Inlägg

Inlägg som rareixarna har skrivit i forumet
Av rareixarna

Hej nu när Elgiganten har släppt ut sin rea har jag haft det svårare att välja. Dom 2 modellerna jag hade i tankarna är.

TCL 55’ EC78 -
https://www.webhallen.com/se/product/307203-TCL-55-55EC780-4K...

Eller

Samsung 55’ Q70R - https://www.elgiganten.se/product/tv-bild/tv/22873/samsung-55...

Vilken skulle ni ha valt, samsungen är 2000kr dyrare men känns nästan som att den är en hel del bättre om jag inte misstar mig? Det som är kul är att TCL har en hyffsad soundbar inbyggd och stödjer dolby vision. Samsungen har ju säkert bättre svärta och nits samt 120hz bildfrekvens( kollar en hel del sport och spelar) tänker att man kanske måste köpa till en soundbar till samsungen vilket resulterar att det blir ännu dyrare men kanske värt?

Tankar? @laxpudding

Skickades från m.sweclockers.com

Av rareixarna
Skrivet av Vaaaliant:

Tyckte ihopplocket i tråden ovan ( https://komponentkoll.se/bygg/HAuqR/ ) såg bra ut. Vad tycker du skulle vara bättre med den här förutom att det redan är ihopbyggt? Såg ut som ett bättre grafikkort, men sämre processor, mindre hårddisk och dyrare.

Sitter och väntar på Black Friday, även om jag inte räknar med några större överraskningar.

Grafikkortet är bättre i hans bygge men i mitt så får du en bättre proccessor, snabbare ssd, snabbare ram dvs 3200mhz ist för 2666mhz ) notera att ryzen får bra med fördel ju snabbare ram.

Du kan sikta på en 2080 men tror det är för overkill för en 1080p skärm och det är så att du inte vill maxa ut alla spel för att nå 144fps.

Kolla elgigantens black friday, dom har börjat visa priserna men rean gäller inte förrens på fredag. Vanliga 2070 för 3968 och 2070 super för 5790. Finns även 2080 för 6743 som också är prisvärd

Skickades från m.sweclockers.com

Av rareixarna
Skrivet av TCL_Nordic:

@rareixarna:

Hej,

EP68 har en 60hz panel och är bakbelyst.
EC78 har 60Hz plus frame interpolation för mjukare bild rörelser, Högre ljusstyrka, soundbar men är kantbelyst.

Båda har HDMI 2.0

Enligt vår interna ranking så har har EP68 1700 PPI och EC78 2000.

Mvh Pelle, TCL

Låter spännande med soundbar, skulle du kunna påstå att den är mycket bättre än den inbyggda i ep69 serien? Kommer nog besöka elgiganten under dagen

Skickades från m.sweclockers.com

Av rareixarna

Ska jag vara ärlig så tycker jag nästan inte att det är värt att köpa till en kylare om det är så att du inte ska överklocka. Kylaren som följer med sägs prestera nästan detsamma som kylare för runt 300kr klassen och då blir det en minimal uppgradering, stock kylaren ska vara perfekt duglig. Du kan alltid uppgradera/byta ut i framtiden om du vill ha bättre temps.

Men vänta tills på black friday så kanske du hittar nåt fynd!

Av rareixarna

Amd

https://komponentkoll.se/bild/JLnSf.png

Intel

https://komponentkoll.se/bild/HAuqR.png

Så hade jag nog kört, båda är rätt så framtidssäkra fast amd byggets cpu har 8 fler trådar. Dessa byggen är verkligen total overkill för cs men kommer gynna dig i flera år samt få mycket bra fps i andra spel. Intel bygget kommer vara snäppet bättre i spel men amd är bättre med nästan allt annat!

Om du vill ha en aning tystare dator så kan du lägga dig 300-500kr på cpu kylare

Alternativt kan du välja 2070 super ist för 5700xt men då är det dyrare:)

Skickades från m.sweclockers.com

Vänta tills på fredag så kanske du hittat delarna för någorlunda billigare än vad det är nu:)

Av rareixarna
Skrivet av TCL_Nordic:

@rareixarna:

Hej,

vilken modell tänker du på?

Mvh Pelle

Tänkte på 50EP685 modellen, vad har den för bildfrekvens för diverse upplösningar på tvn? Jag stöjder den 120hz eller tar det stopp på 60Hz? Antar att den har hdmi 2.0?

Ytterligare fråga, jag har kikat på EP685 och EC78 och undrar vad skillnaderna är, är EC är bästa serie? Såg att EC har fler nits och även en soundbar inkluderad. Såg även att den är edge lit istället för direct lit som ep68 är, vilken typ är bättre och vad skiljer dom åt? Extremt sugen på nån av modellerna och vill ha den bästa av dom!

Skickades från m.sweclockers.com

Av rareixarna
Skrivet av TCL_Nordic:

Hej har också en fråga, hur är den gällande bildfrekvens vid olika upplösningar? Tänkte med på 1080p och 4k, sen antar jag att den har game mode?

Skickades från m.sweclockers.com

Av rareixarna
Skrivet av Laxpudding:

@rareixarna: Sony och Panasonic om du villa ha mer tillförlitlighet. Även om deras budgetmodeller knappast på det hela inte är bättre eller sämre än andra budgetmodeller, så är det i alla fall en högre konsekvens i hur reglagen beter sig när du väl vill påverka bilden.

Känns som att det står emellan sony/philips eller tcl

Hur skulle du beskriva din upplevelse med android tv, kollade runt på TLC 55EP685 och verkar som en fin tv med många funktioner/format men hört att menyerna och starttiden att få igång tv är långsam, stämmer detta? ( Syftar på android tv rent generellt och inte just i denna modell)

Av rareixarna
Skrivet av Laxpudding:

@rareixarna: Det är alla tre apparater i budgetklassen. Så det tål att väntas och se ifall du kan kliva upp i kvalitet under rean. Guiden runt-TV-apparater kommer att fokusera på detta.

Dvs i ditt fall: sikta på PUS7 och PUS8 för Philips. Sikta på SM8 för LG och XG8 för Sony.

Annars är det ganska hugget som stucket i den klassen du tittar på.

Tack för hjälpen, jag kommer definitivt avvakta för att se vad dom andra har att erbjuda när rean närmar sig. Väntar ivrigt på tv guiden av dig också

Finns en hel del märken som man har kollat igenom och dom flesta "mest valuta för pengarna" finns tyvärr inte här hos oss, pratar då om hisens h9f och andra tcl modeller.

Verkar ha fastnat på VA paneler då jag uppskattar bättre svärta än vinkel, vet att LG kör med ips och phillips är som ett lotteri, hur står sony sig jämfört med dom? Kan gå upp 1-2 tusen ifall man verkligen hittar något som är värt det klivet!

Av rareixarna

@DenOndeElvispen: Precis, har suttit och kolla en massa videos där dom flesta rekommenderar tlc för "budget" alternativ och nästan ingen av dom modellerna finns i sverige:/

Men ska hålla utkik och hoppas dom rabbateras! Vad tror du om operativsystemet som den kör?

Av rareixarna
Skrivet av DenOndeElvispen:

@rareixarna: Kundtjänst brukar inte heller ha koll, har försökt få svar några gånger. Inte koll på sony alls tyvärr. Den jag kollar på just nu är denna: https://www.elgiganten.se/product/tv-bild/tv/32480/tcl-50-4k-... och hoppas på att den kommer med på elgigantens black friday

Hört mycket gott om tcl, varför är du just intresserad av denna?

Skickades från m.sweclockers.com

Av rareixarna
Skrivet av DenOndeElvispen:

@rareixarna VA har bättre svärta, vilket är viktigt för mig då jag i stort sett alltid sitter i ett mörkt rum.

Och jag, det är ett riktigt lotteri de ja. Mycket obehagligt Vad jag vet gäller det the one också.

Riktigt sugen på en sån tv men då vill jag gärna ha VA panelen så jag också vistas mycket i mörker med tv:) undrar om man kan prata med kundtjänst eller kolla vad för typ av panel man får.

Förresten vad tycker du om den här, https://www.komplett.se/product/1133752/tv-ljud-bild/tv-video... . Den är kraftig nedsatt och undrar om den är bättre än philips modellen

Skickades från m.sweclockers.com

Av rareixarna
Skrivet av DenOndeElvispen:

@rareixarna Som jag förstått det så köper typ Philips in de billigaste panelerna de får tag på i tillfället, vilket kan vara IPS eller VA. Så det kan skilja mellan olika TVs inom samma modell.

The one ser ju trevligt ut, men är rädd för IPS

Jaha okej då förstår jag. Känns ju nästan som lotteri om det ska vara så, gäller det the one modellen också? Antar att VA är bättre? Vad har den för fördelar? Vet att ips har bra färger och vinklar

Skickades från m.sweclockers.com

Av rareixarna
Skrivet av DenOndeElvispen:

@rareixarna Näe, sitter fortfarande och velar. Har dock bestämt mig för att undvika Philips då de blandar IPS och VA. Man vet inte riktigt vad man får, och vill gärna ha just VA. Men känner du att det inte spelar någon roll så hade tycker jag du ska köra på med Philipsen

Jaha blandar? Låter väldigt konstigt. Funderar starkt på the one modellen också som är från phillips men kör android

Skickades från m.sweclockers.com

Av rareixarna

@DenOndeElvispen: Tjena, hann du välja nåt? sitter i samma båt som dig och kollade också in dom modellerna men har svårt att bestämma mig. Phillipsen 55 är sänkt till 5500 på komplett vilket verkar vara prisvärt

Av rareixarna

Philips PUS6 mot LG UM7 mot Sony XG7?

Hejsan med black friday på ingång så tänkte jag passa på att leta efter en tv till sovrummet. Söker en tv mellan 49-65 tum med LED då OLED är en aning dyr och att jag lär lira en hel del på den samt kolla sport osv, Just nu är det bara komplett som har kommit ut med sina erbjudande ville kolla med er vilka som verkar mest lovande för sitt pris. har en budget på 10000 som max och hittar man för mindre är det bättre:)

Kikade på dessa modeller, vilken ser ut ha övergreppet? skummar igenom och verkar som att philips stödjer flera format men i slutändan vill jag ha det bästa allround paketet.

1. https://www.komplett.se/product/1132917/tv-ljud-bild/tv-video...
2. https://www.komplett.se/product/1130522/tv-ljud-bild/tv-video...
3. https://www.komplett.se/product/1133752/tv-ljud-bild/tv-video...

några andra bra LED tv som är värda att kika på? Kanske bäst att avvakta och se vad dom andra sidorna erbjuder?

Av rareixarna

@lord_dubbdäck:

Hej jo den blev såld till splongen, men tack ändå för visat intresse!

Av rareixarna

Budgivningen avslutar jag kl 17 istället

Av rareixarna

Buden är noterade!

Skickades från m.sweclockers.com

Av rareixarna

Gigabyte RX Vega 56 Gaming OC 8G

Köpte kortet av en kompis men den har bara legat hemma och tänkte fortsätta med mitt gamla grafikkort.

Kortet är oanvänd i kartongen och kan hämtas i Eskilstuna eller så kan det skickas mot fraktkostnad.

Startbud: 2000 kr

Håller budgivning till söndag kväll 17:00
Förbehåller rätten att sälja till den jag vill och när jag vill

Läs hela annonsen här