Inlägg

Inlägg som olle1884 har skrivit i forumet
Av olle1884

Tråd avslutad och Tageos vann budgivningen på 1500 kr och hämtar.

Av olle1884

Jag stänger auktionen vid midnatt lördag, dvs 2017-08-12 kl 23:59

Skrivet av zhizo:

1100 + frakt

Skrivet av JacobsDator:

1400 och frakt

Skrivet av Calis:

1500 + frakt

Skrivet av Tageos:

1500 och hämtar

Av olle1884

@DevilsDad: Jag förstår dig.
Försöker man hålla en normal ton och märker att folk kör härskartekniker istället för att lyssna skulle vem som helst till slut bli förbannade.
Att styrelsen betett sig riktigt dåligt verkar rätt tydligt. Tyvärr hjälper inte det dig. Tvärtom, när man vet man gått över en gräns har man ännu mer att förlora på att erkänna sitt misstag.
Hoppas det löser sig för dig på ett sätt som du känner dig bekväm med. Hade du varit i min bostadsrättsförening hade jag bara tyckt det var bra att någon kommenterar och är noggrann, folk är så blase och ointresserade som regel.

Av olle1884

@LinusNeuman: Som jag ser det har TS valt den alltid lika okonstruktiva vägen av direkt konfrontation.
Han valde som jag förstod det att ifrågasätta styrelsen på ett sätt som gjorde att de hade att välja mellan att försöka rädda sin prestige genom att gå till motangrepp, eller svälja sin prestige och börja diskutera.

Folk väljer i min erfarenhet alltid att värna om sin egen prestige i sådana lägen.

Om TS hade rätt eller fel är en annan fråga, men med sin valda strategi spelar det mycket liten roll eftersom han inte kommer få till någon diskussion.

Av olle1884

Sapphire Tri-X R9 290X 4G D5

Detta kort har jag endast använt till spelande.
Det finns i Östergötland och skickas i antistatpåse samt nya kortets kartong.
Budgivningen börjar från 1000 kr + frakt.
Förskottsbetalning

Mvh Olof

Läs hela annonsen här

Av olle1884

TS har redan gjort sig till ovän med övriga i föreningen.
Säkerligen kan han göra det än värre genom att driva detta.
Styrelsen är personer som lägger av sin fritid, och TS framstår för dem troligen som en hårklyvare.

Jag hade lagt ner efter att jag vid nästa möte förklarat att jag inte har ett problem med ändringarna och förstår att övriga medlemmar vill att saker går smidigt till. Samt att jag är tacksam för styrelsens jobb.
Därefter skulle jag understryka att det finns ett regelverk för hur sådant ska gå till och att dessa finns av en anledning. Man kan också påpeka att utomstående bedömare med kompetens inom området håller med om det osunda i hur saken hanterats. Och att det är ett sluttande plan när man börjar strunta i regelverk. Och att allt detta förväntas det av en styrelse att känna till.
Därefter kan man be om ursäkt och även påpeka att övriga närvarande kanske ska fundera på varför de kände ett behov av att vara så otrevliga.

Av olle1884

Känns oerhört hype-train.
"AI" känns en klisterlapp man smäller på alla projekt man ville försöka sälja. Alltid någon smuck som går på det. Precis som "Nano" på 2000-talet.

Av olle1884

@Marticus: Varav?

Av olle1884

@Lexius: Jag förstår att du blir oerhört upprörd. Detta var jävligt fel gjort av cheferna och stämningen på avdelningen kommer bli sämre som ett resultat. Så de skjuter sig själva i röven på detta. Sanningen är tyvärr så mundan som "shit happens". Denna gången dig. Det finns rövhål. Ibland är rövhål tyvärr även chefer.

Sen tror jag tyvärr du kan glömma att någon nyhetskälla är intresserad, förutom om de skulle köra någon "dåliga arbetsförhållanden under sommaren-story", vilket de faktiskt gör då och då. Du är inte ensam om att råka ut för liknande.

En till sak, facken finns inte till för att alltid försvara sina medlemmar oavsett situation. Jag förstår du känner dig sviken nu men det finns regelverk och de ställer sig även facket bakom. Allt annat vore ohållbart. Om vi jämför med advokaterna i domstolarna så är de visserligen där för att skydda sin klients intressen men advokaten måste samtidigt hålla sig till regelverket.

Facket har som enda motpart till industrin förhandlat fram regelverken. Det är tack vare dem att koncept som att inte behöver jobba 12 timmar om dagen 364 dagar om året, och anställningstrygghet över huvud taget existerar i Sverige. Tror man inte på det kan man ta en titt på hur industriarbetarna hade det förr i tiden innan facken började göra motstånd och kämpa för arbetarna.

Så du har facket väldigt mycket att tacka för även om det är något förståeligt att du inte förstår det själv. Färre och färre vet vad facket egentligen betytt för de svenska arbetarna. Man tror att företagen ur sina hjärtans godhet frivilligt bestämt att skänka pengar i form av kortare arbetsdagar, betald semester, pernsion etc etc etc. Men fråga dig, med basis på det du nu vet om hur företag drivs, verkar det troligt att så är fallet? Om inte, vem tror du det var som tvingade fram det?

Av olle1884
Skrivet av Leoms:

Tyvärr lite över 16000 kr men rekommenderar att i alla fall köpa Windows för 200 kr och installera själv. Då har du sänkt priset med 900 kr.

Mitt drag hade varit Windows själv och lägg pengarna på grafikkort med mer kylning och större mekanisk disk.

Ursäkta vad menar du med "Windows själv" för 200 kr?
I kundkorgarna du länkar står det Windows för 1100 kr ca...

Frågar då det vore nice att betala 200 kr istället för 1100 för Windows, om möjligt...

Av olle1884

@Mr_Lazy: Lägg sen till diverse andra förluster som du får i verkligheten, faktorera in tråkiga detaljer så som tillverknings-yield och tillverkningskostnader och plötsligt är det kanske inte lika sanslöst lovande längre.

Frågan är hur robusta simuleringar det är de kört.

Av olle1884

Förbättringsförslag på denna inköpslista för en 20k speldator?

Bakom ryggen på min nuvarande speldator (en härlig gammal 2500k) har jag satt ihop en plan till en ersättare...
Kommentarer mottages tacksamt!

Jag har siktat på estetik och prestanda som håller i en 3-4 år frammåt.

-------------------------- Nytt --------------------------
CPU: 7700k, ca 3600 kr
Moderkort: ASUS ROG Strix Z270F Gaming, ca 1700 kr
Chassi: Fractal Design Define C, ca 900 kr
Nätagg: Corsair RM750x 750W, ca 1100 kr
RAM: G.Skill Trident Z RGB Series, DDR4-3200, CL 14, ca 2600 kr
CPU kylare: NZXT Kraken X62 280mm, 1700 kr

Grafikkort: ASUS ROG STRIX GeForce GTX 1080 Ti 11GB OC, ca 8700 kr

--------------------- Återanvänds ---------------------
HDD: Samsung SSD 850 EVO 500 Gb
Ett gäng Noctua och Scythe Gentle Typhoon chassifläktar 120 och 140 mm

Av olle1884

@SpeedRebirth: Tack för input

Av olle1884

@halojoy: Dessa 2 komponenter är iofs 2 av de svåraste att veta vad man ska satsa på.

Av olle1884

Sweclockers sommardator 2017?

Är det någon mening att sitta och hoppas att det blir en sommardator 2017?

Som tämligen oinsatt tyr jag mig alltid med glädje till Sweclockers genomarbetade hemmabygges-förslag när det är dags att byta.
Vinterdatorn från november kanske fortfarande har legitimitet?

Av olle1884
Skrivet av Blofeld:

Jag hävdade inget om seriositeten, tyckte bara artikeln var tråkig då den är sponsrad av ett specifikt märke. Passar mer som reklam än en artikel.

Skickades från m.sweclockers.com

Vad jag minns har Sweclockers i sina sponsrade recensioner (som jag gillar) på "första sidan" av artikeln en text med annan bakgrundsfärg (gul?) som verkligen sticker ut där det står i stil med "sponsrat inslag". Ingen risk att man misstar det för en vanlig recension.

De borde gjort något ännu tydligare här eftersom denna artikeln går ännu längre i form av reklam än vad recensionerna gjort.

Av olle1884

Största problemet för oss som är lite mindre bevandrade är väl att komma på vilka komponenter man ska köpa, vilka som passar ihop, är mest prisvärda etc?

Det fysiska byggandet klarar nog de allra flesta, även med 0 förkunskap.

Av olle1884

Har också stora händer och föredrar Qpad.

Av olle1884
Skrivet av trickeh2k:

Hade man bara valt att avsluta enkäten med ett öppet svar där man angav sitt användarnamn hade man sluppit problemet med folk som missat att ange det (har själv gjort det tidigare vid ett par tillfällen).

För egen del unnar jag dem att kunna sålla bort ett antal tävlings-förslag bara på att deltagaren inte kunde läsa instruktionerna.
Less work!

Av olle1884
Skrivet av Schluug:

No offence till er andra, men kul att se Emil igen!

Fräsch är han också.