Inlägg

Inlägg som elBenko har skrivit i forumet
Av elBenko

Om du använder dongelgrejen så prova ansluta lurarna direkt på ljudkortet i stället. Kanske är dongeln som fått glapp i hörlursjacket.

Av elBenko
Skrivet av Beginner:

Dumjag. Tänkte svara dig på denna men annat kom emellan och på den halvdagen glömde jag av. Rejäl ursäkt på det sena svaret från mig! Nä, Agents har inte funnits på Viaplay på ett bra tag nu. Tror den försvann före sommaren men sätter det inte i sten.

Försöker att inte tänka på detta men ibland rinner det över. Vet inte vad som irriterar mig mest, att jag fastnar för serier/filmer jag inte får titta på då de inte finns att finna, lagligt, någonstans eller att de inte finns.

Agents of SHIELD. Kan inte ens finna svar på varför serien inte släpps på bluray/dvd "ordentligt"! Svindyr import finns men inte svenskt (eller eu-släpp)! Varför?

Versailles. Cmore sände första två säsongerna. Pärla till serie och såg rejält fram emot säsong 3 som Cmore inte tar in! Kanske tidigt att gnälla om att den inte släpps på bluray/dvd men inte lyckats hitta några förbokning.

Har de senaste veckorna blivit sugen på att kolla på första Highlanderfilmen igen och blir lite förvånad då den inte finns på bluray/dvd alls!

Så har jag då pärlan av dem alla. Såg den när Filmnet sände den en gång i tiden, på stenåldern "The making of ´And God spoke´" https://www.imdb.com/title/tt0107492/ Velat se den igen sen jag såg den första och enda gången men det är tvärkört. Till och med varit så patetisk att jag droppat den som önskemål till SVT/Tv4 osv genom decennierna.

Varför blir det så i fallet med Agents, att serien inte finns att köpa "fysiskt" annat än säsong 1?

Troligtvis så sålde säsong 1 inte tillräckligt bra för att en utgivare ska våga stå för en nordisk/europeisk utgåva av följande säsonger.

Highlander finns att hitta iaf på dvd, t.ex. här https://fyndiq.se/product/9142940-highlander-dvd/?gla=true&gc... (1 kvar!)

Oj, filmnet, det var tider det! Minns jag smög upp om nätterna och glodde skräckfilm på filmnet och tv1000 när föräldrarna hade lagt sig Good times!

Av elBenko
Skrivet av PTSD:

Om jag tänkre Tank Top så går mina tankar till Nasus, Garen och Darius
Kanske måste lära mig nya champs om jag ska kunna spela top n i season 8.

Bland supports gillar jag Blitz, Nautilus, braum och Poppy.
Spelate mycket soraka förut men efter att dom gjorde om alla supportitems så försvann hon från min lista pra att jag inte hinner springa runt och plocka upp alla mynt som man nu måste göra.
Så nu kan jag bara spela tanky sups.

Dock har både Nautilus och Poppy hamnat en svacka nu så ingen ADC vill ha dom bredvi sig längre.

har testat båda dom topp med mycket dåliga ressultat då det nästan är omöjligt att få kills alls.

Som jungler gillar jag bara Yi (som alltid blir bannad), älskade Warwick innan han totalnerfades (gjordes om) gamla ww kunde ta hela min sida av jungle innan jag behövde gå B (typ afk farming) nya WW måste sidesteppa monster för att inte dö om han går solo mot exempelvis röd.
Han blev säkert bättre för proffs som har väldigt hög rörlighet och klarar av att attakera, sen backa två steg och sen attakera igen, men helt ospelbar för en längsam selare som mig.

Kanske klagar lite väl mycket men dom senaste 3 säsongerna har varit värdelösa för den spelstilen som jag hör till.

Japp, metan har skiftat ett antal gånger sedan jag började spela säsong 3, man får i viss mån justera sina championval därefter, nästan värre när de ändrar för mycket på items tycker jag. Men i de lägre ligorna så är det viktigare att spela champs man är bekväm på snarare än att välja efter månadens favoriter.

Av elBenko

Ska man lira league (rankat) så får man lära sig att det finns gnällrövar och idioter i nästan varje game, åtminstone i de lägre ligorna. Det finns liksom en rätt uppenbar anledning till varför de är fast i brons och silver.
Dra igång en mute på de som gnäller, lite vettig konstruktiv kritik går väl an, men ingen spelar bra på negativitet. Dock väldigt ovanligt man faktiskt får konstruktiv kritik i vänlig ton.
Lira gärna med en polare som har ett positivt humör och inte gnäller över minsta lilla, fördelaktigt om ni kör två roller som har lite synergy typ botlane duo, mid/jungle eller top/jungle.

Släng iväg ett pm om du behöver någon att köra lite botlane duo med.

Av elBenko
Av elBenko

Runt 1000-1500 skulle jag tippa, finns specifika grupper på fb för retrodatorer där folk har bra koll på värde kring sådana klenoder

Av elBenko

Instämmer att det nog får bli lurar på kvällarna om du har en så pass känslig granne, men vad du kan göra är att inte ha högtalarna i ett hörn då det i princip förstärker basen. Samt sätt dina högtalare på isolerande mjukt material så dämpar du eventuell resonans i skrivbord/golv.

En basfälla kör man för att döda stående ljudvågor i rummet, så man inte får dippar i specifika frekvenser pga. rummets form/volym. Det kommer inte hjälpa dig med att musiken hörs in till grannen. Enda lösningen där är att bygga innerväggar med god isolering.

Av elBenko
Skrivet av RaZman:

Jomenvisst, det är objektivt bra att betala för mer än man använder. Det är objektivt bra att endast ha ett alternativ på marknaden och det är objektivt bra när ingen leverantör får anpassa sina erbjudande efter olika konsumentgrupper. Ganska hopplöst att diskutera med någon vars idealsamhälle är Nordkorea eller Cuba.

Det är ju precis exakt Nordkorea du får på internet om det inte finns någon nätneutralitet. Du får ett samhälle där de få stora operatörer som existerar kan forma (läs: strypa) din nättrafik efter eget tycke. Vi snackar alltså inte enbart gynnsamma dealar för konsumenten, det är bara något man gör när tjänstleverantörerna skjuter till pengar till operatören, utan vi snackar i förlängning om "prenumerationsmodellen" där du enbart får tillgång till specifika tjänster om du pröjsar extra.

Det finns andra sätt att göra sig konkurrenskraftig på, man behöver inte modifiera nättrafiken.

Av elBenko
Skrivet av RaZman:

Det hämmar innovation, begränsar konsumenternas makt (och valfrihet) samt gör allt dyrare för alla. Någonting detta är ett bra exempel på.

Du har ju verkligen fått hela konceptet om bakfoten.

Om nätet inte är neutralt så kommer vi snart bara se de stora aktörerna på nätet, mao. innovation ryker ut genom fönstret.
Du som konsument blir extremt begränsad i val av tjänster eftersom det bara kommer existera ett fåtal alternativ, mao. din makt och valfrihet ryker ut genom fönstret.
Monopol har aldrig någonsin fostrat prissänkningar, mao. något som till en början ger vissa slutkunder fördelar idag kommer resultera i att det blir dyrare för alla på längre sikt.

Av elBenko
Skrivet av RaZman:

Precis varför nätneutralitet är cancer.

Verkar som du har dålig koll på vad nätneutralitet innebär.

Ponera att alla mobilkunder i ett land har fri surf till en webbtjänst inom exempelvis sociala medier eller media streaming, hur stor chans är det att en konkurrerande tjänst ens försöker slå sig in på samma marknad?
Det kanske känns som att det gynnar dig som slutkund på kort sikt, men på längre sikt kan det bara sluta med monopol, där den största spelaren är den som skjuter till mest pengar till operatörerna.

Av elBenko
Skrivet av Picolas Cage:

@Laxpudding: Så är det värt det att köpa en freesync skärm när man har ett Nvidia kort?

Om du specifikt är ute efter adaptiv synkning, och du inte hade tänkt byta till röda lagets grafikkort inom en snar framtid så är svaret nej.
Däremot om du enbart är ute efter en hög statisk uppdateringsfrekvens och vet att din dator orkar köra spel i matchande fps så är svaret ja.

Av elBenko
Skrivet av Degboll:

Kan jag köra ljudet genom en billig soundbar typ med passthrough på hdmi? Typ en sånhär ?https://www.dustinhome.se/product/5010629754/hw-e450

Japp, har den passthrough så borde det funka lika bra som med en extractor.

Av elBenko

Kör en hdmi audio extractor mellan chromecasten och skärmen, och anslut valfria högtalare som har antingen analog stereoingång eller optisk anslutning.

Exempelvis en sådan här: https://cdon.se/hem-tradgard/hdmi-audio-extractor-video-ljudd...

Av elBenko

Kan också bero på att hårddisken går i viloläge, för att sen varva igång igen pga. någon skrivning/läsning. Då kan det både låta lite grann samt orsaka en kort låsning i Windows då operativsystemet väntar på data från disken.

Men känner du dig orolig så är det nog bud på att ordna en ersättare redan nu, så du hinner migrera viktig data.

Av elBenko

Du behöver inte oroa dig. Kommunikationen är krypterad om klienten är inställd att ansluta med SSL.

Vågar inte svara på huruvida datakanalen är helt krypterad dock, men kommando/anslutningskanalen krypteras om man ansluter med SSL.

Av elBenko

Kan vara brus på elnätet från andra enheter. Det kan även vara störning pga. mobiltelefon eller annat trådlöst i närheten.

Prova att stänga av all elektronik (inkl. belysning) och enbart ha högtalarna igång och se om det avhjälper felet. Blir det bättre så slå på ström till en grej i taget tills du hittar grejen som brusar på elnätet.

Av elBenko

För bäst bild bör du fixa hem en komponentkabel. T.ex. något i stil med https://www.hdretrovision.com/genesis/ (svindyra )

Annars bör väl denna funka, om du har den gamla modellen.
https://japanspelshop.se/index.php?route=product/product&path...

Y-uttaget på din tv verkar dubbelspela som Y-kanal för komponent och komposit på av2

Av elBenko

Spara scriptet som egen fil t.ex. "filnamn.js" och lägg i samma katalog som htmlfilen, och ladda den precis som du laddar jquery fast givetvis ändra src så den pekar på din scriptfil.

Av elBenko

Hur menar du?

HueGasm-appen spelar upp musiken och analyserar samtidigt ljudet, hur/vad den analyserar kan jag inte svara på, men den kollar åtminstone ljudvolym och eventuellt görs det över ett givet frekvensspektrum. Därpå, beroende på uppmätt ljudvolym, skickar den signal för färgändring till Hue-kontrollern som i sin tur styr lamporna. Denna processen upprepas/uppdateras kontinuerligt.

Av elBenko
Skrivet av Fulci:

Visst, men jag skulle aldrig begränsa mitt köp av lurar beroende på löstagbar sladd eller inte. Ljudet kommer i första hand. Som sagt går det att reparera på de flesta lurar. Är man inte händig så kanske man känner någon som är elektriker.

Ska vara enormt bra och unika lurar i så fall, i alla andra fall så finns det bergis ett vettigt alternativ med enkelt utbytbar kabel