Inlägg

Inlägg som bsk! har skrivit i forumet
Av bsk!
Skrivet av mrqaffe:

Beskriv hur du kopplat, menar du att du kör wifi? i så fall vilka delar och hur ser det ut med andra nät i närheten?

Jepp kör wifi, har Internet in i routern sen har jag en eller två laptops anslutna till wifi. Även om jag bara har en kopplad till wifi så får jag fortfarande bara ut 12-13 mbit istället för 30. Finns väl åtminstone 7-8 nät i närheten jag kan koppla till men antar att det inte är relevant?

Av bsk!

Router begränsar hastighet

Hej,

Har en Netgear W614 v9 router. Har bahnhof 30 mbit och uppnår lätt hastigheten när jag kör med sladd via router eller direkt in i datorn. Innan när jag körde med wireless fick jag inte ut mer än 2-3 mbit men nu när jag har stängt av SPI brandväggen i routern kommer jag upp i 12-13 mbit vilket är OK men fortfarande inte tillräckligt Har senaste firmware versionen. Är det så att jag har för dålig/gammal router eller borde det gå? Får samma resultat på båda mina laptops och har prövat att stänga av windows brandvägg och dylikt men det har inte hjälpt. Finns det några inställningar jag kan laborera med? Har windows 7 på båda datorerna.

Av bsk!
Skrivet av ziim0n:

Jo men absolut, det borde väl funka. Tar tillbaka min mening med "det är ett krav" då det blev lite väl hårt Men varför man i hela friden kör på 2GB minne när 4GB kostar 180kr är för mig en gåta. Även om starter inte klarar mer så varför inte liksom..

http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=441042 Köpte dessa till min egna och det fungerar utmärkt.

Du har rätt i att om man ska uppgradera ram kan man lika gärna köpa 4 gb men jag undrar över varför du väljer 64-bit istället för 32-bit när du uppgraderar. Spelar det någon roll? Känns som datorn borde vara "anpassad" för 32-bit.

Av bsk!
Skrivet av ziim0n:

Förstår inte exakt vad du menar med att "sätta i den i Acern"? Ska du ta bort SSD'n från stationära och formatera om den och sedan sätta den i Acern, och din fråga är om det är värt att sätta SSD i Acern eller ej?

Kör själv med en Intel 40GB SSD och det ger väl en extra boost givetvis, men det gör inget mirakel. Fortfarande den långsamma CPU'n som sätter begränsningarna. Men det märks, helt klart. Snabbare uppstarter (givetvis) och program drar igång lite snabbare trots den långsamma CPU'n så det blir ju en lite "overall-snabbare-feeling" över det hela.

Överlag så fungerar den fint till det vanliga vardagssysslorna. Själv GPU-accelererar jag webbläsare så det flyter på fint där också. Men räkna med att det kan gå lite knackigt på väldigt tunga hemsidor men inget som stör direkt. Word/Excel är inget problem och inte heller videouppspelning.

4GB och ominstallation till 64-bit operativsystem är ett krav enligt mig.

Skrev ett inlägg i en annan tråd gällade HD-video.

#11451957

Men till er båda, se till att köpa versionen med 1280x720 upplösning!

Räcker det inte med att stoppa in 2 gb ? I vilka situationer använder du mer än 2 gb ram? Undrar också varför du använder 64-bit windows istället för 32-bit ? Jag förstår att WIndows 7 Starter 32-bit är begränsad till 2 gb men Windows 7 Premium/Ultimate 32-bit är väl inte det?

Av bsk!

Inget seriöst e-sportspel men ser ut att bli riktigt roligt som ett casualspel. Om man lyckas råda bot på lagg på ett bra sätt.

Av bsk!

League of Legends är det bästa gratisspelet just nu såklart. Vet dock inte om det räknas som ett MMO. Det är lite som dota.

Av bsk!
Skrivet av zhizo:

wolfenstein enemy territory helt klart. Spelet har några år på nacken nu men det har allt man kan tänkas vilja ha från ett fps och det är helt gratis.

Håller med om att detta är ett bra spel. Spelade det mycket för många år sedan, undrar varför det aldrig bröt igenom.

Av bsk!

Det vore sjukt bra om du kunde skaffa dig en SSD hårddisk. Använder du trackingprogram och flera klienter samtidigt kommer det gör underverk för din prestanda när du spelar. Trackingprogrammen tar som fan på hårddisken och en del på processorn, speciellt om du ska behandla flera hundratusen händer på en gång i en databas.

Förutom det så är poker inte alls krävande så det är budget val som gäller, se bara till att upplösning du vill ha stödjs.

Av bsk!
Skrivet av Agemman:

Razer kommer med ett mekaniskt. Sedan finns ju SteelSeries 7G samt filco Majestouch. Det är väl de som har svensk layout vad jag vet.

Både 7g och 6g använder Cherry black, det är lite för mycket mostånd i dem för min smak, dessutom lutar dem på ett obehagligt sätt. Filco majestouch med svensk layout går bara att köpa från the keyboard company och de får inte in tangentbordet förrän december vilket är för långt tid.

Av bsk!
Skrivet av ygd3n:

Aldrig förstått riktigt va mekaniska tangentbord är, är knapparna lättare å trycka ner eller nått sånt ?

Skriv gärna en enkel redovisning så ja fattar

Typ, kunde heller ingenting om det för några dagar seadan.

Här kan du läsa om det:

FZ :: Test/Hårdvara :: Filco Majestouch

och mer detaljerat här:

Mechanical Keyboard Guide - Overclock.net - Overclocking.net

Av bsk!

Mekaniska tangentbord i Sverige?

Köpte ett billigt Logitech Ultrax premium för ett tag sedan. Det var bra i början, väldigt responsivt, låg profil, billigt och man kan skriva snabbt på det. Tyvärr börjar det bränna och göra ont i mina leder och fingrar efter för mycket gejming och nu vill jag ha ett mer högkvalitativt mekaniskt tangentbord. De kända märkena är väl cherry, das eller filco. Skulle gärna vilja pröva ett tangentbord med Cherry Brown tangenter, verkar vara en bra kompromiss mellan de svarta och de blåa.

Hörde att Razer kommer med sitt första mekaniska nu om en månad med Cherry Blue tangenter som verkar lovande och det får väl bli det om jag inte hittar ett bättre alternativ innan det släpps. Någon som vet om det finns någon som säljer mekaniska tangentbord i Sverige, förutom Steelpad v6(för det suger)?

Spelar alla möjliga spel, har extremt långa och smala fingrar och stora händer och skriver även en väldans massa och extremt fort så ett bra tangetbord är viktigt. Vill helst inte betala 1400

Av bsk!

Alternativ till netlimiter

Hej,

Söker ett enkelt program som begränsar bandbredd upp och ned till datorn. Vore härligt om det var gratis men det behöver det inte vara.

Av bsk!

Jag började spela releasedagen. Alla som vet något vet att UBRS var the place to be i vanilla WOW eftersom det var där chestet till klassens lvl 60 set och andra godbitar droppades. På den tiden var klass seten ej klass specifika men jag var präst och ville ha devout robe för att completa hela devout setet ty guilden skulle snart, som första horde guilden på vår server, entra Molten Core. Efter runt 20 runs fick jag dreadmist robe men av någon anledning hade jag siktet fastställt på hela devout. Efter 91 runs med mestadels randoms(1 run= 2 timmar) fick jag till sist Devout robe. Här har ni skillnaderna mellan robesen:

Dreadmist Robe - Thottbot: World of Warcraft
Devout Robe - Thottbot: World of Warcraft

Jag använde aldrig Devout robe.

Av bsk!

RAF/Resurection Scroll och Free Trial promos

Hej,

Kommer kanske börja lira WOW igen, har inte spelat på två år eller något, spelade TBC men ej WOTLK. Har hört att Blizz kör med massa promos med bonusar för att locka tillbaka spelar. Hörde om något som heter scroll of resurection där den värvade och den som värvas fick någon bonus och jag undrar om den på något sätt kan kombineras med 10-day free trial av WOTLK som finns på min account management sida eller om man bara kan utnyttja en promo? Vill få ut så mycket gratis speltid som möjligt.

Undrar dessutom om jag kan se vilka karaktärer som finns på mitt konto utan att först skaffa WOTLK eller speltid

PS. Vill inte ha erbjudanden via PM eller något DS.

Av bsk!
Skrivet av Doofus:

I vanilla / beta var allt underbart. Spelet var kanske inte ultimat balanserat (world of roguecraft) men väldigt tillfredsställande.

Nu får du väl för fan ta o ge dig. Jag har inte lirat WoW sedan början på TBC så har ingen erfarenhet av det TS talar om men betan/vanilla sög stenhårt. Servrarna laggade som fan, pvp var ett skämt. Massiv urlaggning i tauren mill var det enda alternativet men pvp var ändå inte lönt eftersomdet inte gav någon gear värd namnet. Pvp rankingsystemet var ett skämt. Sklitlånga köer till servarna (ibland 20 min+) . Ett bra rollsystem fanns inte ens när spelet releasades utan det var en massa hemsnickrade /roll 100 lösningar eller helt random loot som gällde. Alltså jag kan fortsätta i all oändlighet, folk har en tendens att glorifiera the early days of WOW om man säger så.

Av bsk!
Skrivet av meramos88:

angående moderkortet så borde det vara bra om det var usb 3,0 inkluderat? finns det något bra rekomenderbart 890-chips med 3,0 usb:n? och sen vill jag gärna veta varför just ett 890-chips rekomenderades till mig

hittade ett med 890-chipstet OCH Usb 3.0 --> Gigabyte GA-890GPA-UD3H - Inet.se vad tror ni?

ollwee: tack för Tb:n den var mkt mer prisvärd!

Det är ett bra moderkort som dessutom stödjer upplösning av extra kärnor. Vissa lite äldre moderkort stödjer inte upplåsning av extra kärnor men jag vet inte riktigt vilka som stödjer det och vilka som inte gör det men det kan man läsa sig till.

Av bsk!

Beror på vad du köpte 470 för men 470 är ett bättre kort prestandamässigt, nackdelen är att det tar mer ström och är varmare än 460. Det är lite hugget som stucket, oavsett så har du gjort ett bra köp.

Av bsk!
Skrivet av Markel0n:

'

Kombinera olika sorters ramkretsar gör ingen skillnad mot om dom är från samma tillverkare.
Det behöver inte ens vara samma latens, moderkortet ställer om det automatiskt.

Okej, trodde det kunde bli problem att blanda 1gb och 2 gb men har kanske fel. Fortfarande overkill med 6gb för spel tycker jag.

Skrivet av meramos88:

Tack för länken Encho, underlättar mkt!

det andra moderkortet som Markel ser bra ut, usb 3 är ett stort + det är något vi missade när vi byggde ihop denna.

nätagget: 500 nätagg räcker alltså? anledningen till overkillen är som du sa, framtidssäker men det är även för att jag vill vara på den goda sidan av bränna upp min dator listan.

moderkortet: skillad mellan https://www.inet.se/artikel/1901022/gigabyte-ga-890gpa-ud3h och https://www.inet.se/artikel/1901030/...te-ga-870a-ud3 ?

processorn: vad tycker ni om phenom2:an? jag kommer att låsa upp den till en Quad är tanken

Alltså, det kommer räcka med ett bra 500w nätagg för att köra systemet men nätaggregat kan det vara värt att spendera pengar på eftersom ett nätagg kan hänga med flera byggen. Att lägga så mycket som du gör på ett nätagg är aldrig bortkastat i längden, speciellt inte med corsairs nätagg som håller så hög kvalitét. Dessutom är ett nätagg som inte är hårt belastat ganska tyst vilket är skönt.

En av moderkortslänkarna du länkade till fungerar inte så vi kan inte jämföra.

ATt låsa upp kärnorna kan vara ett jättebra sätt att få en jättebillig quad core, det funkar dock inte alltid, tänk på det, kanske får du nöja dig med 2-3 kärnor om du har otur. Hur som helst så är det grafikkortet och inte processorn som flaskar mest om du ska spela så det påverkar inte jättemycket.

Av bsk!

Mer än 4 gb ram är helt onödigt, dessutom inte bra att kombinera olika sorters ram-kretsar som ni ville göra. Nätagget är av hög kvalité och framtidssäkert men overkill till nuvarande system som max behöver 500w. Jag skulle titta noggrannare på moderkortet, https://www.inet.se/artikel/1901030/gigabyte-ga-870a-ud3 verkar vara bättre med usb 3 och sata 3. Annars ser det bra ut, du kan ju byta ut grafikkortet till ett 460 för att spara några hundralappar men skillnaden i pris/prestanda är marginell.

Av bsk!

Hur kan man rekommendera ett sånt här kort för en plattform som håller på att fasas ut? Känns lite sådär, förstår inte vem som skulle vilja ha detta kortet, alla extrema överklockare väntar väl med spänning på nästa generation att testa.