Inlägg

Inlägg som bsk! har skrivit i forumet
Av bsk!
Skrivet av Gamerouge:

Kanske fel tråd, men det VAR ju förhoppningsvis ett fynd.
Gjorde jag ett fynd när jag knep denna med ett års garanti för 5649:-?
Länk till webhallen
Den presterar lite sämre än jag hade hoppats på.
Att vissa tangenter inte verkar ha anti-ghosting, är det ett fel eller standard?

Standard att tangenter inte har anti ghosting på laptops. Du gjorde ett fynd eftersom den billigaste laptopen med gtx 1050 för närvarande kostar 7000. https://classic.prisjakt.nu/kategori.php?l=s402524872&o=produ... . Antar att du köpte den för a spela lättare spel på.

Av bsk!

Du kan få ett nytt 1070 för 2850 kr. https://www.komplett.se/product/917704/datorutrustning/datork...

Nya 1660ti kostar mellan 2900-3200 kr och presterar ungefär som 1070.

Nytt RTX 2060 kostar runt 4k.

Om du kan få ett begagnat 1080 för runt 4k är det bäst värde för pengarna det presterar bättre än rtx 2060. Här har du en annons på sweclockers som säljer ett 1080: https://www.sweclockers.com/marknad/168427-gigabyte-geforce-g...

Av bsk!
Skrivet av Jesper.P:

Funderar på att köpa denna. Specsen är ju riktigt bra för prisklassen, men hade några frågor ifall någon som redan har denna känner sig manad.
Hur funkar tangentbordet och touchpaden? Stöter man till touchpaden när man skriver? Hade en gammal Acer dator för många år sen som också var plastig. Där fastnade tangenterna och ibland gick de inte trycka ner. Kan man förvänta sig något sånt för denna?

Har läst att den klarar runt 10 timmar som mest på batteri. Kommer detta gå ner fort om datorn blir så varm som det står ovan eller kan batteriet hålla sig på över 6 timmar, under optimala förhållanden, i några år? (Har aldrig haft en dator med ett bra batteri förut så vet inte riktigt vad man ska förvänta sig efter ett par år)

Jag stöter inte till touchpaden när jag skriver men det har inte varit ett problem för mig med andra laptops heller så det kanske beror på att jag har händerna annorlunda än dig. Inga problem med tangenterna än men det är rätt plastiga, min gamla laptop fastnade också tangenten ibland men tror inte det kommer bli problem med denna laptopen. Vad gäller touchpaden upplever jag att den inte är "lika precis" som min förra laptop men har inte haft tid att finjustera inställningarna än- Vad jag gäller batteritid kan jag inte svara än då jag mest använt den med nätanslutningen än så länge förutom nån timme eller så. De tider som uppges av tillverkaren(tio timmar) brukar oftast vara fantasisiffror vid mycket lätt load. Skulle tippa på 6-7 timmar vid kontorsarbete och kanske 4-5 timmar om man ser på film om du drar ner ljusstyrkan till 75%. Värme påverkar batteritiden negativt över tid men tror inte batteriet blir lika varmt som CPU/SSD. Om jag har tillfälle ska jag se hur långt tid det tar att ladda ur laptopen imorgon.

Jag prövar att citera några av de som äger laptopen så kanske de tittar in i tråden. och kan ge lite feedback.

Skrivet av Yaana:

Klipper in det jag skrivit i "Dagens fynd — Diskussionstråden":

Hittills är det så att vid normal användning att den inte är tyst (kortare stunder är den helt tyst), inte blivit särskilt varm vid normalt användande.

Skrivet av lasseTM:

Jag kan meddela att det finns en ny BIOS uppdatering, jag tror att ingen har den nya än men kolla

Av bsk!
Skrivet av Edvin-89:

Nu är denna dator aktuell igen med ett ännu bättre pris.
Totalt 4490kr med HP's cashback.
Länk till tippstråden
Till Elgiganten

Ni som äger datorn, vad tycker ni nu när ni haft den ett tag, fortfarande lika nöjda? Jag är väldigt sugen på den, men vet inte hur bra Linux skulle rulla på en sådan här maskin, någon som provat?

Köpte denna igår efter några dagar av panik då min gamla håller på att lägga av. Eftersom jag bara haft den ett dygn kan jag inte ge något långsiktigt perspektiv men generellt sett blir värmeproblem värre med åren om man inte dammar av datorn. Kommer fokusera på de negativa bitarna då de positiva är uppenbara (pris/prestanda i en liten och lätt laptop). Du kommer inte få en laptop med 14" 1080p ips skärm, 8gb ram, ryzen 2500u med vega 8 och 256gb SSD såhär billigt igen från en reputabel återförsäljare förutom möjligen under black friday/mellandagsrean om ett halvår, om ens då.

Negativa saker:
1. Den är plastig.Visserligen förväntat men denna är mer plastig än andra laptops i prisklassen runt 4,5-5,5k. Det betyder bland annat att tangenbordet är sådär och trackpaden är sådär. Inget bakgrundsbelyst tangentbord förutom indikationslampor på caps lock och mute knappen.
2. Datorn går varm. Just nu när jag skriver detta inlägg är fläkten helt idle(0rpm). Processorpaketet/gpu ligger mellan 44-53 grader och SSD:n ligger på 50-55 grader vid idle. Det är 10 grader för mycket i mitt tycke.
3. Fläktkurvan på fläkten är dåligt inställd. Fläkten går från 0 rpm till 2200 rpm så fort man startar lite program. Finns liksom inget "mellanläge" där fläkten bara surrar lite grann i bakgrunden.
4. Fläkten är dessutom lite mer högljudd än fläkten på min förra laptop, beror antagligen på att det finns en grill mellan tangentbordet och skärmen där luft trycks ut. Vanligen är ovandelen av laptopen helt stängd och luft ventileras vid sidorna/undersidan vilket gör att man hör det mindre.
5. Vanligen skulle man enkelt kunna komma till rätta med dessa problem genom undervoltning av processorn eller finjustering av fläktkurvan men jag har tittat överallt och detta är ej möjligt på vår laptop då inga program(inklusive AMDs wattman) stödjer detta.

Sammanfattning: Den enda frågan du behöver ställa dig är; Behöver jag den extra grafikprestandan som ryzen 2500u tillsammans med vega 8 ger mig jämfört med laptops med intel CPU och deras integrerade intel HD grafik? Om du inte har behov av detta kan du köpa laptop i samma prisklass med intel cpu som är både svalare och har bättre byggkvalité än denna laptop. Knåpade ihop en lista på prisjakt på laptops med intel core/ryzen, 8gb ram, 256gb ssd, 1080p skärm här : https://classic.prisjakt.nu/kategori.php?m=s400999480&o=produ... . De flesta av dessa är dock större och tyngre 15.6" laptops.

För min del vill jag kunna ha möjligheten att lira enklare spel som dota 2 på 1080p i nödlägen, den möjligheten har jag inte med en laptop cpu och intel hd grafik. Ska du bara syssla med kontorsarbete och titta på filmer/streams på laptopen räcker en laptop med en intel core i3/i5:a. Kan tillägga att jag prövade spela dota 2 en snabbis i 1080p med lägsta grafikdetaljer("fastest") på denna laptop. Late game med mycket animationer osv. pendlar fps mellan 35-90, snitt runt 55fps. FPS drops ner till runt 35 fps i teamfights). Vega 8 är även kompatibel med externa freesync skärmar om du har en sådan vilket är najs.

Hittade även denna laptop med ryzen 5 2500u. Har klämt på några lenovo v330 och de har bättre byggkvalité, dock är skärmen(en dålig och alldels för mörk TN panel) och batteritiden väldigt mycket sämre än HP 14-cm0822no . Om den är svalare vet jag ej. Dessutom säljs den för tillfället av återförsäljaren ledaco som jag aldrig hört talas om och inte kan hitta ett enda legit omdöme om på prisjakt, finns en risk att de listat den fel.

Du skulle kunna köpa denna laptop idag/imorgon från elgiganten, testa den varsamt 1-2 dagar och lämna tillbaka den om du inte är nöjd.

Av bsk!

HP 14" Laptop (14-cm0822no) för 4990 kr hos elgiganten, dessutom 500kr cashback vilket blir 4490 kr.

14" 1080p IPS skärm
AMD Ryzen 5 2500u CPU
Vega 8 integrerad grafik
8gb DDR4 2666mhz RAM(2x4 gb, dual channel)
256gb Toshiba NVMe SSD

Näst billigaste enligt prisjakt är 6495 kr

Kommentar:

En i princip identisk laptop(fast med sämre trådlöst nätverkskort) har tidigare diskuterats här och här på sweclockers

Otroligt prisvärd sett till komponenterna, perfekt för fattig student, som bonus kan man antagligen även lira enklare spel som cs:go/lol/dota 2 med 60fps+ @ 1080p(allt annat low) med Vega 8 integrerad grafik. Nackdelar: Väldigt plastig, svampigt tangentbord och dålig fläktkurva där fläkten går från passiv till relativt högljudda 2200+ RPM så fort man öppnar lite extra flikar/sätter igång Youtube. Men för 4500 kan det vara värt det.

Dold text
Av bsk!

Jag hoppas Blizzard på något sätt ser till att det är någorlunda jämn fördelning av horde/alliance på varje server/realm eftersom de sannolikt inte kommer ha cross-realm funktioner.

Mitt minne angående PVP på vanilla var att den sidan med störst population i princip vann varenda PVP fight oavsett om det var World PVP eller BGs(Alterac valley). Den ojämna fördelning av horde/alliance på servrarna var ett stort problem under Vanilla/TBC.

Vad gäller PVE kunde man ha oturen att skapa horde karaktär på en server för att efter en månads levlande inse att servern var 80%+ alliance vilket gjorde det otroligt svårt att hitta grupper för pve på servern och som beskrivits ovan kunde man inte PVPa heller och då vara det bara börja om från början igen eftersom man på den tiden inte kunde transfera sin karaktär till annan server/realm.

Hoppas också de har möjlighet för globala chatt kanaler redan från launch. Kommer ihåg hur svårt det var att hitta grupper i vanilla. Det fanns ingen "LFG" chatt, om en person lämnade en grupp mitt i instansen var man tvungen att åka tillbaka till ironforge/orgrimmar för att hitta ny gruppmedlem om man inte hade en snubbe på sin friendlist/i guilden redo att flyga till instansen.

Av bsk!
Skrivet av pålis:

Gå in på prisjakt och leta upp billigaste datorn med SSD, 8+GB RAM och 1080p-skärm.

Jepp så skulle jag också gjort. Fast man vill nog ha minst 256gb ssd. Här är resultatet:

https://classic.prisjakt.nu/kategori.php?l=s400428631&o=produ... .

Skulle valt någon av dessa tre (tänkt på att en är 14" om du vill ha en lite mindre laptop):

https://classic.prisjakt.nu/produkt.php?j=4968965,4944152,481...

Skillnad mellan i3/i5/ryzen 3 är negligerbar ärligt talat. Vill han definitivt inte ha en laptop med ryzen eller en lenovo dator så är datorn du länkade ett helt okej val.

Av bsk!

Har han en gsync skärm redan? Om inte så kan ni spara en del pengar om ni köper vega 56 hos proshop för 3390 kr ( https://www.proshop.se/Grafikkort/PowerColor-Radeon-RX-VEGA-5... ). Vega 56 har något sämre prestanda än RTX 2060 i directx 11 titlar men likvärdig prestanda i directx 12 titlar. Överlag mer prisvärt.

Av bsk!

För oss som är lite out of the loop, vad är det som är så dåligt med epic games store/launcher ?

Vad jag kommer ihåg blev det samma shitstorm när man behövde skaffa steam tillsammans med HL2/counter-strike och när BF/CoD togs bort från steam?

Av bsk!

Dell Gaming Laptop 15.6" för 7990 kr hos elgiganten

15.6" 1080p IPS skärm(60 hz)
GTX 1050ti GPU
i5-8300H CPU
256gb SSD
8gb ram

Bra för den som är ute efter en billig laptop som man kan gejma på. Finns inga som säljer samma modell på prisjakt men nästa billigaste laptopen med ett 1050ti kostar 8888kr enligt prisjakt.

Av bsk!

Tror ni att företag som google/facebook osv. är emot dessa regleringar för att de är godhjärtade och tror på ett "fritt internet" av principskäl? Samma företag som för övrigt samlar och säljer era privata uppgifter till högstbjudande i den mån EU:s GDPR regler inte förbjuder det?

Nej, de är emot dessa regleringar för att de tjänar miljarder och åter miljarder genom annonser och dylikt på att folk tittar på upphovsrättsskyddat material på deras sidor. Hittills har plattformarna i princip inte haft något ansvar för detta(iaf inte inom eu-rätten). Tycker personligen det är rimligt att onlineplatformarna får ta visst ansvar för detta eftersom de faktiskt tjänar pengar på det.

Vad gäller youtubes content id/copyright content claim system som ibland fungerar dåligt och/eller missbrukas(se ex. denna video) så tycker jag inte EU nya direktiv kan beskyllas för detta. Speciellt inte med tanke på att systemet funnits i typ 15 år och problemen med system har varit allvarliga i flera år innan dessa artiklar kommer träda i kraft.

Är man helt emot upphovsrätt som koncept kan jag förstå att man inte gillar EU:s direktiv men folk som beskriver detta som slutet för Internet tycker jag överdriver.

Av bsk!
Skrivet av anon162230:

Bättre att gör ett separat spel typ Battlefield BR och släppa en massiv BR bana varje månad i 12 mån för att hålla intresset uppe.

BF BR spelet med EN bana är F2P

Gillar man spelet får man köpa ett pass för att få access till övriga banor m.m.

----

Skulle inte förvåna mig om ett helt separat Battlefield BR spel redan är under full utveckling.

Jag ser helst att DICE INTE utvecklar ett Battlefield BR utan låter en annan EA studio som t ex CRITERION utveckla BF BR.

Battlefield franchise behöver nya utvecklare med nya ideer. Jag tror ärligt att DICE har blivit fartblinda för de hållit på med Battlefield för länge och hamnat i ett inrutat mönster med gamla ideer som de har svårt att bryta.

EA äger redan respawn entertainment som utvecklade Apex legends. De är också förläggare till Apex Legends. Ea äger också dice och Battlefield 5. Så länge det går bra för Apex har de inga jätteincitament att utveckla ett till fristående BR spel.

Av bsk!
Skrivet av Xinpei:

Plus moms. Kom ihåg att Newegg är exkluderat moms eftersom varje stat har sin egen momssats. Alltså måste man lägga på 8-10%.

Att dessutom skulle vara något enbart i Sverige är ju inte heller sant. Amazon.de tar t.ex. samma priser som Sverige på GTX 1660Ti.

Korrekt men min poäng är fortfarande att i USA kan man just nu inte få ett nytt 1070 eller vega 56 billigare än ett 1660ti. I sverige kan man få det. 1070 går får 3190 kr hos elgiganten just nu(och vega 56 går ibland för runt 3200 kr om man beställer från tyskland)

Av bsk!
Skrivet av Lodisen:

Riktigt vidrigt pris. Hade kanske passat in i 2500 kronorsklassen.

Priserna är knas i Sverige som vanligt. I USA går partnerkorten att köpa för 280$ på exempelvis newegg vilket är billigare än både vega 56 och 1070 där borta.

Ett vettigare köp för amerikanarna med andra ord.

Av bsk!

Jag röstar för att nästa års vinterdator från sweclockers har mindre formfaktor.

Av bsk!
Skrivet av Korgan:

Det är ganska uppenbart att detta är direkt svar på Vega 7. Så slipper nVidia sänka priset på RTX2080

Vega 7 och GTX 1160 kommer inte vara i samma prisklass.

Edit: Jag är en idiot. Trodde tråden handlade om 1160

Av bsk!
Skrivet av GeoTD:

Ni känner väl till AdoredTV? Skotten som bor i Stockholm och har leaks som stämmer ganska bra med vad vi ser?

Väldigt underväldigande presentation för oss som trodde på AdoredTVs läcka.

I princip ingen av de förutsägelser han hade om announcements på CES stämde. Han trodde att de skulle announca en 16c Ryzen på CES, istället fick vi en 8c/16t. Han trodde även de skulle announca Radeon RX 3080 för 249$ men vi fick Radeon VII för 699$ . AMDs presentation visade överhuvudtaget inga detaljerade specifikationer för nya Ryzen 3000.

AdoredTVs läckta specifikationer kanske kan visa sig stämma men hans förutsägelse att dessa skulle announcas på CES var helt klart fel. AdoredTVs förutsägelse om io chiplet design verkar dock stämma.

Edit: Här är AdoredTVs twitterreaktion på presskonferensen.

Av bsk!

GTX 1160 kommer bli ett riktigt bra kort att döma av RTX 2060

Av bsk!

Rätt sjukt att de finns folk som köper telefoner för över 4000kr nuförtiden. Snacka om att kasta pengar i sjön.

Skickades från m.sweclockers.com

Av bsk!

Hoppas på att juldatorn blir i mini-itx/micro-atx format nästa år för den genomsnittliga gamern !