Inlägg

Inlägg som Freddie-97 har skrivit i forumet
Av Freddie-97

Köpa ett tredje R9 290x?

Hallå!

Sitter med två R9 290x för tillfället. Några kanske läste en tråd om att mina grafikkort blev väldigt varma, problemet är helt löst nu bytte chassi och nu ligger båda under 75 grader med en fläkt kurva på 80%. Har åtta expansionsplatser på chassit och tre Pci-E på moderkortet så jag får plats med tre grafikkort så tänkte fråga om det kan vara värt att köpa ett tredje här på marknaden, eller ska man satsa på Pascal/Polaris? Tycker mest det känns ganska surt att börja om från början och sälja båda R9 290x som jag sitter på, för det är ju fortfarande två bra kort speciellt för att vara sedan 2013. Har kollat på lite tester och det ser ganska bra ut med tre grafikkort. Ska också nämnas att jag kör 4k, känns som det kan vara vettigt med lite extra fps i framtiden. Har en i7 4790k tror ni den kommer flaska? Tror själv det är lugnt, speciellt om jag överklockar den.

Specs:
I7 4790k 4 ghz
2st R9 290x Asus DirectCU II (båda är 4 GB versionen)
8 gb Ram
Msi g55 z87
1200w Fsp Aurum
120 GB Kingstone
500 Gb Western digital
Elite 430 Chassi
Windows 10 (äkta)

Av Freddie-97

https://m.prisjakt.nu/product/3189890
Här är ett billigt allternativ av ett 970. Dock är det orginal kylare! Kommer ju bli lite varmare än andra modeller. Dock tror jag dem kommer kunna klara en godkänd tempratur ändån! Du får även Rise Of The Tomb Raider på köpet

https://m.prisjakt.nu/product/2809955
Vill du ha bättre kylning hade jag köpt dessa dock dyrare, kan även höras lite mer, men dem är ett av det bästa alternativet om du vill ha ett svalt system!

Om du vill vara lite snålare finns ju marknaden här på Sweclockers till hjälp

Skickades från m.sweclockers.com

Av Freddie-97

Vilken upplösning kör du? Har själv ett crossfire system vilket jag tycker är grymt, bara värmen som är att klaga på. Men hade satsat på 970 sli! Har en kompis som kör 980ti. Har 5-10 fps mer än han i alla spel med två 290x. Tror också du kan få två 970 billigare än ett 980ti vilket är ett stort plus i kanten

Denna länken talar för 970 sli tycker jag:
http://candytech.in/gtx-980-ti-vs-gtx-970-sli-the-better-choi...

Annars är ju 980ti ett bra alternativ ändån såklart men är du sugen på dem få extra fps så hade jag satsat som sagt på 970 sli. Tror inte det kommer vara några värme problem med 970 sli dock, mest amd korten som har dem problemen. Problem kanske är fel att säga eftersom dem är lite mer anpassade för högra tempraturer!

När det kommer till CPU så hade jag satsat på ett 1150 system med en i7 4790k. Har den själv verkligen prisvärd! Men börjar din i7 2600k fungera normalt igen, så hade jag behållt den ett tag till faktiskt.
Fortfarande en riktigt bra processor som klarar av ett sli system utan flaskande!

hoppas det var till hjälp

Skickades från m.sweclockers.com

Av Freddie-97

Okej 05 såg heller inte dum ut! Plus att den är billigare, vilket verkligen gillas

Skickades från m.sweclockers.com

Av Freddie-97

@b3h4ppyn0w: Det har jag som tur är:)

Av Freddie-97

@b3h4ppyn0w: Blir nog denna! föll mig i smaken direkt: http://www.liontech.se/partdetail.aspx?q=p:4191702
Såg as nice ut . Perfekt om dem håller låg temp för då kan jag även trycka in ett tredje grafikkort(8 kort platser). Ganska overkill men man kanske hittar ett billigt begagnat någon dag! Blir nog ett köp till sommaren/maj. Tack som fan du, hade ingen aning om att det fanns sådana chassi!

Av Freddie-97

@b3h4ppyn0w: Såg ganska nice ut ändån på videon! Men om du skulle gissa hur mycket tror du jag får ner korten om jag använder ett sådant chassi?

Av Freddie-97

Ja kylpastan känns som ett måste. Såg att han/hon var från Helsingborg också. Vilket är kanon för mig! Men förstår inte inte det med 90 graders vridning. Vad är det? . Finns det fler chassin som använder detta? Tyckte själva chassit inte var så snyggt, kanske inte jätte viktigt men hade varit kul att få ett snyggt chassi på köpet liksom

Skickades från m.sweclockers.com

Av Freddie-97

Har den, hjälpte inte alls för mig tyvärr:/

Skickades från m.sweclockers.com

Av Freddie-97

Verkar dock som det gjorde under med att pilla loss damm från båda korten! Testade även att byta plats på dem! Spelat assassins creed unity i 30 min ligger på 85c, vilket jag tycker är okej ändån! Kör båda på 100% fläkt kapacititet dock, så dem låter ju som 2 motorsågar:/

Skickades från m.sweclockers.com

Av Freddie-97

Tänkte också fråga om tempsen kommer bli ännu värre vid sommartider. Klockar det ner sig ännu mer kommer det ju visa sig ännu mer i spelen!

Skickades från m.sweclockers.com

Av Freddie-97

Bra idé! Har dock en 4k freesync skärm! Vill ju kunna utnyttja freesync! Känns tråkigt att ha 2 st 970 och inte kunna utnyttja freesync:/

Av Freddie-97

@Al3xswe: Har ändrat till 100% går upp i 94c ändån. Plus att det övre klockar ner sig 200mhz ibland. Tänk sen när det är sommar då lär det klocka ner sig ännu mer:/

Av Freddie-97

Blir nog till att köpa ett mer ventilerat chassi trots allt! kollat omkring lite!

Lutar mot detta: https://www.netonnet.se/art/komponenter/chassibarebone/tower/...
Tycker tyvärr inte vattenkylning är värt dem pengarna det kostar. Gör det stor verkligen så stor skillnad på tempsen med ett bättre chassi?
Tänkte satsa på ett fulltower! några andra tips! Någon som kan säga på rak arm hur mycket man kan tjäna på byte till ett nytt chassi?

Av Freddie-97

@b3h4ppyn0w: Aha det blir den då . Får nog vänta en månad dock! Men kanske lika bra att testa kylpastan ändå, garantin kommer ju rycka när jag byter fläktar! Ser jag att korten går ner 10c så klarar jag mig nog utan vattensystem!

Av Freddie-97

@b3h4ppyn0w: Låter bra. Får nog bli detta då tror inte chassit skadar så mycket om jag köper det! Klarar mig nog med en budget aio tror jag, eftersom jag inte bryr mig så länge det inte klockar ner sig!

Av Freddie-97

@b3h4ppyn0w: Har varit lite sugen på nytt chassi dock är min budget inte den bästa just nu. Vet om att mitt chassi inte är det bästa för ett svalare system! G10 låter som ett intressant och ganska billig vet du ungefär hur mycket det drar ner?

Av Freddie-97

@Mimematis: Oj fel av mig 6 har jag! Använder alla!

Av Freddie-97

@b3h4ppyn0w: Precis har läst det också att alla heatpipsen inte får kontakt det är jävligt frestande att byta pasta. Tror det kan dra ner värmen rejält trots att dem är gjorda för en hög värme. Men det skulle varit jävligt gött att slippa höra dessa två motor sågarna på 100% fläkt kapacitet . Verkar ju dock jätte lätt att byta pasta men som sagt så finns ju risken att något går snett. Kanske bäst att ringa Asus i veckan och fråga lite.

Tack för svaret!

Av Freddie-97

@Extremaz: Köpte det ena kortet i maj 2015 det klarade sig på 80c själv, inga problem då tyckte jag. Sen det andra köpte jag i september 2015. Det drar ner värmen rätt bra när jag rengör dem så mycket! Kanske lite overkill ändå men :). Har läst någonstans att dem har fyllt på med väldigt lite pasta på dessa korten. Tycker mest det är jobbigt att ha båda fläktarna på 100% ändå klockar dem jävlarna ner sig. Kanske blir till att byta dem då. Tre års garanti så det är ju chill. Men har en kompis som skulle byta sitt trasiga grafikkort det tog tre månader eller något innan han fick ett nytt, och det var av just Asus.

Tack för svaret!