Inlägg

Inlägg som reverend benny har skrivit i forumet
Av reverend benny

Jag hade nog valt Denon. Kör en x2400 just nu och kunde inte vara nöjdare. Det var en uppgradering från en äldre Yamaha och det var verkligen stor skillnad. Denon verkar supportera sina system med mjukvaruuppdateringar löpande också, rätt trevligt.

Av reverend benny

Jag väntar lite på att Samsung ska släppa sina 2024 modeller så att 2023 droppar lite i pris. Är på jakt efter en tv med One Connect box och har inte så mkt att välja på med än deras flagship modeller.

Av reverend benny

Någon som sneglat lite på nya MINI?
Testkörde den gamla elvarianten och blev rätt impad, rolig att köra och hyffsat pris. Enligt tidiga tester så verkar den nya vara ännu roligare och effektivare.
Nackdelen är att jag tycker den tappat i design och samarbetet med GWM skaver lite, men BMW/Mini kanske har snickrat egen mjukvara och kommer stå för det framåt samt koll på kvaliteten.

Av reverend benny
Skrivet av slug68:

Men hur blir det med TVn går väl på eget vlan,
Var därför jag frågade om det räcker med en kabel,
Har en gammal Telia router som jag tänkte använda och som ni skriver sätt en swich på port 1 så ska det fungera,
Man får alltså mer än 1 ipadress ?
Annars hänger jag inte med.
Inget krav på att nätverken lokalt ska kunna nå varran, räcker att dem kommer åt internet.
Ursäkta om jag har brustit i hur jag tänker och beskriver scenariot

Tror inte de nya boxarna (som suger) använder VLAN. Men ett annat alternativ är ju att köra Apple TV med Telias play app. Där har du alla kanaler och det fungerar bättre än Telias egna boxar.

Av reverend benny

Slappna av och ta det lugnt, posten kommer när analyserna är klara...

https://omni.se/postarbetare-hittade-1-300-brev-med-knark-i-goteborg/a/2BQVxR

Av reverend benny
Skrivet av Hassel fd Jompenleet:

Så du bedömer företagens seriositet genom deras prissättningsmodell? Grundidén för samtliga företag måste väl ändå vara att tjäna pengar.
För mig handlar det mer om support, tillgänglighet och lite hur de vill ha sina betalningar, dvs pappersfakturor, kivra etc.
Tycker också att det känns fel på något sätt men det verkar ju vara det enda sättet att för mig som privatperson behålla ett rimligt pris hos många tjänsteleverantörer.

Det gör jag, om ett företag drar ner byxorna och erbjuder saker för inga pengar alls för att sedan börja smyghöja eller försöker dölja den riktiga kostnaden efter 12 månader så tycker jag det är oseriöst.

Ta Telia bredband som exempel, det är ett ok pris i 12 månader sedan så ökar det rejält, ofta dyrare än andra.
Bahnhof har ett något högre pris än Telia men är tydlig med vad som gäller om dom kör någon halva priset deal i 3 månader.
Jag anser att man ofta får vad man betalar för och därför har jag svårt för lockerbjudanden där man försöker mörka kostnader.

Av reverend benny

Tycker hela grejjen med att hota med att säga upp känns fel. När ett bolag erbjuder mig bättre pris när jag hotar att lämna så brukar jag lämna, men det finns några undantag. Vill inte vara kund hos den typen av bolag, känns inte seriöst.

Internet där kör jag Bahnhof, dom har samma priser och har kör sällan bisarra kampanjer.
Det enda stället där jag brukar ringa upp och hota med att säga upp men stannar kvar är sektor alarm, dom smyg höjer under några år och när man ringer upp och säger till så sänker dom. Men har inte hittat några som har samma erbjudanden.

Comviq bytte jag till Hallon.

Av reverend benny
Skrivet av jnsson:

Nej, jag pratar om de inbyggda apparna som kan uppdatera via Play Store, inte 3:e parts appar.

Har Samsung lagt ner med sin Galaxy store då numera? Trodde vissa appar krävde att man uppdaterade det därifrån.

Av reverend benny
Skrivet av jnsson:

Nej, inte bara. Man kan få nya funktioner även om man inte får uppdatering från sin tillverkare. Jag hade en Huawei platta och den fick som exempel funktionen att behörigheter automatiskt tas bort efter 90 dagar för att den kom via Play Store och inte en uppdatering från Huawei. Sedan kan mycket av Android systemet uppdateras via Play Store och ingen genom ett uppdatering från tillverkaren som iOS behöver göras. T.ex. så kan telefonappen, kameraappen, meddelande appen mm uppdateras via Play Store

Fast det du pratar om nu är ju att ladda ner appar och att då addera funktionalitet till telefonen, det är skillnad på att tillverkaren underhåller sin version av Android med tillhörande appar och med säkerhetsuppdateringar eller senare releaser av Android.
Det som är lite trist med Samsung är att man behöver grotta ner sig lite i det finstilta för att förstå hur de olika modellerna uppdateras. Det är t.ex. så att A modellerna kan ha kortare livscykel sett ur ett uppdateringsperspektiv men även att de inte patchas lika frekvent vilket gör det lite klurigare att underhålla om man väljer att köra det som en företagstelefon med MDM.

Jag hoppas att Samsung framåt förenklar lite hur dom ser på uppdateringar på sina olika modeller och kör något liknade vad Apple gör. Men, med det sagt. Apple gör det inte heller lätt för användarna numera, det är otydligt hur länge dom uppdaterar äldre OS.

Av reverend benny

Det låter konstigt att en lägenhet blir dammig så fort om du nyttjar den normalt och det inte pågår några renoveringsarbete med slipdamm eller liknande. Det låter faktiskt lite extremt.
Hur mkt damm hade fastnat i filtret?
Har du aktiv ventilation typ FTX där det trycks in luft i lägenheten i "rena" utrymmen och sugs ut i smutsiga som kök och badrum?

Av reverend benny
Skrivet av jnsson:

Detta ändrade Samsung på för 3-4 år sedan och ger 4-5 års uppdateringar redan nu
Mycket av säkerheten i Android går att uppdatera utan att behöva ge en uppdatering från tillverkaren, till skillnad från iOS. Mycket kan uppdateras via Play Store.

Hur menar du med att mycket av säkerheten kan uppdateras via PlayStore? Det är väl Samsung som släpper uppdateringar till sina produkter inte generiska sådana i Playstore?
Samsung släpper t.ex. månadsuppdateringar till sina S modeller, kvartalsuppdateringar till sina A modeller (vissa har månad) osv. Det är detta dom lovar ska göras i X antal år.

Av reverend benny

DinMamma

Av reverend benny
Skrivet av Wrk4Pwn:

Tänkte köpa en skärm som har DP version 1.2. Undrar då om en laptop med usp c "USB4® port" eller "USB 3.2 Gen2 Type-C® with Power Delivery" skulle klara av att ge 144hz 1080p. Funger det i båda? Tack!

Det beror helt på vad det är för spec på laptopen och skärmen samt om jag förstått saken rätt, vilken kabeltyp som används.
DP1.2 kan ju ta emot en 1080p signal, men kan laptopen producera det och kan du skeppa signalen över kabeln/konvertern du kommer nyttja?

Av reverend benny

Lägg på senaste OS + patchar om du inte gjort detta och testa igen.

https://discussions.apple.com/thread/254871719?sortBy=best

Av reverend benny

Köpte mig en låda kaffebönor från lite olika odlare från Balck Coffee och det var en riktigt trevlig upplevelse.
Dom kan även mala om man inte vill göra det själv.

Rekommenderas starkt, en smakupplevelse.

Har inte gått igenom alla sorter ännu men än sålänge så toppar "Costa Rica Las Torres" listan tätt följt efter "Nicaragua Java".
Kör det med en V60 pourover

https://balckcoffee.se/

Av reverend benny
Skrivet av perost:

USB-C/TB kan via DisplayPort stödja flera bildströmmar från en utgång på datorn, men då måste grafikkortet också ha stöd för så många bildströmmar. Att dockan har flera utgångar innebär med andra ord inte att alla utgångar på dockan går att använda samtidigt.

Med DisplayLink är man däremot inte begränsad av grafikkortet på samma sätt eftersom det är en mjukvarulösning, men det har som nämnts andra nackdelar istället.

Vad jag tolkade det som så har Macboks med M2 Pro stöd 2 externa skärmar.

Av reverend benny

Hittade detta efter lite googlande..

f you have a Mac with an M2/M3 Pro chip:

You can connect up to two external displays to your Mac via Thunderbolt 4 (USB-C) and HDMI ports of up to 6K and 60Hz or one external display up to 6K resolution at 60Hz via Thunderbolt and one external display up to 4K resolution at 144Hz over HDMI. Alternatively, you can have one external display up to 8K resolution at 60Hz or one external display up to 4K resolution at 240Hz via HDMI.

https://machow2.com/multiple-monitors-m1-mac/

Av reverend benny
Skrivet av folke123:

Efter att ha läst lite mer så verkar inte Macbook M2 pro stödja att man (utan display link) kopplar in flera skärmar via bara en port i datorn? Utan det är en skärm per uttag helt enkelt. Någon som vet om det stämmer eller om jag är helt ute och cyklar?

Dvs jag vill bara ha en sladd in till datorn så att jag kan gömma undan dockan/hub:en

Fast om du köper en dockningsstation med flera utgångar så är väl det inget problem?
Du har ju bara en sladd in till datorn, dvs USB-C/TB som går till dockan och sedan har du en eller flera skärmar som går från dockningsstationen.

Av reverend benny

Mina 5 cent är att köp "kvalitet" om det inte är så att du är ute efter en enkel USB-C docka.
HPs G4 docka (thunderbolt) är helt ok och den går att uppdatera om det strular.
https://www.hp.com/us-en/shop/pdp/hp-thunderbolt-dock-120w-g4

Men även dell har ok dockor även om de som släpptes ut för några år sedan hade många barnsjukdomar, mkt korrigerades dock med uppdateringar. Så köp en docka du kan uppdatera med ny programvara.

Av reverend benny

Jag satt precis med detta över julen och kan konstatera att Telias box suger rejält.
Visst, som en basic "digitalbox" så fungerar den men ihop med alla tjänster som ska knytas ihop med diverse appar så blir erbjudandet rätt meckigt att sätta upp med en massa lösenord, en massa appar och detta ska även gå vägen via Telia när det ska sättas upp som komplicerar saker ytterligare.

På TV nummer två hos mina föräldrar så körde jag en äldre Apple TV (ej 4K) och det var betydligt smidigare, en anledning till det var dock att man hade reggat allt på första boxen vilket gjorde att det var "klart" att lägga in.

Mina päron har även en äldre Arrisbox (icke android) som jag funderade på att köra istället då hela Android TV bara var väldigt rörigt upplevde jag.

En annan intressant reflektion är att fjärrkontrollen till Androidboxen som följer med är en hybrid av BT och IR, så ska du t.ex. köra en tredjepartsfjärr ala multifjärr så får du mecka en del. Utmaningen ligger i att så fort boxen känner av fjärren så stänger den av IR. Så lösningen är att plocka ut batterierna ur medföljande fjärr OM du ska köra en tredjeparts fjärr.

Det verkar också finnas en bugg som kräver en factory reset efter du uppdaterat boxen första gången för att få medföljande fjärr att fungera, ingen biggie men tog ett tag att hitta hur detta gjordes.

Mina 5 cent.....skippa AndroidTV boxen