Inlägg

Inlägg som OllO har skrivit i forumet
Av OllO

SWEDX SUPERSLIM 43 TUM 4K

https://www.swedx.se/product_info.php?products_id=1995

Någon som har denna skärm, eller har info om den? Eftersom den är så billig är man ju lite rädd att den är skräp.

Av OllO
Skrivet av Pany:

Hej,

Tanken var att avsluta auktionen när jag kommer hem från jobbet någon gång på fredag. Vågar inte säga en exakt tid men runt kl 17 tänkte jag.

Om inget till bud skulle komma in tills dess och du skulle vinna auktionen, skulle du vilja hämta sakerna samma dag då?

Mvh

OK! Jag får hålla ett öga på auktionen via mobilen. Fredag kväll har jag svårt att komma förbi, men lördag går bra. Såvida du inte har möjlighet att köra över grejerna på fredag mot ersättning, förstås EDIT: Bor på Hägerstensåsen

Funkar Swish eller cash?

Av OllO

Jag bjuder 3500 för allt. Hur dags på fredag avslutas auktionen?

Av OllO
Skrivet av kirayatail:

Tech specs för Logic Pro X säger minst 4 GB ram, Intel HD 3000-grafikchip och 6 GB lagring. Datorn du nämner ska klara det väl, så det är väl bara att plugga i ett ljudkort, lite extra diskutrymme kanske och rocka loss! (mer diskutrymme - mer plats för inspelningar och samplingsbibliotek osv.)

Topp! Då får det bli en sån

Skickades från m.sweclockers.com

Av OllO

Mac Mini - vad krävs för Logic Pro?

Hej!

Funderar på att köpa en begagnad Mac Mini late 2014. Den ska främst användas till Logic Pro. Synpunkter på det - kommer det att funka bra?

Kommer jag att kunna uppdatera OS till senaste version?

Tack på förhand!

Edit: Det är versionen med i5 typ 2,6 ghz, 8 gig ram.

Edit 2. Okej, den late har googlat och det verkar som att senaste OS funkar på allt efter 2012 (https://eshop.macsales.com/guides/Mac_OS_X_Compatibility).

Av OllO
Skrivet av SweMerlin:

...som manna i en gamers öron...

Jaaah!

Skickades från m.sweclockers.com

Av OllO
Skrivet av stimpen:

Är nog rätt som du säger men skumt de ej lagt något filter eller delay på det. Tänker att om fpsen är ganska stabilt 75fps borde skärmen kanske visa 74 till 76hz ca.
I flippret ser jag att den ibland visar 60fps ngt osv. alltså rätt så off. Jag ska se om jag får tid att filma det o slänga upp på yt.

Det är samma på min. Jag spelar enbart Mech Warrior Online, och i det spelet funkar inte Freesync hundraprocentigt så jag är bara glad att fps-mätaren fluktuerar snabbt - då vet jag att allt funkar som det ska. (Jag måste gå i och ur helskärmsläge några gånger innan det klaffar.)

Är för övrigt grymt nöjd med skärmen.

Skickades från m.sweclockers.com

Av OllO
Skrivet av stimpen:

Köpt en XF270HUA. Aktiverat att skärmen visar uppdateringsfrekvens OSD men denna siffra "flipprar" eller ändrar sig mycket snabbt hela tiden. Gör den det för er andra också?

Säg spelet ligger i 75 fps ganska stabilt. Då byter skärmen frekvens typ 10 ggr per sekund lr ngt. Konstant hela tiden flipprar nya siffror upp. Är detta normalt?

Dvs skärmen ligger inte ens i en sekund på samma frekvens, den ändrar sig konstant. Emellertid går det att uppfatta att den är kring fps-värdet så den ligger typ rätt.

Kan ej se något fel i bilden så gissar det är normalt? Samtidigt helt värdelös funktion så som den flipprar runt, borde ha delay på 0,5s eller ngt för att vara användbar.

Annars nöjd med skärmen. Kör på ett RX580

Jag tror det är så det ska funka. Det visar att skärmen uppdareras så fort den får en frame av grafikkortet.

Skickades från m.sweclockers.com

Av OllO

Trevligt att se! Har du fått ordning på ljudet? Vill minnas att det var något som trilskades.

Alltså seriöst, det här är en klassisk drömanläggning. Lyllos!

Skickades från m.sweclockers.com

Av OllO

Är det nåt problem att få 144 Hz om man sänker upplösningen till 1080?

Edit: Jag menar om skärmen måste köras i 1440 för att få rätt prestanda. Jag tänkte att man kanske vill sänka upplösningen för att få upp fps:en i vissa spel. Den skärm jag har nu klarar 75 Hz i 1440 men faller ner till 60 i 1080.

Skickades från m.sweclockers.com

Av OllO

Hände något helt osannolikt idag som jag måste dela med mig av.

Började kika på ebay och hittade en Dell Optiplex 760 minitower BTX i tyskland för typ 150 kr. Perfekt, tänkte jag. Sedan gick jag förbi en container med elektronikskrot i källaren på jobbet, och vad ligger där? En kasserad Dell Optiplex 760! Tur som en tokig

Skickades från m.sweclockers.com

Av OllO
Skrivet av Cyberhof:

Hej och tack!

Jag kollade in några igår utifrån Prisjakts lista (kollade företagens hemsida, recensioner och bilder på nätet) och det verkade ytterst tveksamt om de verkligen stödde BTX. Verkar som det mest är kontorsdatorer från typ Dell och HP som kör på BTX. Jag borde varit tydlig med detta, ursäkta! Därför jag tänkte att det kanske var någon här som visste något annat tips.

Verkar som att jag får modda lite med bågfilen.

Av OllO

Det har du rätt i. Har ett par gamla ATX-chassin att utgå ifrån. Problemet är väl mest urtag (skåra) för grafikkortet hamnar där det finns hål för USB, nätverk etc. Och Vice versa. Men det kanske kan gå om man sågar upp hela bakstycket.

Av OllO

Efterlyser BTX-chassi

Hej!

Det har uppstått ett litet nödläge. Jag har just köpt en begagnad HP-dator som varit utleasad på ett företag. Tänkte ha den som speldator och bara slänga i ett grafikkort som jag redan har. Problemet är att det är chassit är small form factor, så det går bara att stoppa i lågprofil-grafikkort.

För att slippa köpa ett halvdassigt lågprofilkort tänkte jag att jag kunde lyfta över alla grejer i ett större chassi som klarar fullstort grtafikkort. Problemet är att det är BTX-moderkort och det verkar vara lite svårt att få tag i ett sådant chassi.

Därför tänkte jag kolla om det är någon på forumet som har en idé om hur jag kan lösa problemet. Finns det begagnade BTX-chassin att köpa nånstans? Jag finns i Stockholmstrakten.

Av OllO
Skrivet av lolakkalol:

Mina vänner råkade bottnade ett av baselementen i mina TDL RTL 2 högtalare och nu vet jag inte hur jag ska göra för att fixa eller vart jag kan köpa ett nytt likadant baselement. Jag kan inget/lite om högtalare.

Bilder på de baselement som hade bottnat:

http://i.imgur.com/t0XJBeM.jpg

http://i.imgur.com/jRTi1tz.jpg

http://i.imgur.com/zwngLM3.jpg

Om ni har någon lösning på mitt lilla problem så blir jag glad för svar, eller bara information om det

Hej!

Jag förstår inte vad det är jag ska se på bilden. Ska inte element klara att bottna utan att ta skada? Har kondelen fastnat i magneten?

Skickades från m.sweclockers.com

Av OllO

Kolla "target frame rate" eller vad det kallas i Radeon Settings.

Skickades från m.sweclockers.com

Av OllO

@ipac: Tack!

Av OllO
Skrivet av BasseBaba:

Det känns sjukt att MS står och kastar skit på t ex att "PS4 PRO kommer ej klara 4k lika bra som vår scorpio"...

Det här har jag missat. Var kan man läsa om det?

Av OllO

Om jag var du skulle jag först och främst provlyssna med högtalarna på olika ställen och med olika lyssningsplats. Det optimala brukar vara att ha högtalare på kortväggen och lyssnarplats/sweetspot en bit in i rummet.

Skickades från m.sweclockers.com

Av OllO

Glömde en sak! Manuell låda. Det gör det även lättare att ha koll på hur fort det går, och lättare att memorera vilken växel som gäller vid de olika kurvorna. Ibland går det fortare att strunta i att växla upp och i stället ligga kvar på varvstoppet, om det är kort sträcka till nedbromsning (själva växlingen innebär annars att du tar bort drivningen en kort stund, och sammanlagt kan det vara långsammare).

Skickades från m.sweclockers.com