Inlägg

Inlägg som eneq har skrivit i forumet
Av eneq
Skrivet av eneq:

Förvirrad, ser bara inlets... Borde dom inte kasta in en exhaust grill på toppen iaf även om det verkar vara lite begränsat för två inlets (CPU/GPU)

Ah Instagram gav def. mer, slick är rätt ord. Synd bara att det inte finns en chans i h-e att kasta in någon vattenlösning.

Av eneq

Förvirrad, ser bara inlets... Borde dom inte kasta in en exhaust grill på toppen iaf även om det verkar vara lite begränsat för två inlets (CPU/GPU)

Av eneq

Spelade Nioh och en del andra spel på PS5 som en tok när jag fick tag i en men jag fick faktiskt ont i överarmen. Misstänker att det kan vara formen på den nya kontrollen som gör att jag satt musklerna i spänn och fick en typ av muskel irritation som inte går bort (RSI).

Kan ju vara något annat också, är det någon som har haft den här typen av problem med DS5an? Jag hade aldrig något liknande med DS4 controllern.

Av eneq
Skrivet av star-affinity:

Antar att vi med ”de nya konsolerna” i detta fall menar nya Xbox, för hur ray traycing tillämpas på RDNA2 i Playstation 5 har väl inte med detta som handlar om DirectX att göra?

Delvis sant, däremot så skall DirectX 12 (inkl. RT) såsom Vulkan och även PS5an interface vara "low impact" interface, dvs. dom skall addera minimalt med overhead. Därför så kan man se korrelation mellan de olika platformarna.

Detta gäller dock så länge som RT stödet utnyttjas på samma sätt, vad jag hört så är AMDs approach annorlunda jämfört med Nvidia där AMD fokuserar mer på RT stöd inline (RT accelerering) mot Nvidias mer fulla support. Därför kan vi se en fördel AMD då konsol titlar iaf kommer vara fullt optimiserade för deras lösning och att existerande benchmarks kanske visar AMD i ett lite sämre ljus.

Av eneq

3090 kommer nog fortfarande vara top med tanke på att det data vi fick var OC och handpickat. 3090 med OC kommer då ontop däremot är ju 3090 en aning dyrare och det verkar som partner korten för 6900xt kommer klockas bättre men det får vi vänta o se.

Däremot så finns det nog utrymme för 6900XTX?!?!

Av eneq
Skrivet av dakke:

nää men de borde sänka kostnaden på 5950x markant, att betala så mycket mer för sämre prestanda i 99% av arbetslasterna verkar galet.

Varför? Iofs kan man ju balka lite på att dom kallar 5950x (och 3950x) gaming cpus men det finns de som vill ha de extra kärnorna och är villiga att betala för dom (har inget med gaming o göra), kompilering, video editering etc. Bara för att en person inte riktigt är i målgruppen finns det väl ingen anledning att sänka priserna...

Av eneq
Skrivet av infigo:

De får du nog drömma vidare om. Kanske finns några exemplar som kommer ut som kan det. Har inte sett (eller glömt bort) vad all core är på de 5900x, men 4.4 maybe all core känns möjligt.
Det är ju single core som de specar.

Tror det blir bättre än så, jag har i mitt system med en silver cpu 4.45 och 4.35 med CTR tuning och man kan ju hoppas att nästa gen. skall bli lite bättre. Iofs är det mer cores per ccx så...

Däremot så kanske men inte vill köra all core då schedulern nu har dubbelt så många kärnor att jobba med. Schedulern bouncar en core mellan fler kärnor för att reducera degradering och kontrollera värme men att hoppa mellan ccx har en prestanda smäll. Med dubbelt så många kärnor har schedulern en större chans att hitta två bra kärnor och dessutom så är dom separerade mer och detta kan bidra till värme kontroll.

PBO kanske kommer bli det man vill köra den här gången!

Av eneq
Skrivet av Rödskägg d ä:

AMD trodde man skulle slå RTX 2080 ti med god marginal, istället verkar man hamna någon procent efter RTX 3080. Men som flera redan sagt, det är priset som blir avgörande.

Är inte det att "slå 2080 ti med god marginal"?

Av eneq

Om det är vägg i vägg mellan rummen kan du dra direkt, är det betong är det lite mer jobb men fortfarande görligt. Om det inte är vägg i vägg kan du fundera på att gömma kablarna bakom golvlistor men ju mer kablar destå svårare.

Om det inte är vägg i vägg och du har öppen yta i våningen över (vinden) kanman göra som många gjort dra kablarna upp till en switch och sedan ner till vilket rum som helst. Detta kräver dock trä stomar och är en aning pilligt (finns en hel del guides för detta online)

Men till din fråga, det finns anslutningsplattor för alla möjliga kombinationer. Om det inte finns helt för var du behöver kan du ha flera brevid varandra. Bas plattan finns i 1,2,3,4... anslutingsgrupper och sedan finns det specifica plattor för olika saker, t.ex. surround, ethernet, hdmi, tele, etc. etc.

Av eneq
Skrivet av danielwerner:

Jag tror att problemet är att folk jämför 3080 med 2080 Ti när det borde jämföras med 2080. Då är det väl ett gigantiskt kliv ändå? Visserligen är 3080 premiumkortet (och 3090 überentusiastkortet i stil med Titan) just nu, men det lär ju komma ett 3080 Ti som är rimligare att jämföras med 2080 Ti.

Inte så säker på det. Om du kollar in chip designationen för TI modellerna har de för de senaste generationerna varit 102 (GP102, TU102) non TI versionerna har haft designationen 104. 3080 chip är GA102 och skulle därför vara TI modellen egentligen.

nVidia kanske har ändrat på sina namn men med tanke på kraftförbrukningen verkar ett TI kort lite problematiskt (380W+ och med OC 450?)

Av eneq

Ett bra kort men frågan är om 3080 egentligen motsvarar ti modellen (med den power draw som dom har är det svårt att se hur dom skall klämma in en ti variant). Om detta är fallet är väl en 20-25% (kanske mindre då 2080 TI OC bättre) ett rätt normalt generations hopp.

Resultaten vi ser gör mig mer optimistisk av två skäl, 1) Mitt 2080 TI får nog vara kvar ett tag till och 2) RDNA2 kanske inte har ett så stort prestandagap att överkomma som vi trodde.

Av eneq

Det som stör mig mest är den där jädra power connectorn, vatten loops i en ITX case kommer bli lite trixigt.

Av eneq
Skrivet av Edvin-89:

Det var ju tråkigt om det är så att man måste ha programmet körandes hela tiden/vid varje uppstart.
Aja man får trösta sig att man kör Linux och inte Windows, så de % "tjänar" man in så istället

Det är inte så jag förstod det, CTR tror jag körs en gång och mha RM och benchmarks räknar fram optimala konfigurationer för varje CCX (detta är redan gjort av AMD men deras process kanske inte använder undervolting och huruvida kärnor fungerar i olika frekvens/v kombinationer). Denna information läggs sedan in i den power plan du använder och tillsammans med RM borde vara allt du behöver.

Misstänker att en hel del av inspirationen kommer från det jobb han gjorde med ryzen specifika powerplans.

Av eneq

Slängde upp mitt bygge på galleriet men insåg inte att vi hade en Ghost owner forum också, för den som är intresserad; https://www.sweclockers.com/galleri/15212-ghost-s1-hard-line-...

Av eneq

@Panzerfister: Än så länge är allt bra.

Moderkortet har 3 PWM headers, 2 normala som var och en styr top och botten fans separat och den 3e PWM headern är för AIO och är lite trixig. Just nu kör jag SpeedFan som tillåter mig att sätta RPM för top och botten oberoende mha värden från GPU och CPU temp sensorn. Då SpeedFan är lite gammalt hittar han inte AIO header men som tur är kan jag sätta dess kurva i BIOS.

I princip är burken knäpp tyst tills GPU tempen går över 45C och CPUn rampar vid 55C, inget av stresstesterna har kört över gränsvärdena (55 för GPUn och 75 för CPUn). Idle ligger temps runt 40.

Har än så länge gått för max prestanda, kanske kommer se om jag kan tweaka för ljud om jag tycker det låter för mycket när man spelar men fläktarna är väldans tysta och inte outhärdliga på max rpm så kanske kommer låta det vara som det är.

Av eneq

@Panzerfister: Jo en aning pill var det

Edit: Missförstod din fråga...

Inget riktigt syfte, jag hade två tunna rads men kunde ha kört med en tjockare rad/fan uppe. Tror iofs prestandan blir den samma, om jag kört med en tjockare rad hade det inte varit optimlat med en så tunn fan och shrouden i regel ger en ~20% bättre prestanda om mitt minne stämmer då man får mer flöde genom raden och inga dead zones under fan hubben eller i hörnen.

Av eneq

Ghost S1 Hard Line Cooling

Har haft planer på att vattenkyla min vita Ghost S1 under en längre tid, komponenterna i bygget är som följer...

  • Ghost S1 med 2 large hats

  • AMD 3950x

  • Asus Dual GeForce RTX 2080 Ti

  • 32GB G.Skill Trident Z Neo (b-die)

  • Asus ROG Strix X570-I Gaming

  • Heatkiller IV 2080 TI waterblock

  • Optimus CPU waterblock

  • Corsair SF750 PSU

  • 4x Noctua NF-A12x15 PWM

  • 2x XSPC TX240 Ultra Thin radiator

  • EK-DDC 3.2 PWM med en Phobya DDC light laing top

  • En hög med Bitspower fittings...

Initialt var det bara för kylning av GPUn och jag kom på en lösning där jag kunde klämma in en DDC pump i en bottom hat med hjälp av en low profile radiator och en custom fan shroud för att ge lite mer utrymme mha radiator/fan offset.

Då loopen blev lite trixig valde jag att göra CPU sidan också och lägga till en till rad på toppen.

Shrouden var ett relativt enkelt bygge med lite aluminum av rätt dimension och pop nitar.

Nästa problem jag hade var hur jag kunde klämma in en reservoir, till slut var jag tvungen att gå med ett eget bygge som jag kunde klämma in bakom grafikkortet vilket fungerade bra då pumpen i princip är direkt under.

Strulet sedan var hur jag kunde routa loopen på ett bra sätt och blev till slut tvungen att gå 180 grader från outlet och under pumpen för att komma in i radiatorn på rätt sida för att kunna routa loopen på CPU sidan optimalt.

Efter detta var det inga större problem frånset lite trixiga pip böjar där den trixigaste var mellan toppen av pumpen till botten av reservoaren.

Besök galleriet här

Av eneq
Skrivet av Mithras:

... Det är absolut inte "en liten grupp" av människor:
12 timmar efter release fanns det 5 000 användarbetyg på TLoU2 på metacritic, överväldigande många var 0/10 som gav scoren 3.3 i snitt. På ett spel som definitivt tar mer än 12 timmar att avklara. Vid skrivande stund har den 70 000 reviews.
Jämförelsevis har ettan fortfarande endast 10 000 användarbetyg totalt på metacritic.

Den kritiska punkten där folk kan reagera sker mig veterligen inom de 3 första timmarna, om man utgår från en TLoU I spelare som kommer in och spelar Ellie/Joel och sedan dessutom spelar Abby så kan jag tänkta mig att skarpa reaktioner flyger och kanske t.om. slutar spela/dumpar negativ critic på metacritic.

När det gäller metacritic så har jag inget minne av att dom var lika stora i review/gaming världen när TLoU I kom, iaf inte som idag. Det kontroversiella story valen dom gjort i samband med fler reviews tror jag iaf täcker in mer av review scoren än !SJW.

Av eneq
Skrivet av mellanslag:

Det är denna retorik som är problemet. Det finns legitim kritik mot t.ex. nya Ghost Busters och nya Star Wars, men bara för att en liten grupp som är anti-SJW klagar på filmerna på ett visst sätt, så tolkar du och väldigt många andra det som att all kritik mot filmerna är högerkonvervativ och avfärdas som antifeministisk. Det går inte att föra en bra debatt i detta klimat, tyvärr.

Diskussionen handlar till överlägset största del om storyn, men eftersom alla avfärdar all kritik och hänvisar till att det inte hade varit några problem om en viss person hade varit vit man istället för stark vit kvinna, så blir det bara löjligt.

Att diskussionen endast handlar om att spelet försöker driva politiska idéer är ju befängd, om du lämnar reddit-circlejerken och läser andra gamingforum samt recensionerna på metacritic så ser du att i 95% av fallen är det TLOU-fans som är besvikna över dålig storytelling. Man får avfärda den kritiken som antifeministisk om man vill, men genom att göra det och vägra lyssna på saklig kritik så kommer troligtvis speldebatten bli ännu mer polariserad framöver.

Skulle just skriva ett svar runt exemplena listade då inget av exemplena var bra filmer, iofs kan jag nog avvika lite o säga att det var inget stort fel på Cpt. Marvel även om hon som skådis var lite stony. Storyn etc. är ju inte så olik resten av MCU filmerna.

Det finns onekligen en minoritet som är anti-sjw som utnyttjar den nya mediaformen för att slå på trummorna men imo så är nyhets outlets/youtube feeds/online källor som vill ha klicks som lyfter den minoriteten till den nivån att den blir "relevant" samma gäller åt andra hållet också imo.

SJ är ett intressant koncept och iden är i teorin bra men måste baseras på fakta och att automatiskt klassificera folk i binära SJW/!SJW baserat på en åsikt är idioti.

Av eneq
Skrivet av Mithras:

... Det är däri det stora problemet ligger, folk som hävdar att spelet var dåligt baserat på saker som har absolut inget med vad som gör ett spel bra eller inte att göra. För att inte tala om hur många tusentals personer som gick in på metacritic samma dag den kom ut och gav den 0/10 utan att ha spelat den, eller för den delen ens sett mer än 10 minuters youtube-playthrough.

TLDR:
Säger man att den är dålig för att man inte gillar "politiken bakom" = irrelevant och idiotiskt, säger inget om spelet är bra eller inte
Säger man att den är dålig för att karaktärerna är dåligt skrivna = högst relevant och säger en del om spelet är bra eller inte.

Lite kluven, folk har ju ändå lite förväntningar på en sequel och om man tar beslutet att bryta mot dess på ett så brutalt sätt som ändå läckte innan release så kan jag förstå att folk bombar reviews utan att för den delen ha någon SJW agenda.

Det finns trots allt inte många lyckade exempel på en sådan transition i annan media, det som kommer upp är nog GoT men även där var det en hel del kontrovers/åsikter (tänker på böckerna mer än tv serien) och dess storyn är milsvitt bättre än TLoU.

Frågan är huruvida dom review bombs som finns skulle kommit ändå efter 3 timmars speltid. Tror faktiskt hela SJW aspekten är en aning överdriven från båda sidor och att folk för den stora delen inte egentligen bryr sig.