Inlägg

Inlägg som Volvagia har skrivit i forumet
Av Volvagia

Förväntade mig inte riktigt fler bud

Av Volvagia

Tanken var bara att den skulle kunna skickas imorn vid lunch och att jag ville ha en deal fixad tills dess

Av Volvagia

Väntar på svar ifrån Leo, kom hem precis. Svarar han inte så går den till näst bästa

Av Volvagia

Låter buden gå tills kl 19 ikväll

Av Volvagia

Nvidia shield portable

Jag har en Nvidia shield portable som jag vill sälja. Den har lite skador på själva "Skölden". Annars i rätt väldigt bra skick.

Importerades från usa i mitten av 2013.
Ingen laddare eller box kommer med, endast konsollen.

Den kör android 5.1

Tänker mig runt 500kr

Läs hela annonsen här

Av Volvagia

Användare: @Thedroxer
Typ av affär: Jag köpte
Tillvägagångssätt: Frakt
Produkt: Asus GTX 760 3Gb

Positivt:

Kortet fungerar

Negativt:

Dålig kommunikation
Kortet var väldigt skummt packat (trasig 1060 förpackning)
Kortet ser ut att ha blivit öppnat då skruvarna sitter ojämnt (fick ingen information om detta)
Kortet är inte ordentligt avdammat.
Kylaren ser sned ut (vet inte om det är för att den fifflats med eller om den är så från fabrikat)

Slutbetyg: 2,5/5

Av Volvagia

Behöver generella råd.

Så lite backstory: Min mic ville inte funka med min stationära PC så bestämde mig för att flasha biosen då det stog på MSIs hemsida "- Improved USB device compatibility."

Så flashade biosen enligt instruktionerna och efter det stog nåt i stilen med "Update successful, rebooting in 5 seconds" så dog datorn och den startar men inget på skärmen med eller utan grafikkort. Usb portarna ger ström men reagerar inte. Resettat CMOS men ingen skillnad.

Ingen idé att köpa likadant då jag bytte processor till en 4670k och kortet är ett H81I av MSI. Hittar inga z97 Mitx kort nånstans. Så frågan är om jag ska sälja Ram och processor för att skaffa nya Kaby/skylake och ddr4.

Mitt system just nu är

Fractal design define Nano S
Msi H81I
Intel I5 4670k
Gtx 680
Corsair 8gb XMS3 1333mhz
Corsair CX750m.
Corsair H80 kylare.

Av Volvagia

Gjorde detta utan guiden. Fick ett meddelande i stilen av "Bios update successfull, rebooting in 5 seconds unless you manually reboot" Efter det dog datorn, inte upp nåt på skärmen. Provat med intels grafik och grafikkortet, Kan ladda mobilen med usb porten så den ger ström men tangentbord eller mus regarerar inte. Den startar och fläktarna går men inget mer än det. Tips?

Av Volvagia

Processorn är väl lite svag skulle jag säga, Här är en annan lösning
http://www.webhallen.com/varukorgen?prodlist=206703q1,240379q...

https://www.youtube.com/watch?v=vwrdIErAuiQ

Av Volvagia

Vad är det för nätagg?

Av Volvagia

350kr för CX750m nätagget

Av Volvagia

@skogsraggarn: Corsair CX500 nätagg för 350kr?

Av Volvagia

@grimboso: CX750M

Av Volvagia

@Blåbärspaj: Prova om det går bra i hans rig, han kan ju inte sälja ett kort som han vet är trasigt. Uppdaterat drivisar och bios? Tittat att inget annat overheatar?
Titta generella tempen i chassit och att moderkortet inte dör av överhettning

Av Volvagia

*Tar inte ansvar för något du gör som kan skada kortet*
Skruva loss kylaren och heatsinken(se till att inte rycka sönder fläktsladden), torka noga bort all kylpasta från båda med 70%+ alkohol och t.ex toalett papper. Torka bort eventuella microspår av pappret med tröjan. Sätt dit ett riskorn ungefär av kylpasta och tryck tillbaka heatsinken för att se att det sprider sig relativt jämnt. Använd en airduster och blås igenom backplaten och heatsinken. Skruva sedan tillbaka heatsinken och kylaren. Skruva fast kortet ordentlig om du inte gjort det så att den inte hänger löst. Du har ett väldigt litet chassi med en open air cooler vilket blir generellt varmare speciellt efter som den inte har någon fläkt som får friskluft att gå runt grafikkortet så drar in kall luft på kortet. Den throttlar när den är kall och sänker performance när den är varm. Titta på gpu fanspeed, usage och temps om den fortsätter dö och posta här.

Av Volvagia

Hittade den här, hoppas det hjälper

Skrivet av andy_jalla:

Hej,

Installerade idag en Intel i5-4460 på ett Asus Z87-A moderkort. Vid omstart (tex vid windows installation) så lyser POST State CPU LED rött på moderkortet och jag får ingen signal på skärmen. Om jag däremot håller inne strömknappen och startar om manuellt så fungerar allt som det ska. Vet någon vad detta kan bero på?

Kör för nuvarande utan grafikkort och endast en RAM-sticka. Läste nånstans att nätaggregatet kan spela roll och att CPUn kan få felaktig ström vid omstart... Har ett Corsair CX500 nätagg.

Väldigt tacksam för all hjälp

Kan tillägga att jag lyckats installera Win7 och datorn fungerar bra förutom när jag startar om den. Om jag trycker på starta om så får jag ingen signal och Post State CPU LED lyser. Om jag stänger av och startar igen så fungerar allt som det ska...

Löste problemet! Uppdaterade BIOS och sen fungerade allt!

Av Volvagia

Processorn "Minnestyper DDR4-1866/2133, DDR3L-1333/1600 @ 1.35V"
Antar att det är det, kan inte så mycket om de nya grejerna dock.

Av Volvagia

Hade samma problem med min Pentium G3258. Den började funka när jag tog ut den och bara rengjorde undersidan med tröjan, typ som man gjorde med gamla cd skivor. Rekommenderar det inte till dig dock då du har en väldigt mycket dyrare processor

Av Volvagia

Använde klorhexidin för att lägga ny kylpasta på grafikkortet. Funkade bra.

Av Volvagia

Jag köpte ett Bitfenix Neos för 400, känns som ett premium chassi förutom att det saknar usb 3.0. Dubbla front fläktar och en där bak. Bara borra upp en top fläkt eller två och så har man ett idealt midi chassi imo