Inlägg

Inlägg som mrkarisma har skrivit i forumet
Av mrkarisma
Skrivet av landahl:

Du borde flytta till typ kanarieöarna så har du livslust året runt.

Haha, ja det är typ nåt liknande jag planerar, fast istället bo någonstans i sydostasien 2-3 vintermånader om året 🙏🌞😎

Av mrkarisma

Uppdatering, nu har jag varit 100% nikotinfri sen mitten av november - inga plåster, inget snus av någon variant, inte ens nikotinfritt snus. Passerat 3 månader 😁💪 och sista månaden har jag börjat känna mig som mig själv igen, har dessutom varit väldigt naturligt att komma igång med styrketräningen igen när jag slutade snusa vilket är fantastiskt! Men de första två månaderna alltså, helvete.. jag funderade faktiskt på att ta mitt liv och mådde fruktansvärt jävla dåligt så in i HELVETE! Kommer ALDRIG utsätta mig för det där igen alltså. Nu är jag färdig for life med den där skiten. Så förbannat skönt!
Har fått några "tjyng" under tiden, när jag känt suget (och lite sorg /förlust) efter en snus under läppen, eller härom veckan när jag såg en brun äcklig prilla någon spottat ut i en trappa på gymmet så ryckte det i överläppen o saliven rann till 😂, men någon direkt "inre" längtan efter det har jag inte haft. Är nog så att det fysiska beroendet aldrig var speciellt kraftigt på mig, det var det psykiska beroendet - att trösta sig med en snus, att fira med en snus, att slappna av med en snus, att få kraft till det extra långa joggingpasset-snusen, rast på jobbet-snusen, sätta sig och vil-skita på toan-snusen, stoppa in en snus när biofilmen började, stoppa in en snus när man satte sig i bilen, en snus till kaffet hörde ju också till förstås, en snus för att jag var värd det, en snus för att jag misslyckats, en snus för att jag varit duktig, en snus för att det är sexigt på en man med en fet snus under läppen, en snus hit, en snus dit, en snus mitt i mellan... Fantiserade ibland om att stoppa upp snus i röven o lägga en under förhuden för extra kraftfull effekt 🤣
Ja, jag har självklart gått upp en del i vikt då ofta inte kunnat låta bli sötsaker (vilket var lätt som en plätt att undvika när man snusade), men sista månaden verkar vikten ha stabiliserat sig och jag tror att när våren kommer och blodet åter börjar pumpa med livskraft och livslust igen så kommer det där med vikten lösa sig av sig själv, inte minst när jag också återgår till mitt normala joggingschema igen.
Kämpa ni alla tappra nyktra nikotinister! DET GÅR ATT KLARA! ❤️

Av mrkarisma

Mitt senaste alster skapad med hjälp av Dall-E 3 ur en serie som är copyrightskyddad (till skillnad från ai-bilder direkt från ai-verktyget enl. svensk lag) då jag förändrat originalen i Photoshop och /eller andra appar.

https://live.staticflickr.com/65535/53532607450_a7e319f33a_h.jpg

RealHuman3 by xeterion, on Flickr
Ursp

Av mrkarisma

Det krävs inget grävande när den kommer upp som första resultat på google , men fattar vad du menar 😂

Av mrkarisma

Uppdatering: det blev en återställning (nej, det gick inte komma ur felsäkert läge). Gick ganska smidigt och nu funkar allt som det ska igen. Skönt att ha gjort det där en gång så man inte behöver vara så rädd nästa gång 🙏
Tack till alla som skrivit och hjälpt till 😍

Av mrkarisma
Skrivet av Valiumballong:

I princip alla småföretagare jag känner i fastighetsbranschen söker folk. Problemet är att arbetslösa är arbetslösa av en anledning, för jobb finns för den som är beredd att arbeta.

Oj vilken illusion du lever i.. Jag har enorm kompetens efter att ha varit egenföretagare inom e-handel i 13 år + Har kunskap motsvarande ett helt jävla team av anställda - men det är inte det rekryteringsfirmorna vill ha - de antar utan att fråga att jag automatiskt vill ha lika hög lön som 3-4 personer tillsammans och anser mig vara "överkvalificerad" de få gånger man ens får ett svar på sin ansökan. Eller tror de helt enkelt att jag ljuger? Att jag och min partner omöjligen kan ha drivit en e-handel på enbart två personer i över 13 år?
Som egenföretagare har jag även sett hur enorm inkompetensen är hos anställda idag. De kan inte ens kommunicera ordentligt via mail (nej snackar inte "nysvensk-grammatiska" fel som alltid är ganska uppenbart, och fullt acceptabelt) ungefär som de skolkat halva skoltiden och aldrig läst en bok. De har inte ens de grundläggande kompetenserna för att utföra sitt arbete utan jag får ofta berätta för tex inköpare vad en offertförfrågan ska innehålla eller vad "Peppol" är för något.
Hur fick de anställning? Hur klarade de av att slutföra en högskole /universitetsutbildning och hur i helvete kom de ens in på utbildningen?

Jag kan bara inte förstå.. Är det rekryteringsfirmorna som är problemet? Premierar de lågintelligenta idioter och kastar bort de seriösa ansökningarna? Eller har alla dessa retarderade anställda fått sina jobb genom kontakter /vänner?

Nej, jag kan bara inte förstå.

Av mrkarisma
Skrivet av anon159643:

Det finns inget vettigt man kan göra, men om man skulle sänka nyexaminerade löner så skulle skadan bli mindre.
Den tiden då en arbetsgivare kan se nyanställda som en investering håller på och försvinna då folk idag lämnar sitt jobb nästan lika ofta som de byter fru/man.

Självklart ska vi inte sänka lönerna! Det är väl mycket bättre att minska kraftigt eller ta bort arbetsgivaravgifterna för nyutexaminerade de första 2-3 åren? Varför ska vi straffa de nyutexaminerade när vi kan minska skattesvinnet istället?

Av mrkarisma
Skrivet av Stefflo:

Det gick två månader innan de var tvugna att säga upp honom igen. Han kom som sagt inte i tid. Han satt med mössa på sig vid viktiga möten med kunder även om han blev tillsagd.

En kille som alltså fått chansen att få jobb direkt efter skolan men som helt enkelt hellre lever livet som arbetslös. Ett stort problem, inställning.

"Möss"-problemet kan jag verkligen förstå /hålla med om. Finns det sådana regler så är det ju bara att följa dom. Fast att skriva "En kille som alltså fått chansen att få jobb direkt efter skolan men som helt enkelt hellre lever livet som arbetslös" är lite överdrivet kan jag tycka, tror inte han vill leva som arbetslös. Det handlar inte om inställning, utan snarare att man som individ har svårt att anpassa sig till andras "ologiska krav" (troligtvis någon slags diagnos inblandad) - problemet är att man aldrig fått lära sig förklara, beskriva eller argumentera ordentligt (i skolan, hemma osv) och således blir enda sättet att framföra sin ståndpunkt att helt enkelt bara göra det man känner /vill.
Det är inte ett individ-problem, utan att ett fallerat skolsystem /uppfostran.

Av mrkarisma
Skrivet av Kakann:

Klart det går och leva på 7500kr efter skatt eller vad det skulle landa på. 1500kr i månaden mindre än folk som pluggar, vet folk som skippade studielånet och levde 5 år på mindre än 5000kr per månad. Jag säger inte att det skulle vara roligt och det är så klart en typ av jobb som många, som har den möjligheten, skulle välja bort.

Sambon och jag lever i genomsnitt på 15K tillsammans i månaden och sparar resten, svaret är att sluta konsumera skit man egentligen inte vill ha, sluta köpa saker "bara för att", bo i en lågt belånad villa och INTE skaffa en splitter ny elbil för mellan 500K-1M = brakförlust ekonomiskt.

Av mrkarisma
Skrivet av Kakann:

Klart det går och leva på 7500kr efter skatt eller vad det skulle landa på. 1500kr i månaden mindre än folk som pluggar, vet folk som skippade studielånet och levde 5 år på mindre än 5000kr per månad. Jag säger inte att det skulle vara roligt och det är så klart en typ av jobb som många, som har den möjligheten, skulle välja bort.

Men det finns helt klart en efterfrågan på den typen av tjänster och jag lovar att det finns hundratals miljoner människor som skulle ta den chansen utan att blinka. En chans att lämna fattigdom/krig/whatever annat förtryck för ett jobb i Sverige. Det finns t.ex. tiggare som bor i husvagnar utan värme etc. för att skicka pengar till sin familj.

Får man väl ett sånt här jobb som jag pratar om och lär sig språket, jobbar hårt och kanske pluggar vid sidan om jobbet (ja, många jobbar heltid och pluggar samtidigt) finns det ingen anledning att man inte kan få ett mer kvalificerat arbete i framtiden.

Jag tycker som du säkert förstår att statligt tvång är dåligt, speciellt på saker som vore lätta att sluta tvinga folk till. Ta t.ex. ett aktuellt ämne som flyktinginvandringen. Denna kostar en hel del pengar, vore det inte mer rimligt att man betalar så mycket man själv känner att man vill bidra med istället för att staten ska tvinga fram pengarna?

Fast där kommer ju bidragsproblemet in i bilden igen, varför jobba för 7500kr/mån när du kan blåsa staten på kanske 9-10K /mån genom att gå på bidrag? Alla typ av bidrag måste ju sänkas kraftigt om så låga löner ska få vara okej.

Av mrkarisma

Fast förstår inte varför en återställning ska kunna hjälpa..? Om alla drivrutiner fattas så windows endast kan köras i felsäkert läge så är man ju tillbaka på ruta ett efter återställning också eftersom windows inte har alla Amds drivrutiner.. så det blir ju felsäkert läge igen..
Nä fattar inte alls..

Av mrkarisma

Får testa imorn med återställning helt enkelt.. nu har jag huvudvärk. Tack för all hjälp. Återkommer med resultat.

Av mrkarisma

Ser inte ut så, finns nåt som heter "skapa återställningspunkt" men det låter som att man raderar tidigare data och skapar återställningspunkt från "nuvarande" vilket jag inte vågar testa..
Hur kan det fortfarande år 2023 vara så fruktansvärt användarvänligt? 🤯 Fattar inte.. hade samma jävla problem i början av 2000-talet med min första dator, sen med mina andra dator och nu med den här.. Varför ska skiten krångla så jävla dant?
Blir väl att slänga skiten på tippen och köpa mig ett PS5 istället, mitt PS4 ha ju fungerat hur jävla länge som helst utan att krångla.. 😑

Av mrkarisma
Skrivet av julgranen:

Systemåterställning. Fast det brukar aldrig riktigt bli bra sånt där. Bästa är att börja om på nytt.

Okej, och du förstår att jag kan absolut noll om datorer? Jag vet inte hur man installerar drivrutiner för moderkort via dos-kommandon och liknande extrem hacker stuff liksom.. Nu så startar åtminstone datorn i felsäkert läge, men utan både windows, dos, bios och absolut totalt radera allt så är det liksom kört på alla plan totalt - en hög med oanvändbar hårdvara för 13K..

Av mrkarisma
Skrivet av julgranen:

Vill nog ha några fler opinions från andra innan jag går vidare, för när jag tryckt där så finns inget alternativ för att "återgå" till tidigare drivrutiner och inställningar utan endast "behåll mina filer" eller "Ta bort allt"..
Hur kommer jag till alternativet att återgå till tidigare inställnignar och drivrutiner?

Av mrkarisma
Skrivet av julgranen:

Vet inte om du har win 10 eller win 11. Annars är det på inställningar - återställning. Finns lite olika alternativ där.

Okej, Win 11 - det finns dessa tre alternativ; Fix problems without resetting your PC, Reset this PC och Advanced startup.

Av mrkarisma
Skrivet av julgranen:

Finns ju en flik där i ins. "ren installation" är ju i princip bara trycka på den så rullar det på.

Var någonstans? Snackar vi "systemåterställning" i windows eller i någon av AMDs 10 olika programvaror?

Av mrkarisma
Skrivet av tonii:

Om du har felsäkert läge med nätverk så kan du bara ladda ner alla drivrutiner och installera dom igen. om du inte har nätverk så kan du ladda ner dom på en annan dator och lägga över dom på extern lagring. eftersom du kommer in i felsäkert läge så tror jag inte du behöver vara SÅ orolig

Amds program säger nu att det inte går i felsäkert läge.. 🧐 Men klickade okej och det verkar rulla på med nån nedladdning av "adrenalin" (- det som fick Photoshops Ai-brusreducering att fungera för nån månad sen)

Av mrkarisma
Skrivet av dust79:

Du kan ju alltid köra en återställning till innan du avinstallerade drivrutinerna. Bara att söka på "Återställning" på startmenyn och välja "Öppna systemåterställning" och välja en tidpunkt innan du körde AMD cleanup.

Jo, tittade på det, men problemet är att jag inte vågar trycka mig vidare för det verkar inte komma några alternativ alls, utan känns mer som total cleanout 100% = totalhaveri. Och att ominstallera en dator utan NÅGONTING i sig är ENORMT mycket utanför min kunskapsnivå.. 😒

Av mrkarisma
Skrivet av slipbit:

Vad har du för moderkort? Uppdaterat bios? Kollat temperaturerna på cpun?

Moderkort tror jag är ASUS TUF Gaming B550-Plus (om det nu är ett moderkort?) Vadå uppdatera Bios? Är det standard att göra det när datorn kraschat? Det där med temperatur vet jag absolut noll om, men strömförsörjningen är EVGA GT 650W, fläkt DeepCool Gammaxx GTE V2 Svart i en Be quiet! Pure Base 500 -låda..