Inlägg

Inlägg som drwlz har skrivit i forumet
Av drwlz

Produkt: Lenovo IP 5 PRO 14ACN6 (82L7001DMX)
Länk: https://www.netonnet.se/art/dator-surfplatta/laptop/laptop-14...
Kategori: Bärbara datorer
Prisjakt: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=5942765
Pris: 8590 kr

Billigaste laptopen med Ryzen 7 5800U just nu verkar det som (om man kollar prisjakt har den dock varit nere på samma pris tidigare). Får ju även 16 GB RAM, 512 GB lagring samt en högupplöst skärm som enligt spec är 90 Hz.

Av drwlz

Låt inte polarna hetsa dig att göra dumma omkörningar eller liknande

Sen brukar jag dra ner rutan och skicka in lite frisk luft då och då. Annars tycker jag det mesta redan har tagits upp. Ta det lugnt!

Av drwlz
Skrivet av EE19Brev:

Om man gör något allvarligt nog att de kolla igenom, när kan man förvänta sig en bot på posten? Jag är lite nyfiken för jag har inte läst om någon som blir tagen i efterhand när man snackar rödljuskörning.

Hur nojig är du egentligen?

Gör du något "allvarligt" så hade dom nog inte ignorerat dig från första början (på platsen). Om dom ignorerade det så var det förmodligen ingen som såg, eller så sket dom i det.

Andas och lev livet som vanligt

Av drwlz

Verkar ligga på typ 30-90 upplåsningar per dag och mellan 1-2h skärmtid. Oftast tar jag bara upp den ur fickan, låser upp för att kika på notifikationsfältet och sedan ner igen, så det kan väl bli en del.

Skärmtiden ackumuleras ju primärt när man sitter och skiter eller när man ligger i sängen/soffan på kvällen.

Av drwlz

Det brukar gå att skriva över om du är mer specifik än nuvarande CSS.

En bra sida att lägga i bokmärket:
https://specificity.keegan.st/

Klistra in den nuvarande "selectorn" och se vad den får för "poäng" och jämför med den CSS du skriver för att överskrida den.

.overlay-gradient::after

Förmodligen ligger denna på något element, typ en div eller liknande. Då kan du testa med:

div.overlay-gradient::after

Detta kommer ju dock att gälla för alla div:ar med klassen "overlay-gradient". Försöker du prickskjuta ett enda element så får du leta fram ett id eller någon unik klass på just det elementet.

Av drwlz

Vad har du för inställningar i Windows samt i tillverkarens mjukvara (om det finns)?

Du kan inte försöka spela in fenomenet med OBS och ladda upp nånstans? Tror det är lite lättare att förstå då.

Men måste säga att det låter jävligt märkligt (speciellt att det kommer och går). Har själv spelat friskt i cirka 20 år och har aldrig varit med om något liknande. Möjligtvis när man körde möss med kula och den hade samlat på sig lite väl mycket smuts

Av drwlz
Skrivet av Dragonflame:

Nu kan jag smälta osten på hamburgaren
<Uppladdad bildlänk>

Ooo, vart köpte du dessa? Pris?

Av drwlz

Frankrike

Av drwlz

Torrfoder till katten. Spanade runt och hittade Orijen torrfoder i säck på 17 kg där priset var cirka 87 kr/kg. Vanligtvis brukar likvärdigt foder i mindre förpackningar kosta 130-260 kr/kg.

Har ni katt så rekommenderar jag att kika på det. Bra innehåll

Av drwlz
Skrivet av DasIch:

Är det något fel på Durock eller C3 och Gateron bara bättre? Tror du dessa gör stor skillnad mot original, ifall man moddar dem? Funderar på om det är värt att lägga mer pengar på stabilisatorer eller om det går att få ritkigt bra resutlat med original (verkar som original är helt okej ändå).

Tyckte att jag fick rätt bra känsla i mina stabs efter "band-aid mod" samt "clipping". Och då är det något random mög som sitter i Svives tangentbord (kan ju iofs vara bra grejer, men jag antar att det inte är det).

Av drwlz

Beställde hem ett Dragon-spö (ProGuide X, 3-18g) till nya sustain-rullen. Hoppas på en drömcombo så att man kan sluta hetsa runt efter nya prylar

Någon som skall tävla i 08ABBORREN förresten?

Av drwlz

Inflation? Vad är det? Här är dina 0,5%.

/Arbetsgivaren

Av drwlz
Skrivet av Icetec:

Helt okej grejer till helt okej pris. Billigt nog för att en privatperson ska ha råd med det, och rejält nog för att små eller medelstora företag ska kunna köra dem. Däremot kan du som sagt säkert köpa andra saker begagnat som kommer fungera lika bra till ett säkert lägre pris, typ gamla Cisco/HP/Aruba-grejer.

Nackdelen med att köpa allt för "bra" grejer är ju däremot att en rackmonterad 48-portars PoE-switch dels är grovt överdimensionerad till en lägenhet och dels inte direkt är designad för att vara tyst så det är otroligt låg WAF på sånt

Skrivet av GLaDER:

De ska ha trevliga användargränssnitt, och som med så mycket annat är det ofta nice att köra "samma överallt". Går man all-in Ubiquiti får man nog en väldigt trevlig (och dyr) helhetslösning!

Dream Machine verkade smidig. Kanske kan bli en sån istället för att köpa allting separat

Av drwlz

Vilken slump att denna tråd dök upp. Har precis flyttat och går och klurar på hur jag skall lösa nätverksbiten. Vill gärna ta det ett steg längre än att bara koppla in allt hej vilt och har siktet på VLAN likt dina. Är dock en riktig amatör när det kommer till nätverk så det blir mycket teori i början.

Tänkte börja med att flasha Merlin på min rt-ac86u, för det verkar ju vara en rätt bra uppgradering mot standard firmware. Har inte läst på helt men uppfattade det i alla fall som att VLAN skulle vara enklare att hantera då.

Vad skulle annars vara nästa steg om man vill gå mot ett lite mer seriöst nätverk? Ubiquiti nämns ju ofta men vad är det som gör det så bra?

Av drwlz

Hur är det med s.k. stuttering vid låg framerate på B1/C1? Läser man reddit så verkar det helt omöjligt att titta på en OLED på grund av detta

Av drwlz

Problemet för mig (cirka 2 meter) är att alla tröjor är så jävla korta. Går man upp i storlek bygger det oftast bara på bredden (vilket kan vara passande för vissa förstås).

Ännu värre är det när man inte ens har en vettig storleksguide. Vem fick för sig att man inte är intresserad av plaggets längd utan bara bredden vid bröst och midja?

Ett märke som jag nästan uteslutande har använt för t-shirts är Urban Classics. Dom är längre och även lite bredare. Finns lite olika modeller.

Av drwlz
Skrivet av manta_boy:

Om du kan sträcka budgeten till 20k så är 77B1 oslagbar (för det priset)...

Ah, mycket möjligt att man kan göra det. Större är ju alltid bättre

Av drwlz

Vilken modell är mest prisvärd just nu om man skall köra 65-75 tum för cirka 15 000 kr? Är det C1 som gäller? Lirar Nintendo Switch och kollar film 95% av tiden.

Av drwlz

Erlandsons Brygga har 30-årsjubileum och säljer bland annat Baltic Legend 165 för 995 kr vilket känns som ett helt OK pris (brukar ligga på 1500-1800).

https://erlandsonsbrygga.se/Meny/Kontakt___Kopvillkor/Sokresu...

Av drwlz

Näst senaste datumet kanske går att få ut med en subquery? Hoppade iofs bara in och läste ditt senaste inlägg så kanske har missat något.

select max(date) from table where date < (select max(date) from table)