Inlägg

Inlägg som fufuheo har skrivit i forumet
Av fufuheo

youtube-dl

är ett praktiskt program.

Av fufuheo

Om det inte har gått mer än sex månader sedan du köpte telefonen är det återförsäljaren som ska bevisa att det inte rör sig om ett ursprungligt fel, annars har du rätt till ersättning.

"Ett fel som visar sig inom sex månader efter det att varan avlämnades skall anses ha funnits vid avlämnandet, om inte annat visas eller detta är oförenligt med varans eller felets art. "

https://lagen.nu/1990:932

Av fufuheo

Är lite tråkigt att inte kunna rösta om man inte har ryzen. Kan du lägga till ett svarsalternativ för oss?

Av fufuheo

Repan är bara på heat spreadern, som är en metallbit som sitter ovanpå själva processorn. Ingen fara alls.

Av fufuheo

Som andra redan har sagt borde det väl finnas en reset knapp på routern.

Om föräldrarna märker att inställningarna är borta: VA?! Det måste vara en bugg.

Av fufuheo
Skrivet av Mirialia:

Du måste inse att det spelar ingen roll om det handlar om en ISP eller hassans livs vid hörnet. Fri konkurrens ska råda i en marknadsekonomi. Oavsett produkt. Staten ska inte ha kontroll över nätet.

Tror du att folk är villiga att betala mer för en operatör som inte prioriterar trafik? Om inte, tror du att etablering av nya internettjänster kommer påverkas av detta?

Enligt min uppfattning är det precis sådant här som förstör konkurrensen.
Folk kommer inte vara villiga att byta operatör för att kunna använda tjänster från mindre företag gratis, de kommer antagligen fortfarande kunna använda de tjänster som de redan använder, och totalpriset kommer antagligen bli förmånligt för slutkunden.
Problemet är att när kunden sedan väger olika tjänster (på internet) mot varandra, och företaget bakom en av dem inte har särkilda avtal med kundens operatör, kommer detta bli en nackdel i konkurrensen för det företaget. Dock så kan det fortfarande vara så att operatören är bäst utifrån kundens perspektiv.

Av fufuheo
Skrivet av Yomster:

Det kanske är så att det är Netflix problem men det var inte det som var frågan.
DRM behöver inte innebära att användaren nekas kontroll över sin egen dator.

Jo, det är det som är problemet. Syftet med DRM är att göra så att användaren inte kan kopiera material som "flödar" genom datorn. För att detta ska vara möjligt så måste man köra programvara på datorn som inte sätter användarens intressen först, användaren förhindras då kontroll över den programvaran och därmed datorn.

Skrivet av Yomster:

Vad ska finnas i en webbstandard?
Är DRM något som ofta görs på webben borde det kanske finnas i en webbstandard?
Du har en poäng i att det rimmar illa med DRM i en webbstandard men motfrågorna var ganska intressanta tyckte jag.

Webstandarder bör inte erbjuda teknik som i grundem är avsedd för att användas mot användaren. Även om EME i sig är öppet så fungerar ingen DRM utan en så kallad "Decryption module", som är proprietär, vilket är en förutsättning för att DRM ska fungera. (se nedan) Risken med detta är att fler och fler sidor kan komma implementera DRM och därmed göra webben praktiskt taget oanvändbar utan sådan teknik.

Skrivet av Yomster:

Menar du att det i dagsläget bara finns proprietära DRM-lösningar?
Jag har ingen koll på marknaden för DRM-lösningar alls måste jag erkänna.

En standard som inte kostar något att följa/använda blir ju motsatsen till proprietär men jag tror jag hajar hur du menar.

En DRM skulle vara helt verklingslös om den var open source. Krypteringsnycklarna för att dekryptera innehållet måste ligga på användarens dator, men får inte komma ut, eftersom att vem som helst då skulle kunna dekryptera innehållet. Detta gör att i alla fall den delen måste vara proprietär. Om man ska ha en "standard" för hur man distribuerar DRM-skyddat innehåll så kan inte alla känna till standarden, helt enkelt för att vem som helst då skulle kunna kopiera materialet.

Resultatet blir: EME kostar inget att använda, och vem som helst kan göra det. DRM som använder sig av EME (exempelvis windevine) är proprietär och vem som helst kan inte använda det .

Av fufuheo
Av fufuheo
Skrivet av Yomster:

Ponera att du är ett företag likt Netflix.
1. Tror du att du får upphovsrättighetsinnehavarnas tillstånd att streama deras material helt oskyddat till folk?

Detta är helt och hållet Netflix problem

Skrivet av Yomster:

2. Känns det som en acceptabel risk att ha noll stöldskydd på den enda produkten du säljer? (Lite som en butik som ställer ut varorna på gatan utan larm, vilket faktiskt finns).

Detta är helt och hållet upphovrättsinnehavarnas problem. Kopiering är dessutom inte stöld eftersom att det kopierade materialet inte försvinner.

Skrivet av Yomster:

Hur hade du viljat lösa det?

Återigen, detta är företagens problem

Skrivet av Yomster:

DRM i sig är ingenting negativt enligt mig. Jag tycker det är rimligt att rättighetsinnehavare skyddar sin egendom så den inte kan stjälas hur som helst.
Dåligt implementerad DRM som innebär prestandaförsämring eller annan degradering av en tjänst är däremot negativt i min mening.
Att fördomsfullt anta att DRM innebär att någon ska implementera en dålig lösning är lite fel kan jag tycka.

Detta handlar dessutom bara om en standard.

DRM som i grunden bygger på att användaren nekas kontroll över sin egen dator är också användarfientligt, och bör således inte finnas i grundläggande webstandarder. Företag som ändå vill ha DRM borde fixa detta på annat sätt.

Skrivet av Yomster:

En standard, som artikeln säger, som kan förhindra proprietära DRM-lösningar.

Finns bara proprietara DRM lösningar, så det är inget som "förhindras". Decryptions modules för EME är proprietära och EME är i sig inte en DRM-lösning.

Av fufuheo

Nej, efter en snabb googling verkar den bara ha stöd för HDMI 1.4, dvs 4K@30HZ.
https://ark.intel.com/products/95451/Intel-Core-i7-7500U-Proc...-

Av fufuheo
Av fufuheo
Skrivet av unknown12:

Använd Windows 7, eventuellt i en virtuell maskin. Att Win7 "känns gammalt" låter mkt diffust.

Av fufuheo
Skrivet av Dr.Mabuse:

Spännande vad folk kan läsa in något som inte finns där.

Nej det är inget undantag, det är regel att marknadsavdelningen tar fram säljstödsargument.

Är det? Jag tycker det är mycket anmärkningsvärt att intel tar upp "AMD Ryzen" specifikt istället för att tala om "våra konkurrenter" eller liknande, men detta kanske är vanligt inom marknadsavdelningar. I direkt reklam är det dock ovanligt att företag nämner sina konkurrenter rakt ut.

Av fufuheo

@BM-Mods: Precis. Det är lite som att skrika "Det var inte jag!" om man blir stoppad av en trafikpolis...

Av fufuheo

Intel publicerar riktlinjer för försäljare om AMD Ryzen

http://i.imgur.com/raV3khB.png

https://www.reddit.com/r/Amd/comments/5slhg3/looks_like_intel....

Ganska intressant tycker jag...
Verkar som att Intel ( i motsats till vad de skriver) är genuint oroade över att Ryzen ska ta åt sig marknadsandelar. Ganska ovanligt att ett företag nämner sin konkurrent så här tydligt.

Av fufuheo
Skrivet av Ozzed:

På ett sätt är det synd då det bromsar framtiden, men å andra sidan förstår jag dem då de är i starkt behov av att sälja så mycket av Ryzen de kan, och om det är ett krav att man måste kunna sitta kvar på ett 8 år gammalt operativsystem så kanske de kan få några extra köpare där.

Vadå för "framtid"?

Genuina förbättringar med Win10:
*Startar snabbare
*Komprimerat minne
*Använder mindre diskutrymme
*(DirectX12)
*UWP arkitekturmässigt

Sidgraderingar med Win10:
Nytt utseende för skrivbordet.

Försämrat i Win10:
*UWP (utseende och funktion): gigantiskt och inkonsekvent UI
*Två inställningsprogram varav inget är komplett och det nya är betydligt sämre.
*Påtvingade uppdateringar. (gäller även funktionsuppdateringar)
*Skickar absurt mycket data till MS och använder mycket vaga formuleringar om exakt vad som skickas.
*Installerar random bloatware (ex. Candy Crush) automatiskt. (Måste redigera i registret för att stänga av detta)

Sammantaget är Win7 ett bättre operativsystem.

Skrivet av Sir. Haxalot:

Fast företag och speciellt staten är ju oftast rätt så intresserade att sitta ett operativsystem som fortfarande är supportat och får säkerhetsuppdateringar. Man vill fan inte sitta kvar på Windows 7 efter det datum Microsoft slutar släppa patchar om nya hål upptäcks.

Det är väl mest hemanvändare som inte bryr sig, typ samma grupp som är arga över att de inte kan stänga av Windows Update och sitter med alla kända hål opatchade.

Skickades från m.sweclockers.com

Win7 stöds i tre år till. Det är inte bara säkerhetsuppdateringar som är påtvingade, utan även funktionsuppdateringar. Med tanke på vad MS gjorde med Win8 finns det goda skäl för företag att undvika detta. Dessutom så är det ganska irriterande när datorn börjar lagga slumpmässigt, vilket händer under uppdateringar om man har mekanisk disk. Att man vill ha kontroll över uppdateringarna betyder inte att man struntar i att installera dem, utan att man vill välja själv hur och när man gör det.

Av fufuheo
Skrivet av Dem8n:

Är det ens lagligt?
Har man köpt ett spel så är den mjukvaran din. Det har ju varit uppe hos EU och snurrat runt när Oracle och Microsoft ville stoppa begagnade licenser. Där blev domen att man äger mjukvaran man köpt.

Skickades från m.sweclockers.com

Vet inte hur det är med just spel, men väldigt mycket proprietär mjukvara har ett användaravtal som säger att man inte äger mjukvaran utan bara har fått en liscens att använda den. Typ hyr på livstid.
När det gäller proprietär mjukvara har man aldrig samma rättigheter som när man äger ett fysiskt objekt.

Av fufuheo
Skrivet av Yoshman:

Fast man får hålla isär TDP och faktisk förbrukning. Antar att du refererar till Blender demon och där mätte man väl förbrukningen för hela systemen och mätt från väggen skilde det någon Watt.

Vidare så har faktiskt 6900K en officiell högsta frekvens på 4,0 GHz via Turbo Boost 3.0, gäller faktiskt alla BRW-E utom 6800K som har 3,8 GHz där. SweClockers nämner faktiskt inte ens TB3 i sitt test medan t.ex. AnandTech nämner att man valde att inte aktivera TB3.

Enda testat jag sett av BDW-E som kört med TB3 påslaget (krävs att man slår på det i BIOS samt installerar en drivare) är TomsHardware. Där ser man också att BDW-E står sig lite bättre mot i7-6700K i tester som inte skala perfekt med kärnor, men generellt sätt ligger E-serien ändå efter.

Det där låter ju riktigt skumt...

Av fufuheo

Tror att KDE utvecklarna avsiktligt har blockerat många grafiska program att köras som root på grund av att det är osäkert.

Av fufuheo
Skrivet av anon114264:

Ska man verkligen använda både umatrix och ublock på samma gång? Krockar de inte?

Nej, de fyller lite olika funktioner, man rekommenderas dock att stänga av malware filter i ublock om man använder umatrix eftersom att båda har den funktionen.
https://github.com/gorhill/uMatrix/issues/32