Inlägg

Inlägg som weon har skrivit i forumet
Av weon
Skrivet av kalleteodor:

Som titeln lyder är jag ute efter en ny surfplatta men vet inte riktigt vilken jag ska köpa.
Har kollat på apples paddor och tycker dom verkar trevliga men vad finns det för motsvarigheter hos andra tillverkare?
Paddan ska främst användas för att skissa/teckna på men även till dottern för film och spel.

Någon som hört några rykten om kommande släpp från Apple nu i år? Bör man vänta isåfall?
Och om jag väljer att köpa en nu, vilken ska jag isåfall välja?

Har också funderat på liknande just för att teckna och kom över den här videon gällande Samsungs nya surfplatta : https://www.youtube.com/watch?v=uNSyXJte4TU&t=14s

Kanske är något att överväga?

-Weon

Av weon

Satt själv i liknande sits som du är i nu för ett år sedan, 30 år gammal då. Det blev en Yh-utbildning då betygen inte var tillräckligt höga för kandidat i Datavetenskap.
Det jag gjorde innan jag bestämde mig var att gå igenom varje kurs inom programmet och kolla vilka jag kurser som intresserade mig mest. Valde utbildning efter programmet med flest kurser inom programmering.

Hoppas det hjälper!

-Weon

Av weon
Skrivet av Okayz:

Hej!

Jag är intresserad av en Lenovo ThinkPad X1 Carbon, men det verkar mestadels vara Dustin som säljer ThinkPads överhuvudtaget. Dom har inte heller inte senaste version, gen 8. Brukar inte "vanliga" konsumentbutiker sälja ThinkPads?

Jag hittar dock gen 8 på Lenovos svenska hemsida, men det verkar som att priserna är högre där samt att leveranstiden är 3 veckor.

Hur är det att handla direkt från leverantören kontra en återförsäljare?

Köpte min lenovo yoga från Komplett men har funderat flera gånger på att jag borde köpt direkt från Lenovo, pga pris och tillägg med extra garantin.
Lenovo kör också studentrabatter om du har någon i din vänskapskrets som är student. Brukar bli 10 eller 15% rabatt.

-Weon

Av weon
Skrivet av kaput:

Lakka är helt klart mest streamlinat av de emulator-OS jag testat till Pi. I princip allt funkar direkt efter installation utan massa kladdande i inställningarna. Om du ändå vill tweaka sådant, så görs det direkt från GUIt, som påminner väldigt mycket om XMB på PS3/4. Inga äckliga Ncurses-menyer.

Det enda som möjligen kan vara lite knepigt är just indexering av roms. Defaultinställningarna är rätt restriktiva, vill minnas att inget som inte är en känd "good dump" indexeras. Det går dock relativt enkelt att ställa om.

Vill också +1 för Lakka, fungerat bra med de flesta spel som jag testat. Dock har jag inte lyckats få N64 att lira smooth. Någon som har tips på att lösa det? Brukar väl vara rätt vanligt med N64 och sämre prestanda?

Weon

Av weon
Skrivet av Megamannens:

Du kan koppa en kabel från inkommande internet till lan-porten i ditt mediaskåp. Då har du helt plötsligt internet i vardagsrummets uttag. Ifall det underlättar?

Ja, tanken har slagit mig! Har dock märkt av olika hastighet beroende på om jag använder routerns wan-port direkt till inkommande internet eller "vidarekoppla" den till vardagsrummet. Kan det ha med att jag behöver en extra kabel mellan ink.internet och porten som aktiver nätverksporten i v-rummet?

Skrivet av Haptic:

Har du också blivit utsatt för ett mediaskåp av plåt..?
I så fall skulle jag kika om det är möjligt att göra något hål i toppen på den för att få routerns antenner utanför den, och om inte, köpa en unify apa och montera i taket ovanför mediaskåpet.

Mediaskåp av plåt stämmer. Dock har jag redan öppnat det och har routern uppe på hatthyllan. Flera frågar här om varför inte köra routern direkt i vardagsrummet och största anledningen är att jag inte vill ha det mer plottrigt än vad tv+ stationär + andra möblemang i v-rummet ger
Kanske jag kan använda Unify apa i vardagsrummet?

Skrivet av Petterk:

Då kan du sätta en patchkabel där och köra routern i vardagsrummet, har du testat det?

Räcker inte det skulle jag valt att köra något som stödjer zero-handoff/roaming (och två APs/mesh-routrar) så man slipper eventuella avbrott när den byter nätverk.

Tack för svar. Det är något sånt här jag är ute efter. Min tanke var att på något sätt använda nätverksporten i vardagsrummet som en "extra antenn", är detta möjligt med det som du nämner ovan?

Stort tack till alla som har gett råd hära, uppskattat!

-Weon

Av weon
Skrivet av Otori:

Hur stor lgh och vad för router?

Skickades från m.sweclockers.com

Sorry, klart jag missat information som borde underlättat. Lägenheten är på 59kvm och Router en Asus RT-N66U.

Skrivet av Petterk:

Du vill väl inte ha två olika lokala nätverk i lägenheten?

Vill du ha hjälp får du dela med dig av lite mer information.

Du har ett mediaskåp i hallen och ett nätverksuttag i vardagsrummet – när man har mediaskåp är det vanligt att ha fler uttag än så. Har du ens ett uttag i hallen?

Kan du inte flytta routern istället? Varför pratas det om styrka istället för resultat?

Verkade inte vara tydlig nog. Mediaskåpet som står i hallen har 2 portar, en för inkommande internet och en som jag kopplar till en lan-port på router och på så sätt aktiverar nätverksporten i vardagsrummet.

Skrivet av jocke92:

Om täckningen blir bättre (och inte sämre någon annan stans) kan du koppla om så att routern sitter vid tv:n. Eller köper du en unify ac lite accesspunkt till tv-rummet

Ska kika på Unify'n. Tack för tips.
Anledning till att ha den ute i hallen är dels för att inkommande internet sitter där men även för att ha det mer cleant i v-rummet.

Tack alla!
-weon

Av weon

Hjälp med svag wifi signal

Hej!

Skulle behöva er expertis på vad det är jag är ute efter för att få min wifi-signal starkare. I lägenheten har jag routern ute i hallen, då fiberporten sitter i ett skåp där, vilket leder till att jag inte har full styrka på wifi't i resten av lägenheten. I samma skåp kan jag aktivera ytterligare en nätverksport som sitter i vardagsrummet. På porten i v-rummet skulle jag vilja sätta någon slags wifi-förstärkare kopplad med ethernet (gärna med poe om det finns?)

Min kunskap på det här sträcker sig ungefär till att jag har en router igång iaf

-Weon

Av weon

Kör en Lenovo C930 för mina studier som jag är väldigt nöjd med. Så här i efterhand så hade jag nog inte valt den pga 2-1, just för att jag knappt använder det. Som laptop i sig tycker jag den aboslut håller mått. Hade bara den haft thinkpad tb så hade jag rekommenderat den starkt.
-Weon

Av weon

Hej!
Vi sitter precis med det här i vår Sprint i skolan. Kom du fram till något. Finns det möjlighet att ta del av koden via Github och se hur långt du har kommit?

Allt gott,
-Weon

Av weon

@imo: Förstår läget. Som student kan jag inte riktigt gå längre. Vill du släppa det ändå så hör gärna av dig!

-Weon

Av weon

500kr + frakt för Ducky Premier, Mx Blue.

-Weon

Av weon

Fyfan va snyggt, 5 av 5 möjliga!

Av weon
Skrivet av Rasad kamrem:

Börjar bli rätt trött på detta nu;

Köpte först en Asus Zenbook där musen frös och den var allmänt dålig. Reklamerade och fick konstaterat jordfel. Jahapp. Beställde en Dell XPS som också hade issues, framför allt det otroligt störande elektriska vinandet och uberdåligt ljud, mycket trevlig skärm men reklamerade den ändå för ljudfelet.

Fick idag hem min Lenovo Yoga C930 och får såklart bluescreen 2 gånger under 2 timmars användning, samt en fläkt som startar så fort datorn är igång. Har alltså köpt 3 datorer och samtliga har varit defekta. Blev inte helt övertygad om 2-in-1-formatet dock - en 14" dubbelvikt tablet på 1,4 kg blir ganska otymplig och även om jag nu inte fick chansen att testa den under föreläsning så vet jag inte hur smidigt det skulle vara ändå. Jag lade, under den korta perioden jag och Lenovon hade tillsammans, också märke till att jag uppfattade skärmen som rätt mörk (~280 nits enl Laptopmag). Har ni något minimum när det kommer till maxljusstyrka när ni köper dator?

Överväger nu att antingen be att få en ny eller ta pengar tillbaka och köpa en Acer eller någon annan billigare dator och ge upp mina digitala anteckningsambitioner. Jag har som ni förstår blivit ganska uppgiven av denna soppa, har ni något råd?

Jag köpte en C930 till mina påbörjade studier för exakt samma anledning. Måste säga att jag inte fått användning för 2-1 funktionen i skolan alls, (noterar bättre med tangentbordet). Bättre som "film-skärm" i sängen hemma, haha. Dock är jag väldigt nöjd med den som laptop! Skärmen har låg nits men bilden är klar med den blanka finishen. Batteritiden kunde varit bättre, min version med 4k skärm kan suga ur den på iaf 4-5 timmar. Var tvungen att gå in i bios och ändra mode där för att slippa det oväsen som fläkterna kunde skapa.

Hör dig i problem med laptops, jag var missnöjd med gångjärnen på laptopen. Skickade den till Tyskland för reparation. Det tog ungefär en månad att få tillbaka den.

Lycka till!

Av weon
Skrivet av Krigarvarg:

Tack för svar!

Ja, det är på höger sida sett framifrån. Vet inte hur varm den blir, och har inte verktyg att mäta med. Men skulle gissa på att temperaturen ligger på cirka 75 grader.
Det som oroar mig mest är väl att HDMI-sladden ska smälta eller liknande :). Annars har jag inte märkt något tecken på överhettning... Panelen verkar fungera som den ska.

/Krig

Hej igen,

På nyare signage skärmar kan du se temp i menyn under temperaturkontroll. Minns inte ifall MEC har den funktionen, hehe.
Hoppas skärmen håller för dig

-Weon

Av weon
Skrivet av Krigarvarg:

Hej!

Fick nyligen tag på en Samsung ME32C som jag tänkte använda som skärm. Men efter en timmes användning ungefär så blir höger sida av TVn stekhet. Och med det menar jag verkligen het. Nästan så het att man inte kan hålla kvar handen där.

Finns det något man kan göra åt detta? Är det normalt för denna typ av TV? Är den defekt?

Mycket tacksam för hjälp!
/Krig

Hej,

Tänker du på högersida sett framifrån? Mainboardet sitter på den sidan med SOC:en, förmodligen det som skapar sån värmeutveckling. Testat kolla hur varmt det blir? Ligger den på 75-80C i en omgivningstemp på runt 40 så klarar den sig. Inte optimalt men du får inga skador på panelen iaf

Hälsning,
Weon

Av weon

Vill bara uppa inlägget, funkade klockrent för ominstallation.

Tack!

-Weon

Av weon

Hej,

Vad följer med XAV2001? Bjuder 100kr + frakt för XAV2001 om det är komplett.

Weon

Av weon
Skrivet av Kethsi:

så man behöver ett gtx 1080 för att aktivera?

går det inte att få fram koden så man bara kan aktivera på uplay för assasins creed? om det går att göra så då är jag intresserad av AC:O.

Ställer samma fråga som ovan. Intresserad av D2.

/Weon

Skickades från m.sweclockers.com

Av weon
Skrivet av First Ninja:

Tusen tack, @JaZid - det är tveklöst den bästa lösning jag hittills sett. Utan den specifika söktermen hade jag aldrig hittat den - och även med den är det knappt så jag gör det. En snabb sökning antyder att det här är någonting man hittar på Alibaba, och varken i svensk fack- eller detaljhandel (på Alibaba går det förvisso att lägga en beställning, men då förväntas det tydligen att jag som minst beställer 3 000 kontakter). Får jag fråga var du hittat ditt exemplar?

@RitPer och @robbankentor - tack för era respektive förslag och kommentarer! Som jag tror att ni redan märkt måste det alltså vara en vinklad hona - kontakten är alltså tänkt att rymmas på baksidan av routern (som syns här nedan). Av praktiskt skäl är tanken, som tidigare sagt, att skriva ut en liten vagga som routern skall ligga i. Vaggan i sin tur är tänkt att sitta fast med hjälp av sugproppar på insidan av en fönsterruta. Då jag gärna vill att routerns framsida skall vara lättillgänglig är tanken att dess baksida skall vara riktad mot fönstrets insida, varför jag alltså letar efter en vinklad 230V-kontakt.

http://i.imgur.com/n5fmC3o.png

Hade en liknande sits där routerns strömadapter skulle sticka ut för långt ur routerskåpet om jag använda de uttag som satt i. Löste sig enkelt med en adapter från Jula som jag tänkte tipsa om.

https://www.jula.se/catalog/el-och-belysning/elinstallation/k...

Happy hunting!

Weon

Av weon
Skrivet av BuSomFan:

Hej, jag har nyligen råkat ut för lite lite strul med min gamla Samsung S24A350H skärm.

Det hela började för några kvällar sen när jag höll på flytta runt lite på skrivbordet och min skärm helt plötsligt slockna. Den gick inte att starta, lysdioden som visar på och av lös inte men datorn rullade på som vanligt. Efter ungefär 30 minuter lös skärmen upp igen efter jag hade gett upp med att felsöka. Nästa dag hände samma sak igen fast den här gången satt jag still och spelade, denna gången var skärmen död i lite mer än ett dygn, efter det funkade den felfritt i flera dagar. Tredje gången det hände var idag och den har varit nere sen jag vakna.

Jag har kollat alla kopplingar och testat den med en laptop men jag tvivlar på att det har med varken datorn eller glapp att göra.

Det jag undrar är om någon har haft liknande problem och om det finns något sätt att laga den? Jag läste någon stans att många trasiga skärmar går att laga och eftersom jag har dåligt med pengar skulle det vara att föredra.
Uppskattar svar.

Hur gammal är skärmen? Låter som problem med ac adaptern, skicka den på service om den är under 3 år.

Skickades från m.sweclockers.com