Inlägg

Inlägg som Yonie har skrivit i forumet
Av Yonie

Träffande att Merley dök upp här. Jag såg något plagg från dem, en jacka eller så, som lockade ögat när jag var på jakt efter just det på en google-sökning.

Priset såg fantastiskt bra ut, så blev redan där lite fundersam.

Surfar in på deras sida och kikar runt. Jaha, rättstavad text vad jag kan se, men väldigt billiga priser för vad som ser ut att vara premiumkläder. Vilket företag är bakom detta i grunden? In på deras "Om oss" och kolla.

Organisationsnumret som de lagt upp leder vid sökning i Allabolag till ett helt annat företag, som sysslar med helt annan affärsverksamhet. Inte heller bolagsnamnet de skyltar med på hemsidan ger någon träff. Ingenting stämmer, och man får acceptera att det är skumraskaffärer. Synd.

Så ja, jag är ärligt talat glad att detta bluffbolag är del av granskningen.

Av Yonie
Skrivet av Startrance:

Gearbox har i princip bara Borderlands serien, och 3,an var ju allt annat än bra. Så man får väl se om Take Two kan vända på skutan med nästa spel.

Var lite inne på detta också.

Samtidigt ska man ha klart för sig att säljsiffror för spel har rusat under senaste tio åren. Sen speglar inte nödvändigtvis den högljudda kritiken från en liten skara potentialen i stort. Ser man bara till Borderlands 3 så var det enligt Wikipedia 5 miljoner sålda exemplar inom 5 dagar. Totalt har serien sålt 83 miljoner exemplar, enligt finansiell rapport från Take-Two.

Av Yonie

Att "kastas ut ur inlevelsen" beror ju snarare på att man redan bestämt sig för hur en viss sak ska vara, baserat på hur man är van vid att det varit. Så fort det kliver vid sidan av normen så pallar man inte med det, och då sitter man istället med tunga analytikerhjärnan på.

Förr var det betydligt enklare att acceptera fiktiva världar för vad de var. I dagsläget verkar det betydligt svårare, och en anledning är ju för att man hela tiden blir "informerad" om hur det egentligen ska vara, enligt ett fåtal individers åsikter.

Av Yonie

En annan aspekt:

Om du ska tala till kameran, tala till en person. Referera inte till en grupp människor, utan för monolog som om kameran vore en annan person i närheten. För väldigt få sitter i grupp och tittar YouTube-videor, utan vi sitter oftast enskilt och tittar. Så att tala till denna enskilda tittare är betydligt mer inbjudande.

Av Yonie

G402 var steget ifrån MX518 för min del när den slutade fungera korrekt, och det tog inte lång tid innan saknaden försvann. Eftersom formfaktorn är väldigt lik så ställer jag mig bakom de som säger G502X, för att förstärka den skaran.

Av Yonie
Skrivet av Joppis:

Jag tror att en sådan här undersökning färgas av vilken årstid som råder när den ställs

Vilket framgår i ursprungsinlägget.

Av Yonie

Sommaren hade tidig ledning, men våren har nästan hämtat ikapp försprånget.

Av Yonie
Skrivet av XHI:

Eftersom jag använder olika lösenord på samtliga tjänster, hur illa är detta när det är två aktörer tydligen läckt mina uppgifter?

Om du saknar tvåfaktorsautentisering är det fortfarande en riskfaktor. Oavsett behöver du som minst byta lösenord på tjänster som är listade.

Av Yonie
Skrivet av monotux:

Lätt. Vårvinter.

Jag är uppvuxen i södra Sverige (Stockholm) och trodde vi bara hade 4 säsonger - men det är fel. Vi har minst 5.

Vårvinter är alltså framåt vårkanten, det är fortfarande ordentligt snötäcke, men det är sol och plusgrader i luften. Vara i stugan, åka skidor i underställ, ta igen polarnattens brist på sol, grilla i snögrop och kanske pimpla också.

För den som kan, så är det runt påsk typiskt peak-vårvinter. Iaf i norra Sverige, vet inte hur det är i södern (Gällivare och söderut).

Japp, känner igen den. Att sitta och lapa sol på någon bergssluttning är fantastiskt. Den ligger uppe någonstans vid sensommar i form av uppskattning. Däremot vinner den senare för mig som terränglöpare, då stigar och spår är torra och farbara.

Av Yonie

Vilken årstid är din favorit?

Vintern tuffar på i sakta mak, men samtidigt börjar det bli ljusare om dagarna. Det kan nog vara så att många är lite trötta på den, vilket färgar svaren nu i närtid.

För egen del är sensommar på väg mot höst den absoluta höjdpunkten på året sett till årstider. Värmen lever kvar, men kvällar och nätter tenderar att vara svalare. Friluftsliv är i full sving och fjällen bjuder in till trevliga dagar.

Hur ser det ut själv? Vad anser du vara en favorit av årstiderna, och varför? Flera val är givetvis möjliga.

https://skolerom.no/wp-content/uploads/sites/2/2020/06/GettyImag...

{{ Gå till inlägget för att se omröstningen }}

Av Yonie
Skrivet av Leiri:

Hur vet vi att de inte har gjort det? Hur vet vi att ingenting pågår bakom kulisserna än idag? Brukar ju vara rätt hush hush på sådant.

Spelet har ju väldigt tydliga kopior, inte 1:1, men nästan tillräckligt för att vara plagiant på flera Pokemons och jag tror inte Nintendo är så glada över det, och om man nu förnekar dessa så lever man nog i en bubbla eller försöker man inbilla sig själv att ens köp av spelet var riktigt bra. Och frågan är ju, med tanke på hur populärt spelet är i Kina och världen runt idag med 7 miljoner sålda kopior, helt onaturlig tillväxt med tanke på Gamepass, se Starfield, så tror jag inte Nintendo vill uppröra 7 miljoner potentiella kunder, så de har nog en del att bolla med.

Det var sannolikt inte en grej förrän Palworld blev ett kommersiellt fenomen. The Pokémon Company och Nintendo kan alltså ha varit lätt avslappnade till enstaka människor som nämnde detta innan dess. Så om processen att göra jämförelser inleds ordentligt på senare tid kan man räkna med att de samlar på sig så mycket material som möjligt, innan själva rättsprocessen dras igång

Jag tror sen inte att Nintendo bryr sig särskilt mycket om Palworlds kunder eller spelare. Det är trots allt en konkurrerande produkt som plagierar ens varumärke, för övrigt också utvecklat och producerat av ett japanskt företag. Den sista aspekten kan komplicera saker och förlänga processen ytterligare, då Japan har en säregen och kraftig anknytning till det sociologiska konceptet om anseende.

Av Yonie
Skrivet av Chromatic:

Men fy vilket jävla gubbgnäll!!
Kom med lösningar istället.

Det gör jag om personen är fysiskt närvarande. ❤

Av Yonie

Detta ska inte ses som en attack på denna tråd eftersom den är ventilerande. Men...

Människor som har negativa åsikter och gnäller på hur saker eller situationer är, utan att föreslå förbättringar och möjliga lösningar, eller försöker fixa situationen; dessa människor driver mig sakta till vansinne. Energivampyrer.

Av Yonie
Skrivet av GizmoTheGreen:

https://www.twitch.tv/piratesoftware/clip/AdorableFineDogeDeI...

Om man tar två modeller på monster som är Varg-inspirerade och skalar runt en massa så täcker dom -nästan!- varandra... wow vilken överraskning..!

Palworlds Pal's är helt klart inspirerat från pokemon men du kan inte copyrighta en artstyle...
Cremis är ju klart en "eevee" men kan man påstå copyright brott på en huvudform och :3 ansikte?

Så om någon gör fanart på en "grass type charizard" och har med den i sitt spel så ska nintendo få stämma skiten ur dom? lmao. nånstans går gränsen för vad som är för likt eller tillräckligt olikt.

Palworld rider på gränsen men jag tror det är delvis det som gör att gamers älskar spelet. det känns på något sätt MER pokemon än vad gamefreak kommit med de senaste 2 mainline spelen.

Men det ser inte ut som att dom har "copy pastat" från stulna modeller som det insinuerats.

Det kan såklart ändras om det kommer bättre bevisning än vad som visats hittils. (typ binary compare på vectors eller nåt som kan visa vilkda delar som är -identiska- polygonmässigt. inte bara "mycket nära after skalning och morping".)

Det är ju bara en grej om någon vill göra en (rättslig) grej av det. Att slå på stora trumman för att något spel har någon mindre aspekt, eller karaktär, som härmar eller kopierar från ens egna intellektuella egendom är inte längre vanligt förekommande, så länge det inte är en existerande Pokémon i ens egna kommersiella verk. Men däremot blir det betydligt mer uppseendeväckande om en väldigt stor del av innehållet drar en nästan rak linje och omedelbara paralleller till varumärket.

Pokémon skapade ju en helt ny typ av hobby- och lekintresse för barn. Resultatet från andra företag blev Digimon, Yu-Gi-Oh och dylika skapelser. Där var förvisso inspirationen väldigt tydlig, men verken i sig var fortfarande helt unika. Något jag inte tror man kan säga om Palworld, vilket också gör att de kan leva farligt rent rättsligt sett.

Av Yonie
Skrivet av Yonie:

Förra tjänst: Admin & projektutvecklare
Förra lön: 32 000:-

Ny tjänst: Eftermarknad/Innesälj & projektutvecklare
Ny lön: 35 500:-

Borta är övertidsersättning, som på min enhet normalt inte inföll ändå. Detta har ersatts av att gå från 25 till 30 dagar semester per år och arbetet sker på egendisponerad tid.

Kvar är 3500:- i friskvård och alla andra förmåner som företaget hittills erbjudit. Plus att ingenting ändras socialt, utan jag bibehåller samma kontakt med kollegor.

Det är spännande då den nya tjänsten är på en helt ny enhet, med en nyrekryterad chef. Kontakten med gamla enheten finns kvar och vissa arbetsuppgifter kommer överlappa. Samtidigt är det också skönt då min förra tjänst till slut blev lite av ett dagligt evighetsgöra jag tröttnat på, och burit under hela pandemin, kan nu lämnas över till andra.

Förhoppningen är att arbetsbördan minskar en aning, då nyrekryteringar fyller upp och lite mer därtill. Ironiskt nog med tanke på ett tidigare påstående har jag nog haft endast en ledig helg sen november. Med följden att jag inte längre riktigt vet vad jag vill göra av min fritid. Det har fallit så i skymundan att jag glömt hur man lever.

Hittills är bilden av min nya chef väldigt god. Det bollas idéer fram och tillbaka, jag känner mig hörd med det jag framför, och i vissa fall får jag hjälpa till tack vare systemkunskap hon inte ännu tillskansat sig. Det stryker egot medhårs.

Nä, en nystart på det här så. 👍

Skrivet av Yonie:

Lite kul att läsa sånt man skrev förr. Man påminns om var livet låg.

Intrycket jag hade av min nya chef är förstärkt, och nu kan jag konstatera att det är den bästa chef jag haft. Man är lyhörd, kravställande, räds inte konfrontationer eller diskussioner, berömmer gruppen och individerna samt försvarar sitt team när andra mellanchefer försöker lämpa över arbetsuppgifter eller problem som vi inte har att göra med. Det är riktigt högt i tak och det finns en öppenhet för vad man tycker och tänker om varann. Det fokuseras hela tiden pragmatiskt på sak och inte person.

Ny lön efter lönerevision: 37 100:-

En reallönesänkning för min del också.

Utöver det har jag nu blivit "rekryterad" av en projektledare som vill ha mig involverad i en produktägarroll för bolagets framtida IT-system. Det handlar alltså om en internationell koncerns IT-system, och att jag ska vara en ledande faktor med ansvar för det framöver, vilket jag nu varit till och från i någon månads tid. Detta utan extra ersättning.

Jag är utlånad till projektet i tre veckor till. Sen kommer jag tacka nej till vidare involvering i det.

Skrivet av Yonie:

Lite uppdatering på detta då, som blev något av ett diskussionsämne.

Som jag nämnde på senaste uppdateringen så fortsätter min närmsta chef vara ett oerhört stöd. Man har nu drivit frågan om ansvarstillägg hela vägen upp till VD. Där har man, tillsammans med andra som uttryckt uppskattning för min insats, argumenterat starkt för att ett ansvarstillägg är befogat. Särskilt med tanke på att jag driver en stor del av ett IT-projekt framåt.

I företaget finns redan en annan typ av ansvarspost som får ett tillägg på 3500:-. Detta var vad jag och de som argumenterade för min sak yrkade på. Men VD:n hävdade att den låg på 2000:- och erbjöd det retroaktivt för senaste månaderna. Om han påstod det av okunskap eller snålhet återstår att se i framtida diskussioner.

Det lovades inget fast tillägg framledes, utan vi behöver komma tillbaka till diskussionen och sen återigen få det retroaktivt.

Med det sagt:

Ny lön: 37 100:- + 4000:- i retroaktivt "bonustillägg".

Arbetsuppgifterna är nu fördelade så att projektarbetet enbart sker under en veckodag, medan resterande del av veckan hanteras normalt.

Om tillägget försvinner i framtida diskussioner kommer jag inte längre investera tid i projektet.

Då kör vi igen då. Jag summerar ovanstående och lägger till det nya.

Tjänst: Tredje linjens administrativa support + kravställare
Lön: 37 100:- + 4000:- i ansvarstillägg
Övrigt: Arbetstelefon, 3500:- friskvård, gratis vaccinering för TBE och dylikt, och en massa andra mindre erbjudanden.

Ingen övertidsersättning men 30 dagars semester.

Ansvarstillägget som innan årsskiftet var lite skört är nu satt i sten. Begärde en högre siffra men fick motbudet på 4000:-. Vilket jag godtog då det tar lönen över 40 000:- vilket känns som en form av brytpunkt.

Av Yonie

Det här inlägget är enkom till för att uttrycka följande:

Konsekvent agerande över tid är det som skapar långsiktiga justeringar i ens rutiner och vanor. Många bäckar små rinner till en å när det gäller kroppsliga förändringar du vill göra. För vissa processer går fort medan andra tar tid. Så oroa dig inte om du hamnar i fartgupp. 👍

Av Yonie

@lombra är du i Stockholm?

Mitt förslag är en Salomon Trailblazer 30L, men jag har en 25L som inte används och du gärna kan testa för storlekskontroll.

Anledningen till mitt förslag är för att höft- och bröstbälte är ett absolut måste när man börjar lasta en massa vikt i ryggan. Denna är mångfacetterad och väldigt bra för diverse syften.

https://www.loparshop.se/media/catalog/product/cache/ed1b3c59211...

Av Yonie
Skrivet av Trihxeem:

Haha! ingen dömer dig för att du försöker göra något <- förutom Yonie då

Det ökar möjligheten till minimalt deltagande. 😁

Det jag så ofta ser är saker som:

- Vara en bättre människa.

Vilket direkt väcker frågan i mig:

- Vad betyder det?

Av Yonie

Nyårslöften för 2024

Är du en sån som reflekterat över föregående år och anser att det behövs förändringar under 2024? Skriv dina reflektioner här och berätta.

Jag kommer döma dina löften om de är abstrakta eller inte har ett tydligt slutmål. Det vill säga, om du inte själv sagt att det är ett införande av en ny rutin eller liknande.

Av Yonie
Skrivet av fredrikkarlsson:

Hallå!
Skulle behöva lite tips på spel som 5 åringen klarar av själv..
Vill ha alla spel via steam..
Det han har kört tidigare utan problem är paw Patrol spelen.

Om datorn klarar av det så vet jag att ett syskonbarn verkligen gillar Hot Wheels Unleashed 2: Turbocharged och även Sackboy: A Big Adventure . Båda är enkla att starta och greppa för en yngling.

Det lär krävas handkontroll för dem också.