Inlägg

Inlägg som daniz har skrivit i forumet
Av daniz
Skrivet av Pie-or-paj:

Jag hittade till slut en fuling. Gå till https://youtube.com/premiumlite i private/incognito mode så att du är utloggad, du måste då få erbjudandet om att skaffa premium lite. Jag fick "This offer is not available" i Firefox och Chrome men fick erbjudandet i Vivaldi så bara testa olika browsers tills du får fram det. När du får det, välj "Get premium" så att du kommer till den vanliga premium sidan, välj sedan "try premium" så kommer du till en sida där du kan välja vilken nivå du vill köpa, inklusive premiumlite. Denna URL kan du slutligen kopiera in i en webbläsare där du är inloggad och fortsätta wizarden och beställa lite.
Jag hade avslutat mitt premiumabonnemang innan jag gjorde ovan vilket jag misstänker att du behöver göra för att wizarden ska fungera.

"Purchases and memberships" ser lite konstigt ut för mig nu då jag fortfarande inte kan skaffa lite på mitt konto, men samtidigt har det aktivt så möjligtvis detekterar Google det och blir sura på något sätt. Så testa på egen risk!

Stort tack! Sjukt skumt att de gömt möjligheten att nedgradera, de förlorar såklart pengar men ändå..

Av daniz

Det jag började med var att läsa igenom tråden nedan och sedan testade jag mig fram på med att sänka effekten till CPU:n med hjälp av PPT,TDC och EDC tills jag började märka att jag fick sämre score i t.ex. cinebench men ville få ner tempen till åtminstånde 80 grader. Därefter så började jag testa med att sätta curve optimizer i Precision boost overdrive till negative 10 på alla kärnor. Då fick jag bättre prestande än orginal med mindre värme.

https://www.reddit.com/r/Amd/comments/kfpele/5800x_adjusting_...

Man kan i HWinfo64 se när de olika effektvärdena man kan ställa in börjar begränsa, då står det 100% power limit. Man ser också att den bara drar den effekt man ställt in. Man kan sätta dessa värden i AMD ryzen master först för det är lätt att ändra. Sen när man är nöjd kan man sätta de i bios. Det räcker att ett av värdena slår i taket så slutar den dra effekt på de andra värdena.

https://imgur.com/a/3wlg0mP

Sedan kollar jag poängen i cinebench, men ser också att boost klocken förändras när jag ändrar curve optimizer.. ju mer negativ jag sätter desto mer boostar den.. Testade negativ 30 bara för skoj skull och då blåskärmade den såfort jag starta cinebench.

Av daniz
Skrivet av Dalton Sleeper:

Om du vet vad kylaren klarar i max load så kan du ju sätta max TDP till detta, sedan dra upp normal samt boost stömmen en hel del, så får körnorna boosta fritt upp till TDP. Nu nerfar du ju prestandan genom att också sänka strömmen.

Ja i teorin nerfar jag men kombinerar med curve optimization så boostar den högre på lägre spänning. Kör -15 nu på samtliga cores och fick 15400 poäng i cinenench r23 ca 700 högre än orginal. Tempen ligger runt 80. Verkar även vara stabilt 😊

Fördelen att nyttja curve optimizer är att man kan ha både hög single core prestanda och multi som jag fattat det.

Av daniz

Kan tipsa om att tweaka PPT, TDC och EDC om du vill få ner tempen. Om inte annat sätta dem manuellt till det som AMD specat för din cpu. Moderkorten verkar sätta dessa lite skumt (inte enligt spec).

Kolla min tråd här

https://www.sweclockers.com/forum/trad/1622537-varm-5800x-och...

Av daniz

Varm 5800x och lite tweaks med PPT,TDC,EDC samt curve optimizer

Hej,

Har precis byggt en ny burk med följande komponenter:

Asus Rog Strix b550-f gaming
AMD Ryzen 7 5800x
Cruisair Ballistix 32GB 2x16 3600mhz 16cas
Asus TUF RTX 3080

Kylning:
6st 140mm fläktar (ca 700rpm)
Noctua NH-D15 med två st 140mm fläktar, går upp till 1500rpm på full load

Efter att endast ställt in DOCP (XMP) och kör lite stresstester i Cinebench r23 så blir processorn snabbt 90 grader. Testat att montera om kylaren typ 3 ggr utan någon skillnad.

Börjat läsa lite om att andra har liknande problem. Efter att bara vara van att styra volt och mhz med fasta värden verkar det finnas en hel del nytt att lära sig här.

Först för att försöka minska värmen så testade jag i AMD Ryzen master begränsa effekten som processorn kan dra. Följande värden kan man ändra. Orginal så kontrollerar moderkortet detta och de stod väldigt högt.

PPT
TDC
EDC

AMD spec på dessa värdent tror jag är 142, 95, 140. Satte jag dessa minskade tempen till ca 88 grader. Så lite bättre än moderkortet fick välja fritt.

Jag kör nu 120, 80 och 120 (satt i BIOS efter att ha testat i Ryzen master). Detta kombinerat med att köra curve optimizer till negativ 10 på samtliga kärnor. Nu blir cpu:n 80 grader vid full load i cinebench r23 multi core och jag fick 15277 poäng istället för för 14700 orginal.

Såg ingen tråd om curve optimizer och tweaks av PPT,TDC och EDC så tänkte vi kan starta en diskussion här. Har ni testat med dessa funktioner. Har ni nått någon framgång?

Här är ett bra klipp som förklarar Curve Optimzer som ska vara en rätt ny funktion.

https://www.youtube.com/watch?v=dfkrp25dpQ0

Av daniz

Fick mitt Asus RTX 3080 TUF (non OC) i förrgår 16/12. Beställde på lanseringsdagen 17/9 via Elgiganten. Kortet funkar kanon, stort lyft från mitt 1080 jag hade innan.

Av daniz

Stäng av gaming modes och liknande på skärmen en och en så borde du ju hitta vad det är. På min AOC fick jag missfärgningar när jag hade slagit igång det som heter overdrive. Fanns 3 lägen och på de två övre fick jag ghosting/missfärgningar beroende på vad som visades på skärmen.

Av daniz
Skrivet av Mithras:

Har du fått smooth rotation att fungera i HL:A? Hur? Fungerar inte när jag stänger av snapping

Nej bara kört det i Boneworks. Kör med angle snapping i HL:A pga illamåendet

Av daniz
Skrivet av Mithras:

Håller med helt. Vägrar spela med teleport, så jag klarar inte av mer än 1 timme åt gången.

Det som verkligen stör mig dock är att vänsterkontrollen inte är "smooth" utan kör med angle snapping. Hade jag fått vrida mig åt vänster/höger som på en vanlig konsol så hade jag nog mått mycket, mycket bättre och kunnat röra mig mycket snabbare och enklare.

edit: läste nu att det egentligen ska fungera om man stänger av angle snapping, något jag testade och inte fungerade. Tydligen en hotfix igång.

Varning för illamående bara, klarade inte av smooth rotation men angle snapping funkar. Ändrade den till 30 grader så tycker jag det funkar bra.

Av daniz
Skrivet av spelabanjo:

Varit lite sugen på ett VR set ett tag. Någon som spelat Alyx on ett Oculus Rift S?

Jag spelar på ett Oculus Rift S med datorn i sign, funkar jättebra än så länge. Wow upplevelse vad det gäller grafik jämfört med andra VR spel jag testat

EDIT: Spelar på High fidelity

EDIT2: Här fanns det test med typ alla headset. Verkar som Rift S eller Index är bäst beroende på hur många stålar man vill kasta iväg. https://www.sweclockers.com/forum/trad/1580168-half-life-alyx...

Av daniz

Vad är era tips för illamående? Jag testade Boneworks tidigare med full rörlighet och "mjuk" rotering så att säga. Det tog typ 5 min sen måde jag så illa att jag var tvungen att sluta. Angle snapping eller vad det nu heter verkar hjälpa men att fortfarande kunna gå/strafe:a omkring. Dock känner jag ett lätt illamående men blir inte överväldigande.

Jag blir typ aldrig åksjuk annars, i bil eller båt eller liknande. HL: Alyx är lite långsammare än Boneworks så det hjälper, plus att man gärna stannar upp och bara kollar runt. I Boneworks förflyttade man sig gärna snabbare. Att teleportera sig tycker jag fråntar lite av upplevelsen.

Av daniz
Skrivet av Molotov:

Om du inte har vana med VR-spel där man rör sig fritt om du bara har PSVR erfarenheter så är rekomendationen att avvakta med Boneworks iaf att vara försiktig, det kan ge rejäl "åksjuka".
Varnar tom när man startar

Jo, hunnit testa, blev åksjuk så jag väntar lite med det. Testat i små doser tills man känner minsta illamående.

EDIT: Jag har även skaffat PC2 och det är riktigt bra i VR. Bra känsla och bra VR anpassat med heads up displayer med mera

Av daniz

Perfekt, blir att testa PC2 sen. Tacksam för svaret

Av daniz

Just beställt Oculus Rift S, tips på vilka spel bör jag testa? Både racing sim samt FPS

Tjena,

Jag har precis beställt ett Oculus Rift S. Jag har testat lite Playstation VR men utbudet verkar bättre på PC. Länge varit sugen på Boneworks sedan jag såg första demot av detta. Jag har även en Playseat med Logitech G29 så är sugen på lite racing sim, kört mycket Dirt rally i VR på PS4VR.

Följande hade jag tänkt

1. Boneworks
2. Dirt Rally 2.0 VR (Är detta ok att köpa genom Steam? Hittade äldre info om att prestandan var bättre via Oculus store men att detta är löst nu även för Steam)

Ge gärna tips på vilka bil sims som är bra i VR, gärna med någon form av championship/career eller online tävlingar eller liknande. Fokus bör ligga på simulator och inte arkad.

Tack på förhand

Av daniz

Hej,

Antar du testat dra i slidern till höger för batteriprestanda när du kör på batteri?

https://docs.microsoft.com/en-us/windows-hardware/customize/d...

Av daniz
Skrivet av Don_Tool:

Med risk för att sparka in vidöppna dörrar här men tänkte bara skriva det ändå...Jag tror det flesta av oss här överklockar våran utrustning vi sitter på, det jag har märkt att ibland får jag dra ner överklockning på vissa spel för de kraschar spelet trots att samma överklockning funkar alldeles utmärkt i andra spel. Varför det blir så vet jag inte.

Jag är på kapitel 3 och har inte haft en enda krash och spelat sen releasedagen. Så det kan nog mycket väl ligga något i vad du skriver. Jag har iof. överklockat processorn något men har lyckats få en stabil klock.

Av daniz

Resettas fortfarande alla grafikinställningar när spelet uppdateras?

Av daniz
Skrivet av Penguin:

Det är många som skriver 6v semester.
Har ni 6v semester och betald övertid eller inlöst övertid (och då bytt mot 1v semester och ~10% extra lön (standarderbjudandet))?

I mitt fall 6 veckor semester och får bonus typ 10% av fakturerade timmar överstigande 168h/månad så får någon form av övertidsersättning fortfarande.

Av daniz

IT-konsult (arkitekt) inom klienthantering och deployment 35 år. 13 års erfarenhet som konsult.

50 000 - 58 000 baserat på antal timmar fakturerade, oftast ca 55-58k
6 veckor semester
3000 i friskvård.

Av daniz

Du kan ju kika på t.ex. AntLion Mod Mic ifall du vill ha vanliga lurar med en mikrofon. Verkar för övrigt vara rätt bra ljud i de mikrofonerna.