga med i teknikutvecklingen och byta marknad för att inte bli förbisprungna av konkurrenter. Sen är det nog lättare sagt än gjort att hitta 12000 nya tjänster inom ett företag. Troligtvis är det så att Intel har insett att dom har en för stor organisation just nu, och för att inte riskera framtida vinst så väljer dom att avskeda.

Av j0mp3lit0
Skrivet av Ozzed:

Detta känns märkligt och förhastat. Det är knappast så att Intel går med förlust och behöver skära ner, men det är klart.. Vinsten var väl inte "tillräckligt" stor :/ Hjärtlöst och kallt, och 12 000 livsöden som påverkas. Men men.. Så fungerar det när pengar får styra. Jag hoppas de misslyckas med sin omstrukturering.

Det handlar nog inte om att vinsten inte är tillräckligt stor, snarare att marknaden för datorer minskar, och att dom måste hitta nya marknader att agera på.
Sen lite lustigt att du menar att det är hjärtlöst att med nedskärningarna, men i meningen efter så hoppas du att omstruktureringen misslyckas, som i sin tur skulle påverka ännu fler människor. Vem är det som är kall och hjärtlös?